Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Ha pénzt küldök mennyibe kerül a vásárlói védelmes opció az eladónak? Mennyivel küldjek többet? Itt HA-n vásárolnék de szeretnék fixre menni és öt sem akarom lerántani.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Topikgazda
válasz Polarstar #39698 üzenetére
Nem egészen, a törvényi előírások amelyek az EU-s pénzügyi szolgáltatókra is vontakoznak kötelező tárolást írnak elő, de persze te törölheted regisztrációdat és az lényegében véglegesen.
Az EU-s PayPal szabályai megfelelnek a GDPR-nek és az Uniós valamint a nemzeti jogi szabályozásnak, ha valami nem teszik az egy dolog, de ilyenkor van választási lehetőséged arra hogy nem fogod igénybe venni a szolgáltatásukat, nincs itt kényszerítés. -
nagyúr
Reggelt!
Barátkozom a rendszerrel, de pár jogi dolog nem tetszik.
Ha csinálok egy logint, a profil és tagság törlését is meg lehet tenni véglegesen?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
augustine
újonc
Meg tudná valaki mondani, hogy androidos Paypal app-ban hol találom meg a Resolution centert? PC-ről nem enged belépni (sms-ben megkapom a számkódot, de beírva nem enged tovább), viszont mobile appról jelenleg is be tudok lépni, csak az valami egyszerűsített felület és nem találom a Resolution centert.
-
Topikgazda
Nem tudom hogy jött ki a 30$, mert nem ennyi a jutalék, ha kínainak adod el akkor 28,92 $ ha egy németnek akkor 18,32 $.
De én úgy számolom (hozzávetőleges árfolyam) ha EU-s a vevő akkor 6030 Ft és van 500 $ 164700 Ft értékben, ha Vaterán adom el (530 $ = 174597 Ft) akkor az 5719 Ft és van 168 878 Ft-om.
Úgy tűnik hogy a PayPal eladás kevésbé jó, de $-al rendelkezem, nem forinttal és kicsi a valószínűsége hogy ennyiért a Vaterán megvásárolják, így az nem igazán opció.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem lehet. Ez van.
Amit nézel az OTP-nál az a bankszámlák közti utalásos devizavételi árfolyam?
Ha volt OTP-s $-os számlád akkor arra egyszerűbb lett volna kérni a pénzt.
Ki van írva hogy forint vagy USA bankszámla, lásd feljebb a7. hsz képein, a Revolut angol font számla és virtuális, nem lehet.
Van még egy lehetőség de az nem mindenkinek jön össze, lásd az Összefoglaló 15. pontotHa eladtál valamit azt a jutalékot a vevő fizeti, hiszen az eladási árba mint kereskedő beépítjük a költségeinket, így lényegtelen hogy mennyit vonnak le.
[ Szerkesztve ]
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
A Paypal egyenlegen lévő USD összeget át lehet valahogy utalni magyar számlára USD-ben? Mindenképp csak HUF-ban akarja, de a Paypal valami elmebeteg árfolyamot használ, jó 10 forinttal kevesebb, mint pl. az OTP deviza vételi árfolyama.
Már így is levett kb. 30$ jutalékot amikor küldték a pénzt, nem szeretnék még többet veszíteni.
Revolut számlát sajna nekem sem engedi csatolni hozzá, a kártyát sikerült, de csak számlára lehet utalni... -
Topikgazda
válasz Noemi92 #39691 üzenetére
Nem kellene foglalkoznod a neveddel, hidd el hogy jó ha a vezetékneved és az egyik utóneved az megegyezik a bankszámlakivonaton lévővel, nem tudom hogy honnan veszed hogy teljes név azonosság ellenőrzést végeznek, valójában nem, ha magyar bankszámlákról van szó. Már kezdetektől 3 név mező van, last, first, middle a regisztrációnál.
Ne haragudj de nem hiszem hogy kaptál olyan üzentet hogy ellenőriztük és mivel rossz nevet adott meg ezért nem tároltuk el a bankszámlaszámot.
Ellenőrzéshez beszokták kérni a bankszámla kivonatot ahol látszik rajta a neved, a lakcímed és bankszámlaszám. ez később történik.Írtam két dolgot amit csinálj meg:
lépj be az egyenleg részhez és alul állítsd át hogy az egyenleg legyen az alapértelmezett pénzforrás.
Mi az alapértelmezett deviza egyenleged?
Tedd azt elsődlegesnek amin a pénz van, ha €-ban van és forint volt az alap akkor nem látja az €-os egyenleget fizetéskor vagy pénzküldéskor.Ha benézel az Összefoglalóba akkor találsz segítséget, de ez így nem jó:
11773346-12345678117733461234567800000000
Ez lenne a jó, de lehet hogy blokkolta a védelmi rendszer a bankszámlaszámot ha netalán többször próbáltad és ezért nem megy a hozzáadás, nem név probléma. Lásd Klara_ hsz-ét.[ Szerkesztve ]
-
Noemi92
újonc
Két keresztnevem van, és csak az egyik van paypelhez adva.
Ezért nem tudok folyószámlát hozzáadni, mert azon a második nevem is szerepel.
A mintába ahova pirossal van írva ( amit most csatoltál a Kovács Arnoldos ) , ott nem tudom átszerkeszteni a 2. nevemmel, mert a paypal biztonsági okokból nem engedi és vagy két karakter átszerkesztését engedi, tehát engem Kovács Arnold Ferdinándnak hívnak , de csak Kovács Arnold van, ezért nem enged oda bankszámlaszámot hozzáadni, mert nem tudja beazonosítani, hogy én hozzám tartozik a számlaszám. Ezért írtam a Paypal supportnak, hogy ezt írják át, hogy nekem nemcsak Arnold a nevem, hanem Arnold Ferdinánd. 2013-ban hoztam létre a profilt, akkor elég volt a Kovács Arnold név, mert ezen volt a régi bankkártyám és bankszámlaszámom kiállítva, de időközben megváltozott a számlaszám, név stb. ( férjhez menetel stb. ) és már nem tudja a kettőt összevetni és azonosnak találni, így nem tudok hozzá számlaszámot csatolni és a Paypal egyenlegem sem tudom kiutalni így. ( emiatt volt, hogy üzenet supportnak, meg dokumentumok csatolása ezzel kapcsolatban )
Tehát jelenleg a paypalemhez két mastercard bankkártya van csak csatolva, de bankszámlaszám/folyószámla pl Otp 11773346-12345678 ilyen nincs, mert nem engediPróbáltam a barátomnak utalni, de nem engedi, csatolom: nincs zárolva az egyenlegem és nem tudok ismerősnek, rokonnak elutalni, valahogy kijuttatni a paypalemről, mert a mastercard kártyáról akarja elsődlegesen továbbítani csatolom.
Ebben tudnál segíteni, hogy egyáltalán, hogy utaljam ki "Pénzküldés ismerősnek " a pénzt? Ha már nem engedi a bankszámlaszámot hozzáadni ( amit remélem későpbb elintéz a paypal support, de örülnék, ha a pénzt ezen a héten barátomnak el tudnám küldeni )
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #39686 üzenetére
Nekem a Chrome nem szokott néha megfelelő PayPal oldalt elővarázsolni, ha az adott oldalon (bankkártya adatok) vagy akkor azért nem úgy van hogy csak fele oldalt küldi ki a PayPal szervere.
-
Topikgazda
válasz Noemi92 #39682 üzenetére
Nem egészen értem amit írsz. A PayPal-on van egy vezeték és utóneved. Amikor hozzá akarsz adni egy bankszámlát akkor felad egy vezeték és utónevet. Mivel mindkettő rajta van a bankszámlakivonaton amit esetleg valamikor bekérnek felesleges a szerkesztést abajgatni.
A képen láthatóan adja fel akkor jó, de ha eleve a regisztrációnál összekeverted a kettőt akkor gond lenne, de az is rajta van a bankszámla kivonaton és meg lehet magyarázni.De ki és mikor törölte az OTP számlaszámodat, illetve mi volt a hibaüzenet amikor nem tudtad kiküldeni, de ahhoz persze kell egy bankszámlaszám amire menne.
Az egyenlegen lévő összeg ha nincs blokkolva akkor kiküldhető, ezt a részt sem értem hogy miként jön ide a kártya, lépj be az egyenleg részhez és alul állítsd át hogy az egyenleg legyen az alapértelmezett pénzforrás.
Mi az alapértelmezett deviza egyenleged?
Tedd azt elsődlegesnek amin a pénz van, ha €-ban van és forint volt az alap akkor nem látja az €-os egyenleget fizetéskor vagy pénzküldéskor.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem Bugos lehetett a PayPal oldala... Nem volt megjelenítve a bankkártya megerősítés lehetőség(legalábbis nekem)... ma már ott volt, megerősítettem, már csak utóellenőrzésre vár...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Topikgazda
válasz Klara_ #39680 üzenetére
Nem is mond, jönnek a szöveggel az Ersténél hogy ne személyesen intézzük a dolgokat, aztán elfelejtették megerősíteni, sőt inkább csökkentették az telefonos ügyfélszolgálatot.
A Netbakban meg lényegi információk nem találhatóak meg, ami miatt telefonálni kell.
Gondolom ezt nem tudták home office-al megoldani. Bár abból a sok pénzből amit múlt évben beszedtek tőlünk fizethetnének és tesztelhetnék a dolgozókat és tudnának nem fertőzött személyeket foglalkoztatni. -
Topikgazda
válasz szzimo53 #39681 üzenetére
Magyar fiók esetén sajnos csak forintban férsz hozzá. Abban megy ki az utalás.
Nincs középárfolyam, hasonlítani bankod devizavételi árfolyamhoz tudod, amely számlakonverziós néven fut némelyik banknál, de mivel nem bankszámlán van ez a pénz az nem igazán hasznos információ.
valóban 337,61 Ft-ot lenne egy € míg az én bankom ha számlán lenne a pénz akkor 339,94 Ft értékben számolná. Nem tudom neked miként jött ki, mert ez ugye nem készpénzben áll rendelkezésre, nem számolhatsz pénzváltói meg pénztári átvétellel. -
Noemi92
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni,mert már kicsit ki vagyok akadva.
A következőben: Ebayen eladtam egy terméket, 6 számjegyes tételt. Ezt a vevő kifizette, elküldtem terméket, megkapta,paypal feloldotta a visszatartást a pénzemmel kapcsolatban. Tehát szabad lett az összeg. Paypal egyenleg: xxxxxx. Vissza akartam utalni a bankszámlára a pénzt(transfer), de nem engedi, nem engedi a bankszámlát hozzáadni, mert lemaradt a második keresztnevem és nem tudom megváltoztatni. Hozzáteszem, adtam máskor is el ebayen, akkor vissza tudtam utalni még, hiába nem volt rajta a második nevem.
Beléptem a Névváltoztatós fülbe, kitöltöttem, hogy mit akarok, feltöltöttem 2 különböző azonosítási kártyát.
Emailt is küldtem nekik, hogy változtassák meg családnév+keresztnévről családnév+keresztnév1+keresztnév2-re.
Amíg vártam, immáron 4. napja, hogy valami legyen, megpróbáltam az alábbiakat:
1. Megpróbáltam elküldeni ismerősömnek a paypaljére , azaz send money ->emailt beírtam, kiválasztottam, hogy ismerős, ( nem eladás/vásárlás), majd beírtam az összeget, jól, és küldtem volna. Nem engedte, mert a sima hozzátársított kártya ( amin keresztül szoktam ebayről vásárolni, OTP, Mastercard) onnan akarta levonni az összeget, ami oda is van írva, hogy először onnan próbálja meg levonni, ha barátként küldünk, annyi a problémám, hogy ekkora összeg nincs rajta és számomra ez nem opció.
Ennél a fülnél , hogy ne kártyáról vonja le, hanem Paypal-t társítom, ehhez az „utaláshoz”, akkor sem engedi, mert megint a kártyára hivatkozik, hogy nincs fedezet.
2. Megpróbáltam, ugyanígy, csak nem friends-ként, hanem, mint vásárlás opció, ott sem engedi.Visszaírtak ma Paypal supporttól, hogy nem tudják beazonosítani, hogy én én vagyok, hiába küldtem nekik két különböző ID kártyát. Most újra írtam neki, hogy én én vagyok, küldtem, bankszámlakivonatot, fényképet a mostani arcomról melléfogva a plasztik azonosítóm stb. és kérem, hogy csinálják vissza a kitörölt OTP számlaszámom vagy legalább a nevem változtassák meg. Nem tudom, hogy mit fognak lépni. Mondtam nekik a videóhívást is vagy valami hasonló, de én nem szeretnék Amerikába stb. telefonálgatni.
Régen, ez a Paypal balance-ot tudtam utalgatni, nem értem, hogy engedte az egy keresztneves névtársítással és bankszámlámmal , most már nem engedi.
Szerintetek, hogy szedjem ki a pénzem onnan? Support nagyon lassú és félek attól is, hogy megint azt mondják, hogy én nem én vagyok.
Ezt írja mikor barátnak akarok utalni kb, ez a lényege, hogy ismerősöknek, rokonoknak indított pénzküldés esetén először a rendszer az egyenlegéről próbálja meg levonni az összeget. Gondolom én, hogy a kártyán lévő összeget, ami jelenleg nincs , azaz, nincs rajta 6 jegyű összeg.
Kérlek, segítsetek, hogy szedjem ki a pénzt ,mert valószínűleg, ha ezt kiszedem, bezárom az accountom és csinálok egy másikat, mert nem tudok hónapokat beszélgetni a supporttal, amíg beigazolnak Szóval, ha lenne a rendes számlámon/kártyámon 6 jegyű összeg, akkor a paypal balance-omról is le tudnám szedni, ami most benn ragadt ?
Jó pár éve van már paypalöm és használom is, de soha nem küldtem barátnak pénz, mindig vásároltam vagy eladtam és kiutaltam( withraw) .
Előre is köszönöm, akik segíteni próbálnak és tudnak is . Köszönöm! -
szzimo53
tag
Sziasztok.
Paypalon van eurom, mi a legjobb módja hogy minimális veszteség nélkül kiszedjem (forintban lenne rá szükségem)? Utaljam euros számlára és vegyem fel euroban?Baráti 337-ért váltaná paypal , 351 közép árfolyam mellett
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Klara_
őstag
Felhivtam oket, azt mondta nem arrol a gerpol probaltam frissiteni amirol hasznalni szoktam ezert tiltottak, feloldja a tiltast (a gep ugyanaz, az IP biztosan nem, mert nem az irodaban vagyok, de mindegy is). Most engedte frissiteni, hiba nelkul lemet.
Koszonom a segitseget es az iranyba terelgetest. A vicc, hogy az Erstet hivtam eloszor hatha ok varialtak valamit, de 33 perc es a 2. ugyintezo utan, a 3. ugyintezore varva meguntam es leraktam. A Paypal ugyfelszolgalatnal 8 perc volt az egesz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz balinlin #39678 üzenetére
Az is lehetne amit írsz,de volt előzménye a dolognak, 20-án a témában akinek gondja volt ezt a választ kapta a PayPal-tól:
Most kaptam üzenetet. Megnézték. A hozzáadott bankkártyát nem fogadták el(Revolut Visa Prepaid Temp Card), így hozzáadtam a Curve kártyám,ami MasterCard, viszont ehhez ugyan az a Prepaid kártya van hozzá rendelve.A Felhasználói megállapodás értelmében:
Finanszírozási forrásként a PayPal-számlájához hitelkártyát, bankkártyát, feltöltőkártyát (ahol elérhető), bankszámlát vagy PayPal Credit szolgáltatást (ahol elérhető) társíthat.
Hogy nálunk elérhető-e hivatalosan a feltöltőkártya és milyen fajta azt én nem láttam eddig leírva, nálunk a PayPal feltöltős kártyája az biztos nem érhető el.
Az hogy hozzá lehet rendelni más fajta kártyát még nem garancia a használatra[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
Alapvetően egyet értek veled, de volt már, hogy nem működött pl. a revo, akkor jól jött a magyar bankos... Meg mikor ismerősnek küldök forintot...
Kicsit eltávolodtunk attól, amire eredetileg reagáltam: hogy az összes prepaid kártyát el lehet felejteni, mert ez nem igaz. Lehet direktben is csatolni, nem kell Curve. Ha valakinek nem megy az vagy bug vagy user error. -
Topikgazda
válasz spileraaa #39676 üzenetére
A direkt linkre sem jön elő?
Nálunk is volt ilyen gond, rossz volt a érkező linkje a Manage Funding Sources gombnak:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding
Ez a jó most.
Nálam a Manage Funding Sources gomb ezt az oldlat szedi elő:[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
-
Topikgazda
válasz Klara_ #39671 üzenetére
Vásároltál már vele a boltban?
Ha igen, akkor két lehetőséged van.
1. Felhívod a PayPal-t hogy nem tudod hozzáadni a kártyát, van magyar telefonszám, de angolul beszélnek, a hívás előtt kérj azonosító kódot. Meg lehet próbálni az írásos megkeresést, de lehet hogy azt fogják kérni hogy hívd fel őket.
2. Törlöd a kártyát a PayPal-fiókodból és pár óra múlva teljesen új kártyaként hozzáadod, ha nem sikerül akkor 1. pont. -
Topikgazda
Most komolyan, ha ránézel a PayPal első oldalára mit hangsúlyoznak? E-mail címmel fizetsz.
Az eBay azt sem osztja már meg a PayPal-al, legfeljebb akkor ha az eladó hozzájárult.De más kártyáját se adj hozzá, mert írtam szokták kérni a tulajdonlás igazolását.
"Eldobható kártyát" ne adja hozzá.
A fizetés módja az eBay-en nem az elképzelésed szerint működik.
Ha te megveszel tőlem valamit és kártyával fizetsz akkor bankom megismeri a számlaszámodat, ez alapján vita esetén megismerhető a számlatulajdonos banknál tárolt összes adata. -
mufi
senior tag
válasz balinlin #39669 üzenetére
Erre gondoltam, hogy a paypal tovabbitana e ebaynek azt ha virtualis illetve eldobhato kartyat hasznalnek, marmint igen, nem akarom, hogy lassak a kartya tulajdonos nevet, de csak az ebay.
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Topikgazda
válasz balinlin #39669 üzenetére
Én nem látom értelmét azt írtam, nem tettem minősítő jelzőt, ha okod van rá akkor használd.
Nekem bőven elég a 3 db kártya, de abból most már csak ez egyik van a PayPalhoz hozzárendelve. A magyar bankos kártyák árfolyam elszámolása sem éri már meg. Így valószínüleg 2-re csökken a kártyaszám.[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
Összes prepaid kártyáról volt szó, nem sz eldobhatóról, ha megnézed mire reagáltam. Ami konkrétan nem igaz, hogy el lehet felejteni. Így használom régóta. Ráadásul az újabb Visa kártyái a Revolutnak már debitek.
Aki meg eldobhatót akar hozzáadni, az ... finoman fogalmazva nagyon rosszul gondolkozik.
Több darab kártyát egyszerre használni, melyek ugyanarra a számlára mutatnak tényleg fölösleges. Meg volt az oka, hogy miért adtam hozzá többet, nem egyszerre, hanem egymás után, de ez most nem ide tartozik. De azért az nem feltétlen butaság ha több kártya van hozzárendelve pp-hoz. Pl. esetemben Curve, Revo, valamint K&H. -
Topikgazda
Mi lenne a gondod hogy titokban akarod tartani a kártya tulajdonlást?
De már szerintem írtam, a bankszámlaszámod amiről a kereskedő megkapja a pénzt (kártya közbeiktatásával) az ismert a bank rendszerben, a kártyának és adatainak nincs jelentősége, a számlaszám alapján a nyomozóhatóság mindig vissza tud követni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz balinlin #39663 üzenetére
Azért mert volt akinél nem fogadták el. Az megszűnő számos, rövid érvényességű idejűt (nem a normál kártyák 2-3 éve) ne adj hozzá ez lenne a lényeg,.
Ezt pénzmosásos csalásnak tekinthetik és a fiókodat lekorlátozzák.
Egyéni véleményem hogy több darab kártyát teljesen értelmetlen használni egyidejűleg, ha azt is figyelemebe veszed hogy saját neveden lévőnek kell lenni és mindig a banki váltás van beállítva, akkor a kedvezőbb árfolyamos kártyát fogod használni, az pedig csak az egyik lehet. -
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #39660 üzenetére
Igen, köszi a kiegészítést.
-
-
Topikgazda
-
mufi
senior tag
Hello,
ha paypalhoz csak egy virtualis kartyat rendelek pl revoulotosat, akkor a paypal az tudja valahogyan ellenorizni, hogy valoban en vagyok -e a kartya tulajdonosa?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
togvau
senior tag
Az összefoglaló 15. pontjában írtak, csak USD-re működnek, EUR-ra nem. Ugye?
hitler, sztálin, micro usb
-
Topikgazda
válasz spileraaa #39653 üzenetére
Nincs olyan hogy nem támogatja, még a nem bank Revolut vagy Curve kártyához is állítható.
A Firefox új biztonsági beállításai is bekavarhatnak, nálam a PayPal át van engedve a szűrőkön, a harmadik fél süti is engedélyezve és nincs anonim böngészés és reklámblokkoló sem. 74.0 (32 bites) verziót használók és amikor frissül én törölni szoktam az akkor épp meglévő sütiket és böngésző gyorsítótárat, hogy az esetleges új vagy javított funkciók ne akadjanak ki. Elég ha én akadok ki ha nem működik egy addig probléma mentes valami.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz spileraaa #39650 üzenetére
Firefox-ban működik, nálad lehet böngésző probléma.
Ha a leírás végére lépsz ott a másik opció, ami az általad írt helyzetet kiküszöböli, de innen is meg y a link:
*********************************************************************************
Ha az előző módszer technikai okok miatt nem működik akkor ezt javaslom.A gyors linket használva kerül elő a konverzió beállítási oldal:
************************************************************************************[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Topikgazda
válasz petipetya #39647 üzenetére
A lényeg az alternatív kifizetés tartalma, ez eladókra vonatkozik akik PayPal fizetési klienst használnak és az alábbiakat fogadják el:
Bancontact, EPS, Finn (Verkkopankki), Giropay, iDEAL, MyBank, PayU (beleértve a Blik szolgáltatást, ahol annak alapjául a PayU szolgál), Przelewy24 (p24), SOFORT, Trustly
Itt a lemaradt link. -
vp90
csendes tag
Sajnos nem működtek, folyamatosan hiba üzenettel kidobott. Muszáj voltam felhívni az ügyfélszolgálatot. Nagyon kedves hölgyemény közölte, hogy megkapták mind a 20 üzenetemet csak ugye nekem nem frissült és nem is láttam, hogy átment volna egy is. Minden rendben, köszönöm a tippeket
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #39642 üzenetére
Nem neked, másnak is írtam már hogy pont ezt a fajtát: Revolut Visa Prepaid Temp Card nem "illik" hozzáadni a PayPal fiókhoz. A normál kártyát is 2-3 évre adjuk hozzá és vagy hitel kártya vagy betéti kártya amin (ha nem limitáljuk) állandóan van pénz, logikailag. Ez a fajta kívül esik a rendszeren, hiába Visa.
A Curve kártyát látja, nem a mögötte lévő valamit, az azért jó.[ Szerkesztve ]
-
Most kaptam üzenetet. Megnézték. A hozzáadott bankkártyát nem fogadták el(Revolut Visa Prepaid Temp Card), így hozzáadtam a Curve kártyám,ami MasterCard, viszont ehhez ugyan az a Prepaid kártya van hozzá rendelve.
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Topikgazda
válasz Klara_ #39639 üzenetére
Oké és pénz is tartozik hozzá? Nincs a limit sem kilőve? De nem a számlaszám a lényeg, hanem a kártyaszáma változott vagy nem. A 3 számjegyű CVV (a képen biztonsági kód) azt be kell írnod, szóval nem értem a feltételes módot, az minden kártyánál egyedi.
Meg persze azt írja a bank, de én egy fizetéssel vagyok biztos benn hogy használható az ingyen van, az egyenleg lekérés meg pénzért.
A Netbank szerint nekem egyidőben mindkét kártya aktív volt, azonos számmal, csak különböző dátummal, ami logikailag nem lehet igaz. Szóval arra sem igazán hagyatkozom az Ersténél.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Klara_ #39637 üzenetére
Igen, sikerült.
A hónap végéig érvényes a régi, az új esetén ha a száma nem változott, csak a dátum és cvv kód, akkor aktiválni kell, hogy a régi leálljon és azután lehet frissíteni a PayPal-on és leygen rajta pénz minimum 500 Ft.
Ha minden új adat, akkor meg új kártya hozzáadás, nem pedig a régi frissítése.[ Szerkesztve ]
-
Klara_
őstag
ERSTE Bank VISA debit kartya. E hoban lejar, mejott az uj, frissiteni szeretnem de nem birom, ezt kapom cserebe folyamatosan. Masnak sikerult mostanaban frissteni?
Ez elgge nagy problemam, mert elofizetseim vannak a fiokhoz kapcsolva, es jovo heten terhelnenek tobbet is. Az e honap meg sikerulni fog nekik, de nem szeretnek problemat az aprilisiakkal, mert nem tudom frissiteni a kartyat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz balinlin #39635 üzenetére
Pontosan nem tudom már idézni de a Google app-nál volt olyan hogy valahogy továbbra is gátolta a belépést, de akkor még mindig ugyanazon eszköz volt használatban, de új app telepítéssel, amibe a PayPal nem volt benne már.
Egyszerűbb mindkét helyen, PP és app leállítani a hitelesítést és újra neki állni egy "tiszta" környezetből, mint beragadva hagyni a PP fiókot. -
Topikgazda
válasz borges7 #39633 üzenetére
Mi biztos?
Be tudsz most lépni vagy nem? Én azt vetem ki a szavaidból hogy nem tudsz belépni a PayPal fiókodba. Ha eltávolítod ezt a belépési védelmet és be tudsz lépni akkor aktivál sz egy olyat ami használható is. Ha kettő közti időben, mert ezt 1-2 perc alatt meg lehet csinálni, nagyon kicsi a valószínűsége annak hogy feltörik a fiókodat és elköltik az összes pénzed.
Ha be tudnál lépni és leállítani akkor nem lenne szükség erre a lépésre. Most pont ez van amit ír, be van kapcsolva és nem tudsz belépni, ha kikapcsolod akkor szerintük ez merad a helyzet. Én úgy gondolom amíg az ez app "véd" addig hiába kapcsolná ki a PayPal ügyintéző csak meg fogja gátolni a belépés.
Nem egyszerűbb egy teljesen tiszta helyzetet teremteni?
Ne az ellen védjen már hogy senki se léphessen be, az egy elég rossz opció. MI ami még téged is kizár no az 100% védelem, de hasznos?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
phareck
csendes tag
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy szeretnék kínából rendelni, de a Kft-mre. A beszállító kérte, hogy paypalon keresztül rendezzem a fizetést. Beregisztráltam business accounttal, de rájöttem, hogy az a sok extra amit tud arra nekem nincs szükségem és sehol nem találtam azt hogy hogyan tudok átutalni rá pénzt. Töröltem mert csak és kizárólag fizetni akarok vele.
Ezután regisztráltam sima accounttal, de ott meg a céges kártyát nem tudom passzítani a profilhoz, mert a kártyán a cég neve szerepel, és profilnévnek csak polgári nevet lehet megadni. Kicsit 22es csapdájában érzem magam.
Térjek vissza business accountra? Ha igen, akkor arra hogyan tudok pénzt utalni? Ezt a "balance"-ot nem találtam sehol úgy mint a sima accountban.Segítséget előre is köszönöm!
-
borges7
aktív tag
Így sem ment, ugyanúgy kérte a biztonsági kódot(2FA), mint eddig. Ezek szerint nem kapcsolták ki a Paypal-osok? Pedig azt mondta a fickó, akivel beszéltem telefonon, hogy kikapcsolta. Akkor muszáj lesz újra telefonálnom.(ha törlöm az Authanticator appban a Paypal-t, azzal nem megyek semmire, gondolom?)
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #39626 üzenetére
Mivel a PayPal is Európában dolgozik, itt egy másik cégnek a mai tájékoztatója, ez rávilágít dolgokra.
A Magyarországról az Internet elérés is lassú, sőt jobb infrastruktrúrával rendelkező országokban is. Lehet puffogni, de ez van.
Transferwise egyébként.
......Ugyanazzal vagyunk elfoglalva, amivel eddig is
Rendkívül elfoglaltak voltunk az elmúlt hetek során, hiszen még több ügyfelünknek van szüksége ránk pénzügyeik kezeléséhez ebben az újonnan kialakult helyzetben. Továbbra is támogatni fogjuk az általunk kínált 1200-nál is több különböző devizaútvonalat, ahogy eddig, és azon dolgozunk, hogy még többet elérhetővé tegyünk.
Azonban ideiglenesen bevezettük a távmunkát, így mindannyian otthonról dolgozunk, ami hajlamos a dolgokat kissé komplikálttá tenni
A munkánk egy része emberi interakción alapul, így mivel egymástól távol dolgozunk, előfordulhat, hogy egyes utalások lassabbak itt-ott. Az is lehet, hogy ügyféltámogatásunk sem olyan gyors, mint amihez hozzászoktál, illetve a betéti kártyák kiszállítása is nehézségbe ütközhet. Nagyra értékeljük a türelmedet ezekben a helyzetekben.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem ez a paypal zárolás halott ügy... ekkora fos bandát?! már a probléma megoldó központ se megy,csak karikázik... az ügyintézők semmit sem csinálnak...
-
Topikgazda
válasz BeeNiTTo #39624 üzenetére
Azt sem lehet, gondolj bele folyamatosan szívatnák az embereke egymást a más fiókjának törléséével. Arról nem is beszélve hogy az új fiókhoz a régiben lévő kártyát nem tudod hozzáadni.
Úgy is megy a dolog ha valaki segít, ha rákeresel az sms kikapcsolásra találsz hsz-t hogy mi történik. -
Topikgazda
válasz BeeNiTTo #39622 üzenetére
Mielőtt megszűnt volna akkor kellet volna leállítanod ezt a belépési védelmet, most már csak telefonon kérve tudod kikapcsoltatni. Írtam a leírásban hogy változtatás előtt kell
Van magyar telefonszám 17777944 és így olcsóbb a beszélgetés, de angol a kommunikáció nyelve.
Arra majd figyelj az új szám megadása esetén az újbóli bekapcsolásnál, hogy ne egy Telenornál lévő hordozott szám legyen, arra nem javaslom a beállítást.[ Szerkesztve ]
-
BeeNiTTo
tag
Sziasztok
Paypalon Be volt állítva a 2fa erősités
Sms ben kaptam a kódot bejelentkezéshez,viszont megszünt az a telefonszámom amire kaptam
Van lehetőség email cimmel megereősiteni a bejelentkezést hogy át tudjam írni az új számomra? mert én nem találtam ilyet[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz darvinya #39613 üzenetére
Akkor nem értették meg azt amit írtál. Ahogy leírtad a dolgokat az alapján nem fognalk veled semmit sem csinálni. Azt ugye írtad hogy azért nem akarod kifizetni mert valószínű hogy hamísítvány és hiába kérted nem törölte a vásárlást a jogszabályi előírásoknak és a tájékoztatásának megfelelően a kereskedő.
Én már rég lapoztam volna tovább. Ennyiért nem lehet valódit kapni, legfeljebb használtat. Átverés. -
Topikgazda
válasz kiscsak #39611 üzenetére
Ha a PayPal-on ott egy zöld színű refund tétel, akkor annak dátumától számold a 2-5 munkanapot. Ezen időn belül meg kell jelenni a bankszámládon, nézz rá.
Ha van sms értesítés a számlamozgásokról, akkor azt vedd figyelembe hogy némelyik banknál a refund nem tartozik ebbe a körbe bele.
Azt is hogy pl. az Erste bank ezeket több napig is zárolt tételként őrizgeti, viszont az elkölthető pénzbe beleszámolja mielőtt jóváírná, de ez látható a számlán.
A visszaküldő személy általi igazolást nincs értelme elfogadni, mert ha elküldi azt a PayPal könyveli, látod a fiókodban. Ha nem küldi, akkor nincs erről semmi igazi dolog amit tudna bemutatni, hacsak át nem akar verni.[ Szerkesztve ]
-
kiscsak
friss újonc
Az ebayen azonnali Visa fizetés volt. Azonnal levonta a számlámról. A PayPal küldött hivatalos tájékoztatót miszerint visszatérítés történt a paypalomra, ami természetesen össze van kötve a magyar bankszámlaszámmal. Ebayen keresztül történt meg a refund. Nem értem, hogy ha én azonnal fizettem a visszatérítés miért tart ennyi ideig?! Az, aki vissza küldte a pénzt paypalrol küldte. Láttam is a vissza igazolást.
-
Topikgazda
válasz Ciccuka #39607 üzenetére
Vásárlás napjától számolt 180 napon belül megy a dolog. De mivel az eBay-en a várható megérkezés utolsó dátumától van 30 napod reklamálni ott és ha ők nem segítenek ami eldől 1-7 napon belül az indítástól és akkor rögtön PayPal, nem igazán érthető az a 5,5 hónap az indításra.
-
Ciccuka
veterán
ebay-en nem jött meg valami, pp-n 5.5 hónap után nyitottam caset, ami kb. azonnal le is zárult. Ilyen szöveggel: "Ennél az esetnél nem az Ön javára döntöttünk."
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Topikgazda
válasz kiscsak #39605 üzenetére
Akkor nem magyar regisztrációd van? Mert bankszámláról nem lehet fizetnünk. Ha bankszámla lett voln annak hosszabb az átfutási ideje.
Akkor is hosszabb ha az akinek fizettél nem a Paypal egyenlegről hanem bankszámláról, csekkel fizet a PayPal felé, amíg nem érkezik be a PayPalhoz addig nem tudja továbbítani.
De nekem a z eBay-es vásárlásoknál nem ez a tapasztalatom.
Azt az értesítőt kiküldte? Az eladó, az eBay vagy a PayPal? Biztos a PayPal?
Jön az értesítő hogy refund, az eBay-ről, ha nincs a fenti okok miatt késlekedés akkor közel azonos időben jön a PayPal-tól hogy refund érkezett ez látszik az egyenleg könyvelésben és úgy 2 munkanap múlva a bankszámlámon vagy maximum 5 munkanapon belül.
Ekkor zárul az eBay request is.[ Szerkesztve ]
-
kiscsak
friss újonc
A bankszámlámról fizettem. Az email szerint a visszatérités legkorábban március 17-én fog a számlámon megjelenni. Eddig még semmi, sem a bankszámlán sem a paypalon. szerinted ez igy még rendben van? Kár aggódnom? Mit tehetnék még? Magyarországi ügyfélszolgálat esetleg van? Telefon? Számomra nagy összegről van szó, ezért aggódom kicsit.
-
Topikgazda
válasz kiscsak #39603 üzenetére
Akkor lesz az egyenlegeden ha arról fizettél. Ha bankkártya volt a pénzforrás akkor 2-5 munkanap és a bankszámládon fogod megtalálni. Én nem szoktam hivatalos levelet kapni, az van beállítva hogy értesítsen ha jön vagy megy pénz, aki nem állítja be az értesítőt az nem kap a refundról semmit.
-
kiscsak
friss újonc
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni. Ebayes vásárlás után a visszatérités nem jelent még meg a számlámon, sem a paypal egyenlegemen. A paypal hivatalos level szerint március 17-én elérhetőnek kellett volna már lennie az egyenlegemen. Valakinek volt hasonló? Mit tehetnék? Kérlek adjatok tanácsot!
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest