- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
a hűtő-fűtő légkondi-telepítést sem ártana, most csak hőszivattyú van benne emlékeim szerint.
tetőt én is lecserélném szívesen (a tetőhéjazat is elég lenne), idei napelemes pályázatba azért nem vágtam bele többek között, mert nincs tetőfólia a cserepek alatt, az meg nem életbiztosítás, egyébként üres a padlás (hőszig kivételével, ennek a tetején van most a páraáteresztő rtg)
-
Ringman
félisten
Változtat a kormány az otthonfelújítási programon, mert túl bonyolult az igénylés
Ugyanakkor sok kritika érte a program adminisztrációs igényét, az Újház Zrt. szerint például
egy átlagos pályázathoz legalább20 féle különböző dokumentumot kell benyújtani, ezek átlagos terjedelme jellemzően70-80 oldal. -
Ringman
félisten
"a meglévő projektek is elszámolhatók" -> ja, a projektelőkészítés
-
Ringman
félisten
az ablakokat én használt fa nyílászáróra cseréltem (kaptam szla-t is róla), valamivel olcsóbb volt, mint a műanyag, de ja, az egyedi ablakban nagyon drága a fa.
~féláron lehet megérné a hőszivattyú is, bár pont nem indultam az akkupakkos napelemes pályázaton, mert kb 6e/havi áramszámlával nem térült volna meg.
-
Ringman
félisten
ja, de legalább a kisebb törlesztő miatt többen fognak pályázni:
A legtöbbeket érintő újdonságok a következők:
A futamidő a korábban tervezett 8 évről a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 12 évre emelkedett. A havi törlesztőrészlet így az előzőleg kalkulált 25-36 ezer forinttal szemben 14-25 ezer forint lehet, e többletkiadás tehát még nagyobb arányban, akár teljes egészében is megtérülhet a családok rezsijének csökkenésében.
Sokak kérésére, köztük szakmai szervezetek felvetésére is bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése.
Új, korszerű, műanyag szerkezetű nyílászáró mellett a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése is támogatott.
Az EPS (expandált polisztirolhab) hőszigetelés mellett a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok közé került.
A saját forrásba beszámíthatóvá vált a lakás-takarékpénztári megtakarítás.
A 30 százalékos energia-megtakarítás elérése érdekében az elszámolható saját forráson felül további el nem számolható egyéb forrás is felhasználható az ingatlan korszerűsítéshez.
A családok számára kedvezően módosult a vissza nem térítendő támogatás arányának megállapításához kapcsolódó jövedelemszámítás módja is. A jövedelmi szint meghatározása során figyelembe veszik az igénylővel egy háztartásban élő, eltartott gyermekeket. -
Ringman
félisten
[link]
Június 3-án, jövő hétfőn indult volna el az új otthonfelújítási hitelprogram a kormány tervei szerint, a Portfolio értesülése alapján azonban nem készült el időben a kamatmentes hiteltermék, így aki a következő hetekben indítaná el az igénylést a bankfiókokban, az egyelőre nem fogja tudni ezt megtenni. Úgy tudjuk, néhány hetes csúszásról van szó. -
Ringman
félisten
Kijött az otthonfelújítási program részleteinek tervezete: akár 3,8 milliós is lehet a vissza nem térítendő támogatás
Finomítottak a feltételeken, így már a legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb vissza nem térítendő támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony.nyilván van benne ordas nagy baromság is, mint pl:
homlokzati hőszigetelésre csak polisztirol szigetelés lesz elszámolható, -
Ringman
félisten
Sikeresen lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nyílt, európai uniós jogszabályoknak megfelelő közbeszerzési eljárása, melyet az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására hirdettek meg. A Portfolio szerint a közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el.
-
Ringman
félisten
sub.
kíváncsi vagyok, hogy a nyílászárócserébe beleértendő-e az árnyékolás is (redőny, zsaluzia, zsalugáter, etc), ezek nem tudom befolyásoló tényezők-e az energetikai számításban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest