Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Tele von Zsinór #6569 üzenetére

    Igen, a keresés get-tel okés, ott nem para az esetleges frissítés, de még mindig vannak oldalak, ahol post-olják a keresőmezőben megadottakat (most hirtelen az ncore jut eszembe, ahol kifejezetten zavar). Meg ugye a get-tel történő kereséskor kapott cím lementhető, könyvjelzőzhető, átküldhető másnak, szóval ezer szempontból praktikusabb. :)

    Az első felére reagálva: na, akkor úgy tűnik, félreértettem, sorry. :) "a form actionja ugyanaz a file és függvény lesz" - innen elsőre úgy értelmeztem, hogy ugyanabba a fájlba irányítod vissza az adatokat, tehát ugyanott dolgozod fel.
    "Ha invalid, vissza ugyanahhoz a view-hez, csak most már hibaüzenetek is vannak"
    Ez hogy néz ki nálad a gyakorlatban?
    Pl. van a foo.php fájl, amiben megtörténik a kiíratás (ezt a címet kérte le a júzer), és van egy formod:
    <form action="bar.php" method="post" ..........>..........</form>
    Ekkor az action szerinti bar.php fájlba irányítja át a formot. Itt csekkolod, hogy valid-e, ha nem, egyből kiíratod a formot? Mert akkor megint felmerül az F5-ös probléma. Vagy pedig van a foo.php fájl, és az action-ben is ugyanez a fájl található, és itt nézed meg a validitását? Igazából itt is felmerül az F5-ös para. A visszairányítós játéknál nyilván nincs ilyen probléma, de ott meg már elvész a post-olt adat (amennyiben nem mented sessionbe).

    Most hirtelen nem értem, hogyan éred el, hogy validálod az adatokat, fel tudod használni azonos kéréssel a $_POST tömb adatait (tehát a felhasználónak nem kell begépelnie újból azokat), kiíratod, nem mented el sessionbe a dolgokat, és még az F5-ös frissítgetős para sem merül fel? :F

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák