Aktív témák

• Zolaash

senior tag

LOGOUT blog

válasz Zolaash #86 üzenetére

És igen!

Megvan a garázs.

Gyakorlatilag egy rakás szar, de legalább van. Kissé véres a torka, amennyiben ez értelmezhető egy épület tekintetében. A megjavítandó dolgok, nem feltétlenül fontossági sorrendben, bár a két első a mindenképpen a lista elején van:

1,
    A tetőt le kell szigetelni, mert ázik. Új rajta a kátránypapír, de szarul lett lerakva, nincs összemelegítve, és most már nem is lehet.
    2,
    Az áramot be kell köttetni az eon-nal. Volt bent, de a vén ökör akié volt kiköttette, mondván csak pár forintot fizetett rá, nem kellett, mert amikor beállt a kocsival, világított annak a fényszóróival. Okos.
    3,
    Tereprendezés, ami egyelőre késznek tekinthető. A fal és az azt körülvevő betoncsík (járda? Ezt hogy hívják?) között utat tört magának a természet. Ezt megállítottam, mielőtt a gyökerek felnyomják az alapot, bent a betont, vagy bármi más mókásat tesznek. A szemközti szomszéd lecserélte a garázsajtóját szekcionált távirányítósra, a régit pedig egyszerűen nekitámasztotta az enyém falának (évekkel ezelőtt), a lecserélt féltetővel egyetemben.
    Az egyik egyben van, ezt a garázs mögé vittem a féltetővel együtt, a másik felét, ami darabokban volt, azt szétnindzsáztam az ereszdarabokkal együtt, és beraktam a konténerbe. Következő lomtalanításkor kidobom az összes szart.
    4,
    Az ajtó fölötti áthidalót szeretném kicserélni, illetve magasabbá tenni a bejáratot, mert a vállamig ér az ajtó. Mire gondolt a költő? A tervező? A kivitelező? Jó, tudom, ezek még kalákában készültek, de komolyan meg kellett spórolni két sornyi B30-as blokktéglát?
    5,
    Ennek tükrében kell másik ajtó is. Egyrészt ez kicsi lesz, másrészt szét van rohadva az alja, továbbá nem csak egerek, de szerintem patkányok is lazán beférnének alatta, ha lennének. Szerencsére nincsenek.
    6,
    Lábazati vakolatot kell javítani, mert az eső meg az idő megtette a magáét.
    7,
    Az esőcsatornát ki kell cserélni, mert egy rakat szar az egész. Össze vannak dobálva az egymáshoz nem illő csövek, mondván nem szép, de működik. Igen, látszik hogy hogyan.
    8,
    Az aljzatbetont fel kell verni középen, mert látszik hogy volt (van?) akna, és a szélei rogyadoznak. Ezt ki kell deríteni, hogy pontosan mi van lent. Lehet hogy aranybánya. Lol.

Igyekszem majd mindenről előtte-utána képeket csinálni. Remélem nem felejtem el.

Más:

Vettem egy Sony CD lejátszót. Amit tavaly vettem, az stílusában illik a centerhez, de problémás. A legapróbb érintésre vagy mozdulatra ugrik a zene benne. A lencsét megpucoltam, jobb lett, de nem tökéletes. Szerettem volna egy újabb lejátszót, de valami extrábbat, pl. 5 lemezeset. Végel ez lett ugye, nekem nagyon tetszik. Úgy tűnik, hogy működik is rendesen. Ja, 51 lemez fér el benne. :D

Aktív témák