- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket"
Szerintem ez egyáltalán nem indokolt. Még ha a futási időhöz hozzá is teszel párszázadmásodpercnyit, a kivételkezelés akkor is ezerszer átláthatóbb hibakezelési forma, mint pl. a hatezer soros if-else blokkok. A kivételkezelésnél ezenkívül a saját kivételosztályaidat is felhasználhatod, az Exception osztály felülbírálásával, amibe tetszőleges kódot pakolhatsz, többek közt pl. naplózást, ami igen fontos lehet, és esetfüggő lehet, mit, hogyan és hova szeretnél naplózni. Viszont egy form esetén pl. nyilván nem naplózol, ha egy mezőt nem töltöttek ki. Ha az if-else blokkos megoldást választod, akkor viszont naplózási igény esetén azt valahogy bele kell tákolnod a blokkjaidba, nem marad egy szeparált helyen, ahogy pl. a kivételosztályaidat kigyűjtheted egy teljesen különálló fájlba. Nem beszélve arról, hogy a kivétel forrása (melyik sorban, melyik fájlban dobódott, stb.) nagyon könnyen felderíthető a kivétel elkapásakor, teljesen mindegy, hol, melyik függvényen belül dobtad el, azt a try-catch blokkban elkapod, majd lenyomozod, mi is volt a baj.
Egy szó, mint száz: a kivételkezelés szerintem épp, hogy nem egy kerülendő dolog, hanem érdemes alkalmazni.Egyébként pl. a PDO-nál is lehet "hagyományos úton" is hibákat kezelni, meg lehet úgy is inicializálni, hogy megmondod neki, hogy kivételeket dobjon, ne visszatérési értékeket kelljen vizsgálgatni, ami csak feleslegesen csinál a kódodból spagettikódot. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én maradok a kivételkezelésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest