- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb #6884 üzenetére
Hali!
Köszi a hozzászólást, nagyjából én is ezekre jutottam, de igazából még mindig nem sikerült dönteni ezek alapján sem.
Tulajdonképpen mindkettő jó valamilyen szempontból, Drupalt használtam eddig többet, de ez a lenyíló menüs dolog számomra tökéletesen érthetetlen módon nem akar összejönni, egyszerűen a HTML-kimeneten sem jelenik meg, az már jobb eset lenne, ha CSS-szarakodásra lenne szükség, de sajnos nem csak erről van szó."Mondjuk az nem világos, Neked miért lenne CMS-re szükséged, simán megírsz mindent kapásból, nem?!
"
Hát köszi a feltételezést.Meg tudnám írni az oldalt úgy, hogy jól testreszabható legyen, admin-felülete is legyen, stb., de az a baj ezzel, hogy rengeteg időt vesz igénybe, főleg az, hogy mindent elejétől a végéig meg kell írni magadtól, és lényegében ilyenkor az embernek az idő múltával fel kell fedeznie a spanyolviaszt, tehát a munkája végére nagyjából oda jut el, hogy akár nyugodtan használhatott volna erre egy keretrendszert is.
Azért találom jónak ezeket, mert rengetegen fejlesztik, csiszolgatják, és valóban fel tudják gyorsítani a munkát.
Szívtam már nagyon sokat azzal, hogy admin-felületet elejétől végéig én csináltam meg, és a validálással, teszteléssel, hibák javításával, kiegészítgetéssel, megfelelő adatbázis létrehozásával és minden egyébbel együtt rengeteg időt vett igénybe - de legalább egész stabil tudásra és "fejfalbeverésre" sikerült eközben szert tenni...
Gondolj bele, akár csak azt megoldani, hogy a menürendszer tetszőlegesen bővíthető és egymás alá rendelhető legyen (szülő-gyerek viszony), a hozzá tartozó adatbázis kiépítése, majd miután ez megvan, fancy átrendezhető felületet kialakítani hozzá, nevüket és egyebeket szerkeszthetővé tenni, validálni, hogy elkerüljük a rosszindulatú kód beágyazásának lehetővé tételét, stb., már kapásból egy rohadt sok időt igénybe vevő feladat. És ez még csak egy a sok megoldandó feladat közül.
Szóval végül is nem ördögtől valók ezek a keretrendszerek, tulajdonképpen szükséges rossz, vagy épp jó, mert sok PHP-fejlesztő úgy gányolja szét az oldalát, és rakja tele biztonsági lyukakkal, ahogy kell, ezek nagy része elkerülhető Joomla, Drupal és társaival, még ha ezekben is vannak biztonsági rések - legalább nem tátonganak.Ha a Drupalhoz valakinek sikerült megoldani a lenyíló menüs problémát (adott menüpont a szülőelem, hozzátartozó gyerekelemek az almenüpontok), akkor az ne kíméljen, hogy csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thrustmaster t-gt 2 szett
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple watch Ultra 2 titanium Milanese 2026.03.23. Apple jótállás
- MSI Cyborg 15 A13VFK 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Eladó egy bontatlan Google Pixel 10 128GB Obsidian (fekete) okostelefon, ajándék eredeti tokkal
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U Akció! 11.10.2025-ig kedvezménes, 130.000ft-os áron!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest