Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killberk
aktív tag
Megint Én.

Be lehet állítani valahogy, hogy ha egy oldalon elkezdek gépelni, akkor egyből keresse az adott szöveget az oldalon? Azaz magától nyissa meg keresés ablakot, ne nekem kelljen elötte. -
Killberk
aktív tag
Üdv! Van valakinek ötlete, hogy frissen telepített Opera 9.21 miért nem jeleníti meg hardwired.hu-n hozzászólásoknál a hozzászolók avatar képeit?
-
ABnormal
őstag
Sziasztok!
Gyorsítótár
C:\Documents and Settings\User\Application Data\Opera\Opera\profile\cache4\
ezt az útvonalat lehet módosítani? -
válasz
h_143570
üzenetére
Működik, király vagy, köszi!

Akkor még egy kérdés, bár erről azt hiszem már volt szó.
Ha egy weboldal megynyitásakor feljön egy hibás tanúsítványra figyelmeztető ablak, konkrétan: ''- A kiszolgáló neve (''valami.hu'') nem egyezik meg a tanúsítványban szereplő névvel (''valami.hu;valami.hu''). Lehetséges, hogy valaki megpróbál ezzel visszaélni.''
s ezt minden alkalommal el kell fogadni, azzal lehet valamit kezdeni?
Telepíteni sajna nem engedi.
-
h_143570
addikt
Az azonositas mostanasag mar nem szokot eleg lenni, az azonosito elrejtese ie-kent jobban bejon.
A plugin es az azonosito megvaltoztatasa 2 kulon dolog, igy automatikus szerintem nem lehet megoldani, hogy bizonyos oldalakat csak ezzel.
A kerdeses plugin egy Opera ful helyere rak be egy ie kontrolt. Igy tenylegesen az a ful egy ie ablaknak felel meg, ami ugyan ugy viselkedik, mint a sima ie, mivel egy ie ablak. Az operanak nincsen elenorzese felete, na jo bezarhatja. Sajnos a session sutiket az ujonan letrejovo ablakok nem oroklik valamiert. A gomboz tartozo szkript attirasaval talan lehet befojasolni a viselkedeset. -
válasz
h_143570
üzenetére
Kipróbáltam ezt a plugint, elég jó, csak az a gáz, hogy ha egy pop-up ablakot nyitok meg akkor ténylegesen az IE-ben nyitja meg.
Mondjuk az iwiw-et nézegettem így s mikor egy képre katintottam, megjelenent IE-ben az iwiw bejelentkezés.
Ezen lehet valahogy változtatni?
Hogy Operában nyissa meg, de automatikusan IE motorral(az azonosítás mint IE nekem még nem sokszor jött be)? -
Sil
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
De az IE Tabtól nemcsak azt hiszi... Az IE Tabnál tényleg Explorered lesz, csak nem külön ablakban (mint az IE View-nál), hanem a Firefox ablakán belül. Ha megnézed, a kiterjesztések (pl AdBlock) sem fognak működni egy ilyen lapon.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Sok sikert hozza. Egyebkent a kocsogoskodo oldalak ellen erdoke megoldas altlaban hasznal.
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Akkor még jó hogy félórát kinlódtam a modszereddel

Na mindegy mint mondtam ezeket megcsináltam FF-el is szal marad 2,5 éve hűségesen szolgál
ngabor2 na igen ezért se rakom megint fel az operát mer 2-3 oldalt meg se nyitott az FF meg simán. A hibák nem izgatnak. Mibe nincsenek
[Szerkesztve] -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Boeing 737
üzenetére
pl. azért, mert vannak oldalak, amit az opera nem tud normálisan megjeleníteni, a ff igen. viszont vannak olyan feature-ök az operában, amit gyakran használok, a ff nem tudja. nomeg az utóbbi időben napvilágra került ff-bugok miatt nem az a fő böngészőm. ie meg nincs linux alá...
-
kymco
veterán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Nálunk azért van több böngésző, mert a gépet nem csak én használom... és a feleségem a honlapkészítéseihez jobb az IE... nekem pedig az ie kevés.... a firefox pedig túl sok....

-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
ez esetben erdoke altal adotakat kell vegrehajtani.
-
Boeing 737
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
opera:config#UserPrefs|EnableEditTripleClick
Na Win alatt ilyen bejegyzés nem található az operában (9.21)
Viszont megnéztem ezt a működést ill. utána is olvastam:
''- Kattintson kétszer egy szó kijelöléséhez
- Kattintson háromszor egy mondat kijelöléséhez
- Kattintson négyszer a teljes bekezdés kijelöléséhez''
Na ez tökéletesen működik is, de ha szerkesztési ablakban csinálom ezt (pl. most a hozzászólás írása közben), akkor a 3 klikkre tényleg a teljes szöveget kijelöli.
Szerintem ezt elszúrták a srácok. Lehet nekik küldeni a BUG report-ot
Szerk.: bár az egérmozdulatoknál lehet, hogy oda lehet varázsolni valahogy
Ill. a hivatalos oldalon a súgó alatt ezt írják a EnableEditTripleClick beállításra: UNIX only
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
van egy furcsa gondom, amire nem találtam az opera:configban választ. linux alatt ha hsz-szerkesztésnél egy sorban 3x klikkelek, akkor kijelöli a sort. ez nekem nagyon jó, máshol is így szoktam meg. ugyanakkor win alatt az egész szöveget kijelöli.
opera:config#UserPrefs|EnableEditTripleClick
ezt találtam, aminek esetleg köze lehet, csak jelenleg nem tudom megnézni, win alatt hogy áll, linux alatt be van pipálva (default). -
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Na akkor ie ablakot akrtal operan belul, hogy ugytunjon mint ha operan belul futna, vagy azt hogy hazudja magat ie-nek. Ha az elobbi akkor az altalam es ATHoS altal javitot megoldas kell, ha az utobbi akkor meg erdoke. En az elso re asszocialtam.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Meg szep hogy nem volt. Atmenti net kiesesek mindig is voltak es leszenek pechedre kifogtal egyet, vagy 2ot. Nalam az elmult 6 evben semi ilyet sem csinalt.
-
kymco
veterán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Ez tuti, hogy nem Opera gond volt....
A firefoxot pedig használd egészséggel
-
AtHoS
nagyúr
válasz
h_143570
üzenetére
Na ezt gondoltam én is kipróbálom, de kicsit meg kellett erőszakolni, mert az Istennek sem akarta telepíteni a MeadCo's neptune plugint.
Nem is jelent meg a Beépülők listáján. Aztán a telepítőcsomagból kimásoltam a npmeadax.dll fájlt az Opera\program\plugins\ könyvtárba és voálá működik.
Köszi szépen ezt a trükköt
Szerencsére nem kell sűrűn használni, de olykor jól jön majd
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Nekem soha nem volt gondom az IE-nek rejtéssel. Jobbegér az oldalon, ''Oldal beállításainak szerkesztése'', Hálózat fül, majd lent ''Azonosító rejtése Internet Explorerként'', OK. Oldalt újra behív, és lőn.
Hálózati kimaradást hogyan okozhatna egy böngésző?
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
Firefox sokkal kényelmesebb. Mint lentebb olvashatod sehogy sem bírtam rávenni hogy explorer-nek adja ki magát.....
ui: fura de mióta leszedtem folyamatosan jön a net.
Operába tetszett hogy piszok gyors meg hogy tudta nagyítani a képet. De mindezen tulajdonságait kiütöte hogy nem bírt explorer lenni...
[Szerkesztve] -
válasz
cousin333
üzenetére
Jelenleg a munkamenetes megoldás van, csak bonyolultabb dolgot akarok és ahhoz az nem elég.
A könyvjelzős megoldás érdekes, de azt ugye nem lehet kezdőlapnák eljátszani s nekem az lenne a lényeg, hogy kezdéskor bizonyos azonosítokat adjon meg URL-nek amik egy speciálisan létrehozott keresőket futtatbának le(POST kéréssel mennek, ezért nem tudom őket URL-ként beállítani).
Ez most lehet bonyolult volt, bocsi.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Ma nem vagyok kreativ hangulatban, igy nem.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Akkor bocsi.
Az opera az eredeti Netscape fel plugin architekturat hasznalja, pontosabban kompatibilis vele. Pl a Flash es egyebb pluginok is ezzel telepulnek be. Az ff eseteben, a netscapes megoldas melle, meg felvettek egy masfelet is, ami lehetove teszi felhasznaloi bovitmenyekkel valo telepakolasat. Igy enyhitheto az alpalapot bani fapadossaga. Az Opera ezt a megoldast nem tamogatja, jelenleg. Ennek ellenere minden benne van aminek benne kell alapbol, igy nincs is rajuk nagyon szukseg.
A Neptune plugin telepitese utan ami Opera es FF alat is elerheto, biztositva egy interfacet amivel az adot fulon egy ie control lesz megjelenitve a bongeszo beepitetje helyett. Igy lehetoseg van pl ActiveX es VBScript futatasara is.
Eszkozok / Halado / Beepulok a megjelent listaban szerepel a MeadCo's Neptune szoveg? -
Boeing 737
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Tudom a firefoxhoz arra írtam.
Amúgy tvnetnél elég ritka ez ha tényleg miattuk és nem az opera miatt van tgúlélhető.
Másmilyen plugin nincsd mondjuk mint a mozillához hogy csak rá kell telepíteni?
Mint írtam feltettem amit mutattál és csináltam kisgombot is de .
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
A sok sikert hoza nem a szolgaltatodnak ment.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Szolgaltato ugyfelszolgalatanak csak akkor ha mar legalabb 100 eve becsodoltek.
Sok sikert hozza. -
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Ez eleg egyertelmuen szolgaltato okozta volt.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Pontosabban, hogyan szalt el?
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Igen.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
A gombocska csak a plugin feltelepitese utan lep eletbe.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Az Opera-t kevessen hasznaljak, igy szinte senki sem veszik ra a faratsagot, hogy megtamadja. Ez az egyik erv, amit felszokot hozni, a nem Operas tabor mikor szoba kerul a kerdes.
Jelenleg az 5 nagybol (IE,FF,Opera,Safari,Konqueror) az Opera az egyetlen amiben nincsen foltozatlan biztonsagi res.
Egyebkent beallitasok es korultekintestol fuggoen barmelyik lehet biztonsagos. Szvsz nem rosszabb, mint az FF ilyen szempontbol. Ugy altalanosagban meg egyen fuggo. -
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Senki nem tud segíteni hogyan lehet megoldani hogy az opera megnyissa az oldalakat úgy mint az explorer? (mint a firefox az ie-tab al) egyenlőre tetszik ez a böngésző de ezt a lehetőséget nagyon hiányolom.

-
Boeing 737
senior tag
Olyan oldalakat hogy nézhetek vele amik kimondottan az explorer-t igénylik
Firefox-hoz lehetett plugin-t leszedni ehhez is lehet 
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Megoldottam.
Egéaz jónak tűnik.
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
Hali hirtelen ötlettől vezérelve felraktam az operát . Hol van benne a ''haza'' gomb

Tudjátok ha megnyomom akkor bármilyen honlapról az előre beállított kezdő lapra visz. seholse találom.
Ez van olyan biztonságos mint a firefox
[Szerkesztve] -
-
Hogyan lehet több kezdőlapot megadni?
Emlékszem, hogy volt valamilyen karakter amivel el kellett választani a címeket a kezdőlap megadásánál és akkor mindegyiket megnyitotta külön lapon.
Sajna már arra sem emlékszem, hogy hol olvastam. -
cousin333
addikt
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni az Opera megjelenítési hibáival? Én ma két weboldalnál tapasztaltam, hogy nem azt mutatja amit kellene.
A http://www.pannon.hu/egyeni oldal esetében azt a sávot aminek a jobb oldalon kellene látszania az oldal aljára helyezi el, ill. a http://www.asus.com.tw/index.aspx oldalnál egy szükségtelen oldalirányú kiterjesztést végez.
Tapasztaltatok ti is ilyen hibás megjelenítéseket??? Ez most magán az Operán múlik (ilyen szar és kész), vagy csak bizonyos beállításokkal van a probléma? -
Sziasztok!
Adott 2 oldal amik bejelentkezést igényelnek, méghozzá azzal a módszerrel, hogy feldob egy ablakot amiben be kell írni az adatokat s be lehet jelölni, hogy emlékezzen rá, ha nem ok rögtön dobja az ''Authorization Required'' feliratot, nem tudom pontosan, hogy hívják ezt a fajta azonosítást.
A lényeg, hogy mindkét oldalra ugyanazzal a felhasználónévvel kell bejelentkezni, csak más jelszóval s mivel egy domain alatt vannak, ráadásul ugyanazon felhasználónévvel egyszerre egy hitelesítést jegyez meg vagyis nem lehetek mindkettőbe bejelentkezve pedig sokszor felváltva kellene használni.
Elég idegesítő, hogy egy nap 10-20-szor be kell írni a jelszavakat, persze szép hosszú zagyva biztonságos jelszavak.
Valahogy meg lehet oldani, hogy külön megjegyezze az azonosítókat mindkét oldalhoz vagy automatikusan belépjen?
Mágus ezeket ugye nem akarja megjegyezni és sütiket sem tárol, úgyhogy még azokat sem tudom megbabrálni.
-
Sil
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Azt írtad, ''lehet, hogy pluginnal''. Csak pontosítottam.
Űrlapokhoz valóban IE5-ben volt először autocomplete, de pl a címsorhoz régebben is volt. Netscape 4.0-val kezdtem anno 10 éve (akkor még az IE messze alulmaradt a Netscape-pel szemben), és akkor már volt, ha jól emlékszem. Űrlapokhoz talán a Netscape 6 környékén jelent meg, ami már a Mozillára épült. A Netscape kódját nem dobták ki egy-az-egyben. Amikor az AOL megszabadult a Netscape teljes fejlesztőgárdájából, sokan közülük a Mozillánál folytatták. Bár újra lett írva, és a Firefox a Mozilla Suite-től is sokban különbözik, az alapok azért megmaradtak. Nagyon sok olyan preferencia van még mindig a Firefoxban, amik még korábbról maradtak (van olyan is, aminek már nincs hatása, de még benne van). Sok funkció is gyakorlatilag változatlan: a kulcsszavas keresés pl a Netscape 4.5-ben jelent meg először, az ún. Smart Browsing részeként. Bár magához a forráskódhoz nem értek, nincs olyan éles törés a Netscape/Mozilla és pláne a Mozilla/Firefox között, az örökség egyértelmű.
Az, hogy egy időben a Mozillában már az új motor volt, amikor a Firefoxban még a régi, természetes, hisz párhuzamosan folyik a fejlesztésük, de nincsenek szinkronban. Ez attól is függ, hogy honnan ágaztatják le. -
h_143570
addikt
Azt, irtam, hogy lehet, nem pedig azt, hogy csak pluginnal.
Az ie 5-ben lattam eloszor ammikor meg ff nem volt. A netscape kodbazisat szinte totalba kidobtak ff irasakor, mivel az eredeti kod egy elkepesztoen elnagyol spagetti kodra sikerult. Igy az ff majdnem elorol let ujrairva, az elobbi ok miat. Mig a mozilla vitte tovabb az eredeti kodbazist. Sot egy idoben a mozilla valtozatban volt a fejlettebb motor, azt kapta meg az 2.0as ff, ha jol emlekszem.
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
Gyerekek, nalatok megy iwiw? Nekem be sem hozza az Operaval.
-
Sil
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Nem ''pluginnal'', alapból. De miből gondolod, hogy az IE volt az első, és a FF azt másolta? Nem emlékszem ugyan annyira a Netscape-re, de éppen lehetett benne ilyesmi (vagy max az másolta az IE-ből). Ne felejtsd el, hogy a Mozilla és így a Firefox is a Netscape-en alapul.
-
h_143570
addikt
Az opera eddig megjelent verzioi nem tamogatjak az auto complete feature-t, neha nevezik input suggestion-nak is, talan a 9.5 vagy a 10-ba behozzak . Az ie volt az elso, az ff szokas szerint masolta, lehet hogy pluginal.
A regisztraciot igenylo oldalak eseteben a wand kinal nemi automatikus kitoltest.
Google es egyebb helyeken, ha a latogatot oldalak jegyzeket eleg nagyra allitod akkor amint irod be a cimet hozza tudsz ferni az elozo kereseseidhez, nem tul kenyelmes, de mukodik.
Vegul van egy felhasznaloi java script, ami utanoza a kerdeses viselkedest. Innet tudod leszedni: [link]
A kerdeses szkript sutikben tarolja a bejegyzeseket, amik automatikusan elkuldesre kerulnek az oldal szamara, minde egyes megnyitaskor. Igy bankartya es egyebb fontos adatot ne tarolj bennuk.
Es meg mondjak azt, hogy az operat nem lehet ''pluginolni'', bar igaz, hogy nem olyan ''elegans'', mint az ff eseteben.
[Szerkesztve] -
üdv!
lenne egy problémám az operával kapcsolatban... mégpedig az hogy a firefox (és talán a iexplorer is...) által alaklmazott automatikus kiegészítés az operában nem működik, vagy nincs is benne... pl. a googlebe beírok valamit és arra emlékeznie kéne a következő alkalommal (de nem így tesz... mindig mindent újra be kel írnom...
) egyszerűen a menüben sehol nem találtam erre utaló jeleket... ha tudtok akkor segítsetek légyszi!
kösz előre is!
(ja és a be nem töltődő oldalakra általában megoldás szokott lenni a cookie-k törlése... ha az sem, akkor másik böngésző
) -
Sanyix
őstag
[link]
Ez egy olyan link, amire annyit csinál az opera(sokszor van ilyen), hogy egy pillanatra felvillan a töltés helyzetjelző, majd semmi nem történik (nem tölti be az oldalt), IE meg pl rögtön betölti. Mi a fene baja van ilyenkor? -
cousin333
addikt
Mostanában tapasztalt valaki olyat GMail-es fiókkal, hogy az Opera levelezője egyszerűen nem akarja elküldeni a levelet, vagy a fogadás egyszer csak hibával megszakad néhány levél után (két levél közben, minden levél, ami lejön, egészben lejön)?
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Elkezdtem használni a nagyítást, de ''furcsát'' csinál a betűkkel:
Ha lescrollozok a fórumban úgy hogy egy adott hsz. már nem látszódik, majd vissza arra a hsz.-re, akkor ott a betűk nyúlnak 1-2 pixelt, csúnyák lesznek. Ha lerakom a böngészőt a tálcára, majd vissza, akkor megint normálisan néznak ki. Van erre valami gyógyír?
Más:
Feltettem az új (9.21) verziót, ebben már tényleg nem lehet elővarázsolni a Top10-t? -
doeme_A64
csendes tag
Hali
Mostanában az opera nem akarja letölteni a torrent fájlokat, pedig az van beállítva, hogy töltse le automatikusan egy mappáby, de kipróbáltam hogy párbeszéd ablak legyen, de akkor fel sem jön a párbeszéd ablak. Valaki nem tudna vmi tippet, hogy mitől lehet.
9.2-es volt de 9.21-essel se jó
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest