Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
Egyébként nagyon magasan van az a léc, ahova a php ne lenne elég. Az, hogy a kód milyen minőségű lesz, elsősorban a fejlesztőn múlik itt is, mint minden más nyelvben.
Ez igaz, és erre mondtam, hogy ha alapvetően egy nyelv szabályokra épül, kevesebb lehetőség van a gányolásra. Érted, ha át akarsz kelni egy szakadékon, sétálhatsz fél kilométert a hídig, vagy átkelhetsz rajta egyenesen, de akkor lehet, hogy eltöröd a lábad.A tömbös példámat rosszul fogalmaztam meg. Nem arra akartam kilyukadni, hogy ha tömböt használsz az nem hatékony, hanem hogy ezzel a megoldással simán elszalad a ló a fejlesztővel, hogy ja, csak dobjunk bele mindent ami kell egy hatalmas tömbbe, mert az milyen egyszerű. Aztán jön a másik fejlesztő, és dolgoznia kell egy ilyen multidimenziós tömbön, és fogja a fejét, hogy vajon mi az isten lehet ebben a tömbben.
Nyilván arra akarok kilyukadni, hogy ha multidimenziós tömb helyett az ember objektumhierarchiát használna ezekre a feladatokra, az sokkal átláthatóbb kódot eredményezne. de hát az olyan nehéz, mert akkor definiálni kell osztályt... meg mi az, hogy egy tömb vagy lista csak egyféle típusú elemekből állhat, fúj
És akkor arról még nem is ejtettem szót, hogy a mai fejlesztőkörnyezetek type hinteket adnak az objektumokra, de a tömb elemekre sosem fognak.A Haskell nem azért működik így, mert funkcionális nyelv, hanem mert típusos nyelv, és azt mondták a kitalálói, hogy ha van módszer arra, hogy megkíméljük a fejlesztőt attól, hogy mindig kiírja a típust, akkor használjuk.
Valamivel ki kell tölteni a helyet abban a könyvben. Remek érvEgyébként nem azért hoztam fel, mert haskellben kell programozni, hanem azért, mert jó, ha az embernek van viszonyítási alapja. Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- RAZER Viper V2 Pro fehér (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- 32" Interaktiv Monitor Érintőképernyővel - Iiyama ProLite TF3237MSC-B3AG Touch-
- Apple Iphone 12 64gb kék -független-
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest