- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Úgy van, ahogy írod. Viszont az előző hsz-emből nem tűnt ki az, amit igazán szerettem volna elmondani. Bizonyos kódmennyiség- vagy méret felett úgyanolyan nehéz változtatni OOP-ben megírt programot, mint struktúrált / moduláris programot. A változtatások kivitelezésére alkalmazott technikák értelemszerűen mások, de az "izzadtság" kb. ugyanannyi. Ilyen eset után szoktam elmosolyodni és feltenni a kérdést: Valóban olyan könnyű-e OOP szemléletben megírt programon változtatni, mint amit sugall a tankönyv? Ha mindkét módon próbáltál programozni, akkor biztosan Te is tudod a választ...
-
zhagyma
őstag
Szia!
Szerintem "általában" a profi programozót és a nem profit, nemcsak a szakmai tudás külöbözteti meg. Emellet fontos lehet az, hogy amit tud azt határidőre, bárhol, bármikor más programozókkal együtműködve is képes legyen hozni.
Természetesen jó az OOP, de pár ezer class és instance között ugyanúgy el lehet "veszni" (UML ide-oda), akár a struktúrált programozás esetén. Azaz dokumentálni sem árt. Nem tudom próbáltál-e beszállni egy nagy projektbe, mondjuk félúton ... Hát nem egyszerű.Egyébként nem olyan rossz a javascript a kliens oldalon, a server oldalon meg a java. A PHP mellett érdemes megnézni...
-
Drizzt
nagyúr
Jahh, nyilván.
Amúgy ismerem az oot, s máshol használom is, szóval Javaban nyilván úgy állok neki, hogy: na, akkor dobjunk össze egy umlt, aztán gyorsan implementáljuk. Az adatbányászós cucchoz tényleg jól jött volna az oo, de amikor van egy weboldal, csomó php aloldalból, akkor nem látom értelmét most sem.
Mysql-t muszáj volt használni, adatbázis-relációkat(milyen tábla hogy épüljön fel, ilyesmi...) is kellett tervezni hozzá.
MVC rémlik, de Javas ismereteimből inkább. Márha a model-view-controlról van szó.
Így viszont hogy webes megjelenítésre használtam a php-t, a vezérlés úgyis esemény alapon ment a html-ből, vagy javascripttel(ajaxszal betölteni egy div-be egy php kimenetét, ilyesmi). -
Hali!
Jól van nyugodj meg, nem történt katasztrófa...
$_SESSION tömböt fogom használni, mint ahogy a manualban olvastam(illetve mint előzőekben írtam, nem olvastam csak néztem)
Kösz, hogy ennyire a lelkeden viseled a dolgot, nehogy rámenjen a szívedre a végén....Viccet félretéve, kösz, a próbléma lekezelve, megoldva...
Fire.
-
-
Ja, ööö, most nézem, hogy nálad a változókat beleírja meg minden, csak értéket nem ad. De nálam se működik a kód.
szerk: De mégse írtam hülyeséget az előző postomban, mert ha kicseréled a másik kódra akkor működik.
szerk2: Heh, közbe rájöttem, hogy ezt a függvényt a kód végén kell használni, nem előtte... Akkor ezek szerint nem egy meglévő működő kód php4 => php5 migrációról van szó.
Mindegy... Használd akkor a globális $_SESSION tömböt, ne a régi függvényeket.
-
ArchElf
addikt
Eclipse-hez, ha jól rémlik van php és xml kezelő is.
XML kezelőnek én az oXygen-t próbáltam: http://www.oxygenxml.com/
Jó, de fizetős.AE
-
Najó, akkor kénytelen vagyok írni egy saját Parser-t. A hibaüzeneteket meg hibakódok alapján azonosítom.
Valaki tud valami jó PHP-szerkesztőt? Jelenleg phpDesigner2008-cal dologozom, de az XML-hez nem igazán konyít, gondolok itt pl XSL és XSD tagnév-kiegészítésekre. Dreamweaver az egész kellemesnek mondató ebből a szempontból, de az meg a php-hoz síkhülye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Windows 7
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Subaru topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ubuntu Linux
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest