- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
savliget #6708 üzenetére
A TV-d ezek szerint olyan okos, hogy a jelszintet is figyeli. Ez pedig a mostani +1,5 méterrel biztosan a határértékre került, ezért tippeli a TV-d, hogy túl hosszú a kábeled. Amiből annyi igaz, hogy megnőtt.
A valóság az, hogy vagy a médialejátszód küld egy kicsivel alacsonyabb jelszintet, vagy annak az erősítőig menő kábele neccesebb és azon a kábelen esik a jelszint és ezért a további +1,5 méteren ezt most már kijön.... eddig meg még elment.
1., Cseréld meg a BluRay lejátszó rövid' kábelét a médialejátszójéval. Ha ezután megszűnik a kábel volt a hibás
2., Ha nem szűnik meg, akkor a médialejátszó küld kicsit gyengébb jelet, amit az erősítőn átfűzve + 3 méter már határeset. Ebben az esetben mind a rövid kábelből, mind a 3 méteresből vannak minőségibb darabok a HAMA-nál is. Ezeket csillaggal jelölik. Fejből nem tudom, de mondjuk van 5*-os HAMA kábel, meg 1-2*-os HAMA kábel. Természetesen a drágább, jobb kábelen a jelveszteség, vagy zavar is kisebb lehet.További tipikus kábelezési hiba: A gyengén árnyékolt, olcsóbb HDMI kábel mellett, ha 230V megy akkor az is okozhat zavart... bár jelszint esést nem.
13 évet dolgoztam másodállásban stúdióban és sajnos a kábelek (nem tudom miért) meghalnak
Ezért ott is kellett cserélni időnként kábeleket... persze ott sok is volt. Másrészt akár analóg jelátvitelről, akár digitálisról beszélünk a kábel minősége nagyon fontos, azon nem szabad spórolni... de a háztartások szoktak... és töredék áron vesznek... valamit. Nálad már 4,5 méternél tartunk egy aktív eszköz közbeiktatásával.... Érdemesebb lenne előbb a rövidebb kábelekből profit venni, és majd ha lesz rá pénz, akkor a 3 méteresből. Ez nem kidobott pénz. Ezek a kábelek később is jók lesznek. -
válasz
savliget #4279 üzenetére
Különböző szolgáltatók különböző kódolással adják a példaként említett csatornákat. Én pl. egy kis vidéki szolgáltatónál mpeg2 SD stream-et nézek 6Mbit-el kódolva. Na a Diginél nem hinném, hogy ez így van pl...
Tehát a Digi, UPC, T-Home.. ezek kábeles és műholdas változatai a számtalan kisebb cég, Vidanet stb.... stb... nem egységes módon szerzik be és továbbítják az említett csatornákat.
Tehát nem a TV-d és még csak nem is az RTL Klub a hibás, hanem a szolgáltatód és/vagy az a forrás ahonnan ő a jelet veszi. -
savliget
tag
válasz
savliget #4275 üzenetére
Megnéztem DVD-vel, azzal nincs gond az alsó pixelsorral gyors jeleneteknél . Ezek szerint ennyire rossz lehet az RTL Klub, TV2 digitális adása, hogy ott villódzik gyors jeleneteknél az alsó pixelsor?
Vagy mivel a DVD-t 'film' módban nézem, ahol nincsenek a különböző pixeljavítások bekapcsolava, a TV-t meg "szabványos" beállításban, ami tele van javításokkal, akkor ez is okozhatja? -
rhonin
senior tag
válasz
savliget #4246 üzenetére
Megnéztem és igen nálam is van ez a jelenség. Bár szerintem szoftveres a probléma mindenképp, de már 1m-ről sem látható csak ha nagyon közelről nézi valaki.
Pedig a legfrissebb szoft. van a tv-n, ha esetleg még nem frissítetted volna.Májküll: Én 5k-ért simán megcsináltatnám, csak nagyon messze lakom tőled, így nekem esélytelen sajnos, de köszönöm, hogy szólsz.
Bodazo: Köszönöm az infot. Akkor ezért nem találtam ilyen menüpontot mivel nincs is.
-
rhonin
senior tag
válasz
savliget #4236 üzenetére
Optimális beállítási értékek engem is érdekelnének, mert nem igen találtam a neten hozzá.
Tudom, hogy műszerrel kéne kalibrálni és hogy ugyanazon típusú 2 tv között is lehet különbség, de ha már közelítően be tudnám állítani én is az optimálisra akkor az már nekem elég lenne.A hangja nekem is nagyon tetszik. Rá van kötve a tv-re egy edifier s530as és mikor elfelejtettem átkapcsolni a tv-ről a hangot akkor hajolgattam a hangfalhoz, hogy akkor most a tv szól??
Nem mondom, hogy perfekt, de bőven jó átlagigényekhez.Kérdés viszont, hogy miként tudom biztonságosan eltávolítani az usb eszközt a tv-ről? Van rá valami menüpont? Mert én semmit nem találtam és nem hiszem, hogy jót tesz az usb eszközöknek ha csak úgy lerántom a tv-ről.
-
válasz
savliget #4236 üzenetére
Olyan, hogy optimális szerintem nincs. Ha lenne, akkor gyárilag az lenne beállítva. Mindenki mást szeret.
A TV-t "természetes" profillal használom. Ez van a kép beállításánál.
A HDMI1, és HDMI2-n lévő DVD- és médialejátszót pedig "mozi" vagy "film" profig beállítással. Már nem emlékszem, hogy hogyan hívják.
Ezeket a beállításokat meg is jegyzi, azaz ha TV-ről HDMI1-re váltasz, akkor hozza az ott utoljára használt profilt, vagy egyéni beállítást. Én nem játszadoztam ennél jobban vele.Azt ugye hallottad, hogy a hangja nem valami dobozhang, mint más márkáknál. Házimozi nélkül is vállalható. A képén kívül, a hangja szokott másokat megdöbbenteni. Mély, jól hallható, tiszta hangok a párbeszédeknél is. Zene csatornát nézve sem laptop hangszóró minőségben szól, mint a Samuk. A saját tuneron fogott, még mindig gyakori SD adásokat pedig szépen skálázza fel. Még az alacsony bitrátás fos SD-ből is tud 'várat építeni. Ezek azok a határterületek (hang, SD kép), ahol látszódnak a TV-k különbségei.
A HD tartalmat ma már mindegyik normálisan jeleníti meg. Abba nehéz belekötni. -
-
válasz
savliget #4232 üzenetére
Az első észrevétel normális lehet. Ugyan az enyém 2011-es gyártás. De bekapcsoláskor bazi nagy philips logó jelenik meg középen több másodpercig. Előbb sötét alapon fehér, majd fehér alapon sötét...(Vagy fordítva... tök mindegy) A TV ekkor bootol'. Ez normális. Aztán amikor megjött a kép, akkor az első 1-2 mp-ben még valamit tölt, mert akkor még lomha, nem reagál normálisan, pl. hangerőre stb.
A képnézegetős dolog passz. Nálam nem jelentkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest