- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
PazsitZ #8996 üzenetére
PHP-ban valszeg nem olyan költséges, mint pl. c++-ban.
Ne értsetek félre, jó dolog az exception olyan hibák kezelésében, amik tényleg az elvárt futástól különböző esetekre vannak.
Ezen kívül azonban, amikor a program funkcionalitásába belekalkulált dolgokról van szó, mint például: S8erPeter-nek volt egy form validálós, feldolgozós példája, ahol hiba esetén kivételt dob, illetve a fentebb tárgyalt esetben, hogy nem talál egy oldalt, akkor exception-t dobjon, amikor az egy belekalkulált működés, szerintem; az exception számomra egy kerülő megoldás, ahol ide-oda ugrálunk a kódban.
Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy milyen 'hiba' vagy kivételes eset fordulhat elő többször, amire számítani kell, és mi a valódi hiba (ez utóbbi esetben érdemes kivételt használni). Nem láttam még olyan keretrendszert, ami kivételdobásokra alapozta volna a működését.Nekem ez az álláspontom. Nem éles a határ, hogy mikor érdemes kivételeket használni, nem egyértelmű eldönteni, de én ott például, ahol user input validálást csinálok, számítok rá, hogy rossz lesz az input, és nem fogok kivételeket dobálni rossz inputra.
Egyébként meg mindenki úgy programoz, ahogy akar.
...A dokumentálás meg egyáltalán nem alap, gyors fejlesztési ütemben pedig mindig elmarad, de aki megtanul tiszta kódot írni, az a többi fejlesztő munkáját megkönnyíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest