Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
Egyébként nagyon magasan van az a léc, ahova a php ne lenne elég. Az, hogy a kód milyen minőségű lesz, elsősorban a fejlesztőn múlik itt is, mint minden más nyelvben.
Ez igaz, és erre mondtam, hogy ha alapvetően egy nyelv szabályokra épül, kevesebb lehetőség van a gányolásra. Érted, ha át akarsz kelni egy szakadékon, sétálhatsz fél kilométert a hídig, vagy átkelhetsz rajta egyenesen, de akkor lehet, hogy eltöröd a lábad.A tömbös példámat rosszul fogalmaztam meg. Nem arra akartam kilyukadni, hogy ha tömböt használsz az nem hatékony, hanem hogy ezzel a megoldással simán elszalad a ló a fejlesztővel, hogy ja, csak dobjunk bele mindent ami kell egy hatalmas tömbbe, mert az milyen egyszerű. Aztán jön a másik fejlesztő, és dolgoznia kell egy ilyen multidimenziós tömbön, és fogja a fejét, hogy vajon mi az isten lehet ebben a tömbben.
Nyilván arra akarok kilyukadni, hogy ha multidimenziós tömb helyett az ember objektumhierarchiát használna ezekre a feladatokra, az sokkal átláthatóbb kódot eredményezne. de hát az olyan nehéz, mert akkor definiálni kell osztályt... meg mi az, hogy egy tömb vagy lista csak egyféle típusú elemekből állhat, fúj
És akkor arról még nem is ejtettem szót, hogy a mai fejlesztőkörnyezetek type hinteket adnak az objektumokra, de a tömb elemekre sosem fognak.A Haskell nem azért működik így, mert funkcionális nyelv, hanem mert típusos nyelv, és azt mondták a kitalálói, hogy ha van módszer arra, hogy megkíméljük a fejlesztőt attól, hogy mindig kiírja a típust, akkor használjuk.
Valamivel ki kell tölteni a helyet abban a könyvben. Remek érv
Egyébként nem azért hoztam fel, mert haskellben kell programozni, hanem azért, mert jó, ha az embernek van viszonyítási alapja. Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Egyébként nem azért hoztam fel, mert haskellben kell programozni, hanem azért, mert jó, ha az embernek van viszonyítási alapja. Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?