Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640
    nagyúr

LOL.

Előszöris jössz az önös érdekekkel, holott ebben van bőven gazdasági is. Vissza is lehet vezetni persze, hogy önös, ahogy kb bármire.
    Mondanám, hogy örülök, hogy végre az első érv azon felül, hogy "dehát a téli volt az eredeti", de sajnos a cikket elolvasva - ami igazi pletykalap szintű - nem ez az érzésem.
    Pl nincs benne szó, hogy a "kutatás" mekkora mintán készült, mikor, melyik országban, és mennyi ideig tartott. Ráadásul az sem mindegy, hogy nyáron vagy télen végezték.
    "Tartós téli idő esetén a túlsúly kockázata 0,7 százalékkal csökkenne" --- oszt ugyan vajon miért??? mert ha délután tök sötét lenne, akkor nem a gép előtt / plázában tömöd a fejed, hanem kint biciklizel, bezzeg ha világos van, akkor bekuckózva tömöd a fejed??? Kis józan ész kéne, mielőtt ilyen hülyeségeknek felülsz. A 0,1% meg lazán mérési hibának is elmegy.

"A testünk a Naphoz igazodik – nem az órához" -- ez szintén a nyári időszámítás mellett szól önmagában.

"az adott időzónán belül keletebbre élő emberek egészségesebbek" --- erre valami forrás, vagy kutatás?? Ráadásul még az elöregedő nyugati társadalommal együtt is nehezen hiszem el. Ráadásul ha igaz a cikk, akkor azt jelenti, hogy a magyar emberek egészségesebbek mint a németek vagy a svájciak. Aha, mesélj még ...
    Nekem meg 1,7%-al többet áll a farkam a nyári időszámítás alatt ...

"Az állandó téli idő nemcsak kényelmesebb, hanem hosszú távon jobb közérzetet, nagyobb energiaszintet és kiegyensúlyozottabb napokat hozhat mindannyiunk számára." --- Továbbra sem értem, hogy mitől lenne az kiegyensúlyozott, hogy augusztus közepétől április végéig délután 6-kor is tök sötét legyen, ellenben hónapokig keljen a nap reggel 6 előtt, mikor az emberek töbsége még alszik.
    A téli idő pont a régi korokhoz van igazítva, mikor az emberek hajnalban kimentek a földekre dolgozni, aztán a tyúkokkal mentek aludni. Itt falun az öregek most is csinálják, reggel 5-kor már fent vannak, de délután 5-kor már nem tudsz menni hozzá, mert "alszik". A téli időszámítást már túlhaladtuk szerintem ...

Új hozzászólás Aktív témák