Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Wear OS (Android Wear) okosórák topicja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- uleFone Power
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Szia Mycso! Belebotlottam egy Intel Pentium4 - 541 prociba, gondoltam érdekelhet, mindjárt le is írom, hogy miért
Szorzózár Update beta:
Ugye a 541 procinak elvileg semmi köze nem lenne olyan energiatakarékos eljárásokhoz, mint a Thermal Monitor2(TM2) vagy az Enhanced SpeedStep Technology (EIST)-hez. De még is itt a bizonyíték: [link], hogy a proci terheléstől függően változtatja a szorzóját 14-re vagy 16-ra és semilyen szoftver nem érzékel se EIST, se TM2 jelenlétét. Még Intel procik datasheet-ében olvastam, hogy a 65nm procik megjelenésével egy időben szoftverikusan láthatatlanná teték a TM2 eljárást(még az alaplapi BIOS számára is), így azt kijátszani se lehetséges. Még azt se lehet megoldani, hogy mindig a max szorzón üzemeljen a proci.
Intel az újabb gyártmányú prociknál és ebbe beletartozik az ''E0'' steppinges prescott magos példányok is, mind mPGA487, mind pedig LGA775 tagjai.
-vagy bele se tette a TM2 eljárást
-vagy bele tette, de nem aktiválta (hardware-sen tiltva, pl: Celeron D326)
-vagy bele tette, de már az újabb verziót, ami szoftveresen már elérhetetlen.
A lényeg, hogy sajnos nem lehet fixre visszavenni a szorzóját ezen procinak.
Még az EIST szorzóvisszavételt nyomozom, de ez ugye csak az LGA775 procikat érintiKeresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest