Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Jó ötlet-e, hogy a felhasználókkal egy táblában tárolom a hírlevél címzetteit?"
Nem, a felhasználók táblában a felhasználókat és adataikat tárold.
A hírlevélre feliratkozók meg szintén felhasználók, de nagyon csúnya lenne, ha a hírlevélre NEM feliratkozók mindegyikénél NULL érték lenne; DE lehetnek a hírlevélre feliratkozók adott esetben az oldaladon accounttal nem rendelkezők is, akik csak megadták az e-mail-címüket, mert érdekli őket a téma, viszont nem regisztráltak. Akkor meg már jól látható, hogy a kettő nem vegyíthető (és amúgy sem).
Tehát a hírlevélre feliratkozók listája legyen egy külön tábla.
Egyébként kezdetben én is féltem több táblát létrehozni feladatok szerint, mert valamiért az volt az érzésem, hogy egybe kéne erőszakolni, de aztán rájöttem, hogy szebb, ha minden feladatot lehetőleg különválasztasz adatbázis szintjén is, ez a query-ket is rugalmasabbá teheti adott esetben, és nem kell szétszemetelni egyetlen táblát sok, oda nem tartozó, vagy felesleges adattal.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A12 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest