Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640
    nagyúr

Nyári > óraállítás > téli . Igazából én csak ezt láttam jobbadára így leírva, azt is leginkább magamtól. De ok, most leírtad a másik oldalra.

"aki szereti a sötétebb estéket (csend, nyugalom)" --- Mert mindenki bnent marad majd a munkahelyén és ott alszik hazamenés helyett, mert besötétedett? Francokat, ugyanúgy ezren vannak az utakon, csak még világítani is kell pluszba. Hazamész megint egyből villanyt kapcsolsz.

Leíłrtam korábban, hogy egy időben éltem spnayolországban, és tök jó volt, hogy reggel 8-kor világosodott, simán bejutott az ember melóba még hűvösbe, és azután este pláne cool volt, hogy nyáron akár 11-ig is világos volt, meló után lehetett lemenni a tengerpartra, vagy sétálni, vagy kiülni valahová.

Ellenben Cipruson tök abnormálisnak éreztem, hogy a leghosszabb napokon is 18:30 fele már sötét volt, ellenben hajnal 3-kor már frankón világosodott, aminek semmi értelme nem volt, hacsak nem hajnalig tartó buliból mentél haza, mert még én is reggel fél 7-kor keltem ha dolgoztam, és ott kifejezetten a koránkelők kasztjában voltam. Ígyis órákig aludtam még világosban.

Egyébként az egészben az a poén, hogy mi erről itt diskurálhatunk, baromira nem mi döntünk. Anynbit látok, hogy magát az óraátállítást a hatalmas nagy többséág utálja, a nagyobb többség nyári időszámítást szeretne, kevesebben de sokan télit (noha alig sikerült mellé tényleg hasznos érvet felhozni), amiből az következik, hogy sokaknak vagy rossz lesz, vagy maradunk az állítgatásnál.

Új hozzászólás Aktív témák