Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nem bíznak a SW fejlesztők képességeiben, hogy meg tudják tanulni
Azért az tény és való, hogy gittel lehet hülyeségeket csinálni, elég hozzá annyi, hogy ha nem vagy teljesen biztos abban, amit csinálsz, az milyen következményekkel jár. A git nem triviális, és szerintem a legtöbb fejlesztő azon a pár parancson kívül, amit muszájból megtanult, nem is tud többet.
Ilye-olyan policyvel persze biztosan meg lehet akadályozni, hogy komoly balesetek történjenek. -
-
buherton
őstag
Sokat ClearCase-ztem a Boschban, és svn guru voltam a ThyssenKruppnál.
Kezdem a CC-el. Fájlonkénti verziózás van
. És ami meglepő, hogy egyáltalán nem olyan szörnyű, mint ahogy hangzik. Az akklimatizálódás után egész jól el lehet ezzel lenni.Nekem nem tetszett az svn. A centralizált elképzelés nem feltétlenül a legjobb és nem éreztem kiforrottak. A kedvencem az volt amikor a ThyssenKrupp-nál bevezették, jött a kérdés miért nem git? és a válasz az volt, hogy nem bíznak a SW fejlesztők képességeiben, hogy meg tudják tanulni. Ultra mega LooooooL. Egy nőgyűlölő német cégtől nem is vártam mást. Vannak még "jó" sztorik a TKP-ról, és akkoriban erős verseny volt a legrosszabb cég versenyben a Bosch-sal a szememben.
Nálam abszolút a git befutó. A magit package az emacs-ben pedig nagyon jó felületet ad a git-hez.
Nem fogok tudni válaszolni a specifikus kérdésre, hogy git-ben hogyan érdemes nagy méretű bináris fájlokat tárolni.
-
DEJVID
őstag
Az ilyenek miatt lett elegem a fejlesztésből. Nem elég programozni, ezer más szarhoz is kell érteni, konfigurálni stb stb
-
mivel a git az source code management szoftver, ezért nem is igazán bináris fájlokra lett kitalálva. én nexus-al meg artifactory-val találkoztam általában, ha ilyet kell tárolni. mondjuk nem biztos, hogy ezeknek kiakarod fizetni a havidiját, meg lehet self hostedet akarsz. azt elvileg tudja a nexus.
de van esetleg cloud storage, pl amazon s3 tud verziózott bucketeket. meg ahogy irták van minio. én ezt a két utóbbit csak érintőlegesen használtam, sokat nem tudok mondani róla. -
Hát még átgondolom, egyelőre még nem annyira égető ez a probléma. Csak felvetettem, gondoltam, hátha tud valaki olyan megoldást, amit így 3 perc alatt összerakok, aztán mehet a menet.
Most beröffentettem a Gitea szerverem (4 hónapja nem nyúltam hozzá, és lejárt a cert), ez HTTPS-en megy, és így működik az LFS. Csak át kell költöztetnem a projektem sima Gitből ide.
-
xabolcs
őstag
Jó lenne akár ez a Nexus is, de most így hirtelen nem látom, miért lenne jobb nekem, mint egy sima rsync over ssh.
Ha sikerul egy jo nevezektant kitalalnod, akkor boven eleg lehet, igen!

A Nexus-t (es mas hasonlo artifact tarolot) akkor erdemes bevonni, amikor mar van megfelelo (automatizalt? 🤔) workflow-d a binarisaid eloallitasara.
Igy pl. a forraskod maradhat verziokezeloben, a forraskodbol ("konnyen reprodukalhato modon") elallithato binaris pedig megy egy erre kitalalt tarhelyre (release/letoltesek oldal, Nexus, ...).
A "konnyen reprodukalhato modon" dologrol: itt jon szoba a mindenfele CI rendszerek hasznalata: Jenkins, Github workflows, Circle CI, ... a futtatott szkript pedig lehet barmi, a lenyeg, hogy konnyen ossze lehessen rakni egy olyan kornyezetet, amiben az adott verzio le tud fordulni, az adott binaris elo tud allni.
-
A git lfs bugos (1 2 3 4) évek óta, és nem úgy néz ki, mint ha bárki is tudná/akarná javítani. A Mercurial amúgy szimpatikus, bár a large files kiegészítő az "inkább ne használd" kategóriában van. Úgyhogy úgy döntöttem, ezt a nagy fájlos témát elengedem, megoldom valamilyen más módon (rsync), és megpróbálok kevesebb nagy fájlt gyártani.
Jó lenne akár ez a Nexus is, de most így hirtelen nem látom, miért lenne jobb nekem, mint gy sima rsync over ssh. -
-
xabolcs
őstag
A DVCS vilagaba a mercurial-lal tanultam bele az azota mar nem letezo hginit.com leirasa alapjan.
Sajnos azota at kellett terjek git-re, de legalabb nem kellett nagy fajlokat elkommitalnom!
Miért szereted jobban a Gitet, mint az SVN-t?
Nem tolem kerdezted, de en azert szeretem a DVCS-eken belul a mercurial-t es a git-et, mert nem csak, hogy minden klon teljes erteku klon, hanem hogy diff-eket tarolnak az egyes allapotok helyett, igy merge-kor nagyban tudjak segiteni a munkat.Es igen, pont ez a hatranya a binaris fajlok eseteben, hogy azok tarolasa foloslegesen viszi a helyet ezekben a repokban.
A git lfs minden, csak nem működő megoldás.
Uzemelni nem uzemeltettem sose git LFS-t, de lattam mar sok helyen mukodo git LFS-t.
Ha pedig tenyleg nem tetszik a git LFS (mert tudom, hogy van problema is vele), akkor szoba johet a mar emlitett Nexus, mint fajl tarolo?
Milyen binaris fajlokat szeretnel tarolni? A Nexus ad lehetoseget az altalanos binarisokon felul kotott formatumu binarisok tarolasara is (npm, docker, maven jar, ...), ahol peldaul meg lehet tiltanit az adott verzio ujra feltolteset.
-
Z_A_P
addikt
svn
Szeretem! Szeritnem egyszerubb, attekinthetobb mint a git, nincs kulon lokalis meg remote repo, tehat van egy commit es benn van a DB-ben. -
-
-
A CVS-t bottal sem szabad már piszkálni, annyira régi és béna.
Az SVN-t sokat használom, működik, de a Gitet jobban szeretem.
De amiket felsoroltál, az mind szöveges file-ra igazán hatékony, viszont vannak binary repo alkalmazások, mint a Nexus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Robotporszívók
- Windows 11
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. És ami meglepő, hogy egyáltalán nem olyan szörnyű, mint ahogy hangzik. Az akklimatizálódás után egész jól el lehet ezzel lenni.