Új hozzászólás Aktív témák
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Multibit #118 üzenetére
Szia!
Olvastam külföldi fórumon, hogy az újraindítás megoldja, de újra előjön random és csak az újraindítás segít rajta. A memóriahasználat ilyenkor megugrik, függ, hogy mennyi szabályt töltöttél le/ állítottál be. A hardware offloading-ot ki kell kapcsolni, így van. Milyen típusú a hálókártya?
-
dzoli87
aktív tag
válasz
paizinho #108 üzenetére
Szia!
BUÉK!
IDS esetén én Suricata-t javasolnám, mert az összes magot használja, jelenleg a snort meg nem!
A DIGI ha jól tudom PPPOE-t használ, így a snort és a suricata is csak IDS módban mehet max, IPS módban nem fog működni sajnos, nem oldották még meg BSD-ék!
pfblockerng mehet, lehet vele használni IP blacklist-eket, FireHol, BinaryDefense stb...(az IDS-t hagynám is a DIGI esetén).
Én az i3 + 4GB-re szavazok, nekem i5 4GB-vel megy jelenleg, VPN-ek miatt jól jöhet!
Van itthon pfSense és OPNsense is külön-külön SSD-n. -
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
10 hónapja használom már a PfSense-et egy HP SFF PC-n (i5 + 4GB RAM 3db hálókártya).
Ami jelenleg megy rajta: DNSSEC, DHCP, NTP, PfBlockerNG(BinaryDefense, EmergingThreats, FireHol_Level2) OpenVPN, IPSECVPN, SSH, Suricata(jelenleg IDS módban).
Kérdésem lenne Inline IPS beállítással, WAN kártyán ET Open Rules-ok közül mit érdemes bekapcsolni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged