- Igazán stílusos lett a Realme 15 Pro GoT Limited Edition
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Elindult a One UI 8 frissítés
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Megérkezett Magyarországra a legkülönlegesebb kameratelefon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy a PDO "szép", ahogy te értelmezted. Hadd idézzem magam még egyszer: "Ezerszer szebb, mint a régi mysql_query()-s bohóckodások..."
"Pontosan azért, mert igazából nem szebb."
De, szebb. Nem is értem, hogy állíthatod ezt. Hol volt bindolás a sima mysql_query()-s szarakodásnál? Mennyire okádék volt, hogy mindenhol mysql_real_escape_string() hívások voltak, és az objektumorientáltsághoz, kivételek dobálásához köze nem volt? Most hadd ne soroljam fel az érdemi különbségeket a PDO és a sima mysql_* szarokhoz képest, össze sem hasonlítható.
Azért a "pár cuccnál" szerintem kicsit jobban érzékelhető különbség van a mysql_* függvényekhez képest.Gondolom azért mondod mindezt, mert hosszabb távon nem is használtad, így távolról ítéled meg.
De senki nem mondta, hogy összevethető egy ORM-mel... Azt írod, az ORM bonyolultabb... nem mondod, tényleg?!
Szándékosan magyarázod félre, amiket írok? Arról magyaráztam, hogy az ORM-ben szereplő query-k működhetnek a háttérben a PDO-val, és a kettő egy kicsit sem zárja ki egymást, sőt.
"A pdo az egy wrapper a mysql* függvényekhez"
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor a PDO nem működne más adatbázisokkal is.Egyébként biztos vagy benne, hogy csak a mysql_* függvények köré írtak wrappert? Úgy emlékszem, hogy a php_mysql.dll NEM kell, hogy engedélyezve legyen ahhoz, hogy a PDO-t zavartalanul lehessen használni a php_pdo_mysql.dll engedélyezésével. De cáfolj meg, ha tévedek. Furcsa lenne, ha szimpla "duplikáció" lenne ilyen tekintetben.
-
Peter Kiss
őstag
A PDO annyiból jó, hogy csak egy drivert kell megtanulni több adatbázisszerverhez, így a kód mobilisebb lehet. ORM-nél nem a model számít, hanem az, hogy a change tracking és a kapcsolatok kezelése jól működjön (a model-ben majdnem csak a különböző adatagok lehetnek [POPO class-hoz közelebb kell lennie, mint akármilyen BC-hoz]).
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest