Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz f4lcon #40867 üzenetére

Kevesebb a veszteséged, mert nem a középárfolyamhoz kell hasonlítani, de nem igazán tudod viszonyítani, csak a magyar bankod számlakonverziós devizavételi árfolyamához, amihez hozzá kell számolnod a forintra váltás költségét is mert bizony az is van.
    Nem lehet pénzváltókhoz viszonyítani mert nem készpénz és a Revoluthoz sem, mert nem tudod arra megkapni a fontot.
    A középárfolyam az a jelen szituációban csak fikció és pontatlan dolog is.
    Hozom az én bankom példáját: font vételi: 371.61 közép: 387.09 eladási: 402.57
    Ha vásárolok akkor a középpel számolva egy kicsit meglepedök hogy miért került olyan sokba, ha a bankomban akarom váltani, akkor meglepődök mert jóval kevesebbet adnak érte mint amit középpel számoltam. Semmire nem használható információ nálam.

Nem rég számolgattam és € esetén jobb volt a PayPal árfolyam mint az összes költséggel az Ersté-é.
    Fontra most 100 font az 37161 Ft, ehhez jön költségként a 0,116% min. 2224 Ft váltási díj, tehát ennyivel kevesebbet kapok. 100 font az 34967 Ft lesz. Ez mint látod megint rosszabb mint a PayPal árfolyama 349,67 Ft a 376,19 Ft helyett.

Persze lehet hogy a te bankod kevesebbet kér és többet ad, de egy számolást érdemes megejteni.

Röviden fontot nem tudod máshogy levarázsolni, csak forintban, esetleg egy másik PayPal-os személlyel "becseréled" a fontodat forintra.

Ha nekem lenne fontom most, most a kedvezőbb PayPal árfolyam miatt átváltanám.

Új hozzászólás Aktív témák