Hirdetés
-
Mobilarena
Peugeot / Citroën / DS topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
veterán
Egy kicsit jobban átlátható Service Box pótlék.
-
Sziasztok!
Még mindig szemezek az első generációs 508-cal, és felmerült pár új kérdés:
- a hasmagassága mennyire okoz gondot pl. vidéki utakon, illetve meredek le-/feljárókon? A képek alapján alacsonyabb, mint a 308.
- a rádióján nem látok Bluetooth opciót. Tud BT-t?
Ha nem, akkor van valami bevált trükk az okosításra?
- mennyire jellemző a típusra (akár benzin, akár dízel) a kéziváltósok esetén a nyelestengely-csapágy kerregés?Vidékre járós autónak szánom, sok autópálya, autóút, de az utolsó néhány km. gyakran borzalmas.
Köszi előre is!

-
imibogyo
veterán
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Köszönöm! Egyelőre megpróbálom a közelben (Pest megye egyébként), mert annyira vacak most az indexelés, hogy nem szívesen indulnék el vele egy bő 50 Km-es útra...
Azt mondjuk nem tudom mit és miért bánnál meg, vagy mitől tartasz, a magam részéről nem vagyok sorozatgyilkos, vagy pszichopata, a hangok a fejemben azt állítják, hogy teljesen normális vagyok...
-
imibogyo
veterán
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Van esetleg valakinek egy szervizkönyve a 2009-es típushoz? Láttam, hogy a Haynes-nek van a 2004-2010-es típusokhoz való, de több, mint 10e Ft-ot kérnek érte...
FeZ...: sajnos nem férek most hozzá ilyen kütyühöz, csak egy gagyi Ali-s OBD olvasóm van, de majd körbekérdezek az ismerős szerelők között, hogy van-e valakinek. Köszi neked is!
-
imibogyo
veterán
Elnézést, éjszaka hullafáradtan írtam a bejegyzésemet és ma reggel rájöttem, hogy este butaságot írtam/gondoltam az extra hibáról...

Ugyanis természetesen nem a féklámpáim villognak (eleve ugye nem is ülök az autóban a jelenség megfigyelésekor), hanem a hátsó helyzetjelzőim, amiket pedig ugyanúgy a com2000 kapcsol, szóval mégis csak lehet simán csak ez a modul lesz a probléma. A harmadik féklámpa esete viszont igaz, az tényleg villog az indexekkel együtt, de csak nagyon-nagyon haloványan.
-
imibogyo
veterán
Üdv mindenkinek! 2009-es Xsara Picassommal vagyok bajban. Bő 130.000 Km-t töltöttünk eddig együtt boldogan (300.000 Km-es értéket fogja hamarosan átlépni az autó), de mostanában kicsit rakoncátlankodik.
Elkezdett rosszalkodni az irányjelzőm. Kezdetben csak azt vettem észre, hogy ha bekapcsoltam valamelyik irányba, akkor X idő után (jellemzően pár másodperc) egyszerűen magától kikapcsolt. Netes kutakodás után gondoltam "klasszikus" com2000 hiba lehet, majd hétvégén szétszedem, megvizsgálom... Néztem videókat is a javításokról, a szerszámozottságom is elfogadható, gondoltam megküzdök vele, nem lesz itt baj, legfeljebb majd kicseréltetem valakivel az egészet, ha nekem nem megy...
Mára viszont már olyanokat is produkál az autó a fenti jelenségen túl, hogy néha jobbra jelzéskor például "gyorsítottan" kattog/villog a funkció működését "visszajelző" relé és izzó (kívülről még sajnos egyszer sem láttam az autót ilyenkor, hogy felvillan-e ebben az esetben is az összes irányjelző, vagy sem?), majd a következő jelzéskor már rendes ütemben működik ugyanaz az oldal, fel is villan az összes izzó. Tehát belülről hallgatva olyan a jelenség, mint amikor pl. kiég egy izzó az adott láncban, de nem erről van szó.
Ezen felül amikor felvillannak az irányjelzők mindegy melyik irányba jelzek (lehet akár az elakadásjelző is), akkor a féklámpáim ütemesen elhalványulnak (a 3. féklámpa pedig ütemesen felvillan az irányjelzőkkel egy időben). Ez utóbbi jelenség miatt viszont már nem vagyok meggyőződve, hogy feltétlenül a com2000 modul a gondok forrása, vagy nem kizárólagosan, hiszen annak elvileg nem lehet köze a féklámpákhoz, vagy mégis?
Sajnos még ezzel sincs vége a hibáknak. Ugyan a lámpakapcsolók és az összes többi funkciógomb alapvetően jól működnek a bajuszkapcsolókon, ma mégis azt vettem észre, hogy néha magátol lekapcsol a távolsági (nem jönnek szembe velem, nem azért), valamint kiléptek elém szabálytalanul, hirtelen dudálni akartam és egyszerűen nem működött a dudám (az autó újraindítása után, viszont újra igen...).
Találkozott már valaki hasonló jelenségekkel? Merre induljak el? A com2000 modul cseréje/javítása lehet megoldás, vagy esetleg egy sima BSI reset is segíthet (még soha sem csináltam ilyet)? A legtöbb hiba a "kormányhoz", com2000-hez vezethető vissza, csak ez a féklámpa "villogtatás" elbizonytalanít...
-
Rick4
félisten
Na csináltam egy hülyeséget, fűtőradi csere volt, ami elvileg kifelé 10 perc, vissza 15 perc. A kifelé 12 lett, a visszafelével akadt egy kis gond, ugyanis okosnak gondoltam magam, és 20 éves alkatrészes, plusz itthon szerelgetős múlt után gondoltam megveszem az olcsó 10K-s fűtőradit, na ebből lett a baj, a két vízcső- csatlakozó között nem volt merevítés benne, így betolásnál a kormányoszlop miatt szorult, és meg is nyomódott, persze ekkor a csőcsatlakozók már nem síkban, hanem Ívben álltak, ezzel kb vége is volt, feszegetni nincs értelme azt, amiben 100°C-os víz folyik.
Ráadásul az olcsóhoz a hoki fémbilincset adták, vastag o gyűrűvel,
ami szerencsés esetben felmegy, és jó, de az esetek többségében a baxtatástól meggörbül, és onnan már semmire se jó, na ez így volt nálam is, az előző nrf még jó volt, de azt vissza már nem lehetett tenni, ez végképp kuka volt. A gyári meg egy dupla műanyag klipsz, amit fogóval összepattintva 100%-os lesz a rögzítés, ez csak a densonál volt ugyanígy, valószínű az a gyári is, egyépbként is tele van a kocsi japán cuccokkal, az elektronika, szenzorok 90%-a japán. Így 31K-ért metgvettem azt, nade hogy ne kínlódjak kifelé, levettem a kormányrúd alsó csonk becsatlakozást, és itt követtem el a hibát, ugyanis hagytam járni az autót, hogy nézzem a csöveket, cseppen-e, persze nem cseppent, vissza kellett volna rakjam azonnal a kormányrudat, de nem tettem. csak fix kapcsolat nélkül ki-be mászás közben elforgott a kormánykerék, vitte magával a kormányszög jeladó értéket is, és mivel ehhez a művelethez nem gondoltam diagot használni, nem is néztem rá, utólag tűnt fel, hogy ebőbl baj lesz. Namost összerakva rögtön abs-esp hiba, kanyarkövet bixenonok meg se moccantak, nyilvánvaló, hogy a kormányszög nem jól áll. Itt még mindig lehettem volna okos, de nem vettem elő a diagot, ehelyett nekifogtam trükközni, végigteketem, 7-8 fordulat fért bele, középre tekerve összeraktam a környművel, nem jó, egyet balra, nem jó, még egyet balra, még mindig nem jó. Na onnan már nem ment a duda, kormány gombok, se index, se semmi, kormányszög jel zéró, kampó.
Kivettem a légzsékoit, kiormányt, leszedtem a csonkról a komplett légzsák- átvezetőt, indexkarokat, tényleg le van szakítva a tövéről, szóval ez így kuka, nem kezdem el forrasztgatni.
Holnap veszek másikat, és megy bele...
-
mexel
veterán
Félreértettem, azt hittem a kormányoszlopon. Igen, lent a kormányművön. Én hülye meg leszedtem a burkolatot

Azt csal alulról lehet lekapni, kell majd akna vagy emelő. Van aki felújít ilyet?
Steve_Brown: az megvan véletlenül, de ahhoz is kell kábel sajnos, nem megy BT-os obd2 kis olvasóval
-
mexel
veterán
Köszi, külön laptopom van diagra, de most renaultozom és az megy a sima BT-os obd kütyüvel. De a többi progi nem kapcsolódik. Olyan kellene amivel tudok olvasni és kezeli ezt az obd2 BT-os kütyüt. Nem profi cucc kellene. Csak talán látnám dob-e valami hibakódota kormányra
-
FeZ...
aktív tag
Egy olcsó ELM327-tel talán tudsz hibakódokat olvasni a motorvezérlőből, de aztán az kb. ennyit tud. (meg esetleg törölni) Más vezérlőkhöz már komolyabb cuccok férnek hozzá, olyan 30e körüli ártól már vannak egész okos kis kütyük, az árukhoz képest jó tudással. Ezen az árfekvés környékén viszont már szokott lenni használtan Lexia is, ami a legjobb a PSA autóihoz, bár kell hozzá laptop. (és ez már szürke zóna)
-
mexel
veterán
Még egykérdésem lenne: Peugeotom régebben volt, akkor tudtam hibakódot olvasni sima BT-os obd2-es kis kütyüvel, valami általános szoftverrel. Van olyan szoftver ami ezzel olvas és tud kezelni pár funkciót? Nincs gyári kábelem, de ha így nem megy nem erőlködöm
-
mexel
veterán
Sziasztok. Barátom 207 esén, 1.4hdi, a kormány sokszor akadozva tekerhető. Én tegnap láttam csak. Álló helyzetben is, járó motornál, olyan mintha megakadna fél centinként. Nem tudom hogyan írjam le. Feltételezés a szervómotor a hibás vagy vmi csatlakozás mert egyszer jó, egyszer nem. Van öet miehet? Ebben hol a szervómotor az utastérben a kormány burkolat alatt? Előre is köszi minden segítséget
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
308 T9-ünk van. Olyan kérdésem lenne, hogy van olyan carplay motyó, amit a váltó előtti usb csatlakozóba lehet csatlakoztatni és működik? -
Rick4
félisten
válasz
zeon.hu
üzenetére
Nem tudom, hogy a monokrómoshoz tudod-e csatlakoztatni, de gyárilag nekekm se volt bemenet, az alsó kijkelző mögé lett téve, és wifi+BT-on csatlakozik. Az ott épp a waze felülete, középen a piros kábel pont annyit lög ki, hogy a középkonzolva rakott telefont be tudjam dugni. Kb 2 éve működik így, mióta próbálgattam a wifi frekiket, és találtam egy totál stabilt, azóta talán 1x szakadt le, pedig mentünk vele 50 ezret.
-
Rick4
félisten
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ha a monokróm kijelző van benne, és a színeset szeretnéd, az nem rossz ötlet, de elvisz 300 ezret, és amit nyersz, az nem túl sok, megérheti, ha ezen az eladás múlik, de amúgy kézzel fogható előnye nem sok lesz. Én is vettem az enyémbe 200 ezerért műszeregységet, mert fekete pöttyös volt a kijelző, és a 10 pines változatot már nem tudtam újban venni, de talán egy dolog kellene a monokróm kijelzőhöz, egy hűtőfolyadék- hőmérséklet kijelzés, mert ha jól tudom, abban pont az nincs.
Amíg nem volt benne az andoid auto adapter, addig a középkonzolon az első résbe állítottam bele, egy appal megfordítottam a kijelző irányt, és felül ment a telefonba a töltőkábel, tökéletesen működik, kár erre a vonalra több pénzt elszórni. -
zeon.hu
nagyúr
Ja, egy darabig én is gondolkodtam, hogy kijelzőt cserélek a C4 Grand -ban, hogy legyen gyári navi (az enyémben nincs gyárilag), de hamar elvetettem az ötletet.
Egy Mi Max 3 elég nagy ehhez (6.9", 18:9), már csak erre használom hosszabb úton.
Munkába menet meg jó az LG Wing. -
Rick4
félisten
Inkább tegyen fel a szélvédőre egy 1500ft-os tapadókorongos telefontartót, és amikor menne valahova állítsa bele a telefonját, indítsa el a wazer-t, vagy a gmaps-et. Egy forintot se érdemes már ezekre a ffrissítésekre költeni, én a 14-es c4 grand picassomban utoljára 2 éve frissítettem a térképeket, és eszembe nem jutna ismét nekiállni, ugyanis ha a térkép friss lenne, akkor még mindig nem lesznek közlekedési információk.
-
Bass
addikt
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Szia igen van rajta el is hagyta valahol a kártyát sajnos. Úgy kell keresni hogy RNEG sd ? Köszönöm
-
Feketelaszlo
senior tag
Van rajta SD-kártya foglalat? Ha igen, akkor árulnak a szürke piacon hozzá 2025-ös térképpel ellátott RNEG SD-kártyát (talán virágboltokban is van).
Ha csak CD az RT4/RT5. Annak elvileg 2016-'17 körüli az utolsó verziója. De azoknak amúgy is horror a frissítése, szóval nem erőltetném. -
Bass
addikt
Sziasztok
Egy kedves ismerősömnek egy 2009-s 807-s Pözsije van és a navigációt szeretné frissíteni valahogy ha lehetséges.Van erre lehetőség?
Köszönöm -
Steve_Brown
senior tag
Az létezhet, hogy a 206 ABS kockájának légtelenítésénél tök felesleges Peugeot Planetet használni?
Manuális légtelenítés után egyből tök fasza lett a fékpedál érzet és utána hiába nyomkodtuk a programot nem dobott ki magából több levegőt.
-
Sziasztok!
Van valakinek tudomása arról, hogy a T9-es 308-ban (2013-2021) végig volt 1.6 THP 6 sebességes kéziváltóval?
Kössz!
-
Rick4
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nincs olyan, hogy ráprogramozás. Egyedül a BSI-t kell bealtatni szépen, és utána cseréled az akkut, mint bármilyen más, egyszerű autóban. Motorháztetőt kinyitod, autót lezárod, vársz 15 percet, a bsi ment mindenféle új beállítást, ami addig megtörtént, majd pozitív saru le, akkut cseréled, saru vissza, motorháztető lecsuk. Csináltam számtalanszor, semmi varázslat nem kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Ohh, kezdem ezt elengedni. Végül felhívtam a peugeot gyári szerelőjét, akihez volt kontaktom és mondta,hogy simán csere és pár nap után feltanulja az autó és jó lesz.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Lehet.
A Diagbox nagyon kényes az OBD kábelre vagy csak a gyárival megy? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A 308 T9-embe akkut kell cserélne, amit már meg is vettem. AGM-es, gyári specnek megfelelő.
Itthoni körülmények között rá tudom programozni? Tudtok ajánlani olyan programot, akár mobilost, akár gépre, amivel ezt meg tudom csinálni? -
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok,
Ha a 206-osban ABS kockát akarok cserélni egy bontottra akkor mire kell figyelni? ATE 100204 és 100207 csereszabatos?
-
Rick4
félisten
válasz
Hauptmann
üzenetére
Az az évjárat az én fejemben az 1.6 HDI-hez kötődik, ott a fő probléma a turbó olajzócső eltömődése volt, és 11 volt a váltás éve, vagy nagyobbra cserélték a csövet, vagy az elkoszolódó csőszűrő került ki, ezt nem tudom, nekem az 1.6HDI 15-ös évjárat, ott már nincs baj, úgyhogy nem vagyok érintett.
Aztán hogy pont ezzel egyidőben az 1.6 THP-hez is nyúltak-e, nem tudom, de én úgy emlékszem, 15-16-ban voltak olyan jelentős módosítások, ami alapján 17-től már biztonsággal ajánlható.
-
Rick4
félisten
válasz
Hauptmann
üzenetére
A 14-esben nem a javított változat van, az 15 és 16 után jött ki, ami elsősorban a nagynyomású pumpát érintette, de benne volt a komplett vezérlés a láncokkal, továbbá a vezérlés okoskerekekkel is, és még az injektorokkal is volt elég baj, ez még nem javított évjárat szerintem, csak 16 utániak azok, kivéve ha ez kapott véletlenül gariban egy új motort, vagy újraépítettek mindent.
Amúgy az esetek többségében pont a kevés km-rel van gond, ugyanis ha napi 2X3km-t ment, az a legrosszabb, mert 6km-re jut két felmelegedési szakasz, és a 6km-ból 6km hidegüzem.Nem rólad van szó, hanem rólam, engem ez a forma nem fogott meg, az RCZ annál inkább. legyen szerencséd vele.
-
Hauptmann
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
De. Akárki akármit mond, dízel kabrióba nem való. 70 ezer km van az autóban, évente cseréltek benne olajat. a legnagyobb táv 11000 km volt, de az utolsó években 4-5 ezret ment egy olajjal. Beszéltem a Barával, Szilvával, komoly baja nem igazán lehet, kivéve a kokszosodás, de az a dízelnél is probléma. Sérülésmentes, 1. tulajos. Győzőtt a racionalitás, 200 Le-set szerettem volna, de ennyire egyben lévő autót ritkaság találni. Még az importőr srác is meglepődött, hogy mennyire korrekt az autó.
-
Hauptmann
veterán
Hamarosan érkezik. Már nagyon várom.
-
Rick4
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
Furcsa ez, neked cseréltek egy tartályt az egyiken 151 ezernél még 18-ban, az megunta 1.5 év alatt, újra cserélték, utána nem volt gond, a másikat meg 2 éve nyúzom, már túlvagyok a 230 ezer km-en, és eddig egyszer se jött elő semmi adblue gond, de ha mégis, már tudják itthon javítani fél nap alatt, szóval emiatt felesleges aggódni. Összesen annyi történik, hogy 20 ezrenként kifogy, bejelez, ekkor öntök bele 10 litert, és megyek tovább.
-
Rick4
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
Azzal nincs sok gond, nekem egynél volt, hogy megette a hengerfejtömítést, cseréltük, és kész, soha más bajom nem volt vele, pedig két ilyenem van.
Amúgy a hangja nem jön be, hidegen is, melegen is csattogós kicsit (az injektoroknak van ilyen hangja) míg az 1.6 HDI akár 3 hónap után indítva is halk duruzsolás jéghidegen is... -
Rick4
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
Szám se kell, felnyitod a motorháztetőt, leveszed a motortakaró műanyag burkolatot, odanézel az olajbetöltő, vagy az 1-es injektor melletti vezérlésburkolat kiképzéshez, a régi sima íves, az új, javított változat már egy dupla dudoros megoldás, ebből 10000%, hogy vagy a régi, vagy az új vezérlés van fent.
Kicsit hátrébb látszik is, hogy maga az alkatrész is 24-es évjáratú, szóval ezt már javították, amúgy kb 1.5 hónapja van itthon is visszahívás, ha nem érted még el a 240 ezer km-t, akkor bármelyik citroen szerviz ingyen és bérmentve cseréli az új láncra meg az új hozzá kapcsolódó dolgokra, többek között a szelepfedélre is az egész kócerájt.Amúgy a régi 1.6-osokhoz képest túl sok bajuk van ezeknek, a 2 litereshez képest meg végképp, amíg azok elmennek 500 ezret különösebb gond nélkül, ezek a fleére vannak tervezve, a rendszeres 10-12 ezres olajcsere mellett talán kitolható 350-ig a dolog, d eutána úgyis lesz vele valami...
-
nozs23
addikt
Sziasztok!
Most tervezek venni egy 2022/05 308-ast 1.5 BlueHDi. Van ugye ez a visszahívás: [link]
Amikor lecsekkolom a Peugeotnál alvázszám alapján, akkor azt írja, hogy "Autója nem érintett egyetlen visszahívásban sem" Mi lehet az oka? -
Attila96
újonc
Sziasztok!
Van egy 2004-es Citroën Xsara N1-em, és a bal első ülés háta sajnos nem marad a helyén, hanem teljesen hátradől. Még nem szedtem szét, és nem találtam erről videót. Gázrugó van benne? Valaki tapasztalt már ilyet, és meg tudná mondani, mit kell cserélni ilyenkor?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rick4
félisten
válasz
Kakaduku
üzenetére
Az olajfolyást alulról nézted, vagy csak felülről benéztél, és nem volt olaj sehol? Hidegindításnál az első pár pöffenésre nincs kékes szín a füstben? Ha egyik reggel úgy állsz, hogy a nap az autó hátulját világítja, kiválóan meg lehet figyelni.
SteveBrown: 2015-ös 1.6 TDCI Transit Connectem, amiben gyárilag a psa DV6-os 116 lovas változatú 1.6HDI-je van, új korában, még a gyárban kapott turbót, 230 ezernél járok, és ugyan már párás a gégecső, sőt, a redőkben is meg- megül egy kis olaj, de még mindig nem mérhető az olajfogyi, két csere (10k km) között nem is látszik a szint csökkenése, múltkor megnéztem, még lógni se lóg a tengely, a 2 literes HDI C4 Grand Picassomban (AHX, 150 lovas dízel) 230-nál még a gyári turbo van, ott tök száraz minden, szintén nincs olajfogyi, mivel a torbo a motor mögött van, ott nem kotorászok.
Az 1 deci/1000km az egy olajcserénél már látszik, mert csereintervallumtól függően 1-1.5 liternyi is hiányozhat, ott nagyobb baj lesz, mint a turbo, bár ennyi ffogyival még épp nem füstöl kéket.
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok! Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni. Van egy 2017-es Peugeot 308-asom 2.0 Hdi motorral.
Ha jól tudom, akkor nem szabadna az olajat fogyasztania, de mégis van, körülbelül 1 dl / 1000 km.
Sehol nem folyik az olaj a motortérben, szóval valamiért csipegeti. Jelenleg 167000 km van az autóban.Gyári specifikációjú olajat kapott a legutóbbi két olajcseré él viszont a márka nem Total volt, hanem Motul és most Petronas van benne. Okozhat ez olajfogyasztást?
Ugy gondolom nem olyan öreg és a kilométer sem indokolja a motor megbontását, de ki tudja.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
2023 as Peugeot Partner kisteherben szeretnék pollenszűrőt cserélni, de nem tudom pontosan, hogy hol található. Találtam pár videót, de pont a Partner 2023 at nem találom. Biztos tudja valaki melyik személlyel lehet egyforma.
Köszi előre is! -
Rick4
félisten
válasz
Steve_Brown
üzenetére
A komplett szett Ű(az nem ez, hanem kb 8X ennyi cucc) műanyag dobozban 36800ft+ posta, és holnap után nálad van a szett.
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
RFN-hez keresek vezérlés rögzítőt, de rendelni se nagyon tudok. 2 hetet mondanak rá. Valakinek van esetleg kölcsön vagy tud valami forrást rá? Ilyen kéne. -
Status update
Roviden: siker. Koszi a topikos otleteket is.
Egyik baratom segitett, kiderult, hogy tenyleg csak annyi volt a gond, hogy a kezem egyszeruen nem fert oda, hogy ra tudjak fogni. Szimplan egy 2 reteszes bajonettzar volt, kb 5 perc volt a 2 izzo csereje es ellenorzese. -
Rick4
félisten
-
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Azt mondod siman mintha egy csavart tekernek ki?
-
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Halogén izzós igen.

-
Van rajta egy felirat

AI ezt mondja
A képen látható PA6.6 feliratú csatlakozó egy tipikus autóipari műanyag gyorscsatlakozó, amelynél a leválasztás menete a következő:
Biztosító fül megnyomása: A csatlakozó tetején vagy oldalán található egy rugalmas fül (a képen felül, ahol besüllyed), amit be kell nyomni hüvelykujjal vagy egy csavarhúzóval finoman.
Húzás: Miközben a fület lenyomva tartod, húzd egyenesen kifelé (hátrafelé) a csatlakozót a foglalatról. Ha helyesen nyomod a fület, a csatlakozó kicsúszik.
Ne erőltesd: Erős rángatás helyett inkább győződj meg, hogy a fül teljesen lenyomva van, különben a csatlakozó letörhet vagy megsérülhet. -
-
Rick4
félisten
Ha nekem ilyen problémám van, egy csőből 3 perc alatt kalapálok kiszedő szerszámot, beleflexezek egy 3mm széles csíkot, ahol majd a kábel lesz tekerés közben, benyúlok vele, és kitekerem. Nekem is nagy kezem van, sok sok estben vitte le a sorja az ujjaimról a bőrt, kreatívnak kell lenni.
-
-
Rick4
félisten
Szerintem ez bayonettzáras, azaz eltekered kb 25°os órajárással ellentétesen, és kihúzod. De ez semmi egy 15-ös Transit Connect H15-ös DRL izzójához képest, ami úgy jön ki, hogy először benyúlsz a 8cm átmérőjű lyukon, lehúzod függőlegesen lefelé az elektromos csatit, ami az izzó érintkezőire, és a foglalat kis csonkjára egyszerre megy rá, tehát rádugva működik, de mellé magát az elforgatást is blokkolja, ha ez megvan, elfforgatod ugyanúgy, és ki is jött.
-
Rég jártam erre
Ma reggel amikor elmentem tankolni akkor vettem észre, hogy jobbra irányjelzésnél furán gyorsan kattog. Na mondom tuti elment valamelyik izzó. Igazam lett, a jobb első lámpánál lévő megadta magát. Na most elméletben könnyű cserélni, egy 2013-as Peugeot 3008-ról van szó. De a kva anyját aki ilyen kis méretű lyukba rakta bele az egész rendszert. Van valami trükkje, hogy a jó francba kell lehúzni a csatit az izzóról? (első gondoltam, hogy össze kéne nyomni azt a 2 kis fület) Ami gond, hogy elég mélyre kell nyúlni és akárhogyan csavargatom a kezem kisebbre egyszerűen nem bírok ráfogni erre a rohadt csatlakozóra
Itt egy fotó, hogy nézne ez ki
-
Rick4
félisten
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Egyrészt ha panelben élnék, minden más lenne, de mivel nem élek, igazából ezzel nem kell foglalkozzak.
Másrészt útbaesik nyilvános supercharger, tehát odáig kell számolnom csak a problémás részével, de az se problémás, mivel van 3 fázis, és ettől függetlenül lesz napelem is, azaz ebben az értelmben véve odfafelé annyi elektron kell, mai a töltőig kitart, ott megállok, kaja, pisi, és mehetek tovább, szerencsére 20 éve itthonról dolgozunk az asszonnyal, szóval ezek ilyen előre ffixen tudott utak, amire nem gond felkészülni, már ami az előző esti 20 másodperces ofdafigyelést illeti, utána útközben nincs gond, hazafelé meg megtöltöm annyira, hogy elég legyen hazáig, utána napokig a helyben futkosásra meg a visszaútra, ha gáz van, van még 5 autó, szóval beülök egy másikba, és megyek.
Nekem ezek arra kellenek, hogy értékcsökkenés legyen, de ha évi 1M-s üzemanyagköltségből csak 900K marad, azt is jó.
Amúgy ha tehetem, nem ülök autóba, mert autóalkatrészekkel foglalkozunk, és reggeltől estig foglalkozok épp eleget az autókkal.
-
Rick4
félisten
válasz
Steve_Brown
üzenetére
A kétlityis fogyi lett külön kihangsúlyozva, kellően erős érv ez a családok többségénél is, bárhogy is van árazva maga az autó, sokan hozzájutnak még mindig olcsón gázolajhoz, akár ő, akár a rokon, de mindig dolgozik valaki olyan helyen, ahol ez megoldott.
Ugyan nekem ilyen lehetőségem nincs, de ha lenne, akkor s efoglalkoznék ilyesmivel, viszont semmilyen körümények között nem vennék benzines autót, sőt, épp most nézek Tesla X-et, mert van sok bevételi oldal, és kell a másik oldalra is elszámolnivaló, van 20.5M-ért egy viszonylag fiatal, de ingyen töltős, és mivel minden autóm céges, az ára leírható költségként, (évi 20% érétkcsökkenés) és hiába fizetem ki több évre előre a plusz vételárban az ingyen töltést, mivel így vételár, ezért azt is le tudom írni, míg töltögetve, külön fizetve sokkal nyűgösebb lenne. Szóval én megértem azt, aki a drágábbat veszi, hiszen a történet előbb vagy utóbb össze kell tlaálkozzon a magasabb vételár- olcsó üzemeltetés grafikonon...Egyébként az emberek többségének a fejében a VTI még mindig egyenlő a tiltólistás autókkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest