Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
komi77
senior tag
Kedves Fórumtársak!
Van egy idős, céges (Asrock H81M-DGS) alaplapom. Az operációs rendszer egy Silicon Power 256 Gb Sata III ssd-n van és van egy sima HDD is adat tárolásra. Kicsit gyorsítani akartam a rendszeren ezért vettem egy (ugyanilyen laphoz használt) Axagon PCIE NVME M.2 SSD adapter-t, amibe tettem egy 256GB WD M.2 SSD meghajtó OEM meghajtót. Erre szerettem volna Aomei-vel, aztán Macrium Reflect-el klónozni a Sata III ssd-t. A klónozás megtörténik de a gép a M.2 SSD-ről nem indul, folyamatosan a bios-ba küld boot beállítások miatt. A Macrium szerint
a sima HDD-n is van valami ami a Windows-hoz kapcsolódik. Sőt a klón "F" meghajtó ránézésre sincs Windows partícióként jelölve. A Windows lemezkezelője szerint
az "F" Rendszer (klón) kifogástalan, stb. csak a rendszerindítás, lapozófájl, stb. hiányzik róla. Készítettem már ISO-t is az eredeti ssd-ről. Ha ezt kiírnám pendrive-ra akkor a Rufus szerint
a betöltött ISO olyan rendszerbetöltőt tartalmaz amit visszavontak, stb.
Szerintetek mi lehet a megoldás, hogy a klónozást meg tudjam oldani? Új rendszert simán tudnék telepíteni viszont a pc-hez annyi hivatalos hozzáférés, felhatalmazás van rendelve (ezek céges programok, hatóságok által kiadott aláírási és egyéb felhatalmazások, stb.), hogy tovább tartana azok újbóli engedélyeztetése, ügyintézése mint a klónozás - ez miatt tartok egy teljesen ugyanilyen alaplapot dugiban a szekrényben, mert egyszer ha meghibásodik a mostani akkor jó ideig nem tudok majd bizonyos dolgokat elvégezni.
Válaszaitokat előre is megköszönve, üdv: komi77
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a sima HDD-n is van valami ami a Windows-hoz kapcsolódik. Sőt a klón "F" meghajtó ránézésre sincs Windows partícióként jelölve. A Windows lemezkezelője szerint
az "F" Rendszer (klón) kifogástalan, stb. csak a rendszerindítás, lapozófájl, stb. hiányzik róla. Készítettem már ISO-t is az eredeti ssd-ről. Ha ezt kiírnám pendrive-ra akkor a Rufus szerint
a betöltött ISO olyan rendszerbetöltőt tartalmaz amit visszavontak, stb.