- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz RawrRr #22047 üzenetére
A beépített adblock kezeli az adblockplus listákat. Legalábbis a hufilter szépen megy vele, bár nem csak ide egy pipa, oda egy pötty módon kezelhető
Kiegek viszont valóban problémásabbak
Van még rajta mit csiszolni, viszont fényévekkel az O15+ előtt jár extra szolgáltatásokban. Remélem összekapják magukat a srácok és karácsonyig begyorsul a fejlesztés északon is, mert azért csak OPERA lenne jó....
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz daimonion #22019 üzenetére
Keepass ingyenes és plugin-ezhető erősen. Komolyabban nem próbálgattam, de eléggé svájci bicskának tűnik
KeePass Password Safe, KeePass Plugins and Extensions, Translations
-
AtHoS
nagyúr
válasz daimonion #22017 üzenetére
Ha van kimondottan offline verziója, akkor jó lehet az is, de keepass is képben van a roboform-mal egyetemben.
Na meg néztem sticky passwordot, password depot-ot. Ha éppen beesik egy-egy progi promóba, kipróbálom.
A sticky is egész jól használható volt, bár az új Opera gyors verzióugrásaival a beépülője már nem működött az újabb verzióknál.Viszont egyelőre nem töröm magam, mert nálam O12 is jól teszi még a dolgát, viszont előbb-utóbb váltani kell valamire.
Melóban egyszerűbb a helyzet, oda szinte bármi jó, de akkor már úgy próbálgatom a böngészőket, hogy itthoni felhasználásra is nézegetemread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz amadeus11 #22015 üzenetére
Melóban (ott picit alapabb igényekkel használom az O12-t) nekiálltam próbálgatni Maxthon-t.
Tapasztalatok 2 nap után: [link]Kis kiegészítés, ami nem került bele a linkelt hsz-ba:
- sütik törlése kilépéskor beállítást nem találtam
- fülsáv, címsor, állapotsor jó lenne keskenyebb kivitelben (19"-os moncsi 1366x768-as elég keskeny magassággal megáldva)A lényegi rész, hogy az O12-ben megszokott oldalpanel picit másabb kialakításban, de jelen van és ott elérhető egy könyvjelző gomb, ami szerencsére megjegyzi az utolsó használt mappát, így kinyitva nem kell folyton nyitogatni az almappákat (mint pl. a szerencsétlen könyvjelző sávnál).
Mondjuk itthon nagyon sok könyvjelzőhöz megjegyzéseket írtam, amit nem tudom átvesz-e ill. ha igen, akkor hasonlóan meg tudja-e jeleníteni. Melóban nem kommenteztem még könyvjelzőt.
Egérmozdulatokra nem tudok mit írni, mivel nem használtam eddig. Adblock alapból beépített és hufilter.txt-t seperc alatt lehet hozzáadni [link]
Valami ilyesmit várnék az új Opera irányából is.
Egyelőre melóban tesztelgetem, de itthon marad még az O12
Komfortos jelszókezelő alkalmazásra kellene lassan váltani (a mexel által taglalt roboform megoldás nem hangzik rosszul egyébként, de azt élesben is tesztelni kellene), onnantól "szinte bármelyik" böngészőre minimális ráfordítással lehetne váltani. Bár a könyvjelző megjegyzések kezelésére még ki kellene találni valamit.
-
AtHoS
nagyúr
Ez viszont érdekes.
Vezérlőpult Alapértelmezett progik helyén sem tudod átrakni?Egy újraindítást még bepróbálhatsz, mert a win minden hülyeség telepítése után ezzel zaklatja az embert, szal nem árthat
Szerk.
Ja igen, megnézheted azt is, hogy rendszergazdai jogokkal futtatod az Opera-t, hátha úgy már lesz jogosultsága beállítani magát alap böngészőnek és utána esetleg úgy is marad[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
- USB-s Opera-ból ki kell lépni (bezárni)
- Nevezd át a USB-s Opera mappáját pl. OperaUSB_
- Telepítsd ugyanazt a verziót Opera-ból, de most ne USB módban az előbbi, még nem átnevezett OperaUSB mappába, majd lépj ki miután elindult
- Töröld az OperaUSB mappát, majd nevezd vissza az OperaUSB_ -t az eredeti OperaUSB-re
- Ezt követően már alapértelmezett böngészőként tudod használni a USB-s verziótOperaUSB helyére értelem szerűen a saját mappaneved használd
-
AtHoS
nagyúr
O12-nél mostananában 1-2-szer belefutottam egy érdekes dologba.
Néha bizonyos megnyitott oldal esetében az oldal alsó szegélye fentebb csúszik és látható alatta az előzőleg nézett fül tartalma. Megjelenik egy vízszintes vonal, amire ha ráviszem az egérkurzort, akkor megváltozik függőleges irányú kétirányú nyíllá és így a szegélyt tudom felfelé és lefelé mozgatni. Ha lehúzom az állípotsorig, akkor eltűnik és nem lehet többet átméretezni.
Ez jópofa dolog, de miért jelenik meg, nincs rá szükségem
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #21744 üzenetére
Na utánajártam tüzetesen a reklámblokkolásnak.
Lekapcsoltam ghostery-t, hogy ne kavarjon be illetve lekapcsoltam az Adblock-ot is.Ebben az esetben minden videónál a 10. másodperc magasságában bedob alulra egy reklámot.
Szóval mégsem a youtube kieg szedi ki nálam.AdBlock engedélyezését követően nincs egyetlen reklám sem.
Ezt a verzát használom [link]
Ezek vannak engedélyezve:
- AdBlock egyéni szűrők (ajánlott)
- EasyList (ajánlott)
- Magyar szűrők (ajánlott)semmi egyéb egyéni matatást nem végeztem benne
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #21732 üzenetére
Ezt próbáltad már? YouTube Center
Szerk.:
haromegesz14
De, oldalon jobbklikk és periodikus frissítés almenüben állítgathatsz. Persze O15+ -ban nem igen van ilyen funkció[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Wolfskin #21352 üzenetére
Mivel eléggé átszabtam már az Opera-t, így lehet alapból nincs is ott ilyen gomb?
Megnéztem portable-vel és van alapból. Azt biztos nem szabtam át
Így kellene kinéznie ha lenyitva el akarjuk érni a plusz funkciókat:Egyébként itt van pár ilyen gomb: [link] lehet válogatni
-
AtHoS
nagyúr
válasz Wolfskin #21348 üzenetére
hunfatal megoldása is jó, de ha maradunk "szigorúan" a kattintgatásnál, akkor egy kis extrát is bele lehet csalni a műveletbe
1. elmenteni kívánt oldal megnyitva és az a fül van előtérben
2. oldalsáv könyvjelző paneljén kijelölöd azt az almappát amibe szeretnéd rakni
3. katt a könyvjelző panel tetején lévő vagy a címsortól balra lévő + alakú "Hozzáadás a könyvjelzőkhöz..." gombra
4. adhatod is neki a nevet ill. alatta láthatod a kijelölt mappa nevét ahová fog kerülni a könyvjelzőExtra: kicseréltem a "gyári" + gombokat saját gombra, mert a hozzáadott sajátgombbal nem lesz 2x ugyanaz a link eltárolva, hanem korábban már eltárolt könyvjelző esetén felhozza annak tulajdonság paneljét
Szerk:
#21350Látod az ilyen apró kis kényelmi megoldások, mint pl. amit Avant-tal kapcsolatban írtál emel ki egy böngészőt a tömegből
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #21181 üzenetére
Én sem onnan szoktam letölteni csak gyorsan megnéztem dqdb által írt "jelenséget". Viszont nálam elvileg rendben lejött a telepítő letöltő. Mivel már a legújabb flash telepítve volt, így ezeket nem indítottam el. adobe readert pedig nem használok
Amúgy kösz a linket, jó lesz az még valamire...
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Csaó!!! Mizu veled? Kösz a pent
Béla hívott lőni szombaton MVSC mellé kispuskás lőtérre, de ma kiderült, hogy melózom
Mennyire laktad be az Opera-t?
Egy operaprefs.ini törlés a profil mappából általában meg szokta oldani a problémákat, viszont, ha eléggé belenyúltál a lelkivilágába pl. jobbklikk menük, könyvtárak áthelyezése, cache konfigurálás, stb... akkor előferdülhet, hogy ezt újra be kell majd állítani. jelszó, postafiókok, könyvjelzők megmaradnakElső lépésben telepítsd portable módban a 12.16-ot és nézd meg azzal mit produkál. Ha rendben van, akkor egy biztonsági mentést kellene lőni a profil mappáról opera:about oldalon láthatod hol a profil mappa. A mentést követően kilépve az Opera-ból le kell törölni a profile/operaprefs.ini fájlt, majd indítani az Opera-t, ami létrehoz egy új fájlt. Ezt követően ismét rendben kellene működnie és jöhet újrakonfigolás
-
AtHoS
nagyúr
válasz whiskeys #20886 üzenetére
12.xx verziót használsz?
Ctrl+F12 -> Weblapok fül -> lap nagyítása mező mellett jobbra egy checkbox-ba pipa, ami bekapcsolja az Illeszkedést
Szerk
Egy kis infó, bár nem most készült az ismertető, de jól látható a checkbox [link][ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz #27441408 #20875 üzenetére
Ez szerintem nem igazán így van..persze vannak fanatikus felhasználók, akik annak ellenére sem használnak más programot, ha az jobb, kényelmesebb, használhatóbb a megszokotthoz képest.
Viszont relatíve kevesebben vannak azokhoz képest, akik az előbbinek épp az ellenkezőjét vallják. Miszerint, akkor használnak egy programot, ha az számokra kényelmesebb, jobb, használhatóbb mint hasonló társai.
Nyilvánvaló, hogy mindenkinél más preferenciák számítanak, így itt sem lehet általánosítani.
Na meg ugye, mi van akkor, ha egyik versenytárs sem nyújt többet a másiknál egyéni preferencia alapján. Itt jöhet képbe az érzelmi vonalÉn elég rég óta Opera-t használok annak ellenére, hogy voltak/vannak oldalak, melyek nem úgy jelennek meg vele ahogy kellene. Szerencsére nagyon kevés ilyen oldallal futok össze, de oda meg pontosan megfelelő az aktuális IE. Mivel Opera-ból max. két kattintással el lehet érni a problémás oldalt IE alatt (nagyon kivételes esetben csak címsor másolással), így igazából ez sem probléma számomra.
A blink-es opera viszont sokkal több negatívumot jelent számomra, mint pozitívumot, így egyelőre 12.xx-et használok...még egy darabig. Szerencsére nem kell kapkodjak, még működik rendben a "jó öreg" presto motoros böngésző. Közben meg ugye kalapálják a blink-est. Majd, ha a pozitívumok többet nyomnak a latban számomra, mint a negatívumok, akkor jöhet esetleg a váltás.
-
AtHoS
nagyúr
Köszi, jó hír
Más
Telepítettem melóban a legújabb _45-ös java-t (XP 32bit)
Azóta pl. cib belépési oldalon ezt kapom:
12.15b1748
"Az Ön böngészöje nem támogatja a Java kisalkalmazások futtatását."18.0.1284.5
"A bővítmény nincs támogatva"De FF 21.0 is....lehet nem Opera lesz a ludas? Frissítettem 24.0-ra, de ugyanaz
"Az Ön böngészöje nem támogatja a Java kisalkalmazások futtatását."IE 8.0.6001.18702 viszont nem poblémázik
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz LonGleY #20758 üzenetére
Eddig Én pl. az O12 jelszókezelőjét használtam teljes megelégedéssel. Ill. hazudok, mert legalább 1 oldalon nem működik vele a belépés, de már keresem a megfelelő jelszókezelő progit, hogy ezzel ne szívassanak majd a webkites verzióban, ha így maradna. Bár a váltáshoz még normális könyvjelzőkezelést is meg kell oldaniuk, addig marad O12
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz szildavid90 #20752 üzenetére
Fejlesztői verzió, ami ha összeomlik vagy netán valami nem működik úgy benne ahogy kellene, akkor ne lepődj meg.
Ez lenne a leg instabilabb verzió, itt jelennek meg az "újdonságok". Ezt követi stabilitás szempontjából a Next, majd a következő fázis a stabil kiadás.
Szóval a Developer-rel vigyázz, mindennapos használatra nem ajánlott
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #20748 üzenetére
Gondolom a 18.0.1284.2 verzióban sem javítottak ezen [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #20733 üzenetére
Nem csak a jelszavak hurcibálása lehet probléma. Én nemrég próbáltam ki a könyvjelzősávos böngészést egy nap erejéig melóban O18 dev-vel.
Ahogy tudjuk, jót megszokva visszalépni bizony erősen észrevehető. Pontosan ilyen komfortérzetem volt a könyvjelzősávos böngészéssel. Mondjuk talán, ha nem lettek volna almappák a főmappákon belül, akkor valamivel kényelmesebb lenne a használata, de ezt már a melóhelyi könyvjelző mennyiséggel sem tudnám kivitelezni. Az itthoni pedig annak a többszöröse, szóval nálam egyelőre O12 rulez
Egyéb iránt lehet portable módba telepíteni, így maga a hurcolászás nem lehet probléma
-
AtHoS
nagyúr
Reméljük hamarosan olyan érveket lehet majd felsorolni az Opera mellett, ami által nem lesz kétség miért Opera és miért nem Chrome. Viszont a jelenlegi helyzet az, hogy ÉN egyelőre továbbra is O12-t használom.
Különösebb gondom nincs még veleAz O18-as könyvjelzősávot is gondoltam melóban próbálom ki (ott töredéke a könyvjelzők száma az itthoninak, de kiderült, hogy használhatóság miatt még ilyen mennyiségű könyvjelzőt is kényelmetlen használni a könyvjelzősávval. Talán ha almappát nem tartalmazó mappákat használ valaki, akkor még úgy, ahogy lehet is használni
-
AtHoS
nagyúr
Igen, vízszintesen lesznek a mappák egymás mellé pakolva.
Átrakja a mappákat szépen és lehet bennük almappákban mozgolódni több szinten, de ugye ha kiválasztasz egy könyvjelzőt, akkor a mappaútvonal bezáródik. Tehát, ha egy almappából 3-4 könyvjelzőt is meg szeretnél nyitni az ott lévő 15...20 közül, akkor navigálhatsz mindegyik könyvjelző megnyitásához.
Oldalsávos kialakítás egyelőre nincs, de van remény [link]Szóval a használhatóság O12 oldalsávos könyvjelző kezeléséhez képest kényelmetlen.
Szerk.
Ja igen. Rendezgetés. Na azt nem néztem meg milyen lehetőségek vannak, de nálam ill. melóban, ahol próbáltam név szerint pakolta a (könyvjelzőket+mappákat)[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ez mindenképpen jó hí
Viszont az előbb beleszaladtam a megszokásokból adódóan itt ph!-n linkelési hibába.
O18 alatt a címsorból másolva a webcímet a http:// előtag nem másolódik, így sikerült rögtön két linkelést is elszúrnom, mivel megszokásokból kifolyólag a link beillesztésénél automatán töröltem a linkbekérő mezőből az ott lévő http:// szöveget és így a ph! motor ennyit helyettesített csak be http// a cím elé, tehát működésképtelenek lettek a linkek.Lesz még mit szokni úgy érzem
-
AtHoS
nagyúr
No azt hiszem erősen várom az oldalsáv kialakítását könyvjelzőkezelés szempontjából, mert ma direkt erőltettem az O18 használatát (ha már sikerrel átraktam a könyvjelző bejegyzéseket a könyvjelzősávra), ahol a böngészés ment flottul, nem tapasztaltam problémát, viszont könyvjelzőkből visszahozni az elmentett oldalakat totálisan kényelmetlen. Ez van...
-
AtHoS
nagyúr
A Megoldás 1-et választottam és eddig úgy tűnik, hogy rendben vannak a dolgok. Könyvjelzők átkerültek, gyorshívót a patch-oddal testreszabtam, így már használható is. Viszont remélem előbb utóbb bekerül a sidebar is az újítások közé, mert 768 pixel magas monitorral a quick access bar is túl sok helyet foglal
szerk
CIS-ben azért kellett kicsit matatnom, hogy ne kérdezgessen mindegy egyes oldal megnyitásakor a patcholt opera.exe-re[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Köszi az infót
Előbb melóban fogom kipróbálni ott XP van. O18-ban nincs semmi beállítás eszközölve, mert eddig nem igazán használtam, de most ezt a fixált könyvjelző sávot gondoltam kipróbálom. Viszont a könyvjelző importálót nem tudtam működésre bírni, mivel nem kínált egyetlen könyvjelzőt sem importálásra. Pedig Stabil O16-al nyitottam a telepítést, ami a gyorshívót szépen át is emelte, a bookmarks fájl is elég méretesnek tűnt a profil mappájában és a nyitott füleket is átvette.
-
AtHoS
nagyúr
Milyen módszerrel lehet O12-ből O18-ba a fixált gyorshívó eszköztárra importálni mappázott könyvjelzőket?
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #20565 üzenetére
Na de érted: PARANCSSOR !!
Sokan azt sem tudják mi az. Az meg, hogy rendszergazdai jogosultsággal futtatás teljesen meghaladja ezen emberek ilyen irányú kompetenciáit.
Szóval, ha nem 2 kattintás, ráadásul gépelni is kell hozzá akkor az már rendszerszintű buhera
-
AtHoS
nagyúr
válasz Predator2 #20551 üzenetére
Én a flash beállításaihoz nem nyúltam, csak feltelepítettem.
Egyébként lehet, hogy flash - vga driver ütközés van nálad, emiatt dob hátast. kapcsold ki a GPU gyorsítást, úgy nem kellene beleszólnia a VGA meghajtónak (flash-ban is lehet kapcsolni)read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Predator2 #20546 üzenetére
Win8 x64 + Opera x64 12.15b1745 + flash 11.8.800.168 + HW gyorsítás bekapcsolva nem produkálja a nálad tapasztalt crash-t.
Az opera nem válaszol néha elő szokott fordulni, de akkor a virnyákkergető éppen erősen dolgoztatja az SSD-t az ütemezett kereséssel, szóval az sem az Opera sara nálam. Ráadásul jól belakott már az Opera, nem mostani telepítés ellenben az OS-el, amit augusztus második felében telepítettem
Egyébként HD6950 + 13.10beta társaságában
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #20495 üzenetére
Esetleg azt, hogy VAN linux verzió? Bár mint írtam, win alól nem lehet tölteni onnan, mert átdob a win letöltési oldalra...
Én eddig ennek ellenkezőjéről olvastam csak, de lényegében nem is érintett, mivel nem használok linux-ot. Viszont melóban 12.12-t kezdtem el frissíteni 12.16-ra az egyik gépen és a letöltés közben bedobta a linkelt oldalt az arcomba. Ezen kicsit meglepődtem, mert egyrészt úton-útfélen azt olvastam, hogy nincs linux verzió, másrészt pedig win alól miért éppen a linux-os 16-ot kínálgatja letöltésre. Szóval kiíváncsian várom, hogy valóban van linux-os verza vagy csak egy előre gyártott oldal a későbbi letöltési lehetőséghez
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ezt láttátok már? Opera 16.0.1196.62 for Linux x86-64
Win alól nem működik, átdob wines letöltésre
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz SPAAACE! #20268 üzenetére
A ramdsik szoftver amit használsz nem tud mappa létrehozást? softperfect pl. tud, az fut nálam
Nálam mondjuk az SSD 2 partícióra van osztva (120GB-os, így elfér rajta sok minden). Opera-t alapból a D partíció főkönyvtárába telepítem (D:\Opera mappába). Az első indulás után kilépek a progiból, majd szerkesztem a D:\Opera\operaprefs_default.ini fájlt, amibe a [System] alá beszúrom ezt a sort: Multi User=0 ; If enabled Opera will use Windows profiles to store individual user settings
Innentől egyetlen profil mappa lesz csak (az is a D:\Opera\profile útvonalon) és nem kell az AppData\Local és AppData\Roaming részen szórakozni. Persze ilyenkor egyetlen profil van csak használatban, de ez nekem pont megfelelő is.
Én beállításokból módosítottam ramdiskre az alábbi mappákat (természetesen mklink-el is megfelelő):
- cache
- opcache
- temporary_downloadsMklink-kel az icons mappát irányítottam ramdsikre, mert ehhez nem találtam lehetőséget a beállításokban.
Ezt mondjuk "csak" azért irányítottam át, mert képmegosztós oldalakon nézelődve elég sok fölösleges képet betárolt ide. Bár most ránézve rendben lévőnek tűnik. Lehet valamelyik előző verzió gyerekbetegsége volt vagy csak profil probléma Minden esetre haverom apjánál rendszeresen több 100 megányi hülyeséget pakolt az icons mappába, aztán jött a telefon, hogy nincs hely a winyón (mondjuk tényleg elég szűkre is lett szabva ott a C partíció alapból)Viszont kedden újraraktam a win8-at (volt 1-2 érdekes jelenség, aztán brd is rendszer visszaállítást javasolt..de ez már egy másik történet). SSD kímélésből és a 16GB memória miatt pagefile-t átdobtam HDD-re és lekorlátoztam 1 GB-ra. A fenti Opera kialakítással nagyban böngészve egyszer csak azt vettem észre, hogy megakad az Opera oldalak betöltésekor és közben kerreg a winyó, mint az állat. No el is kezdtem nézelődni az erőforrás-figyelővel, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy az Opera használatakor a HDD-t terheli erősen 2000 KB olvasási és írási sebességek mellett.
Kikapcsoltam teljesen a pagefile-t (az ajánlottak ellenére), így azóta megszűnt a jelenség.Szóval vannak körülmények, mikor visszanyalhat a fagyi
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz peter889 #19869 üzenetére
Milyen 13-14-es?
Ha opera fő verzióra gondolsz, akkor jelenleg a régi Opera 12.16-nál tart és valószínű ez is marad végleg, míg a másik lehetőség a 15. A 13-as és 14-es főverzió kimaradt.
Én 12.15-öt használok. A 12.16 minap jött ki, de jó páran panaszkodtak véletlen crash-ekről, amik 12.15-tel nem voltak megszokottak, így inkább kihagyom a 12.16-ot. Mondjuk emiatt lehet, hogy lesz még egy javító verzió a 12-es főverzióhoz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz peter889 #19867 üzenetére
Ha nagyon sok könyvjelződ van, akkor előbb mentsd el a 12-es Opera profilod, mert érhet meglepetés a 15-tel, mivel nincs benne könyvjelzőkezelés. Legalábbis a jelenlegi Opera-s elképzelésnél füveztek a tervezők és elszálltak, de rendesen
"Lehet azt csinálni, hogy a frissen települt Opera "operaprefs.ini"-jét megtartom, és azt a régi Xp-s profilommal használom a frissen települt Operában?"
Már miért ne lehetne?
-
AtHoS
nagyúr
válasz peter889 #19863 üzenetére
Már miért ne lenne jó?
Aki csak feltelepítette a "régi" verzát és csak használta, minimális könyvjelzővel, az észre sem veszi, hogy motor váltás volt.
Aki viszont kicsit komolyabban személyre szabta, annak elég gáz lehet. Én maradok a 12-es szériánál még jó darabig.....
-
AtHoS
nagyúr
válasz peter889 #19861 üzenetére
Ahogy az 1. hsz-ban olvasható alap esetben ide kellene másolgatnod:
"C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile"
Szerk.
Egyébként az opera:about oldalon láthatod honnan veszi a profil fájlokat
Na meg feltételezem, hogy 12.16-ba szeretnéd áthozni a profilt[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
vótmá [link]
M_AND_Ms
Semmitől több, de ha már Bookmark, akkor legyen normális személyre szabhatóMondjuk ismeretségi körömben hirtelen többeket is fel tudnék sorolni, akiknek vagy nincs könyvjelzőjük vagy max. 5...10, ami elfér a gyorshívón. Persze olyanok is akadnak, akik azért almappázva tárolják, szóval előbbieknek nem gond a 15, míg utóbbiaknál kikapcsoltattam az automatikus frissítést, míg legalább a könyvjelző probléma megoldódik.
Jut is eszembe. webprogramozással nem lehetne egy spec oldalt kreálni, ahol szépen mappázva lehetne tárolni a könyvjelzőket? Még nagyon régről van egy saját szerkesztésű html oldalam, ahol táblákban vannak a linkek, de bazira elavult már és az oldalsávban lévő könyvjelzőkhöz képest kényelmetlen is a használata
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
No nem mintha váltani akarnék 12.15-ről, de azért informálódom róla, mert ismeretségi körömben bizonyosan lesz automatikus lefrissülés, így emiatt hamarabb kell majd vele foglalkoznom "sajnos", mint szeretnék.
A telepítés mennyire egyezik meg a chrome-éval avagy maradt a "hagyományos" oda telepítem, ahová akarom és a profil mappa is mehet a böngészővel "egy könyvtárba"?
Lehet-e választani USB (hordozható) telepítési módot?
A levelezőt nagyon sajnálom, hogy kivették. Jó, tudom, hogy külön elérhető, de akkor már lehet előbb kicsit körülnézek az alternatív lehetőségek között, mert van egy olyan érzésem, hogy az igazi extra az volt csak, hogy egybe volt integrálva a böngészővel.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #19043 üzenetére
No, Emsisoft-tól ilyen hírlevél érkezett: Which browser offers the best malware protection?
Van benne letölthető Complete test as PDFread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #19005 üzenetére
NOD-ban kell matatni a hálózati beállítások környékén.
Nem használok NOD-ot, így nem tudok segíteni, de pl. utorrent-et kivételek közé kellett tenni, ellenkező esetben úgy belassult az OS, hogy kínszenvedés volt egy weboldal megnyitása is. Talán ez a megoldás segíthet az Opera esetén is.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Keresztkérdés:
digis net van egyik barátom apjánál. Ma felhívott barátom, hogy google keresésnél hibaüzenetet dob a szolgáltatás. Mondtam neki, hogy küldje már át e-mail-ben a hibaüzenetet, de még eddig nem érkezett meg.Ha jól értelmeztem a telefonban beolvasottakat, akkor a google túl sok lekérdezés miatt nem hajtja végre a keresést. Bár nem pontosan emlékszem a beolvasottakra, de úgy rémlik, mintha IP is említve lenne a hibaüzenetben.
CIS védi egyébként a gépet + Malwarebyte's Antimalware kézileg futtatva időnként
Mi okozhat ilyen problémát?
Opera 12.15 legfrissebb stabil kiadás
-
AtHoS
nagyúr
válasz Predator2 #18828 üzenetére
Nálam pont így kínálja a .torrent fájlt ahogy Te szeretnéd, pedig alapértelmezetten nem nyúltam a torrent kiterjesztés beállításához opera-ban. Persze configban kikapcsoltam az opera torrent kliensét.
Szerk.
A ki/be léptetgetős mutatványra rákérdezhetsz itt [link][ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Predator2 #18825 üzenetére
Ha beállítod a torrent kiterjesztésre, hogy más vagy adott esetben alapértelmezett alkalmazással nyissa meg az nem jó?
Lehet ki kell kapcsolni config-ban az opera-s torrent klienstSzerk.
IP címes rubrikát is pipáltad ill. az időkorlátosat is?[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz lordjancso #18731 üzenetére
Súgó -> Opera névjegye vagy címsorba opera:about elég sok mindenről infót ad
-
AtHoS
nagyúr
Van arra lehetőség, hogy a bejelentkezési mezőt csak kitöltessük, de "ne nyomjon Entert"?
Sajnos a shop.builder.hu oldalon az új beléptető kialakítással nem tud beléptetni. Kitölti a mezőket rendesen, azt látom, de nem a beléptető gombot aktiválja, így irkálhatom be kézzel az adatokat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Vangelis #18669 üzenetére
Ez a profil mappád:
C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Application Data\Opera\Opera\Bár ez gondolom azóta már számodra is világos
Tehát ennek a mappának a tartalmát kell elmenteni, majd a rendszertelepítés után visszaállítani az ott megnézett útvonalra
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Vangelis #18665 üzenetére
Rendszergizda módban és nem rendszergizda módban külön helyen is tárolhatja a profilt.
Amúgy meg a Súgó -> Opera névjegye részen szépen olvasható merre is van a használatban lévő profil.Ha többfelhasználós volt az OS, akkor előferdülhet, hogy felhasználónként más-más helyen van a profil (alapértelmezett Opera esetén)
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #18638 üzenetére
A TAB nem kell
Mondjuk nálam kicsit meg van szerkesztve a TC "start menüje", így ott van egy kicsomagolgatós menüpont, ami ctrl+alt+f2 -vel aktiválható és ez létrehoz egy mappát is a kibontandó fájl nevével és abba bontja ki. Igaz én nem töröltettem még egyszer sem rar-ral kicsomagolt archívumot, de gondolom elegendő lenne egy kapcsolót hozzácsapni az előbbi parancssorhoz és kibontás után törölné is
DOS időkben DosNavigatort használtam, de win95 alatt már inkább az akkor még WindowsCommander néven ismert fájlkezelőt használtam. A FarManager kialakítása nekem eléggé idegen volt a DN után, így hanyagoltam is erősen.
Több, mint 10 éve találkoztam utoljára FM-el. Még most is fejlesztik?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dluinet #18615 üzenetére
Azért a "mindent"-hez képest elég sok mindent nem
pl. szerkesztett jobbklikk menü, levelezés, eszköztár módosítások, menü módosítások, bekonfigurált gyorshívó ikonok, billentyű beállítások, nyitott fülek, skinek
hirtelen ennyi jut eszembe, ami talán kimarad a szinkronizálásból.
Igazából a felhős mókával hordozható opera-t lehet kialakítani. Persze nem kötelező, de a lehetőség adott. Akinek elég a link, az használja. Akinek meg nem, az kialakíthatja a saját koncepcióját
De mint írtam a felhős megoldás általános használható, nem csak opera-raread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz lordjancso #18610 üzenetére
Lehet ki kellene kapcsolni a multi user beállítást.
Ezt az opera mappájában (opera.exe mellett) található operaprefs_default.ini fájlban lehet átírni a Multi User=1 sort megváltoztatva Multi User=0 -ra. Persze közben az opera ne legyen elindítva.
Ekkor automatikusan az opera könyvtárban létrejön egy profil alkönyvtár és innentől ezt fogja használni alapértelmezetten. Ezután már szerintem lehet pakolgatni a konfig beállítással.Viszont én inkább nem ezt az utat választanám (már csak azért sem, mert a levelezést nem akarod szinkronizálni), hanem a korábbi már említett symlink kialakítást használnám.
Symlink parancsokkal linkelném a dropbox megosztott mappájába a szinkronizálandó profil elemeket
példa:
mklink /j d:\dropbox\megosztott\opera\profile\icons\ d:\opera\profile\icons\, ahol
- d:\dropbox\megosztott a dropbox megosztott (szinkronizálandó mappa)
- d:\dropbox\megosztott\opera\profile\icons\ ide linkeljük az opera ikon mappáját
- d:\opera\profile\icons\ itt található a winyón a linkelt opera ikon mappaA fentebbi parancs lefuttatása után létrejön egy szimbolikus link a dropbox megosztott mappájában az Opera profil könyvtárában található icons mappára
Természetesen a dropbox megosztási útvonalat és az Opera profil mappa útvonalat meg kell változtatni a saját kialakításodnak megfelelően.
Minden megosztandó mappára és fájlra külön-külön meg kell szerkeszteni a parancsot. Ezt egyszer kell csak beírva egy szöveges fájlba, aminek cmd kiterjesztést kell adni, így később bármikor egyszerűen lehet használni
-
AtHoS
nagyúr
válasz lordjancso #18585 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás, amikor minden szinkronizálásra kerül (nem biztos, hogy ez a legcélszerűbb), ha átrakod az opera profil mappájának elérési útvonalát, ahogy hunfatal is írta:
Itt kell átírni az útvonalat, ha a profil könyvtár másolás megtörtént.
Címsorba ezt másold be, majd enter
opera:config#UserPrefs|OperaDirectoryViszont a profil mappában tárolja (legalábbis nálam) a
- cache opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4
- opcache opera:config#UserPrefs|OperatorCacheDirectory4
- temporary_downloads opera:config#UserPrefs|TemporaryDownloadDirectory
mappákat is, amit lehet nem is szeretnél felhőben szinkronizálni, tehát ezeket lehet át kellene irányítani más helyre.Egyébként symlink-kel is szépen meg lehet oldani a feladatot, sőt igen részletesen lehet ilyenkor a szinkronizálandó struktúrát létrehozni, bár kicsit több macerával jár, míg kialakítja az ember a megfelelő fájl és mappa linkelést. Egyszer létrehozott cmd-vel bármikor másodpercek alatt reprodukálható, tehát igazából csak egyszer kell megszerkesztgetni a batch parancsokat.
Kicsit ködös nekem hogyan is képzeled a googledrive-os szinkronizálást. Van PC kliens progi, ami egy beállított mappa tartalmát szinkronizálja a felhőbe és vissza. Ha te is erre gondoltál, akkor Én nem értek valamit
Szerk #18588:
Ezek szerint jól látom, hogy nem is gondolkodtál a googledrive pc kliens-sel. Az opera nem URL-re menteget, hanem lokálisan. A googledrive progit elindítva az oda-vissza szinkronizálja a beállított mappa tartalmát, tehát pontosan úgy működik ahogy szeretnéd. Legfeljebb kilövöd az automatikus indítását és ha szükséged van a szinkronizálásra, akkor elindítod kézzel[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz lordjancso #18571 üzenetére
dropbox, googledrive és társaival elég sok programhoz megvalósítható ez a működés.
Jelen esetben az opera link hiányosságait is meg lehet kerülni.Kis gondolkodással és némi háttérismerettel nagyon testre lehet szabni az opera szinkronizálandó dolgait
-
AtHoS
nagyúr
Szerinted miért írtam, hogy autoupdate bug van a 12.13-ban? Pontosan ebbe futottál bele...sajnos
Opera 12.14 fixing bad crasher
Remélem elegendő már az infó
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #18499 üzenetére
Sejtettem, hogy valami nem kóser az oldalon leírtakkal és kicsit beleszínezett a cikk írója (nem is feltételezem hogy szakembertől származik az infó ezen része), bár ennyire nem ismerem az Opera plugin kezelését ezért is megnyugtató amit írtál.
Linkelem is a vírusirtós topikba
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #18420 üzenetére
Elég érdekesen működik 12.12b1707 alatt az oldalsávnál a jobbklikk tulajdonságok.
Ha hivatkozáson végezzük, akkor nem lehet elváltani háttérfülre, de ha mappán, akkor simán lehet váltogatni illetve, ha Új könyvjelzőt választunk a jobbklikk menüből, akkor szintén lehet váltogatni.
A könyvjelzők kezelése fülön is pontosan ugyanezt lehet tapasztalni.Ha az Opera menüjéből navigálunk a könyvjelzők között és ott jobbklikkelünk egy hivatkozáson, akkor új ablak szerűen jön elő és emiatt megint lehet navigálni. Ugyanez játszódik le, ha a kezdősávon elhelyezett könyvjelző menüben járkálunk.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Vangelis #18398 üzenetére
Opera verziója?
Találtam hasonló jelenségről infót: [link1], [link2]
A másodikban írta valaki, hogy akkor jött elő nála ez a jelenség, ha a menu bar el volt rejtve. Majd ha aktiválta a menu bar-t újra megjelentek az gombok.
Szerk. másnál meg akkor jött elő, ha nem volt maximalizálva az ablak. Ha feltette max-ra, akkor megjelentek a gombok.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz scott_free #18361 üzenetére
Már megtaláltad a megoldást a problémára, viszont az okát tényleg jó lenne kideríteni
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Linux felhasználók OFF topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest