- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Aktív témák
-
Egon, most kukacoskodni akarsz? Nem azt írtam hogy mindegyik lap megy olyan PIII-al amelyik 133 FSB-n megy, csupán azt ha a legutóbbi BIOS van a lapon akkor mennie kell benne. Mindkét lapom így működik. Maga a BIOS ajánlja föl a különböző CPU-kat (733, 866, 933 stb.). Ugyanúgy választhatóak mint a 100Mhz FSB-s társaik.
Nem tudom hogyan oldották meg az AGP/PCI clock problémát, de nálam mindkettőben 1-1 Voodoo 3 3000 AGP megy problémamentesen.
Egy szóval nem említettem hogy minden BX-es lap ilyen, (pl. BX6-2.0-t csupán 117 Mhz-ig lehet hajtani, efölött fagy) csupán azt hogy a BE6-II működik 133 Mhz FSB-s PIII-al BIOS frissítés után. -
A BE6-II ma már csak használtan beszerezhető. Az elvetemültebbek akár 14-15 eFt-ot is elkérnrk értük de, láttam már 12e-ért is. Használtat venni elég zsákbamacska. Nem tudni a tulaj miért adja el. Lehet hogy rossz a lap, de az is lehet hogy szimplán csak fejleszt és fölösleggé vált. Ennek ellenére jó kis lap ez, szinte minden Coppermine magos PIII szépen elfut benne.
A 2.0-s verzió nagyon ritka, azok többnyire drágábbak.
A mai olcsó alaplap árak mellett szvsz 11-12e-nél többet nem nagyon ér. -
Nem vitaindítási céllal mondom, de működik a BE6-II 133 FSB-n. Nekem van 2db BE6-II alaplapom. Kb. 1,5 évig használtam bennük 1-1 db PIII 750 Mhz procit (7.5x100). Simán tudtam őket húzni 7.5x120-ig(900Mhz), de ezen érték fölött már instabil volt a rendszer és a RAID vezérlő is hibázott. BIOS frissítés után szépen vitte a 7.5x133-at (1Ghz).
Tavasszal eladtam a 2db 750-est és vettem 2db 933-ast (7x133). A friss BIOS-al könnyedén rávettem a lapot arra hogy használja a proci szorzóját és FSB-jét.
Erősebb hűtést raktam rá és kicsit megemeltem a feszt, hogy kipróbáljam mit bírnak az ''új'' procik. Az eredmény stabil 1Ghz lett (7x143Mhz).
Hozzáteszem ENERMAX tápot használtam a művelethez.
Véleményem szerint ha a BE6-II paraméterei között nem is szerepel hivatalosan a 133Mhz support, a legújabb BIOS használatával stabilan működik. Akár a 143Mhz FSB is, bár lehet hogy nem minden példánynál.
Lehet hogy én vagyok szerencsés ezzel a két lappal de nálam maximálisan, fagyás és hiba nélkül működik mindkét rendszerem.
Aktív témák
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest