Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Van. Például ha nem szoksz rá, hogy csekkold, akkor lehet, hogy olyan esetekben is elvárod egy adott tömbindex létezését, amikor tuti, hogy nem fog létezni, megpróbálod felhasználni az értékét, aztán nézel, hogy most mi a szarért nem működik a kódod. Aztán debuggolsz, rájössz, hogy ja, hát persze, mivel ott az az index nincs beállítva. És végül eljutsz oda, hogy csak kéne oda egy ellenőrzés.
Normális nyelvek esetén eleve sikítozik a fordító, nem is lehet ilyen gányolásokat csinálni, vagy kapsz egy buzinagy runtime exceptiont, stb., de a PHP az más. Az megengedi neked, hogy tákolgass.
Persze választhatod azt az utat is, amit sajnos sokan mások még javasolnak is, hogy elkezdesz gányolni: elrejted a hibákat, mintha egy strucc lennél, ami a homokba dugja a fejét, ha para van, aztán csodálkozol, ha közben elmar egy raptor. -
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor megnyugodtam, azt hittem, csak nekem tűnik értelmetlennek.
Egy tanács: inkább add át az ilyen értékeket egy változónak, mielőtt komplexebb vizsgálatokat végeznél rajtuk, mert akkor nem kell állandóan lecsekkolni, hogy létezik-e a megadott indexen bármi.
Tehát így:
$id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : NULL;
VAGY
$id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : '';... és így tovább.
Utána mehet a vizsgálat:
switch($id){
case 'tökömtudja':
// ...
break;
case 'mittudomén':
// ...
break;
default:
break;
} -
j0k3r!
őstag
ez tokjo, csak egyatalan nem az, amit az elobb kertel:
"tehát ha van id és about akkor echozza ki, hogy current"no offense: holnap szerintem avval kellene kezdened, hogy atnezed a programozasi alapokat, mert ennel csak komplexebb problemakkal fogsz szembesulni egy weboldal/webalkalmazas elkeszitese soran. ehhez ajanlanam neked ezt a konyvet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest