Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Visszavonul Evan Blass
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hieronymus
veterán
-
Nite
őstag
-
woodworm
veterán
-
Nite
őstag
-
woodworm
veterán
Beszél itt mindenki hülyeséget, hogy megmagyarázza a számára kedvező állapotot. Extrém a téli időzóna, az időzónázás egy mesterségesen eltorzított állapot a természeteshez képest, bla, bla, bla.
Miközben az ország nyugati széle az időzóna közepén van és a legközelebb áll a helyi időhöz, a keleti széle pedig félóra csúszásban van. Ennél közelebb sokkal akkor se lennénk, ha megmarad a nagyváradi kezdő délkör, mert akkor meg a keleti határszélen maradt volna a zónaidő közepe. -
Pille99
tag
-
Pille99
tag
-
Doky586
félisten
-
KROK640
nagyúr
-
Nite
őstag
-
Doky586
félisten
-
Pille99
tag
Én nem értem, miért az órát állítgatjuk, miért nem a szokásainkat?
A nap deleljen délben. (Ez a természet rendje évezredek óta)
Hogy az iskola, munka mikor kezdődjön, azt kellene változtatni.
Nincs köbe vésve, hogy télen, nyáron 10-kor nyisson a pláza.
Ebben az esetben a fél órás eltolás is lehetséges. -
Doky586
félisten
Talán még jobb lenne ha Brüsszel kijelentené hogy ezentúl egy nap 25 órából áll. Igaz így havonta néha délben lenne éjfél..
De legalább jobban illeszkedne a decimális rendszerhez.
-
Hieronymus
veterán
-
Doky586
félisten
-
Nite
őstag
hat en sosem ertettem a problemat, vasarnap felebredek, ugyanolyan kipihenten mert ugyanannyit aludtam es 1-el tobbet mutat az ora, semmi mast nem veszek eszre, de ofc nem vagyunk egyformak
-
totron
addikt
-
KROK640
nagyúr
Az X tengelyről hiányoznak mértékegységek, a szöveg is hiányos, de amit ki tudtam silabizálni, abból annyi jön le, hogy végülis akkor szerinted is az állandó nyári időszámítás lenne a legjobb, de legalábbis az óraátállítás mindenképpen jobb mint az állandó téli.
Az első grafikonnál óraátállítás nélkül lennének napok amikor hajnal 3 és 4 között kel a nap (amikor még sokan alszanak), ez a második esetben még a legkorábban kezdődő napnál is 5 órára tolódik.
Ugyanakkor óraátállítás nélkül a leghosszabb nap is, este 7-kor sötétedne.
Óraátállítással ez a legkésőbbi naplemente este 9 után lenne egész picivel, tehát még mindig jóval este 10 előtt. -
updog
őstag
-
Doky586
félisten
-
updog
őstag
-
-igu-
veterán
-
Kisgépkezelő
senior tag
-
Doky586
félisten
"még tudok biciklizni egy fél órát"
És ki akadályoz meg ebben télen? -
KROK640
nagyúr
Én is inkább ez a korán kezdek, korán végzek alkat vagyok, pedig épp ma állapítottam meg, hogyha 2 órával eltolnám (ma kellett) akkor sokkal több kjó csaj van az utcán meg mindenhol, és azért még ígyis emberi időben érnék haza.
-
Kisgépkezelő
senior tag
A munkahelyek jórészén a nap kellős közepén is mesterséges világítás van, úgyhogy az majdnem mindegy. Motiváltabb meg attól nem leszek, hogy kinn szép az idő, sőt kevés dolog demotivál jobban, mint látni, hogy mennyivel jobb lenne nem ottlenni ahol épp vagyok.
Ellenben ha egy szebb januári napon még tudok biciklizni egy fél órát a folyóparton munka után, az egy egész hétre feldob. -
Narxis
nagyúr
-
Doky586
félisten
Volt ahol kivezették az állítgatást, aztán gyorsan visszavezették..
Talán mert bezuhant a reggeli termelékenység, a mesterséges neonfény csak a költségeket növelte, de az embereket nem hangolta munkára.A reggeli napkelte sem olyan mint egy szobai villanykapcsoló hogy vanfény nincsfény. Szép fokozatosan világosodik. Állítgatás kivezetése után sokkal sötétebb lesz és hosszabb ideig.
Este meg már mindegy, fel vagyok ébredve mindegy hogy hazafelé világos vagy sötét van, a plázában meg úgyis van világítás.
-
gban
veterán
Egyszer kérdezték a bér kiszámolásakor, mi az a 25 óra ügyelet amikor az csak 24? Elírtam?
Nem. Csak óraállítás volt és 2-tő 3-ig kétszer telt el az az egy óra... -
Kisgépkezelő
senior tag
Odatalálok sötétben is.
Én (bizonyos korlátok közt) megválaszthatom, hogy mikor kezdek. Tulajdonképp tojhatnék az egész óraátállításra és kezdhetnék márciustól októberig egy órával később, de én szeretek korán menni, korán jönni. Simán önszántamból mentem a héten vaksötétben 6-ra, pedig a múlt héten már majdnem világosban indultam. -
Drótszamár
őstag
Ma reggel már ébresztő előtt ébredtem 3 perccel. Úgy tűnik átállt a biológiai órám is
-
KROK640
nagyúr
-
Ghoosty
őstag
-
pusszycat
nagyúr
-
hcl
titán
-
Doky586
félisten
-
Ghoosty
őstag
Én nem akarok változást, én szeretem az állítgatást.
-
KROK640
nagyúr
Így van, köszi, hogy leírtad.
És úgy gondolom, ha már az óraátállítást megszüntetjük, lehetne két legyet ütni egy csapással azzal, hogy a nyári időszámítás marad meg. Sokkal értelmesebb lenne ha később sötétedne egész évben, mint az, hogy de nem ez volt az alap, vagy hogy valahol a 2500km-es időzóna közepén délben van a legmagasabban a nap...
-
KROK640
nagyúr
Igen, de a félórázással meg még rosszabb lenne számolni.
Azt mondom, ha az állítgatást megszöntetnénk, és a nyári idő maradna, annak lenne értelme. De nyilván ez nem rajtunk múlik.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Álljunk át grönlandi időre! Alhatnék minden nap délig, de munka után még decemberben is világos lenne jó 2 órán át.
-
Doky586
félisten
Hogy érted el hogy ezen rövid bejegyzésedet ne rakják a "Kósza gondolatok" közé...???
Megvesztegettél érte valakit?Az én hasonló vagy nagyobb bejegyzéseimet mindig átsorolják oda, aztán 2-3 hét és el is tűnik.
-
7
addikt
Én is műszakoztam évekig beosztottként és team leadként is. Ez egy jó tipp, de nem kizárólagos.
Ugyanakkor az óraátállítás nem csupán emberileg lehet megterhelő, hanem több helyen időalapú számolásokat is kell ehhez igazítani. Olyan munkakörben, ahol 24/7 negyedórás vagy órás adatokkal dolgozunk, az átállítás bosszantó többletszenvedést jelent (leginkább ősszel), főleg akkor, ha a time logok nem indikálják a UTC-től való eltérést. Évente 2 óra miatt alapjaiban túlkomplikálni kalkulációkat (nekem) nagyon kellemetlen

Update: látom, hogy nagyon elkéstem a kommentemmel, de most már itt hagyom
-
forumpista
aktív tag
Lol.
A téli se nem termeszetes se nem alap se nem termeszet rendje szerinti (jelentsen barmit is). Alapvetoen a vasut miatt lettek egysegesitve az idozanak 1884-tol. Ez a mai “téli” idoszamitas.
Majd nehany evtizeddel kesobb 1916-ban jelent meg a nyari idoszamitas.
Szoval a “termeszetes” meg “alap” téli idoszamitas mindossze 32 evvel idősebb mint a nyári.1884 elott meg akkor volt del amikor a Nap delelt. Ez az eredeti es termeszetes az emberiseg utobbi szazezer eveben. Minden mas mesterseges.
Innentol kezdve pedig csak rajtunk mulik hogy a ket mesterseges kozukl melyiket akarjuk, melyikben erezzuk jobban magunkat (szvsz Magyarorszagnak valojaban egy fix 1:30as idozona lenne a legjobb oraallitgatas nelkul)
-
hcl
titán
#50 körül már írtam

-
CounterBoci
senior tag
Két gyerek, kertes ház, két kutya mellett olyan káosz van, hogy észre sem vesszük
-
bence1024
tag
Apjuk f@szát már ebbe az állítgatásba de tényleg. Tekergetés előtt reggelente kipattantam az ágyból, kipihent voltam. Ezen a héten viszont minden reggel hulla vagyok!
-
Hieronymus
veterán
Okey.
Magyarország a saját időzónája második félórában van.
Ez azt jelenti, hogy maximum fél óra eltolódást jelentene a valóságban. Az időzóna választás nem csak földrajzi szempontból bír jelentőséggel. Az ország hovatartozását is jelképezi.Az értelmetlen viták amik csekély eltérést jelentenek, más módon lehet megoldani. Vissza az alaphoz.
Elvitatkozhatunk még évtizedekig. De a lényeg nem fog megtörténni. Az állítgatás megszüntetése.PS:
Nekem az lényegtelen, melyik időzónába tolja magát Magyarország.
Nem ezen kardoskodok csak gyors megoldást akarok.
A demokrácia túl magas szabadságfoka csökkenti a hatékonyságot.
Ez a túl magas szabadságfok leginkább a lényegtelen dolgokban adatik meg az embereknek. A végeredmény lényegtelen, de legalább gumicsontot lehet rágni. -
KROK640
nagyúr
Már hogyne lenne téli időszámítás?? Azt használjuk télen

Amit meg nem akarsz megérteni, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mi volt az alap.
Hát ezen az irányvonalon lehetne április 12-én a kormánypártra szavazni, mert úgyis ők vannak hatalmon, meg előtte is ők voltak, ez az alap ...
Az a kérdés, hogy melyik jobb az embereknek?Itt elég sokan kifejtették relative értelmes érvekkel, hogy miért lenne jobb az állandó nyári időszámítás, miközben az állandó téli mellett érvelők mindössze rendszeresen csak annyit tudnak felhozni, hogy "az volt az alap".
-
Hieronymus
veterán
Nincs téli időszámítás!
Az az alap időszámítás. Ehhez kapcsolták a nyárit.Az első nyári időszámítást 1916 április 30-án vezették be. Az első H végén minden ország felhagyott vele. A normál időszámításra álltak vissza, vita nélkül.
A második VH alatt és után nem volt egységes a nyári időszámítás használata. Európa viszonylag egységesen használta a nyolcvanas évek környékétől. Az oroszok a nyárival kezdték, de visszaálltak az alapra, amikor megszüntették. -
KROK640
nagyúr
-
Aweriot
aktív tag
-
KROK640
nagyúr
"Szeretné a nyári időszámítás megszüntetését?" --- ez így ebben a formában nem jó, mert két rossz közül lehetne választani. Így nyilván NEM-el szavaznék, vagyis az óraátállítás mellett, holott annyira én sem szeretem.
Ha a kérdést így tennék fel : Szeretné a téli időszámítás megszüntetését? Akkor IGENnel szavaznék, és egyben az óraátállítás ellen.
Ha már 1980 áprilisa óta sikerült 92-szer átállítani az órákat, akkor esetleg hagyhatnánk úgyis, ahoggy a többségnek jó. Ha már változtatunk, akkor nem feltétlenül a régi rosszabbra kell váltani.
A tiszta kérdések ezek lennének :
1. Szeretné az óraátálljtás megszűnését? IGEN/NEM (gyanítom itt elsöprő IGEN lenne)
2. Téli vagy Nyári idpszámítás maradjon? (Tippre itt a nyári nyerne, bár nagy tétben azért nem fogadnék, a kormánypártra is sokan szavaznak) -
Tomcat
őstag
Ez az ami biztosan NEM fog megtörténni.
-
Hieronymus
veterán
Ezt azért írtam le hogy lássa és értse meg mindenki hogy ez egy jóval bonyolultabb és szerteágazóbb probléma mint azt a legtöbben gondolnánk és nem csupán egyéni kényelmi vagy megszokásbeli kérdés, hanem az érintett államok közötti egységes egyetértést megkövetelő folyamat lenne, ha az egyszer megtörténne.
Rosszul tették fel a kérdést.
A helyes kérdés.:
Szeretné a nyári időszámítás megszüntetését?
Többségi igen esetén vissza állna mindenki a 1980. április 6 előtti állapotra. Pont!
Ennél egyszerűbb és hatékonyabb megoldás nem létezik.
Helyette jött egy túlkomplikált és idióta kérdéshalmaz.
Az EU polgárok ebben az ügyben nyilvánították ki legerősebben az igényüket. Ezt sikerült figyelmen kívül hagyni.Hasonló idióta helyi népszavazás volt nemrégiben nálunk. Aki egy iskola megépítését szerette volna támogatni, annak nemmel kellett szavaznia.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
Tomcat
őstag
Jobban beleástam magam és informálódtam a témában arról hogy mi a jelenlegi álláspont az óraátállítás megszüntetésével kapcsolatban egy olyan személyen keresztül aki jelen volt a legutóbbi 2019-es Uniós parlamenti ülésen ahol ez napirenden volt. Ott megállapodtak abban hogy egy esetleges revízió esetén minden EU-s ország egyénileg racionalitás alapján dönthet majd arról hogy melyik állandó időzónát preferálja, viszont vannak komoly anomáliák amiken azóta is elsikkadt ez a kezdeményezés.
A lényeg hogy a franciáknak és a spanyoloknak az állandó nyári idő nem felel meg,
nekünk magyaroknak, a szlovákoknak és a lengyeleknek meg az állandó téli idő nem felel meg az ismert nyári extremitások miatt.A németeknek, az osztrákoknak és az olaszoknak velünk együtt megfelelne az állandó nyári idő (CEST) UTC+2.
A több forrásból is javasolt megoldás az lenne hogy a franciák és a spanyolok áttérnének a GMT (UTC+1) időzónára és akkor pont ugyanott lennének mint ahol most vannak a 2-3 órás időeltolódással, viszont ahogy fentebb írtam nem véletlenül vannak CET (UTC+2)-ben, vagyis Közép Európai időben, mivel a közlekedési- (vonatok, repülők, tranzit forgalom), a tőzsdei-, banki,-stb. -folyamatok és további ezer meg egy oka van annak hogy politikai döntéshozói szinten ragaszkodnak ahhoz hogy Németországgal ugyanazon időzónában legyenek még akkor is ha azzal jár hogy a franciák 2, a spanyolok 3 órával mindig el vannak tolódva földrajzilag a nekik megfelelő időzónától.
Mivel már több mint 6 éve ebben nincs konszenzus az államok részéről ezért jobb híján marad az évente 2x állítgatás, ami már régen nem arról szól hogy azzal világításhoz használt áramot takarítunk meg.
Ezt azért írtam le hogy lássa és értse meg mindenki hogy ez egy jóval bonyolultabb és szerteágazóbb probléma mint azt a legtöbben gondolnánk és nem csupán egyéni kényelmi vagy megszokásbeli kérdés, hanem az érintett államok közötti egységes egyetértést megkövetelő folyamat lenne, ha az egyszer megtörténne.
-
totron
addikt
-
-igu-
veterán
-
pusszycat
nagyúr
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
Na. Mai napig az van, h hiába fekszem le a szokott időpontban, nem alszom el időben (órám mutatja). Valamint be van állítva egy reggel fél 7-es ébresztő, amivel nem kések el nagyon, de eddig amikor ez jelzett, állítás elött már régen reggeliztem, mert magamtól keltem. Most meg az ébresztőre kelek, és nem arra, h világos lett.
Majd kiváncsi leszek, mennyi idő átállni. Sztem kell neki 2-3 hét simán. -
Hieronymus
veterán
Igen.
Nem csak az időzóna számít hanem a szokások is.Attól nem lesz több vagy kevesebb napsütéses perc, hogy az órát hova állítjuk át. A munka - iskola kezdés kezdetét szabadon lehet állítgatni. Nem kell ahhoz időzóna.
Kínában csak egyetlen időzónát használnak, a Pekingit. Az életüket állították a Nap járásához, nem az órát. -
updog
őstag
"talán mi Magyarok is sokkal több napfényes órát élhetnénk meg"
pont ezért van az óraállítgatás, hogy minél több napfényes órát élhessünk meg az adott időzónában LOL, tehát ennél csak rosszabb lehet....
rákerestem most itt az oldalon, 12 "szerintem" és 16 "nekem" van.
éljen az objektív, racionális indoklás, remélem 2047-ben mikor ide is eljut az EU, akkor mindenképp figyelembe veszik minden egyes ember egyedi igényeit
-
woodworm
veterán
-
UnA
Korrektor
-
UnA
Korrektor
-
hcl
titán
-
KROK640
nagyúr
Ha jól emlékszem, akkor Spanyolországtól a ronmán határig egy időzóna vagyunk, vagyis Santiago de Compostela és a tőle nyugatra lévő Fisterra városában is ugyanannyi az idő mint a Debrecentől Észak-keletre lévő Csengerben vagy Garbolcon. A kettő között légvonalban is 2543km van. Ezért aztán ténylegesen van vagy 3 óra eltérés az időzóna egyik vége és a másik vége között. (miközben némileg északra meg UTC0 van)
-
Tomcat
őstag
Az a probléma vele hogy Magyarország Közép-Európában van, vagyis a Közép Európai idő, amiben jelenleg is vagyunk a CET-CEST (UTC+2) a legalkalmasabb nekünk magyaroknak. Mi a keleti végén vagyunk, míg mondjuk Németország a nyugati felén van földrajzi szempontból Közép-Európai időzónának. Minden egyéb ország amely nyugatabbra van az Olaszország-Svájc-Németország tengelytől hatalmasat szív amiatt mert ott már több mint 1 óra a nap állása és a földrajzi elhelyezkedés közötti differencia (Spanyolországban 3 óra), mégis praktikussági és gazdasági okokból a franciák és a spanyolok is inkább alkalmazkodtak és azt az időzónát választották amiben Németország is van. A Kelet-Európai idő, EST (UTC+3) a nevében is benne van hogy a Kelet-Európai országokban jelent megoldást a földrajzi elhelyezkedés miatt, a félórás eltérés nem gyakori és Európán belül szerintem nem is lenne praktikus és indokolt egy adott ország esetében sem.
Az az igazság hogy érdemesebb itt is a globális gazdasági megfontolás miatt abban az időzónában maradni vagy esetleg váltani amiben mindenkor Németország tartózkodik. -
AxBattler
félisten
Megoldottam: kilőttem az ébresztőt vasárnap reggelre, így addig aludtam, amíg jól esett.
-
KROK640
nagyúr
Visszább írtam (#23 -as post), hogy Spanyolországban mennyire cool volt, hogy 23:00 körül meg után sötétedett nyáron, így munka után hosszas szabadidőt hagyva. Igaz reggel 7-8kor még sötét volt, de mivel ott eleve 9-kor kezdődik az élet, legalább nem volt olyan meleg.
De amúgy igen, hasonlóan jártam mikor szeptemberben fotót küldtem Németországból a barátaimnak, és csodálkoztak, hogy este 8-kor még világos van, mikor nálunk már vagy 1,5 óra sötét volt. (és még nyári időszámítás volt)Szerintem az lenne a minimum, hogy nyári időszámításun maradunk. Ahogy írod akár a teljes EUban is jó lenne ez. Erről idővel egy népszavazást is eltudnék képzelni, azzal együtt, hogy felvilágosítani az embereket, melyiknek milyen előnye lehet. Magam részéről 20 éve úgy vagyok vele, hogy vagy a nyári időszámítás, vagy akkor maradjon az óraátállítgatás ...
-
UnA
Korrektor
Ha már lehet szavazni, akkor legyen inkább GMT + 1:30
A közös időzóna pedig teljesen felesleges ma már.
-
hcl
titán
-
Tomcat
őstag
Bárki aki elmegy mondjuk Párizsba vagy Madridba Karácsonykor elcsodálkozik rajta hogy reggel 9-kor még konkrétan sötét van, viszont este 6-kor még mindig világos. Ők ehhez alkalmazkodtak életvitelszerűen és semmi okuk nincs váltani másik időzónára. Viszont nyáron még jobb nekik mert csak hajnali 5-kor jön fel a nap és éjfélkor még láthatod a naplementét. Mennyivel szerencsésebbek azok az emberek és mennyivel boldogabbak lehetnek mert a napi életük során sokkal több napfényhez juthatnak úgy hogy velünk együtt ugyanabban a CET-CEST időzónában élnek, csak jóval nyugatabbra tőlünk.
Én azt szeretném ha váltásra kerülne a sor hogy egész Európában maradjon az állandó nyári idő UTC+1, UTC+2 és UTC+3 időzónák viszonylatában egységesen a teljes EU területén és akkor talán mi Magyarok is sokkal több napfényes órát élhetnénk meg.
-
KROK640
nagyúr
-
Tomcat
őstag
Az óraátállítás mint jelenség körül azt vettem észre hogy többnyire azoknak az embereknek szokott gondot okozni akik nem utazgatnak (eleget) a világban. Ha valaki más-más kontinensekre utazik rendszeresen akkor nem simán 1-1 óra a helyi idő eltérés mint jellemzően Európán belül, hanem jóval több is lehet, akár +-12 is, amit nagyon nehezen tolerál az emberi szervezet és nekem is napokba telik mire a több órás eltolódás miatt teljesen átállok. Majd hazaérve kezdődik elölről az egész folyamat, 2-3 nap kell mire akkor tudok elaludni amikor általában szoktam és akkor kelek amikor általában szoktam.
Én személy szerint a jelenlegi nyári idő (CEST UTC+2) végleges megtartását szeretném, vagyis hogy télen ugyan reggel 8-kor világosodik, de cserében délután 5-ig világos van, nyáron hajnali 4-kor világosodik és este 9-ig világos van. A téli idő nyáron katasztrofális lenne ha az maradna állandónak. Éjjel sokkal korábban világosodna és este sokkal hamarabb besötétedne ami szerintem sokkal rosszabb lenne. Amíg viszont nincs minősített többségi egyetértés arról hogy melyik legyen marad az évente 2x állítgatás.
Én legutóbb egy 10 órás időeltolódás után amikor kimaradt egy teljes éjszaka az utazás miatt simán aludtam 12 órát az ékezés után mire úgy ahogy kipihentem magam és elkezdtem az alkalmazkodást a helyi viszonyokhoz. Minden csak akarat kérdése.
-
Narxis
nagyúr
-
pusszycat
nagyúr
Volt, h annyit 16 óráztam éjjel nappal össze vissza, h pénteken hazamentem este a szombatot átaludtam vasárnap reggel jöttem magamhoz.
-
3shae
senior tag
Ajjh ez jó!
Nekem az őszivel nincs gondom, sőt! Addigra már benne vagyok a Karácsonyváró hangulatban nyakig, szeretek bekuckózni, egy kicsit elcsendesedni.
-
csibe1
veterán
Már hiányoltalak, hogy te, az überhiperszuper mindenhez is értő, mindent is jobban tudó, mindenkinél is mindenhez jobban alkalmazkodó, bebüfögj ide valamit a szokásos leszóló stílusodban.

Ez nem a saját Ifjú Sheldonos agymenésedben létező világegyetem.
Inkább vonulj el a saját dimenziódba. Na puszika...
-
hcl
titán
-
hcl
titán
-
Hieronymus
veterán
Azok nem járnak dolgozni!
Az elfekvőben altatott Józsi bácsinak is mindegy. A 24 órából legalább 23 alszik. De Ő sem kiindulási alap, a probléma általános megközelítéséhez.
PS:
A kutyám is észrevette a nyári időszámítást. Korábban kell neki reggelente sétálni menni. Csak annyit mondott, beszarok!
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Apollyon
Korrektor
-
Donki Hóte
veterán
Nálunk a falu mellett van egy nagy tehenészet, modern technológia, gépesítés, meg miegymás.
Második szomszédunk ott dolgozik, mesélte, hogy a telepen minden rendszert olyan óra vezérel, ami nem állítja át magát, így az állatok nem az aktuális óraállás szerint kapják a tápot és a vizet, hanem a mindenkori napállástól függ az etetések, fejések rendje.
Tehát a napkelte és a napnyugta határozza meg, hogy mikor mi történik a telepen.
Az állatoknak ez jó, de a dolgozók utálják rendesen
-
woodworm
veterán
-
szipipeti
tag
De. Bár tervezett, élőlények millióinak okoz problémát. Van miért nyafogni, csak akik a döntéshpzók, nem hallják meg. Sem a nyafogást, sem az érveket. Bár az emberek panaszkodnak, de az állatok, (pláne a haszonállatok (tehén például kifjezetten!) is hasonlóképp megszenvedik. De, ha van macskád, kutyád, az is! Legfeljebb nem ismered fel a tüneteket. Bár akikben nincs empátia, azok jellmezően csak nyafogásként élik meg a jogos panaszokat. Az ősi óraállításról pedig megkérdezheted meg a teheneket, miért késik a fejés 1 órát - mondják el a véleményüket!
-
Narxis
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Magyarországon szinte mindenütt...

-
philoxenia
MODERÁTOR
Sőt. Évszázadokat alszunk mi át...

-
Aweriot
aktív tag
Valahogy ez a topik mindig előjön félévente és mindig ugyan az az eredménye
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

na neeeee