- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
wilkyx
tag
Szia, most raktunk össze haveromnak egy konfigot ennyiből az alábbiak szerint:
alaplap: ASUS p5k 26-28k
cpu: E6750 41-2k
táp: fsp bluestorm 400W 14k
ramok: 2x1gb crucial ballistix 1066 40k ősembertől itt ph-n
vga:7900gto/gtx (használtan apróhírdetésekből)42-46k
ez így kb 160-170 k és hát egy nem éppen gyenge gép mind tuning mind alap szempontból is, annyi hoyg neki házra nem kellett költeni, de azt hiszem az nem is egy nagy tétel, bár ez az attól függ mit szeretne az ember, de a régi házakból is lehet ha nem épp esztétikus de hasznos darabot fabrikálni, ja még eg ykimaradt egy cpu hűtő aminek a hyper tx2-t nézte ki ami még kb 5000Ft költséget jelent, amúyg winchestert mondjuk egy 250gbos seagate 1'6megás cachel már 14ezer körül megkapsz, dvd írókat sajna nem vágom, sok sikert és jó szórakozást a majdnai géphez -
Kriza
őstag
Még annyit, hogy személy szerint úgy vettem észre, hogy az Iponban, az Aliennél és az Aquában esetenként igen jó árak vannak, ott lehet érdemes szétnézni, ha budapesti vagy, és nem tudsz nagykeres beszerzést (ill. nem akarsz a PH!-s árusoknál vásárolni).
Alienben:
GEIL Ultra (2x1024MB) DDR2 RAM Dual Channel Kit
PC6400 800MHz CL 4-4-4-12
3 év garancia
nettó ár: 16 250 Ft
bruttó ár: 19 500 FtIponban:
GIGABYTE GA-P35-DS3 24.563 Ft (20.469 Ft)
vagy
GIGABYTE GA-P35-DS3R 25.629 Ft (21.357 Ft) - utóbbiban RAID-es déli híd van, ami a RAID-en kívül +2 S-ATA portot jelent.FSP ATX-350PNF 6.453 Ft (5.377 Ft)
csak pár tipp...
"köszönöm szépen elolvasom!" arra befizetek, mert az archívummal együtt jópár tízezer hozzászólás.
Elég ha az utolsó párszázat átfutod, világos lesz, hogy mit ajánlanak.
na megyek aludni.
-
Kriza
őstag
PIO vs. NEC: számomra puszta szimpátia kérdése, de a PIO212 topicban PPeter (aki az optikai meghajtók témakörben itt talán a legnagyobb ász) a "PIO212 vagy nec7170s" kérdésre a PIO meghajtót válaszotta. (Számomra ez elég megerősítés volt). forrás
Mod: ha a tápnál fontos szempont a zajszint, akkor nem rossz választás a Zalman, de egyébként nem sokkal zajosabb egy Chieftec vagy egy FSP sem, de tápmárkában ne nagyon válassz mást (esetleg Seasonicot, de az drága, az általad választott Zalmanban meg úgyis FSP bél van...)
De tápválasztásban itt tudnak segíteni: Melyik tápegységet vegyem?
-
Kriza
őstag
A topic tényleg zárásraítéltnek tűnik, mielőtt ezt egy mod megtenné én annyit fűznék hozzá, hogy a helyedben már inkább P35 chipsetes Giga lapot vennék, mondjuk P35-S3 (nekem is az van). A többi ok.
Ja... AGP-t most már semmilyen szempontból nem éri meg venni, ha új konfigot építesz.mod: Pioneer DVR-212 írón nem gondolkodtál esetleg...?
-
Daweee
őstag
Máskor ne nyiss ilyennek témát, de attól függetlenül leírom a véleményem amíg be nem zárják a topicot
Szóval alaplapnak én inkább egy Gigabyte 965P S3-at javaslok, költséghatékony és a tuningot is jól bírja
RAM-ot én Geil Ultrát vettem, 2X1G, 800MHz, olcsó, és eddig tökéletes.
VGA-ra pedig tökéletes az X1950pro, de PCI-E foglalattal.
Táp: Szerintem a zalmi drága, inkább egy Chieftech-et, vagy egy FSP-t vegyél.
A többi része jó -
ssolitude
őstag
Jó sok topik van a témában:
Milyen procit vegyek?
Milyen videokártyát ilyen árban?
Milyen alaplapot ilyen árban?
stb.
sőt Milyen gépet vegyek? -
donpel0
aktív tag
Sziasztok!
Eldöntöttem, hogy lecserélem ősrégi (p4 2ghz) pc-met és veszek egy újat.
Az erre felhasználható keret nagysága kb. 170.000 Ft. Perifériák vannak, azokat nem cserélem, csak magát a gépet. Ebben szeretném kérni a segítségeteket a következőben:Sok olvasgatás után kiválasztottam a pc-m hardvereit, ezeket véleményezzétek és esetleg adjatok ötletet ezekhez:
CPU:
Intel Core 2 Duo E4400 2,0 Ghz LGA775 [húzni szeretném kiépítés után]ALAPLAP:
Abit AB9 Pro vagy
MSI P6N SLIRAM:
2 db DDR2 1024 MB 800 MHz [márkát javasoljatok]HDD+DVD:
Samsung Spinpoint T166 500 GB
NEC AD-7170SHÁZ+TÁP:
Point of View Turbine
Zalman ZM360B-APSVGA:
Sapphire Radeon X1950PRO 512MB 256bit DDR3 AGP [ide ajánljatok valamit ilyen 40.000 HUF körül ami teljesítményben ezzel együtt van, de ha lehet pci-expresses]Na igen ám, itt vetődik fel a nagy kérdés, hiszen az általam kiválasztott VGA agp-s, a kiválasztott [tuning szempontjából jó] alaplapok meg pci-e-sek.
Kérlek segítsetek nekem, hogy legyen végre egy jó pc-m!
Köszönettel, donpelo
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged