- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vnorbi
aktív tag
A 150 ezer csak a 2023.05.01 előtt kötött szerződésekre érvényes, új szerződésekre szigorúbb a feltétel: "havonta a mindenkori minimálbérnek megfelelő - akciósan* 150 000 Ft-ot elérő - jövedelem..."
[link]Az akciót meg vagy hosszabbítják minden évben, vagy eltörlik.
Jövedelemnek jó a nyugdíj is:
"Az OTP Bank a fizetésiszámla-szerződés vonatkozásában jövedelemnek tekinti a közvetlenül a munkáltatótól (ideértve a nyugdíjfolyósító szerveket) munkabér vagy nyugdíj jogcímen érkező rendszeres jóváírásokat, valamint egyes, a megváltozott munkaképességgel összefüggő és családtámogatási ellátásokat."
[link] -
mecsek20
tag
Az OTP Bank a fizetésiszámla-szerződés vonatkozásában jövedelemnek tekinti a közvetlenül a munkáltatótól (ideértve a nyugdíjfolyósító szerveket) munkabér vagy nyugdíj jogcímen érkező rendszeres jóváírásokat, valamint egyes, a megváltozott munkaképességgel összefüggő és családtámogatási ellátásokat.
7. Az OTP Bank a fizetésiszámla-szerződés vonatkozásában nem tekinti jövedelemnek a fizetési számlára történő készpénz befizetést, kamat-jóváírást, a számlatulajdonos saját fizetési számlájáról történő átutalást, valamint az eseti vagy rendszertelen jellegű jóváírásokat. -
sifarr
senior tag
másik, hogy nyugdíj nem munkabér, szóval a 150k feletti is bukó
Az általad linkelt hirdetményben is min. 150e jövedelem szerepel feltételként. Lásd az (1) hivatkotásnál. Idézem:
(b) 150.000 Ft összegű jövedelem Smart főszámlára és/vagy Smart Devizaszámlára (deviza vételi árfolyamon számítva) történő érkezése,Tehát nem munkabér, hanem jövedelem. A nyugdíj a bankoknál általánosan a munkabérrel azonosan van kezelve.
-
tomp
félisten
Akkor szerencséd van.
Én napi szinten kb 10x használom a mobilt fizetésre. A Simple-nél 10-ből 3x a terminál mindig visszadobta valamilyen Simple specifikus hibával. A többinél ment csak lassan reagált a terminál. Ez után próbáltam ki a valódi mobilfizetést és felejtettem el a Simple-t. -
mirci18
addikt
Köszönöm a választ.
Ha jól gondolom és te is így írtad akkor a lekötött betétszámlával kamatot ugyan nem de pénzt tudok félre rakni aminek semmilyen költsége nincs se akkor ha a pénzt beteszem se akkor ha a lekötést feltöröm.
S gondolom mivel a számlámhoz tartozik utalnom se kell.Viszont ha nyitok az Otp-nél külön megtakarítási számlát akkor ott van egy negyedéves díj. Ha hozzányúlok a pénzhez nincs feltörési díj viszont utalási vagy pénzfelvételi költség van.
A két féle lekötés közül melyik a kedvezőbb?
-
vnorbi
aktív tag
Nem az utalás díját engedik el, hanem utalási díjmentességet jelentő számlacsomagi elemek havi díja akciósan 0 forint. Ha nem volt ilyen csomagod aktiválva, és most intéznéd, akkor az csak májustól fog működni.
Itt vannak a részletek arról, hogy milyen csomagelemekre vonatkozik a díjelengedés, és hogy ezek milyen utalásokra adnak díjmentességet.
Az elektronikus számlakivonatok másolatát az OTP direktből (csak böngészőből) le lehet tölteni a "Számlakivonatok, szerződések, egyéb dokumentumok" menüből.
-
Remekelek28
őstag
-
Keem1
veterán
Részben igen. A GránitPay kivételével mindent először az OTP hozott be. Most az ApplePay után még a Google Pay-t is el tudom képzelni a közeljövőben (Revoluttal megy, már használtam).
#5637 dptrsk:
Az azonnali láthatóságot a hagyományos bankkártyás fizetésre értettem. Ahogy fizetek a Revolut kártyával, az appban rögtön megjelenik. Ilyen nem hiszem, hogy van más magyar banknál, mivel csak lekönyvelés után, pár munkanap múlva jelenik meg. És a Revolut listája nem is teljesen olyan, mint az itthoniak számlatörténete. Sokkal átláthatóbb, összeszedettebb.#5639 blg:
Bánom is én, úgyis lesz másik hasonló virtuális bank -
bb.bocs
őstag
Saját számlák közötti eseti és állandó átutalás teljesülése díjmentes
Eseti átutalás teljesülése – belföldi forint/ bankon belüli deviza 0,3% maximum 6.000 Ftvalószinü a saját számlát néztem be otpnek... de akkor otp otp között nagyobb összeg mennyi... mert akkor inkább kieszem ha úgy lesz xD
-
dptrsk
addikt
-
viktorhu
veterán
Ők a környéken inkább a szlovákoknál erősek (meg Horvátországban - ha egy régióban leszünk az apple pay bevezetésénél, akkor még esély is van arra, amit mondasz). De igazad lehet, az olaszokkal nem számoltam a bankjaik összeomlása miatt, de most az építkezési boom kicsit talán helyrehozta őket, remélem, nem lesz átmeneti az emelkedés.
Nálunk az OTP-n kívül minden bank kicsi igaziból:
Az igazi nagy nemzetközi bankok (citi, GE) már kivonultak az itteni piacról.
-
viktorhu
veterán
Az nem elég, hogy be tudod vele olvasni a matricákat. HCE kell hozzá, hogy virtuális bankkártyát tudjon létrehozni az NFC chipen, azt meg megtartotta az Apple az Apple Paynek. Egy ügyfélszolgálatostól ne várj ilyen választ, ők ebből annyit értenek, hogy az Apple nem támogatja a dolgot. (De igazat írtak, amikor "büszkén válaszoltak".)
-
Nem lesz, az Apple kizárólag az Apple Pay-nek ad NFC hozzáférést, és ez aligha fog változni. Inkább az Apple Pay-nek kéne végre Magyarországra is megjönnie, kényelemben, gyorsaságban a banki saját megoldások nem veszik fel vele a versenyt. Az Apple Watch-csal való fizetés lehetősége pedig a csúcs, ennél kényelmesebben fizetni nem nagyon lehet.
-
dptrsk
addikt
Meg kell nyitni a virtuális kupont, abban le van írva.
Tesco csak a személyes vásárlásra adja, online vásárlás helyszíni átvétellel vagy kiszállítással kizárva.
edigital csak, ha közvetlen "neki" fizetsz: boltban vagy online OTP bankkártyás fizetést választva.
praktikernél azt látom személyesen vagy online, nincs semmi megkötés írva. -
canniball
nagyúr
Én régebben relatíve sokat teszkóztam, 100+k összegeket ugyan nem hagytam ott de a nagybevásárlásokat ott intéztem. Aztán átszoktam máshová, a Tescoba csak hébe-hóba néztem be, mégis stabilan 10000/500 a visszatérítésem azóta is hogy aktiváltam és csak emiatt csak kb. ekkora összegben vásárolok ott.
-
maj-viktor
őstag
szinte soha nem jártam tesco-ba, vagyha igen, akkor nem bankkártyával fizettem sztem... vagy csak angyon ritkán... erre akkor pont az a magyarázat azért kapok oda épp jó ajánlatot, hogy "becsábítsanak"... de ja korábban megpróbáltunk rájönni mi és hogy ... de azonos csomag esetén is változóak vagy kártyahasználat alapján is...
most anyám, pl. sosem használja a bankkártyáját és kapott 5.000/1.000-et
Én naponta 10x használom szinte, baromi sokat és most épp 10.000/500-at.... de dec & januárban nekem is fain 5.000/1.000 volt, amit ki is maxoltam - használtam!
teszkóba amúgy semelyikünk sem jár (itt Auchan van közelben)
-
canniball
nagyúr
Már többször kitárgyaltuk: a kedvezmény független attól hogy milyen számlád van, mekkora összegben vásárolsz stb. stb. Tényleg csak az az egyetlen magyarázat marad hogy "hasraütésre" szabják meg a kedvezmény mértékét.
Jut eszembe: a kedvezmény jár hitelkártyás vásárlásra is vagy csak bankkártáysra?
-
maj-viktor
őstag
Miről fizetted!?
Paypal-al (paypal egyenlegről), akkor oda megy vissza... ha bankkártyával, akkor oda... egy 2-6nap kellhet neki! Ha esetleg paypal-ra megkaptad és onnan akarod kifizettetni (withdraw-olni) a bankszámládra (bankkártyádra), az nekem most legutóbb 1-2nap volt! Azaz paypal egyenleg OTP-re ki, hogy "bankkártyával" elkölthető legyen és ne a PayPal egyenlegen legyen -
Drenadar
veterán
Juj, pedig rajtad kívül más tuti nem írt nekik
(Kedvencem, mikor az ügyfél azt mondja hogy pedig már 3 emailt is írtam maguknak. tegnap este, meg ma reggel, és most is!!! - lol)viccet félre téve, van 30 napjuk válaszolni ászf alapján...
Az én kérésemre, miszerint egy sima doksit kértem tőlük, 2 nap volt, és az volt a válasz hogy menjek be a "számlavezető" fiókba.
Van olyan fiókjuk ahol nincs számlavezetés?
-
maj-viktor
őstag
-
Lala6
őstag
Ma vásároltam 20k felett, és még a boltban jött az email, hogy az OTP előjegyzett 4k kedvezményt, szóval igen, 10e forintonként 2k kedvezményt adnak. Vettem egy csomó akciós vacakot is, de nem vették külön, csak a végösszeg számít.
Azt tudja-e valaki, hogy csak egyszer lehet igénybe venni a kedvezményt, vagy többször is? Én úgy olvasom, hogy nincs korlátozva ez sem. Nagyon gondolkozom egy Sony TV-n, ami 75k lenne (110e-ről van leárazva), ebből vissza adnának még 14k-t, így már igencsak Black Friday kedvezmény lenne.
-
dptrsk
addikt
OTP direktben szerintem lekérdezhető a jogszabályi ingyen 150k felvétel nyilatkozat állapota. Igénylések menüpontban van, ha jól rémlik.
Ha AXAnál nyilatkoztál szerintem az átkerült az OTPhez is. Azért ellenőrizd le.
Ha aktív a nyilatkozat, akkor a havi első 2 felvétel, összesen max. 150k bármely automatából felvehető tudtommal.
-
dptrsk
addikt
-
Drenadar
veterán
Igen a kártya mellett volt a leírás
és kizárt hogy 3x rosszul írtam volna be... szóval passz.
Lehet csak én vagyok ennyire szerencsétlen, egyetlen örömöm, hogy munkahelyen nem rég ment körbe egy másik bank flotta hírlevele, lehet váltok is oda... ha holnap se sikerül ezt a rendkívül bonyolult ügyet megoldani.Nagyon sajnálom az axát, jó bank volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest