Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #7556 üzenetére
"Na meg ez, ha jól sejtem olyan, hogy megnyitja a TXT-t online, és ott szerkeszthetem, és nem olyan, hogy rákattolok, és elszíneződik."
Nyilván nem olyan, hogy kézzel kell beleszerkesztgetni, f@szságokat nem ajánlanék...
Úgy lenne megoldva, hogy amikor rákattintasz arra a számra, ami jelezné, hogy már láttad, elküldené az adatokat egy feldolgozó fájlnak, az meg a háttérben megcsinálná a fájlba írást, átírva a megfelelő változót, hogy azt az epizódot mondjuk már láttad. Te meg ugye ebből a fájlból olvasnál, így a megfelelő helyen látszana, hogy már láttad az epizódot, annak megfelelően jelenítené meg.Kész scriptet nem tudok rá mutatni, mert nyilván egyedi igényeid alakítják a kódot. Ha nem vágod a PHP-t, akkor így nehéz lesz (értsd: akkor nem lesz most működő megoldásod)... (hacsak nem találsz valakit, akinek van ideje megírni a kódot, igaz, ezt nem lenne olyan hosszú idő megírni)
"Btw jelenleg ezt a feladatot egy 634 bájtos TXT játssza el, de mondanom sem kell mennyire gáz, ha olyan gépen nézném, amin nincs ez a TXT, vagy hogy összehangolni 2-3 gép között"
Itt lenne mondjuk egy fájl, ami felelős ezért (lehet szabdalni mondjuk akár sorozatok szerint is, de minek... akkor már inkább adatbázis), abból olvasnál, abba írnál. Egyelőre elég, amíg kevés adatod van.
De mivel állításod szerint nem fogsz tudni ilyen scriptet írni, akkor csak legalább megbeszéltük, hogy elméletben sima ügy ilyet írni. -
Speeedfire
félisten
válasz
BullZeye #7556 üzenetére
Na meg ez, ha jól sejtem olyan, hogy megnyitja a TXT-t online, és ott szerkeszthetem, és nem olyan, hogy rákattolok, és elszíneződik.
Pont ez a lényege, hogy a php megnyitja neked a fájlt és át is írja az adatokat.
Pl van egy olyan sor, hogy láttam, ahol 0 v. 1-es szerepel és kész. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #7547 üzenetére
Visszatérve a JavaScript topicból:
nem kötelező az adatbázis, de sokkal szebb lenne.
Megoldhatod akár XML- vagy JSON-fájlba írással is (most azért ezt a kettőt mondtam, mert ezek feldolgozásához, írásához nagyon jó eszközök állnak rendelkezésre).
JSON-fájl olvasásáról és írásáról itt írtam: [link].
Azt szeretnéd tehát beállítani, hogy mondjuk adott sorozat adott epizódját (vagy évadját) már láttad-e, így az erre vonatkozó adatot módosíthatod a JSON beolvasása után, majd újból fájlba írhatod a módosult adatokat (felülírva mondjuk a korábbi fájlt). Ennél egyszerűbbet nehéz lenne mondani fájlbaírós módszerrel.Szerk.:
amúgy akár SQLite-ot is használhatnál erre, és akkor még meg is könnyíted a későbbi esetleges átállást "rendes" adatbázisra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest