- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
Mi is kihátráltunk belőle. Az OTP-s fickó azt ajánlotta, hogy fogadjunk fel egy pályázat író céget/tanácsadót, mert annyira bonyulult, hogy ezt halandó ember nem tudja végig vinni.
Tegnap már meg is jelent a lista akik közül párat felhívtam. Na itt döntöttem el, hogy elengedem. Már a velük folytatott kommunikáció és lebonyolítási szisztéma is elég véleményes. Saját szakikkal dolgoznak, nem nagyon válogathatom meg paramétereket, anyagokat, műszaki megoldásokat stb. Kijön egy szaki, ránéz a házra és megtervezi, előírja mit és hogy csináljunk meg. Tény, hogy minden adminisztrációt és ügyintézést megcsiálnak, de azért ilyen áron nem bonyolódunk bele, ennyit nekem nem ér. Továbbá a kényszerített hitel se tetszik, még annak ellenére sem, hogy elvileg 0-ás a kamat.
Amúgy én is több kivitelezővel tartom a kapcsolatot, és mind azt mondja, hogy káosz az egész, és ők pl nem is fognak regisztrálni a rendszerben.
A két évvel ezelettő otthon felújítási támogatás sokkal barátibb volt, igaz ott utó finanszírózás volt, de sokkal kevésbé bonyolították meg.
Nem akarom itt most a politikát előhozni, de sztem sok balatoni nyaraló fog megújulni ebben a pályázatban. Le vannak osztva a lapok itt már, átöblítik a pénzt ezen a rendszeren, aztán csá.
-
tomi5244
őstag
Voltam ma az OTP-ben. Sok kérdés még nyitott a banknál is, ami meglepett, hogy ők csak "átveszik" a benyújtott pályázatot, annak elbírálása a MFB feladata. Ebből kifolyólag pár kérdésemre nem is nagyon tudott válaszolni. Tanácsadó bevonását ajánlotta, aminek regisztrációja még jelenleg is zajlik, illetve a kivitelezőké is.
30 nap a pályázat kiértékelése, és újabb 30 nap a bankkal való szerződéskötés.
A mi gázszerelőnk kihátrált a dologból, de a homlokzati szigetelésre elvileg találtunk kivitelezőt. De még ugye ott is le kell neki papírozni a dolgot. (regisztrálni)
Kulcstermékeknél lehet még izgi a dolog, nagyon szegényes a felhozatal, illetve nem is nagyon egyértelmű.
Hirtelen ennyi
-
tomi5244
őstag
válasz
KilgoreTrout #136 üzenetére
Nálam lehet visszatáncol a gázos, mert azt mondja olyan nyilatkozatok és feltételek vannak ebben a pályázatban a kivitelezők tekintetében, ami neki nem nagyon tetszik.
Amúgy nagyon elkeserítő a rendszer felkészültsége, mert hétfőn indul a dolog, de még mindig elég sok a kérdőjel ebben az egészben, illetve a támogatott alapanyagok listája is nagyon sovány. Azt is olvastam, hogy rengeteg bürökratukus meló van vele.
-
tomi5244
őstag
válasz
KilgoreTrout #134 üzenetére
-
tomi5244
őstag
válasz
LógaGéza #132 üzenetére
Szia, kondenzációs kazánt nem találok a listában. Ezek szerint ezek nem is támogatottak?
Hétfőre van időpontunk az OTP-be. Nem tudom, hogy mi lesz, ebből a pályáztból. De 3,7 milliós árat kaptam kondenzációs kazán kiépítésére egy szakitól. Ebben mondjuk gázvezeték kiépítés is benne van, illetve egy full új függőleges kémény is, ami azért sokat dob az áron. Jó lenne valamit kinyerni ebből a lehetőségből.
Tegnap beszéltem egy építésszel is, aki majd az energetikai tanúsítványt fogja csinálni. Azt mondta, hogy csak gázkazánra nem lehet igényelni, mellé kell még valami szigetelés is, ő a födémet ajánlotta, illetve ha csak homplokzati szigetelésre veszem igénybe, akkor pedig a legkomolyabb műszaki paraméterekkel kell kivitelezni, hogy el tudjuk érni a megfelelő %-ot.
Nagyon összetett lesz ez a dolog már látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest