Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PumpkinSeed

addikt

válasz honda 1993 #16631 üzenetére

Igazából én külön választanám a PHP-t és a HTML-t bár ez szerintem csak nekem jó, lehet más máshogy csinálja de én így szoktam a jobb átláthatóság érdekében:

<?php
    if(kenyér == szeletelt){
    $sajt = "
    ?>

<valami csodálatos HTML részlet/>

<?php
    ";}
    ?>

Biztos beleköt majd valaki, de én így szeretem, mert a kód színezés segít az átláthatóságban. (Igen mert Notepad++-t használok. :D )

A többi hozzászólást is elolvastam, és elég vicces, hogy egy komolyabb login felületet szeretnél megírni úgy, hogy a hibaüzenet megértése komolyabb problémát okoz, viszont ezt már pár helyről megkaptad. Hogy én is hozzáfűzzek valami hasznosat leírom, hogy hogyan is kellene tanulnod. (Megint)

Olvasod a jegyzetet/blogot/könyvet vagy netán videót nézel, és közben az adott megtanult részt lekódolod magadnak, majd ha egy résszel kész vagy nem azonnal mész a következőre, hanem jobban elmélyülsz az adott részben és kitalálsz egyre nehezebb megvalósítási formákat egy adott részre, majd ha az adott rész mondjuk legyen az a kép beolvasása már annyira megy, hogy egy esti vacsora alatti szóba kerülése esetén fejből elmondod, hogy te hogyan csinálnád meg az adott kódban akkor tovább lépsz a következő részre. Komolyabb projektek esetén nem eshetnek ilyen alap hibák, mert akkor hogyan is tudnál odafigyelni mondjuk egy login biztonságára ha a $_POST szintaktikai helyesírása sem megy? Ha tényleg webfejlesztő akarsz lenni, akkor érdemi tudás nélkül nem fog senki alkalmazni, ugyanis (ezt is nem rég tárgyalták itt) bőven akad vetélytárs a piacon. (Azért mondom ezt mert még én is ezen az ösvényen gyalogolok, és bőven akad még mit tanulnom, de én már nagyjából eljutottam olyan szintre, hogy egy komoly projekt készítése közben tudok tanulni, mert az ott fellépő problémák és új dolgok segítik a fejlődésem.)

Ami nagyon fontos az a programozási alap tudás, értem ezalatt a vezérlési szerkezeteket a tömböket a függvényeket a stb. Ha ezek nem mennek úgy, hogy álmodból felkeltve azonnal gondolkodás nélkül akkor ezeket kell tanulni, ezen kívül az algoritmizálási képesség. Az, hogy bármilyen problémára tudj egy jól működő algoritmust csinálni, amely nem úgy néz ki, hogy egy összeadásra 300 soros kódot írsz, hanem lehetőleg legyen rövid és hatékony. Lehetőleg ne terhelje sz*rrá a felhasználó gépét. Ha ez a két programozási alappillér megvan azután kezdhetsz el a PHP nyelv bizonyos részeivel foglalkozni mint a session stb. (több most nem jut eszembe). Az OOP-t meg le se merem már írni. Inkább át is húzom, majd 4 hónap múlva nézd meg.

Remélem nem írtam nagy hülyeségeket, ha igen akkor javítsatok ki. :DDD

• Zedz

addikt

válasz honda 1993 #16631 üzenetére

Édes Istenem akkor a hibát másold be ide, illetve mint kérdeztem: mit szeretnél írni? Ha netán leírnád a feladatot amit meg akarsz oldani, akkor lehet lennénk olyan jó fejek és még tutorialt is linkelnénk neked. :U

Új hozzászólás Aktív témák