Keresés

Aktív témák

• Tomcat

őstag

válasz Egon #20 üzenetére

Egon, most kukacoskodni akarsz? Nem azt írtam hogy mindegyik lap megy olyan PIII-al amelyik 133 FSB-n megy, csupán azt ha a legutóbbi BIOS van a lapon akkor mennie kell benne. Mindkét lapom így működik. Maga a BIOS ajánlja föl a különböző CPU-kat (733, 866, 933 stb.). Ugyanúgy választhatóak mint a 100Mhz FSB-s társaik.
    Nem tudom hogyan oldották meg az AGP/PCI clock problémát, de nálam mindkettőben 1-1 Voodoo 3 3000 AGP megy problémamentesen.
    Egy szóval nem említettem hogy minden BX-es lap ilyen, (pl. BX6-2.0-t csupán 117 Mhz-ig lehet hajtani, efölött fagy) csupán azt hogy a BE6-II működik 133 Mhz FSB-s PIII-al BIOS frissítés után.

• Tomcat

őstag

válasz Bally #16 üzenetére

A BE6-II ma már csak használtan beszerezhető. Az elvetemültebbek akár 14-15 eFt-ot is elkérnrk értük de, láttam már 12e-ért is. Használtat venni elég zsákbamacska. Nem tudni a tulaj miért adja el. Lehet hogy rossz a lap, de az is lehet hogy szimplán csak fejleszt és fölösleggé vált. Ennek ellenére jó kis lap ez, szinte minden Coppermine magos PIII szépen elfut benne.
    A 2.0-s verzió nagyon ritka, azok többnyire drágábbak.
    A mai olcsó alaplap árak mellett szvsz 11-12e-nél többet nem nagyon ér.

• Tomcat

őstag

Nem vitaindítási céllal mondom, de működik a BE6-II 133 FSB-n. Nekem van 2db BE6-II alaplapom. Kb. 1,5 évig használtam bennük 1-1 db PIII 750 Mhz procit (7.5x100). Simán tudtam őket húzni 7.5x120-ig(900Mhz), de ezen érték fölött már instabil volt a rendszer és a RAID vezérlő is hibázott. BIOS frissítés után szépen vitte a 7.5x133-at (1Ghz).
    Tavasszal eladtam a 2db 750-est és vettem 2db 933-ast (7x133). A friss BIOS-al könnyedén rávettem a lapot arra hogy használja a proci szorzóját és FSB-jét.
    Erősebb hűtést raktam rá és kicsit megemeltem a feszt, hogy kipróbáljam mit bírnak az ''új'' procik. Az eredmény stabil 1Ghz lett (7x143Mhz).
    Hozzáteszem ENERMAX tápot használtam a művelethez.
    Véleményem szerint ha a BE6-II paraméterei között nem is szerepel hivatalosan a 133Mhz support, a legújabb BIOS használatával stabilan működik. Akár a 143Mhz FSB is, bár lehet hogy nem minden példánynál.
    Lehet hogy én vagyok szerencsés ezzel a két lappal de nálam maximálisan, fagyás és hiba nélkül működik mindkét rendszerem.

Aktív témák