- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Úgy van, ahogy írod. Viszont az előző hsz-emből nem tűnt ki az, amit igazán szerettem volna elmondani. Bizonyos kódmennyiség- vagy méret felett úgyanolyan nehéz változtatni OOP-ben megírt programot, mint struktúrált / moduláris programot. A változtatások kivitelezésére alkalmazott technikák értelemszerűen mások, de az "izzadtság" kb. ugyanannyi. Ilyen eset után szoktam elmosolyodni és feltenni a kérdést: Valóban olyan könnyű-e OOP szemléletben megírt programon változtatni, mint amit sugall a tankönyv? Ha mindkét módon próbáltál programozni, akkor biztosan Te is tudod a választ...
-
zhagyma
őstag
Szia!
Szerintem "általában" a profi programozót és a nem profit, nemcsak a szakmai tudás külöbözteti meg. Emellet fontos lehet az, hogy amit tud azt határidőre, bárhol, bármikor más programozókkal együtműködve is képes legyen hozni.
Természetesen jó az OOP, de pár ezer class és instance között ugyanúgy el lehet "veszni" (UML ide-oda), akár a struktúrált programozás esetén. Azaz dokumentálni sem árt. Nem tudom próbáltál-e beszállni egy nagy projektbe, mondjuk félúton ... Hát nem egyszerű.Egyébként nem olyan rossz a javascript a kliens oldalon, a server oldalon meg a java. A PHP mellett érdemes megnézni...
-
Drizzt
nagyúr
Jahh, nyilván.
Amúgy ismerem az oot, s máshol használom is, szóval Javaban nyilván úgy állok neki, hogy: na, akkor dobjunk össze egy umlt, aztán gyorsan implementáljuk. Az adatbányászós cucchoz tényleg jól jött volna az oo, de amikor van egy weboldal, csomó php aloldalból, akkor nem látom értelmét most sem.
Mysql-t muszáj volt használni, adatbázis-relációkat(milyen tábla hogy épüljön fel, ilyesmi...) is kellett tervezni hozzá.
MVC rémlik, de Javas ismereteimből inkább. Márha a model-view-controlról van szó.
Így viszont hogy webes megjelenítésre használtam a php-t, a vezérlés úgyis esemény alapon ment a html-ből, vagy javascripttel(ajaxszal betölteni egy div-be egy php kimenetét, ilyesmi). -
Hali!
Jól van nyugodj meg, nem történt katasztrófa...
$_SESSION tömböt fogom használni, mint ahogy a manualban olvastam(illetve mint előzőekben írtam, nem olvastam csak néztem)
Kösz, hogy ennyire a lelkeden viseled a dolgot, nehogy rámenjen a szívedre a végén....Viccet félretéve, kösz, a próbléma lekezelve, megoldva...
Fire.
-
-
Ja, ööö, most nézem, hogy nálad a változókat beleírja meg minden, csak értéket nem ad. De nálam se működik a kód.
szerk: De mégse írtam hülyeséget az előző postomban, mert ha kicseréled a másik kódra akkor működik.
szerk2: Heh, közbe rájöttem, hogy ezt a függvényt a kód végén kell használni, nem előtte... Akkor ezek szerint nem egy meglévő működő kód php4 => php5 migrációról van szó.
Mindegy... Használd akkor a globális $_SESSION tömböt, ne a régi függvényeket.
-
ArchElf
addikt
Eclipse-hez, ha jól rémlik van php és xml kezelő is.
XML kezelőnek én az oXygen-t próbáltam: http://www.oxygenxml.com/
Jó, de fizetős.AE
-
Najó, akkor kénytelen vagyok írni egy saját Parser-t. A hibaüzeneteket meg hibakódok alapján azonosítom.
Valaki tud valami jó PHP-szerkesztőt? Jelenleg phpDesigner2008-cal dologozom, de az XML-hez nem igazán konyít, gondolok itt pl XSL és XSD tagnév-kiegészítésekre. Dreamweaver az egész kellemesnek mondató ebből a szempontból, de az meg a php-hoz síkhülye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- Goddess of Victory:Nikke
- Nem viszi az USA-ba az adatainkat a Microsoft
- eBay
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- Ps 5 Slim digital megkímélt 1 hónap jótállás
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest