- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
LógaGéza #176 üzenetére
Én már lassan egy hónapja várom, hogy felkerüljenek a nyílászárók a kulcstermékek közé, amit a forgalmazó az első héten regisztrált. A kivitelező csak múlt héten kezdte el a regisztrációt, az sincs még fent (de az igazából nem is szükséges a beadáshoz).
Kíváncsi lennék, eddig hány hitelkérelmet fogadtak be, meglepne ha párezernél nagyobb lenne a szám.
Szerk: Pont most olvastam egy fb csoportban, hogy országos szinten még nem érte el az 1000-et a befogadott kérelmek száma.
-
Attila2011
aktív tag
válasz
LógaGéza #163 üzenetére
Megint sikerült nagyon jól megszervezni. S ahogy hallom, pár "ajánlott" tanácsadó cég is megpróbál rekord méretű profitot csinálni pályázók lehúzásából. Kétszeresen túlárazott ajánlatok, csak az általuk megnevezett kivitelezőkkel lehet szerződni, meg ehhez hasonlók. Pont tegnap mesélte olyan, akinek mi csináltuk a tanúsítványt.
-
tomi5244
őstag
válasz
LógaGéza #132 üzenetére
Szia, kondenzációs kazánt nem találok a listában. Ezek szerint ezek nem is támogatottak?
Hétfőre van időpontunk az OTP-be. Nem tudom, hogy mi lesz, ebből a pályáztból. De 3,7 milliós árat kaptam kondenzációs kazán kiépítésére egy szakitól. Ebben mondjuk gázvezeték kiépítés is benne van, illetve egy full új függőleges kémény is, ami azért sokat dob az áron. Jó lenne valamit kinyerni ebből a lehetőségből.
Tegnap beszéltem egy építésszel is, aki majd az energetikai tanúsítványt fogja csinálni. Azt mondta, hogy csak gázkazánra nem lehet igényelni, mellé kell még valami szigetelés is, ő a födémet ajánlotta, illetve ha csak homplokzati szigetelésre veszem igénybe, akkor pedig a legkomolyabb műszaki paraméterekkel kell kivitelezni, hogy el tudjuk érni a megfelelő %-ot.
Nagyon összetett lesz ez a dolog már látom.
-
asdf_
veterán
válasz
LógaGéza #114 üzenetére
Értelmezésem szerint a támogatás megítélése számít gázüzemű cucc esetén, tehát nem kivitelezni kell év végéig, csak igényelni és megítélni a támogatást. Na meg amiatt sem áll az érv, hogy -ha nem változott- a teljes százakárhánymiliárd 20%-a költhető csak gázüzemű cseréjére, tehát a maradék 80% mind másra, akkor ott is gond kéne legyen.
Nekem az a bajom a hőszivattyú bevételével, hogy nem ház hőigényét csökkenti, hanem eszméletlenmocskosulku*vasok pénzért helyettesít egy gázkazánt (és csak a felhasznált energiamennyiséget csökkenti). Értelmetlenül sok pénzért. Csak egy monoblokkos R290-es hőszivattyú kerül annyiba, mint majd' 10 évnyi gázszámlám. És akkor ez még szerelés, szükséges anyagok, minden nélkül. Ahelyett, hogy először levinnénk a ház energiaigényét hőszigeteléssel 30-40%-kal, és UTÁNA raknánk olcsóbb hőszivattyút (ami amúgy pont ugyanúgy nem tűnik megérősnek, és minél kevesebb energia kell fűteni, annál kevésbé éri meg, csak most random lapozgattam délután, éves karbantartási költségre 90e-t írt az egyik hőszivattyúdíler. Évi 90e-t. Az negyed évnyi(!!!) gázszámlám, úgy, hogy ugyan csak icipici, de piaci áras fogyasztásom is van. Valahogy a TCO-t nem nézi/akarja nézni senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Autós topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest