Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Jó napot mindenkinek!
Előre is elnézést, hogy nem olvastam el a topicot, de mivel tuningot csak a későbbiekre terveztem, (mikor már ninja lessz a proccon Xilencer helyett) most csak általános tanácskérésért jöttem ide.
Az alaplapom egy m-ATX formátumú ASUS P5B-VM integrált mindennel, ami ugye nem éppen tuninglap. Írták is róla, hogy magfeszültséget nem lehet állítani, ami igencsak kellemetlen, ha az embernek ilyen szándékai vannak.
Ebben ketyeg egy régimotoros D930-as.
Namármost! Én tegnap belenézegettem a BIOS-ba, és láttam/tapasztaltám pár érdekes dolgot! Először a processzor info-t néztem meg, ahol a ratio-ról (ez gondolom a régen Multipler-nek is hívott szórzó, mivel 15, és a Busz 200MHz-nek írta innen 15*200=3000MHz) azt írta Unlocked, és szabadon állítható (lett volna) 15-12-es tartományban.
Na gondoltam ez nekem nagyon jó lessz! Aztán tovább mentem. Busz-t is lehetett (volna) állítani 1MHz-es léptékkel.
És láss csodát, állítható a megfeszültség.
DE!!!
Észleltem én egy kis problémát! Mikor a magfeszültségre kattintottam (entereztem) mint az összes esetben előugrott egy menü, benne az összes válsztási lehetőséggel (jelen esetben egy rahedli lehetséges feszültségérték) Ez így rendjén is van.
Ám amikor ezt a SZORZÓ-nál illetve a BUSZ-nál próbáltam ''megismételni'' egyszerűen nem történt semmi! Nem jött elő menü, minek köszönhetően mégse tudom ezeket állítani.
Az a vicc az egészben, hogy lényegében csak azt az értéket tudom változtatni, amit állítólag ennél a lapnál nem lehet.
Szeretnék érdeklődi, hogy van-e megoldás a problémámra (és nem elsősorban lapcserére gondolok, mivel m-ATX méretben kevés a jó alternatíva)??
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Eladó i7 7700
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest