- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmThor
addikt
-
törölt tag
válasz
dani786 #6182 üzenetére
Szívesen!
De az általam leírtakra ne szentírásként tekints, csupán a fórumtársak véleményét és a kapcsolódó szakmai anyagot osztottam meg.
Nincs a Panám mellett egy Sony is, hogy 100% biztonsággal kijelentsem valamelyikről, hogy jobb.
A direkt led szebb képet és feketét adhat, de van hátránya is az edge-lithez képest. Ugyanez fordítva is igaz.
Van olyan teszt, ami leírja, hogy a mozgás megjelenítésében csúcs a Sony, de ha nem szemből nézed, akkor már majdnem mindegy ez.
Ezért nehéz ez... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dani786 #6178 üzenetére
Neked azért más opcióban is több igényed van, ezért is nehéz a kérdés.
Nálam egyáltalán nem fontos az "okos" rész, van külön médialejátszóm a régi tv mellől (ami egy Dune HD 4K, vele minden megoldott, gondolok itt a DTS hangokra is), viszont kiemelkedően fontos volt a mozgásmegjelenítés. Ebben elvileg jobb az EX780. Na, meg a nézési szög... És szerintem is inkább bevilágítás az oldalak felől, mint Halo-effekt.Biztosan kiemelkedően jó az a Sony, ezért agyaltam én is annyit rajta, de ekkora árdifivel nem tudom, hogy jobb-e.
-
törölt tag
válasz
dani786 #6174 üzenetére
Piftuka korábbi írása:
"Piftuka
(őstag)
A két készülék teljesen egy kategóriában versenyez. A Panasonic modellje Edge LED-es háttérvilágítást kapott, és ennek köszönhetően valamelyest jobb a gyors mozgással járó képtartalmak megtekintéséhez (legyen az bár film, vagy játékprogram).
A SONY ezen a téren jeleskedik a BFI-vel, viszont a Panasonic készülékében nem csak BFI, hanem a saját "scanning backlight" megoldásuk is megtalálható.
Összességében ezért mozgásmegjelenítésben jobb.
A Panasonic EX780 "input lag" értéke ~21-22 ms, ami jelentősen jobb, mint a SONY XE9005 mért értéke (~31-32 ms). Játékra ezért szignifikánsan jobb az előbbi.
Kontrasztban, fekete szintben fej-fej mellett haladnak, színtérben egy kicsit jobb a Panasonic.
Felskálázásban mindkettő jól teljesít, akár SD, akár HD tartalomról van szó. A HDR-ben közel azonosan teljesítenek. A Panasonic több árnyalatot képes megjeleníteni, a SONY pedig nagyobb fényerővel rendelkezik.
Mindkettőnek viszonylag alacsonyak a betekintési szögei, de a SONY esetében az ideális nézőpont szignifikánsan kisebb határon belül mozog."Talán kicsit közelebb visz a döntéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest