Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhif
senior tag
Egyenlőre még létfontosságú az a hibrid lap a maga VIA chipsetjével, mert az agp-és vga-m és a ddr1 ramjaimat egyenlőre nem cserélem le... Ha negyon nem válna be vmiért ez a lap, akkor veszek vmi AS8, vagy P5P800 lapot 865PE chipsettel, legalább őket is megismerem

Xerintem mire odajutok, hogy tovább fejlesszgessek, addigra ki tudja milyen/melyik platform lesz ami megteccik...
Addig meg húzza ki a lap és tudjak netezgetni. -
mhif
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Itt pesten is 15k körüli áron vannak, a proci az eladó szerint új, a próbagarit meg úgyis kieszközlöm.

-
mhif
senior tag
Na végülis megvettem a fent említett 775ös procit és megy az Asus hibrid lapba, ideiglenesen jó lesz az...

Kicsit fenntartásaim vannak a VIA chipsettel, de remélem nem lesz semmi rossza tapasztalatom
Szerintetek jó ár a 3G/2M/800 775ös 10k-ért?
-
mhif
senior tag
válasz
Superman
üzenetére
Ha a 775ös mellett döntök, akkor ideiglenes megoldásnak van itt egy ilyen lap: [link]
Ebben még eldöcög egy ideig a 775ös, aztán ha leesik a 800-as ddr2 ára akkor kerítek alá egy normális lapot is.
Viszont kérdés, hoyg akkor az említett 775ös proci alá milyen alaplapot ajánlotok, tuning nem érdekel, mindinkább hogy milyen chipsettel szerelt lapot érdemes venni az alá a proci alá? Márka tekintetében maradok a jól bevált asus-abitnál...
478as mellett tényleg csak azért döntenék, mert az adott platformon egy kiforrott összeállításom lenne.
Amire használom a gépet, ott nem lényeges a VGA sem, csak netezek, de azt úgy hogy egyszerre meg van nyitva vagy 20 explorer ablak. A lényeg számomra, hoyg akadásmentesen, swapp-olás nélkül tudjak az ablakok közt ugrálni, amihez szerintem elég az 1g ram, viszont a memóri kezelés gyorsasága a chipset függő (szerintem). Várhatok én szemmel látható gyorulást ddr1ről ddr2re váltásnál? Meg efféle hibrid megoldás, mint amit a fnet linkelt lap nyújt mennyiben életképes? 775höz ddr2 és pci-e dukál, nem?
szerk.: na menet közben asszem meg is kaptam a válaszaim, köszi mindenkinek
i945ös chipsettel, milyen típusokat ajánlotok asus, abit márkákból?
[Szerkesztve] -
mhif
senior tag
Sziasztok újra!

Adott 2 processzor:
LGA775 3.0g/2mb/800mhz [link]
s478 3.0g/1mb/800mhz [link]
Melyik proci, ''mennyivel'' és miért jobb a másiknál?
A 478as egy IC7-G lapba kerülne (875P chipset). Elgondolásom szerint a pozitívum azért szólna e mellett az összeállítás mellett, mert maga a lap is és a chipsetje is a ddr1-AGP vonulat legkiforrottabb platformja, szla azzal tisztában lennék hogy ha a 478as mellett döntök, akkor az adott keretek között a (kb) maximumot tudom kihozni az összeállításból.
Viszont nem tudom, hogy mennyi pluszt jelentene a 775ös proci fejlettebb ''szolgáltatásai'', úgy mint:
Extended Memory 64 Technology (EM64T)
Execute Disable bit capability
SpeedStep technology
Thermal Monitor 2
Kérdezem továbbá, hogy a 775ös proci előnyeit ki tudnám-e aknázni egy 775 foglalatos, de AGP-ddr1-es alaplapban. Vagy a 775ös procik a ddr2-PCI-E lapban az igazi? És mennyi pluszt jelent a 2MB L2 az 1gyel szemben?
thx, előre is -
mhif
senior tag
Sziasztok,
P4 vonulaton (478-775) elképzelhető passzív hűtéses asztali megoldás (max 2 házventi...)? Gondolok itt procira és hűtőre is. Órajel mind1, csak netezésre kellene.
üdv, mhif
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest