- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_
őstag
Hi.
Most valamit félreértettem. Ha az AT-s tápról csak az alaplapot akarod hajtani, akkor ahhoz, hogy menjen a gép, vinyó is kell (a letöltéshez pl). De ha a vinyót a másik tápról akarod hajtani, akkor mind a két gépnek menni kell nem?
Namindegy. Nemolvastam végig a topicot, csak az elsőt, lehet, hogy már megoldótott a dolog...
Szerintem egy 233-as gépet nem kell annyira hűteni, hogy zavaró lenne a hangja. Egy 5400-as fordulatú vinyóval, meg egy kis tápventi moddal (kevesebb kakaót kell adni neki, hogy lassabban forogjon - persze csak ha stabil marad. Esetleg ha így kevés a hűtés, akkor két lassú ventit tenni bele, egyet az eredeti helyére, egyet meg a másik oldalára ami rásegít a távozó meleg levegő kifelé áramlására) A procihűtés meg igazán nem zajos egy ekkora gépnél...
Nekem egy 400as Celeron van erre a feladatra egy 300W-os atx táppal, és még így sem hallom a hangját. -
TexT-BoY
addikt
keresek Antec plus wiew 1000AMG oldal lapot ( a telit)
esetleg egy chieftech cucc is jo lenne
ebbe kéne beleragasztani az alaplapot és a hangtompitást -
Mazka05
őstag
Valakinek egyébként már sikerültÍ?
-
T-800
tag
Én is kacérkodtam ilyen gondolattal, mint te, vagy sirály12. Sajna nem voltam elég elszánt.
Szerintem ne kavard összevissza a 2 gép közti tápellátást. Nem is igazán értem ezt a részét a dolognak. Külön-külön persze kiveheted a nyákokat a dobozokból. Így ha 2 nyákot egymás alá/mellé teszed, akkár 1 venti hűtheti a 2 tápot, tehát máris halkítottál.
A kisebbik gépbe tehetsz kizárólag 2d-s videokártyát is, teljesítményre is elég, és még kevesebb hő termelés. Szerintem ha már van rajta operációsrendszer, akkor ne tegyél 2 cd-rom-ot a házba. Ez a gép majd hálón keresztül elér minden adatot.
Nálam otthon úgy van 2 gép, hogy az egyiken szerver alkalmazások futnak, internet megosztás, offline letöltés és hasonló feladatokat lát el. Nincs benne se videokártya, se cd-rom ugye ezekután egér és billentyűzet is felesleges volna. Bőven elég 1 merevlemez 2 hálókártya (nomeg 1 ssh daemon). -
egy kis gond van mivel a P1-esnek nem nagyon fog tetszeni a 80-120 GB-os vinyó, de gondolom ezt te is gondoltad.
-
TexT-BoY
addikt
mert nincs hej ...
amugy nekem is van egy 733mhz P3 +512ram voodoo 3 3000-rel ezzel hugom jácadozik anyám NLC-zik...
nekem ez a gép tényleg elsősorba fun és másod sorban pl Seti@home kliens gép
(6ora alatt 1csomagot megcsinál nemis olyan rossz
ennyi ha nem jön ösze nem fakadok sirva ez egyszerüen FUN ( itt a tél sok az időm)
IAM igazad van már megbeszéltem Hitachi (heihachi) sráccal hogy a inyót muszály a saját tájárol táplálni külömben a gép nem fog müködni ha a P4 kivan kapcsolva
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
Ok, de még mindig nem értem, miért nem jobb két külön házban ... pár ezresért kapsz olyan házat, ami ok egy p1-nek és nincs vele macera ... nekem is van a p4 mellett egy p2/350-es gépem 128 megával meg 6 giga hdd-vel ... linuxra meg bármi olyanra, amivel nem akarok a nagy gépen szórakozni, teljesen jó. Persze te tudod.
-
TexT-BoY
addikt
a P4 most passzvan megy de ez 1. celeron 2. 0tuning
ha öszejönne a project meghuznám 160as FSB-re ( vizzel ment 170en is ) és kap egy 5000ret pörgö ventit ( nem lesz passziv)
ha játszok akkor játszok és nem osztok semmit sehova mert a jelenlegi cerkám alabol kevés játékra... hátmégha menne még 1 alkalmazás
a moncsi meg egyéb periféri kérdésre jo egy erre alkalmatos switch ( 2jel közül választasz melyiket alkalmazod )
szvsz kivitelezhetetléen hogy a P4 az passzivan minimális tuningal mennyen ( 90fokos a procim ha passzivan jácok tuning nélkül!!! -
Magnat
veterán
A just for fun az ok, de a többi nem világos ... ha passzívan hűtöd a p4-et, akkor az sem lehet túl hangos, ha játszol, akkor mehet a netmegosztás is 1 gépről, mivel így is úgy is ugyan annyi sávszélességed van, ha 1 dobozban van a 2 gép, ha kettőben ... fogyasztani sem fogyaszt sokkal többet a p4, ha nem dolgozik a proci meg a videokártya ... billenytű meg monitor 2 van vagy dugdosod ide-oda?
-
Magnat
veterán
Hello,
nem egészen értem, mire jó ez a projekt? 1szerre lenne bekapcsolva a két gép vagy külön? -
TexT-BoY
addikt
nem
szét akarja szedni és csak a nyákot beragasztani a gépbe és csak az alaplapé maradna... bár ez jó ötlet akkor nem lenne komaptibilsi gikszer ha esetleg meghagynék egy vinyó csatit... de nem szeretnék
(mert elég nagy hejet foglal szvsz még 1 táp dobozostul. Ha kiveszem a dobozbol és ugy rakombe akkor: 1. könyebben jár a levegő 2. kevesebb hej 3.jól néz ki .
De itt irtam hogy lehet hogy nem lesz árnyékolás és vezetni fog a ház.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
A tápokat közös földpotenciálra kell majd hoznod. (földeld össze őket)
A többlethőről ami majd a passziv dolgok miatt termelődik gondoskodni kell, hogy kijusson a házból. (belső légmozgás kialakitása halk ventikkel)
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, ha lesz vmi amit nem irnak le, vagy kapcsolodik vmelyik post-hoz irom. -
Flashy
veterán
igazából ebben az egyetlen kérdéses pont az a winchester, aminek az adatkábele a P1-re megy, a tápja meg a P4 tápról (hogy mit milyen házba hogyan szerelsz meg hova fúrod a lyukakat, az minket nem érdekel,
csináld meg és örülj neki
). volt már több helyen ilyesmiről eszmecsere, olyan topikokban ahol 2 tápot akartak 1 gépbe. ha jól emlékszek, ez így valószínűleg menni fog, csak pl videokártya extratápját nem lenne ajánlatos másik tápról működtetni mint alaplapot.
-
TexT-BoY
addikt
Ha lenne időd leirhatnád a te reverzodat hátha a 2böl öszehozok valamit..
Amugy mellesleg ha a tápot ragaszto piszolyal nyomom be a házba ugy hogy csak nyák akkor, a ház vezetni fogja az áramot? ( nem fog hozzá érni a házhoz de valahol olvastam:f hogy nincs mágneses árnyékolás... viszontha kell a ''doboz'' akkor nemtom hol fog elférni
amugy kössz a biztatás!
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
Arra gonoltam hogy a P4es gépembe bele épitek egy 233mmx-et. A modding kedvéjrt és egyéb jókért
.
célom:
-Legyen egy gép amit használhatok játékra , netre stb (P4) ''hangos'' hűtéssel tuningolva..
-Legyen egy gép amit használhatok letöltésre esetleg késöbb netmegosztásra, Setire erre lenne jo egy 233mmx
terv:
Egy Antec +Wiew 1000amg házam van egy 350es táppal ... a többi rész az adataimnál
és egy 233mmx 256megarammal 20gigás vinyóval, gigabyte lappal ... ''háázzal'' és 250es táppal.
Azt találtam ki hogy ha meglehetne oldani akkor: az antec házam ajára rögziteném a 2es alaplaot a cuccokkal (proci, ram stb ami kell) . A winyót beraknám a vinyó keretbe (a maxxtorom alá). a Cd-t a Dvd olvasohoz. Ezek a P4es gépnek a tápjárol kapnák az elektronikot. Igy talán eltudnám érni hogy a 2számu tápot legajazva csak az At-s alaplap éltetésére használom.
-A hűtés:
A P4et egyenlőre passzivan hűtőm egy 3000es Prescott gyári hűtőjével. A 9600at egy TT giant 2vel hűtöm. és 1db 8cm-es venti hűti a vinyómat. HA bejönne a dolog akkor dobnék rája egy faxa Dela ventit 5000RMP-en és jeee.
A P1et egy nagyobb méretü Socket A hűtőre biznám passzivan ( pl Falcorock). a VGa-ra ( voodoo 1-2-t) egy frankó zalman csipszethűtővel elintézném szintén passzivan. a P1 tájárol levágnék MINDEN vezetéket csak az alaplaphoz való csatik maradnának
kb eddig jutott a gondolat menetem pl a rögzitést még nemis vágom hogykéne
remélem értelmesnek artjátok a topicot és nem fikázás lesz hanem help!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest