- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem akartam amellett kardoskodni, hogy kb soha nem szabad Exceptionöket használni, csak nem érdemes első megoldásként gondolni rá. Mindig nagyban függ a problémától, lehet, hogy nagyobb cégeknél, pl. IBM erről vannak infók. Én úgy érzem, hogy nem szívesen fordulok Exceptionökhöz, mégha kényelmesnek is tűnik a használata.
Erről lehetne akár cikket is írni, hogy hogyan lehet bizonyos eseteket simán return valuekkal vagy exceptionokkel megoldani, és összehasonlítani.

Két nagy probéma van az exceptionökkel:
C++-ban azért okoz teljesítméncsökkenést, mert az Exception-t a stacken hozza létre, és dobásnál ahogy visszatér az összes függvényből, mindig a stack tetejére kell másolnia az exception objektumot, ha a catch 5 fv-nyel föntebb van, akkor az 5 másolás.
A másik probléma pedig hogy ha például nyitunk egy resource-t pl file handlert, de dobunk egy exception-t, akkor hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és nyitva marad.
Az előbbi szerintem PHP-ra már nem igaz, mert amúgy minden adatstruktúrának megvan a C-beli reprezentációja (plusz absztrakció), egyébként pedig valszeg minden heap-en van tárolva.
utóbbi pedig akár lehet igaz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest