- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Működik, megoldottam, én voltam a hülye. A $max értéket egy fájlból olvasta ki a végén az enter karaktert is tartalmazta. Ez zavarta meg a rendszert.
-
lesaux
veterán
Köszi, ezt is mindjárt felhasználom a kódban.
Most így állunk:
if ($kep<1) {$kep=1;}
if (strlen($kep)>3) {$kep=$max;}
if (strlen($kep)==1) {$kep=''00''.$kep;}
if (strlen($kep)==2) {$kep=''0''.$kep;}
if ($kep>$max) {
echo ''baj van'';
$kep=$max;}
Ha 0-t vagy betűt írok neki, kiadja az 1. képet. Eddig OK.
De ha többjegyű számot vagy akár csak 3 jegyűt, de túl nagyot adok neki, akkor nem működik. Illetve megkapja a $max értékét, de később jönnek a gondok.
Mert elvileg a kapott értékhez hozzáfűzi azt, hogy ''.jpg'', csak ilyenkor nem, és egy ''img src=105'' lesz a végeredmény. -
lesaux
veterán
Meghiszem azt, hogy zavaros a kód, mivel nem tudok PHP-ben programozni, másban is alig.
Szóval: az utolsó sort átrakom majd előre, megnézem, mit csinál.
A 3. sor kétségkívül el van b@szva, akkor ezért adta ki mindig a legutolsó képet.
Egy kicsit ügyködöm a kódon, aztán visszatérek.
Köszi! -
lesaux
veterán
A PHP oldal kap egy változót, ami sajnos érkezhet címsorból is.
Generál belőle egy háromjegyű számot, tehát ha pl. azt kapja, hogy 5, akkor 005-öt csinál belőle.
Meg akarom neki mondani, hogy ha túl nagy számot kap, akkor a szám értéke legyen $max. Ennél még jobb lenne, hogy ha többjegyű számot vagy esetleg szöveget írnak be, akkor is az érték $max legyen.
Itt van, amit eddig ügyködtem:
if (strlen($kep)==1) {$kep=''00''.$kep;}
if (strlen($kep)==2) {$kep=''0''.$kep;}
if (strlen($kep)>2) {$kep=$max;}
if ($kep>$max) {
echo ''baj van'';
$kep=$max;}
if ($kep<1) {$kep=1;}
A $kep a kapott paraméter. Miért nem működik? -
lesaux
veterán
Egy ilyet: value=''002'' name=''kep'' már kidobtam, és még mindig működik.
De a 10 képre várnám az ötleteket. -
lesaux
veterán
A formokhoz nem értek. Hogy lehet változót átadni a php oldalnak úgy, hogy submit gomb helyett egy képre kattint az ember?
<FORM METHOD=''POST'' ACTION=''kep.php''>
<INPUT TYPE=''hidden'' value=''002'' name=''kep''>
<INPUT TYPE=''image'' SRC=''login.gif'' value=''002'' name=''kep''>
</FORM>
Ebből mi a fölösleges?
És ha 10 kép van egymás mellett, és mindegyik ugyanúgy csinálja a dolgokat, csak a paraméter változik 1-től 10-ig, akkor kell 10 ilyen form, vagy egyszerűbben is meg lehet csinálni? -
lesaux
veterán
window.open('kep001.jpg', '', 'width=640, Height=480,');
Ez Javascipt, vagy PHP alatt is létezik ilyen utasítás?
Ha a thumbnaileket nézi az ember, és rákattint egy képre, nyisson új ablakot, abban mutassa a nagy képet, és a nyilakkal lehessen léptetni, azt már ugyanabban az ablakban.
Erotikus tartalmú oldalakon lehet ilyen megoldást látni (a nyilakat is onnan loptam), lehet, hogy meg kéne nézni, ők hogyan csinálták. -
lesaux
veterán
Nem. Még sosem tettem űrlapot sehova.
Amúgy elgondolkoztam, hogy lehetne megcsinálni, és rájöttem, be vagyok kerítve.
Leírom a problémámat, hogy a többiek is tudják, miről van szó. Tkp. egy fotóalbumot csinálok. Ha rákattint valaki a thumbnailre, előjön egy új ablak a képpel. Eddig nagyjából megy. De azt is meg kéne oldani, hogy a képes ablakon is lehessen léptetni föl meg le képenként.
Ezt nyilván PHP-ben írja meg az ember, mert 100 kép esetén nem akarok 100 html-fájlt gyártani.
Az már csak a mazsola lenne a kalácsban, ha a képes ablak címsorában nem jelenne meg a változó, hogy ti. kep=001.
És megint Bikerhez szólok, azért írtam, hogy be vagyok kerítve, mert a fő html-oldalon ha rákattintok egy képre, akkor mindenképpen megjelenik a változó a képes ablakban. Kivéve ha formmal csinálom, de azt meg hogy kell, hogy a form új ablakot nyisson, a régi meg maradjon a helyén? -
lesaux
veterán
Na, sikerült, csak még egy kicsit kéne finomítanom rajta.
Most ha azt kapja paraméterként, hogy kep=1 meg kep=001, az neki mindegy.
Ha viszont beírom a parancssorba (vagy mi, szóval oda föntre), hogy kep=000, akkor picit kiakad. Még ezt kéne kiküszöbölnöm.
Amúgy olyan megoldás nincs, hogy a parancssorban ne mutassa a változót? Senkinek semmi köze hozzá.
Biker: most el kell mennem, de emilben leírom a linket, ránéznél? Úgy csak egyszerűbb, mint magyarázni. -
lesaux
veterán
Újabb probléma.
Van egy változó, értéke 001. Ha hozzáadok 1-et, akkor az értéke 2 lesz, de nekem 002 kéne, mert ez lesz a fájl neve.
Hogy tudnám ezt elérni? -
lesaux
veterán
Ez valamiért nem megy nekem. Gonoltam, nem is olyan rossz dolog, hogy kapok egy emilt, ha valaki megnyitja az oldalt, pláne hogy megtudom az IP-címét is, de nem megy.
Kicsit átírtam a dolgokat, de az emilben csak annyit kapok, hogy
Új vendég nyitotta meg az oldalt!
IP-címe:
Host-ja:
És tök üres. Mit rontok el? -
lesaux
veterán
Hadd ajánljak figyelmetekbe egy linket. Lehet, hogy új topic kéne neki, mert ezt csak az olvassa, aki valamennyit is konyít a PHP-hoz.
Szóval:
http://help.webzona.hu/php.html
Itt olvassátok már el, légyszi, a Számláló című részt. Ebből nekem az jön le, hogy hozzáférek a CGI-BIN könyvtárhoz, és annak a két sornak az átalakításával magam is csinálhatok egy countert.
Viszont ha berakom HTML-be, csak egy piros X-et rajzol ki (mint az aláírásomban). Már próbáltam átírogatni, de semmi használható eredmény.
Ti valamivel jobban értetek hozzá. Miért nem megy? -
lesaux
veterán
Azt írta ki, hogy ''1nem sikerült''
Szerintem igazad lesz, és nem írható a fájl. Végül is jól néznénk ki, ha bárki beírhatna bármit a webtárhelyen lévő fájljaimba.
Akkor ezt nem fogom tudni megcsinálni?
Jelentkezzen valaki, aki a Datanetnél bérel tárhelyet (valami.webzona.hu)! -
lesaux
veterán
Á, valaki talán tud segíteni nekem is.
Már egy csomó tutorialt átnyálaztam, de nálam mindig csak a hibaüzenet jelentkezik.
Egy saját countert akarok gyártani, ami szvsz nem lenne nehéz, ha tudnék PHP-ben programozni.
Van egy fájl, aminek a tartalma egy egyes. (1)
Ha elindítjuk a php-t, beolvassa a fájlt, kiírja a számot, hozzáad egyet, és azt visszaírja a fájlba.
Ennyi. Tudom, hogy messze nem tökéletes, mert minden frissítésnél növeli eggyel az értéket, de azért működne, nem?
Hogy kell ilyet írni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Zelda Játékok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest