Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ecaddsell

aktív tag

válasz Apollyon #858 üzenetére

Az SSD-nek azért nem, mert az egy régi konfigból át lehet tenni. Nálam pl. a családi DDR4-es gépekben PCIe4.0 NVMe SSD van. Simán áttenném ha kellene újabb gépbe is. Sőt a PCIe 3.0 SSD-t is átrakva sem lesz egetverő különbség hétköznapi használatra (ugye itt minden visszafelé kompatibilis). Ha nagyon kellene még a SATA SSD is elviselhető.
    Ugyanez igaz nagyjából a VGA-ra. Oda-vissza rakható régi és új gép között.

Viszont a RAM nem. A proci sem, de az most pont inkább kárvallottja lesz ennek az egésznek.
    Okosórákban stb. nagyon kevés RAM van. A teló az már érdekesebb, de ott pl. inkább nem cserélnek (vagy csak ha nagyon kell).

#860 Varázslóó
    A DDR4 RAM egyrészt régi technológiával gyártható, másrészt nagyon sok van belőle konfigokban. Sok esetben felesleges sok, mert egy időben nagyon olcsó volt.
    Pl. nálam amit mostanában a gyerek használ játékra 2x32GB van (korábban főképp én használtam és nekem jól jött a sok RAM). Intel 7700K mellé (persze emelt órajel megy, de nem annyira). Ha visszamegy 32GB-ra (még mindig bőven sok játékra meg bármire amire ő használja) kap egy jobb VGA-t amivel előrébb lesz és amit ha kell át tudok tenni AM4 gépbe. Meg van 4x8GB lassabb RAMom is a fiókban tartaléknak. Eddig nem foglalkoztam vele, mert nem volt komoly ára (ezt egyébként használtként vettem anno is, nem volt benne komoly kockázat).

#861 ben2
    Igen, absz. egyetértek.

Új hozzászólás Aktív témák