Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Magisk
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
robyeger
üzenetére
Socket BGA2 a cpu-z szerint és mobile uPGA2 az everest szerint, viszont a szorzóban megegyeznek mindketto 7-est ir. a régebbi procit nemtom megnézni, mert nem akarom cserélgetni de emlékeim szerint az 5-ost irt az everest és az is BGA2 tokozás volt. vagy micro-PGA. Megpróbálom elmondani, szoval ez mobil proci az biztos, és a procira rá van épitve kulon egy tokozas, ami egy picit nagyobb mint a proci de csak par milivel, 492 pines és egy négyzetet képzelj el amibol minden oldalon hiányzik 1 db láb.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, ismét ehhez a jó öreg, tuti kis topikhoz kell fordulnom. A következő problémaval állok szemben, ha tud valaki jo magyarázatot, esetleg megoldást pls szóljon.
A notimban egy Kapok i440BX/ZX alaplap van, a lényeg hogy volt már benne egy 600-as proci most pedig egy 850-es. A gond az, hogy mindkettőt rosszul ismeri fel a 600-ast 500asnak a 850-est 700-asnak, vajon mitől lehet ez? Próbáltam játszani a setupban, de semmi állitási lehetőség nincs max a power saving, de ha kikapcsolom akkor is ugyanez a helyzet. A ramok 100-as SD-k. Nem igazán értem a dolgot, ha valaki tud segitsen. -
Gergo_pet
aktív tag
Mi az, hogy az overlockingba? Nem setupból próbálod húzni a procit fsb emeléssel? Mert ha nem akkor tancsolnám, hogy ott próbálkozz először. És ne egyből 10 %-al, hanem csak fsb értékenként emeld, utána tesztelj figyelj és ha minden ok, akkor mehet följebb és igy tovább.
-
Gergo_pet
aktív tag
Wagi én is azért irtam, hogy 1 hsz mert azt kéne először elolvasnd, kb minden benne van amit eddig kérdeztél.
Más
Na azt hiszem megtaláltam a P4 2,66-os Northwoodom végét léghútéssel. Jelelnleg egy Tt Big Typhoon tombol rajta, ami majdnemhogy meghajlitja az alaplapot, szóval ennél jobban nehéz lenne már hűteni. Így most 3,34 lett az utolsó eredmény és terhelve is csak 51 fok a maximum, a ramok 400 asok szóval azok még csak langyosak., persze a szorosab időzitések miatt. De remélem nemsokára lesz vizem és akkor majd tovább mehet a dolog. Ja mindezt alapfeszen.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Halló, bocs hogy megint ide pofátlankodom be hülye PIII-as kérdésekkel, de itt vannak a nagy Intel agyak, tehát muszály (sose tudtam pontos vagy elipszilolnos, azt hiszem a második).

Szóval a kérdésem, melyik a jobb? Egy Mobil P3-as 600 MHz 256 cache-el, vagy egy Mobil Celeron P3 700-as 128 cache-el? Tulajdonképpen nem is értem igazán, hogy egy alacsonyabb órajelű procinak miért nagyobb a cache?
Köszi a helpet előre is.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Esetleg probald meg az FSB-t kettessével állitani mindig magasabbra, a vége felé meg egyesével, igy korrektebben meg tudod nézni mit bir a proci. A ramokat meg mint az 1 es hszben is le vagyon irva probáld meg fixálni ha engedi a lapod, igy biztos nem a memoria lesz a tuning akadálya. Ha pedig megtudtad mi a procid vége, akkor kezdheted a memokat. Egyébként az is probléma lehet, hogy több fajta memoria van berakva, szóval szerintem probáld meg az egyfajta memokat a 400asokat.
Csak azért gondolom, mert nekem is volt hasonlo gondom két két különfajta memo volt benne, mindketto 400-as, egyik Hynix másik PQI (tehát nem brand) mégis mivel a Hynix-eknek jobb volt az időzitése gyárilag, igy azokkal picit jobban lehetett tuningolni, a PQI-k visszafogták kicsit. Más kérdés, hogy inkább visszatettem a másik 2 ramot és kevésbé huztam fel a procit, mert ugye kell az az 1 giga ram.
-
Gergo_pet
aktív tag
Siasztok, ha van valakinek Northwood P4-e 2,66 Ghz-es D1 steppinges, akkor szóljon már pls meddig tudta túlhajtani. Mert nekem nem sikerül 3,4 Ghz-nél tovább pörgetni még akkor sem ha feszt emelek, de 3,4-ig simán birja fesz emelés nélkül. És érdekes módon a memóriáknak is mindegy, hogy 4:5-ben vagy 1:1 ben mennek, egyik beállitásnál sem engedi tovább. Az is jó lenne, ha meg tudná valki mondani mennyire sikerült egy ilyen procit húznia, elérhető a 3,6 Ghz?
-
Gergo_pet
aktív tag
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
robyeger
üzenetére
Örülök, hogy egy kis nosztalgiának is örültök, tudtam, hogy ti tudtok segiteni. Szoval, ha jol ertelmeztem a dolgokat, akkor akár egy 1 Ghz-es PIII-at is megprobálhatok beletenni, ami Micro-PGA tokozású? Legfeljebb nem fog 1 Ghz-en futni, csak kevesebben, mert én is szétnéztem, de sajnos csak 1 Ghzes pIII-akat találtam a hardver bazárban. Majd megkérdezem a tulajokat milyen magos a proci. Kösz a segitséget mégegyszer.
-
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, sajnos ebben a topicban kell megkérdeznem, máshol nem nagyon tudtak rá választ.
Van egy portocom 3300B tipusu laptopom, amiben egy PIII 500 Mhz-es proci fut, egy KAPOK Intel 82440 BX/ZX alaplapban. Sajnos semmilyen infot nem találok már róla sehol igy segitségeteket kérném.
A lényeg, hogy procit szeretnék benne cserélni. Azt már megtudtam, hogy BGA/Micro-PGA ,492 lábbal ha jol olvastam, tokozású és a 600 Mhz-est biztos fogadja, mert azt egy honlapon megaláltam, árulták hozzá annak idején. (36 ezerért
) A kérdés az, hogy szerintetek mekkora lehet a legnagyobb PIII-as proci amit beletehetek ebbe a tokba és még az alaplap is támogatja? -
Gergo_pet
aktív tag
Köszi a helpet mindenkinek, akkor tolom neki tovabb bőszen, amig birja a kis gigabyte huto.
De lehet megvarom a Thermaltake Big Typhoon-t, az valoszinuleg jobban fogja birni. -
Gergo_pet
aktív tag
Akkor szerintem hagyd auto-n, de várjuk meg mit mondanak az okosabb emberek, esetleg sokat segitene, ha a konfigodat reszletesen beleirnad a leirasodba, mint sokan masok, mert akkor utana tudnank nezni, esetleg sokan ismerhetik is azt az alaplapot, de igy eleg nehez barmit mondani.
-
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, szeretnék egy kis helpet kérni. A PC3200-es DDR ramokat általában meddig lehet izzasztani? 133 FSB-s Northwood P4-el kuldom, és most 3,36 Ghz nél járok vele. (a legnagyobb lol, hogy egy gigabyte G-power pro hutóvel, és 5V-on megy a ventije
igy most alapon 38 fokos, terhelve 52 korul, szoval a hutes meg birja a tuningot.) de nem is ez a lényeg, hanem amit elkezdtem a ramok. Szóval ez ugye eddig 168 FSB-t jelent, ami a memoriaknak mar 26 % tulhajtast jelent, vagy 28, vegulis a lenyegen nem valtoztat. El vannak látva egy réz memóriahutovel, de azért én kicsit aggodom, mert nem tudom merni a hofokukat. Szerintetek medig lehet fesziteni a hurt?
ja igen, feszt még nem emeltem se procinal, se memonal, esetleg van infoja valakinek arrol meddig melegedhet egy memoria? Ott is a 70 es szabaly ervenyes, vagy ok picit jobban birjak? Esetleg majd kopkodom oket, hogy huljenek
Na eleg a hulyesegbol, pls aki tud jo infokat kuldje, ne kimeljen. Roby, mycso, ha azt mondjatok huzzam ki maris megteszem. 
-
Gergo_pet
aktív tag
1. Szinte minden lapon lehet olyan beállítást találni, hogy „AGP/PCI frequency” vagy „AGP Ratio” valamilyen szövegkörnyezetben. Ezt bármilyen kicsike tuning előtt is vagy FIXED-re vagy 66/33-ra KELL állítani, mivel az AGP kártyák fizikailag károsodhatnak a túl magas AGP frekvencia miatt.
A PCI Express-es alaplapok közül a 915-ös lapkakészlet sajátossága, hogy nem képes valóban fixálni a PCI-e órajelét, ezért alaplaptól és a PCI-e buszon lévő eszközök típusától függően egy bizonyos FSB fölött (általában 260MHz felett) az egyes eszközök megtagadják a működést. Különösen érzékenyek a SATA kontrollerek, az alaplapra integrált Gigabit Ethernet adapterek és a VGA kártyák! A kritikus frekvencia elérésekor a VGA érzékenysége esetén be sem bootol a gép, a SATA kontroller nem látja a HDD-ket, az Ethernet kontroller egyszerűen „eltűnik”.
A 925XE és feletti lapkakészletek már garantáltan támogatják a 266MHz FSB beállítását, és a PCI Express órajel fixálási probléma sem jelentkezik
Idézet az 1-es hsz-ből, ha esetleg egyéb kérdésed is van előbb azt olvasd el és sok minden világos lesz. -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
robyeger
üzenetére
Köszi igy már értem. Éppen most alakitottam ét a gépem az elején befelé egy 12-es és a tetején kifelé is egy 12-es nyomja a levegőt, szóval az áramlással nincs gond.
Ha jól értem a lényeget, akkor inkább emeljem az FSB-t ameddig tudom, mert az a limitáló tényező és azzal jobb gyorsulást érek el, mintha a memóriákat gyötörném a passzos időzitésekkel? -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
robyeger
üzenetére
Köszi a segitséget, egy dologt nem értek csak. Miért irtad, hogy = 533 Mhz QDR?
Lehet tényleg megpróbálom a ramoknak az időzitését visszateni eredetibe, mert most elég szoros időzitésssel mozgolódnak.
Van rajta hűtőborda, szóval lehet megpróbálok nekik feszt is adni, eddig nem mertem igazán, sajnos azokon ugye nincsen hőmérő. Meg végülis birniuk kell, mert szerintem nem rossz minőségűek. Kettő hynix és kettő PQI mindegyik 256-os. -
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, kideritettem, hogy a procim stepping 9-es revision D1, family F, model 2 Northwood P4-es 2,66 Gigahertzes.
A kérdésem, hogy tud-e valaki valami infot arról mennyire lehet maximum ezt a procit meghajtani. Nekem a G-power PRO hűtővel sikerült elérni a 3,4 GHz-t stabilan, freki emelés nélkül.
De ekkor már 60 fokig emelkedett a hőmérséklet, ezért nem mertem tovább emelni sem az fsb-t sem a frekit növelni.
Arról nem is beszélve, hogy a 3200-es ramok már igy is a végüket járták
Szóval, ha valakinek van infoja pls irja le, esetleg a prociról mit jelent a D1, illetve a stepping 9? -
Gergo_pet
aktív tag
Jah nekem is ilyen van, miután megnéztem a giga honlapján rájöttem, majd nemsokára hazamegyek melóbol és megnézem a biosban van-e valami, addigis nézd meg, hogy a legujabb bios frissitésed van-e font, azt hiszem az F5 a legutolsó ahhoz a laphoz.
# Support frequency locked Prescott CPU for FMB1.5 desig ez például az egyik frissités, lehet hogy számodra pont érdekes. -
Gergo_pet
aktív tag
Lol, furcsaságok hada. Ha a tápra kötöd a ventit, akkor szerintem a BIOS nem tudja szabályozni, ha az alaplapra dugod akkor már igen. A tápra csak egyféleképpen lehet ráköttni és mindegy hova mindenhol 12V-ot kap. Szóval nem igazán értem a dolgot, nincs esetleg egy fényképeződ, mert mostmár érdekelne róla egy kép hova és mit dugsz!

-
Gergo_pet
aktív tag
Hmm, pedig a Prime95 rendesen megcibálja a procit, szóval nemtudom miért nem ment 100%-on. Próbád meg a memóriát fixálni és csak a procit huzni, lehet, hogy a mem miatt nem tudod tovább hajtani és próbáld meg ne 5-ösével, hanem 1-esével állitani az FSB-t, fő az óvatosság. De lehet, hogy kifogtál egy kevésbé túlhajtható procit.

Nem lehet, hogy 5V-ra kötötted a ventit?
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Hát a táp is ludas lehet a dologban, de 350 Chifi elég megbizható szerintem, nekem 400 as Chifi van kb hasonlo konfig és simán lazán birja, még a ventit sem porgeti fel teljesen terhelt állapotban sem, mert nem melegszik annyira.
Inkább azzal lehet a baj, amit a hőfokokról irtál, ha terhelve 65 fok, akkor az eléggé a 70 fokos határon van, amit már nem igazán bir a proci és lehet, hogy a hővédelem miatt ujraindul, szóval próbáld meg jobban hűteni, de a táp is gond lehet, azonban ez csak akkor derülne ki, ha biztosak lehetnénk benne, a proci hőmérséklete húzva nem éri el a 60 fokot 20 perc terhelés alatt sem, ha ugy is ujraindul, akkor a táp a ludas. -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
Csabeeweb
üzenetére
Azért lol az egyik képen még 200-as FSB van a másikon meg már 215-os. Nem egy időben készültek a képek, mert ha igen akkor az tényleg érdekes jelenség.
De a lényeg hogy megtaláltad az állitási lehetőségeket, a képekről itélve ez neked bőven sok is, ezzel már ki tudod nyirni a vidkarit, a procit, esetleg a satás winyót is ha az van, szóval csak óvatosan a dolgokkal. Ha nem érted a röviditéseket, akkor mindenképpen nézz utána először, mondjuk kezd azzal, hogy milyen összetevők határozzák meg a processzor órajelét, aztán mehet a többi. -
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, bocs, de meg tudná valaki mondani melyik topicban érdeklődhetnék arról, hogy bizonyos szolgáltatásra milyen szervergépet vegyek, illetve optimális hardwerösszetételről, mert nem találok ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kompakt vízhűtés
- Vírusirtó topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen autót vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel i5-12600 KF processzor, LGA 1700, 3.70/4.90GHz, 10 hó Garancia
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet, hogy felfedeztem az elso allithato szorzoju mobil P3-ast? Vagyis mar 2-t is? 

De lehet megvarom a Thermaltake Big Typhoon-t, az valoszinuleg jobban fogja birni.
igy most alapon 38 fokos, terhelve 52 korul, szoval a hutes meg birja a tuningot.) de nem is ez a lényeg, hanem amit elkezdtem a ramok. Szóval ez ugye eddig 168 FSB-t jelent, ami a memoriaknak mar 26 % tulhajtast jelent, vagy 28, vegulis a lenyegen nem valtoztat. El vannak látva egy réz memóriahutovel, de azért én kicsit aggodom, mert nem tudom merni a hofokukat. Szerintetek medig lehet fesziteni a hurt? 
Van rajta hűtőborda, szóval lehet megpróbálok nekik feszt is adni, eddig nem mertem igazán, sajnos azokon ugye nincsen hőmérő. Meg végülis birniuk kell, mert szerintem nem rossz minőségűek. Kettő hynix és kettő PQI mindegyik 256-os.