- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kifli1986 #4245 üzenetére
portable_asus_firmware_restoration_tool.zip
Egyébként meg letölthető az asus weboldaláról, valami utility csomagnak a része, a firmware-ek mellett.
-
-
válasz
Kifli1986 #4241 üzenetére
Pedig ha villog a power led, akkor elvileg restore módban van a router. Próbáld meg úgy reset-elni, hogy áramtalanítva lenyomod a WPS gombot, nyomva tartod, majd bekapcsolod a routert, miközben még mindig tartod a WPS gombot 10-15mp-ig, majd elengeded, és újraindítod a routert.
-
válasz
Kifli1986 #4238 üzenetére
Nekem 3.4.3.9L-102_e34add1, a saját buildem. Ebből az ASUS összeállítások itt elérhetők.
-
-
válasz
Kifli1986 #4222 üzenetére
Szerintem így állítsd be: [kép]
Illetve mivel ez fehér lista, tehát nem a blokkolandó hanem az engedélyezett klienseket és időszakokat tartalmazza, így a te gépedet, és minden más eszközt is fel kell venni rá, mert csak akkor lesz rajtuk net. Viszont így hiába ügyeskedik a gyerek a MAC/IP címekkel.
-
válasz
Kifli1986 #4228 üzenetére
Jó kérdés... Teszteltem, nálam működik.
Beállítom, hogy este 22:00-tól másnap 16:50-ig ne legyen net [kép], és 16:48-kor nem is kap netet a teszt telefon. Sőt, a client status oldalon listázza is a router, mint blokkolt készüléket. [kép] Igaz, ez a lista annyiban nem valós, hogy 16:50 után is rajta van a telefon, de ekkor már van net.
-
-
válasz
Kifli1986 #4224 üzenetére
Nem, a MAC címet nem tudod rögzíteni, kábelen se. Routerben kizárólag az IP címet tudod az éppen használt MAC címhez kötni, de a MAC címet a kliensben lehet módosítani. Azt tudod csinálni, hogy blacklist helyett whitelistet használsz, vagyis nem a tiltott klienseket és időpontokat veszed fel a listára, hanem épp az engedélyezetteket, és minden más pedig tiltva lesz. Annyi, hogy így akkor a saját eszközödet is engedélyezni kell, de ha a gyerek MAC címet és/vagy IP címet cserél a tableten, akkor semmikor nem lesz nete.
-
-
-
-
-
2024 Q1, a szokásos összeállítás, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint.
Xiaomi Mi Router 3G..: MI-R3G_3.4.3.9L-102-e34add1876_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U........: RT-AC57U_3.4.3.9L-102-e34add1876_with_MC.zip
ASUS RT-AC1200GU.....: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-e34add1876_with_MC.zip
Redmi AC2100.........: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-e34add1876_with_MC.zipHardver hiányában tesztelni kizárólag a Mi-R3G verziót tudtam.
-
-
nekem nem sikerült neten megtalálni
Mármint ezt a változót, illetve ennek a változónak a helyét?Én nem a gitlab-on kerestem, hanem letöltöttem zip-ben a transmission mappa tartalmát, és lokálban kerestem rá a string-re notepad++ -al a mappában lévő file-okban.
-
válasz
attilav2 #4199 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy ezt kell átírni fordítás előtt.
-
Stimmel, ez valóban így történik.
Ezután az admin felületen leállítom a transmission-t, majd midnight commander szerkesztővel átírom a settings.json file...
"rpc-whitelist-enabled": true,
sorát false értékre...
"rpc-whitelist-enabled": false,
...ismét elindítom a transmission-t az admin felületen, és már jó is.
-
válasz
attilav2 #4192 üzenetére
Akkor marad az openwrt, ott jól működik a transmission 4.0.4
Nahh, igaz ma vendégek voltak nálunk, szóval nem követtem a szálat, de miért is nem működik jól a transmission Padavan alatt? Itt a teszt router a fentebb linkelt legfrissebb firmwarrel, nyomok neki egy reset-et, és már próbálom is amit kell. De mit is?
-
Szerintem nincs rá szükség. Bár a zRam-ot konkrétan nem használtam soha, de swap jelenleg is aktív a fő routeremen, amin amúgy két qbittorrent-nox is fut párhuzamosan, és bár ezekből az egyik jelenleg nem csinál semmit, de a másik seed-el 255 torrentet, és a swap használat így is minimális.
-
-
-
-
-
-
Lehet ebből most pont kimaradt a konfigfile, elfelejtettem mellékelni, de az általában szükséges dolgok benne vannak, mint transmission, samba, ftp, dlna, nfs server, ssh, openvpn, ntfs és ext filerendszer driverek. Amit az előzőhöz képest kihagytam, ezek a parted és a tcpdump, hogy beférjen a többi dolog. Az ehhez mellékelt entware csomag meg nem frissül már egy ideje, mert a kis flash méret miatt nem tudom a legújabbat beletenni, szóval a midnight commander, a htop, az mtr, a httping, változatlanok. Ezen kívül van néhány általam hozzáadott mappa a gyökérkönyvtárban, /about /cifs1, /cifs2, /nas és /tftpboot, és az SSH loginhoz egy egyedi MOTD.
-
Végül csak rávettem magam, és forgattam ma négy firmware-t. Összeállítás a szokásos, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint.
Xiaomi Mi Router 3G..: MI-R3G_3.4.3.9L-102-242433861d_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U........: RT-AC57U_3.4.3.9L-102-242433861d_with_MC.zip
ASUS RT-AC1200GU.....: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-242433861d_with-MC.zip
Redmi AC2100.........: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-242433861d_with_MC.zipHardver hiányában tesztelni kizárólag a Mi-R3G verziót tudtam.
-
-
-
válasz
bagoly71. #4139 üzenetére
Igen megegyezik, és van is rá valami kezdetleges Tomato, épp ma is került fel egy új image, de ez legfeljebb még csak a nevében Tomato. A felülete még az ASUS gyári fw-é, tettek bele egy paradicsom logót, meg lehet használni a TomatoAnon-t, és nagyjából ennyiben kimerül a Tomato firmware. De amíg nem lesz rendes Tomato-s felhasználó felület hozzá, addig egész biztos, hogy nem költök rá pénzt.
-
válasz
attilav2 #4136 üzenetére
Én is kacsingatok már másfelé, bár még egyáltalán nem sürgős, szóval semmi sem biztos. De egy ideje figyelem az RT-AX58U v2 árát, na meg a Tomato fejlesztését, mert elvileg az készül rá, csak nagyon lassan. Minden esetre amíg nincs működő verzió rá, addig maradok a jelenlegi konfigon.
-
-
Szia!
Sajnos én tesztelni ugye csak a Mi-R3G fw-t tudom már, mert ahhoz van hardverem, de most, hogy írod, megnéztem jobban a fordítás eredményét, és tényleg valami furcsaság van. Nevezetesen, hogy a firmware nagyobb lett mint a megengedett maximális méret, csak azt nem értem, hogy miért nem jelzett hibát a fordítás végén, mert ilyenkor az lenne a normális, máskor is így volt.
-
-
-
-
Én eddig csak egyet használtam, most úgy két hete tettünk be a fiam szobájába egy másodikat is, hogy a háznak abban a felében is erősebb legyen a WiFi. Meg aztán van amikor szüksége van neki külön routerre, külön alhálózatra, így WISP módban 5GHz-en össze lett linkelve a két router, 2.4G-n meg szórja a saját WiFi AP jelét. Eddig teljesen stabil, és még sebességben is jobb lett neki mint korábban volt, mert a laptopjával kb. 50-60Mbps sebességet tudott elérni 2.4GHz-n az elsődleges routerre csatlakozva, de most így stabilan megvan neki ugyanott a 120-130Mbps.
-
-
2023.Q4 update, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint, a szokásos összetevőkkel.
Xiaomi Mi Router 3G..: MI-R3G_3.4.3.9L-102-361d36c468_with_MC.zip
Redmi AC2100.........: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-361d36c468_with_MC.zip -
-
Na kellett kérdezned, hogy jó-e az fw, ma vettem észre, hogy nem megy benne a samba, szóval egyelőre töröltem is ezt a kiadást. Ahogy látom itt volt valami módosítás a konfigban, lehet ez kavar be.
Majd ha lesz időm ránézek és forgatok újakat, addig is töltsétek a korábbi verziókat!
-
Persze, Xiaomi Mi-R3G-re felteszek én is minden build-et amit ide kiteszek, és használom is élesben, semmi gond vele. Most épp 19 óra 57 perc az uptime, mert tegnap én is feltettem az éles routerre, miután a család elaludt, de a teszt routeren már előtte is ki lett próbálva.
-
-
Ez jó kérdés, nekem már ezer éve nincs RT-AC57U routerem, szóval tesztelni nem tudom, de úgy rémlik amikor utoljára volt, akkor működtek a LED-ek. Azt tudom, hogy az első időkben egyáltalán nem működtek, de talán még Alexey idejében lett fixálva ez a hiba. Aztán, hogy esetleg azóta megint bug-os, én erről nem tudok.
-
2023.Q4 update, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint, a szokásos összetevőkkel.
Xiaomi Mi Router 3G..: MI-R3G_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipASUS RT-AC57U........: RT-AC57U_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipASUS RT-AC1200GU.....: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipTP-LINK Archer C5v4..: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-18558a226a.zipRedmi AC2100.........: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-18558a226a_with_MC.zipUpdate 2023-11-13
Ezt az összeállítást töröltem, mert ma vettem észre, hogy a samba nem működik. -
-
Akit érint, azt használja: transmission: updated to 4.0.4
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szabeska #4071 üzenetére
Ez ugye úgy működik, hogy vannak repók, aktívabbak, vagy kevésbé aktívabbak, és azokból lehet fordítani bármilyen támogatott routerre, vagyis a forrás az közös. Ami jelenleg aktív, az Sergey Hadzhioglu repója, ez elég dinamikusan frissül mostanában, szóval lehetne friss fw ASUS-ra is, csak fordítani kéne. Hogy valahol van-e kész friss fw, nekem arról nincs tudomásom.
-
-
Sajnos nincs, de gondolom ez inkább céges felhasználásra lehet kitalálva, és nem kimondottan routerre, sokkal inkább egy igazi szerverre, hogy a nagy géppark ne intézze ezt mind külön-külön az MS szervereivel, hanem helyi hálón történjen az aktiválás. Na ilyen nálunk nincs a cégnél, de pl. van saját Symantec update szerver, így a több száz kliens nem a netről tölti a frissítéseket, csak a céges kiszolgálóról.
-
-
válasz
#60252516 #4054 üzenetére
Ugyanaz mint a múltkori, tehát a toolchain-t nem forgattam újra, de van benne kms.
MI-R3G_3.4.3.9L-102-0b722151be_with_MC.zip
-
-
-
válasz
kikinda2 #4046 üzenetére
A minap volt egy commit ami az RT-N56U konfigot érintette, pont jutott erről eszembe, hogy akkor talán érdemes lenne megpróbálni újra, hátha így lefordul a friss fw.
-
Xiaomi Mi Router 3G / Sergey Hadzhioglu repo mai állása alapján + Entware
-
-
-
-
-
-
-
Mivel a közelmúltban frissült az entware, így én is összedobtam egy frissítést a Hadzhioglu repo aktuális állása szerint.
-
-
Ezt sajnos nem tudom megmondani, mert nem tudom mekkora áramot képes leadni a Mi-R3G gyári tápja. De amúgy nem hiszem, általában nem szokták ezeket annyira túlméretezni a router igényei fölé, hogy még egy HDD-t is el tudjon látni pluszban. Az csak szerencsés véletlen ha valakinél mégis megy, de a matek szerint vsz. a legtöbbször nem kéne.
-
Esetleg nézd meg a log-ban leszakadás után, hogy nem látsz-e valamit. Nekem a legújabb fw-m itt van, a többiek nem tudom mikor frissítettek, de az összefoglalóban ott vannak a linkek az ő tárhelyeikhez is.
-
-
-
Üdv Mindenkinek!
Mivel ebben a melegben úgysem lehet kimenni, fordítottam néhány friss firmware-t. Az összeállítás minden routerre a szokásos, a Sergey Hadzhioglu repo mai állása szerint. Tesztelni csak a Xiaomi Mi-R3G verziót tudtam, szóval ha valaki felteszi, a visszajelzésnek a többi esetében különösen örülök.
Xiaomi Mi Router 3G
Letöltés: MI-R3G_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipXiaomi Redmi AC2100
Letöltés: RM-AC2100_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipASUS RT-AC57U
Letöltés: RT-AC57U_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipASUS RT-AC1200GU
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-102-6226cc8d35_with_MC.zipTP-LINK Archer C5 v4
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-102-6226cc8d35.zip -
-
-
válasz
szaboi6512 #3953 üzenetére
Ha az Entware linkjére gondoltál, akkor az megtörtént, betettem az utolsó sorba.
-
-
Na, akkor rávettem magam, és én is forgattam egy friss firmware-t Mi-R3G-re.
-
válasz
szaboi6512 #3946 üzenetére
Kell hozzá egy ext3 vagy ext4 partíció, amit csatolsz az /opt mappa alá. Ezt a csatolást be kell állítani a started scriptbe is, hogy minden router újraindítás után ugyanúgy lefusson. Ha ez megvan, utána pedig csak ennyi:
cd /tmp
wget https://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/installer/generic.sh
chmod +x /tmp/generic.sh
/tmp/generic.shEzzel felkerül az alaprendszer, és mehetnek rá a kívánt csomagok:
opkg update
opkg install csomag_neve -
-
válasz
attires #3942 üzenetére
Na mindegy, ezen nem fogunk összeveszni.
De, hogy ne csak teljesen off legyek, a minap láttam, hogy van új entware, azt hiszem 06.02. dátummal, meg egyébként is lassan egy hónapos az utolsó fw-m, szóval nekem is kéne majd forgatni, csak mostanában más köti le a szabadidőmet.
-
-
-
-
-
válasz
attires #3925 üzenetére
OK, a lényeg, hogy sikerült. Egyébként Prometheus-al is ugyanúgy meg lehet állítani, a ./padavan-ng/trunk/vendors/Mediatek/Makefile vége felé, a 157. sorban van a create image rész, az alá tedd be ezt az echo és a read kezdetű sorokat...
##############CREATE IMAGE#################
echo "Press any other key to continue..."
read DISCARDItt meg fog állni a script futása, és csak gombnyomásra megy tovább.
Amúgy Prometheus-ban a plugin-ek közt van Entware plugin, az is használható. Amikor azt engedélyezed, akkor a routerből letölti és becsomagolja az /opt mappa tartalmát egy tar.gz csomagba, szóval akkor benne kell legyen a pendrive.
-
-
válasz
attires #3919 üzenetére
Nos tehát, az /opt tartalmának a /usr/opt mappába kell kerülnie, amit fordításkor a ./padavan-ng/trunk/romfs/usr/opt mappában találsz. Ezután két megoldás van az entware indítására, vagy a Padavan menüjéből az USB Application - Common Setting alól indítod, vagy pedig módosítod a megfelelő scripteket, hogy már a router indulásakor fixen beállítódjanak a megfelelő csatolási pontok. Én az utóbbit választottam, így a startup scriptet kiegészítettem az alábbi sorokkal: [kép] Ezt amúgy fordítás előtt a ./padavan-ng/trunk/user/scripts/mtd_storage.sh file-ba tudod beírni.
szerk.:
Illetve még valami..., én már jó ideje nem Prometheus-al fordítok. -
-
-
Májusi Mi-R3G update a szokásos recept alapján, a Hadzhioglu repo mai állása szerint.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest