- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Nem fogy az S25 Edge, mégis lesz S26+?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Van. Például ha nem szoksz rá, hogy csekkold, akkor lehet, hogy olyan esetekben is elvárod egy adott tömbindex létezését, amikor tuti, hogy nem fog létezni, megpróbálod felhasználni az értékét, aztán nézel, hogy most mi a szarért nem működik a kódod. Aztán debuggolsz, rájössz, hogy ja, hát persze, mivel ott az az index nincs beállítva. És végül eljutsz oda, hogy csak kéne oda egy ellenőrzés.
Normális nyelvek esetén eleve sikítozik a fordító, nem is lehet ilyen gányolásokat csinálni, vagy kapsz egy buzinagy runtime exceptiont, stb., de a PHP az más. Az megengedi neked, hogy tákolgass.
Persze választhatod azt az utat is, amit sajnos sokan mások még javasolnak is, hogy elkezdesz gányolni: elrejted a hibákat, mintha egy strucc lennél, ami a homokba dugja a fejét, ha para van, aztán csodálkozol, ha közben elmar egy raptor. -
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor megnyugodtam, azt hittem, csak nekem tűnik értelmetlennek.
Egy tanács: inkább add át az ilyen értékeket egy változónak, mielőtt komplexebb vizsgálatokat végeznél rajtuk, mert akkor nem kell állandóan lecsekkolni, hogy létezik-e a megadott indexen bármi.
Tehát így:
$id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : NULL;
VAGY
$id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : '';... és így tovább.
Utána mehet a vizsgálat:
switch($id){
case 'tökömtudja':
// ...
break;
case 'mittudomén':
// ...
break;
default:
break;
} -
j0k3r!
őstag
ez tokjo, csak egyatalan nem az, amit az elobb kertel:
"tehát ha van id és about akkor echozza ki, hogy current"no offense: holnap szerintem avval kellene kezdened, hogy atnezed a programozasi alapokat, mert ennel csak komplexebb problemakkal fogsz szembesulni egy weboldal/webalkalmazas elkeszitese soran. ehhez ajanlanam neked ezt a konyvet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 7740 17.3" 4K IPS i9-9980HK RTX 3000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Nitro AN16-42 16" QHD+ IPS Ryzen 9 8945HS RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Eladó AMD Ryzen 7 3700X CPU Bequiet Pure rock 2 hűtővel.
- Csere-Beszámítás! Olcsó számítógép játékra is akár! I3 12100 / GTX 1050Ti / 8GB DDR5
- 2tb nvme PCIe 4.0 ssd-k bontatlanul, Wd SN5000,
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest