- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
Nem aztmondtátok, hogy a final 11.50-ben ki lehet kapcsolni majd a kis X-et a speed dialon?
Kurvasokszor kilövök egy-egy oldalt, emiatt az egész layout átrendeződik..
Valaki fixen emlékszem, hogy mondta, hogy 11.50-nél lesz ilyen beállítás.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
fatal`
titán
-
-
용 Bob
senior tag
válasz Penge_4 #13954 üzenetére
Az x-el egy vonalban lévő text-et hogyan lehet kitörölni, vagy legalább láthatatlanná tenni?
speedial.ini-ben a title sorban kellene valamit csinálni, az 1-ről 0 érték állítására nem reagál.MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
cousin333
addikt
Az Opera Next az aktuális legfrissebb verziót telepíti fel automatikusan, ami nem csak "stabil" verzió, hanem előzetes is lehet. Jelenleg a két változat megegyezik. Amiben eltér a 11.5-től az a szürkés design és hogy más mappába települ, tehát azt feltéve nem írja felül az esetleges korábbi Opera telepítésedet.
"We spared no expense"
-
AtHoS
nagyúr
Minap frissítette az Opera magát 11.50-re (11.10 Final-ról). Gondolom ez másnál is előfordult
Nálam viszont azóta tapasztalható:
- az Opera indítását követően, az opera bezárásakor már összezárt fülcsoportnál mindig a jobbszélső fül lesz az éppen látható, akármelyik is volt előzőleg aktív az Opera bezárásakor. Ez 11.50 ismert tulajdonsága vagy a frissítés miatt jelentkezhet?- nálam a bezáráskor aktív munkamenettel indul az Opera, viszont ilyenkor az összes ilyen fülön aktív a keresősáv (amit a pont-tal lehet előhívni alapesetben) és nem is rejtődik el automatikusan. Viszont hiába kapcsolgatom le a keresősávot minden fülnél, a legközelebbi indításnál ismét ott van minden az Opera indításkor megjelenő fülön. Ötlet mi okozhatja?
- a címsor alatti indítósávot használom és ide behúztam 1-2 oldalt régebben. Ezeknél a "linkeknél" eltűnt az oldal logója és csak piros téglalapban fehér csillag látszódik mindnél.
Hogyan lehetne a logókat visszavarázsolni ill. szöveget esetleg lehet-e hozzájuk szerkeszteni. Mondjuk a logó jobban érdekel, szöveg nélkül eddig is megvoltam.Egyelőre ennyit ami gondot okoz nálam, bár nemigazán volt időm tüzetesebben vizslatnom az új jövevényt
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
karldergroße
senior tag
Sziasztok.
Próbálom használni az Opera mailküldő szolgáltatását, de csak letölteni tudom a leveleimet, elküldeni nem. Min múlhat ez? Mire kell gyelni a beállításoknál?
3 emailcímem can, egy citromailes, egy freemailes és egy gmailes.
-
fatal`
titán
válasz karldergroße #13963 üzenetére
Gmailt beállítja magától, de akkor csak a gmailes postafiókodból tudsz kifele emailt küldeni.
Többinél meg arra ügyelj, hogy az internetszolgáltatódtól kapott SMTP jól legyen beállítva (és a titkosítás is, ha szükséges).
-
Dictator^
veterán
kikapcsoltam a speed dial sync-et, amijó, mert tök feleslegesen frissíti be az oldalakat.
viszont ami idegesítő, hogy homályosan jönnek be a speed dialok képei, ilyen cacheelési állapot előtti.Ötlet? Ha lefrissítem, akkor jó, egy idő után akkor megint lemegy homályosba.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #13960 üzenetére
Az ikonok így rendben vannak. Gyorsan belenéztem az ikon könyvtárba és meglepődve tapasztaltam, hogy az eleddig 10 MB környéki mappa most az 5 MB-ot sem éri el. Sajnos a könyvjelzők ikonjai is köddé váltak
A jobb klikk tulajdonságot viszont nem vágom min kellene végrehajtani
A keresősávnál viszont annyit sikerült kiderítenem, hogy akkor jelenik meg minden megnyitott fülnél, ha ki- vagy bekapcsolom az oldalsávot (F4)
Érdekes egy jelenség mondhatom
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz fatal` #13964 üzenetére
Sajnos akkor ez nem fog menni, mivel nincs fix internetszolgáltatóm. Laptopom van és mobilnetem (Vodafone), amit már Outlookra sem lehetett konfigurálni. Ráadásul gyakran használom a szomszédok wifijét is, valamint a munkahelyemen vezetékes netet. Tehát a fix smtp beállítása lehetetlen.
-
AtHoS
nagyúr
válasz karldergroße #13967 üzenetére
Használd a gmail-t küldésre a többiről meg csak olvasgatsz
Avagy beállítod a voda levél szerverét a citro és free kimenőkhöz:
smtp.vodafone.hu
port: 25voda e-mail név+jelszó kell hozzá. Ha ilyen nincs, akkor ügyfélszolgálattal kis csevej kell, hogy létrehozzák. Vodával nincs tapasztalatom, de más szolgáltatónál volt, hogy nem adtak alapból e-mail címet csak telefonos érdeklődés után
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Az ikonokon. Jobb click tulajdonságok és átírod a nevét.
A keresősáv szerintem minden fülön jelen van, nem kell hozza az oldalsáv. Valami nem gömbölyű a profiloddal.
Mondjuk én címsorból keresek, így a keresőbox az elsők között van, amit letiltok.
(#13967) karldergroße: A vodafone mobilnet is egy fix internetszolgáltató, a Vodafone. Vagy néha Telenor néha T-Mobile? Akkor nem tudsz mit tenni, kénytelen leszel weben használni őket. Bár nem tudom a gmail mellé minek a citromail meg a freemail. Átirányítod őket a gmailre és beállítod a gmailt imapon.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #13969 üzenetére
A frissítési időt kell átállítani egyéni nagy időre
logókhoz pedig: ForceSpeedDialLogos
Szerk.
hunfatal
Erről a keresőről beszélek, de lehet nem a megfelelő megnevezést használtam
A jobbklikk tulajdonságokat nem találom
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Ja. Szerintem ez tök fölösleges, hogy mindig ott legyen. / gomb vagy CTRL+F és már írhatod is.
Ja hátha ide pakoltad a kedvenceid is és nem a könyvjelzősávra, akkor itt nem fog menni, itt még a középsőklikk sem megy.
Itt csak a törlés és újra ráhúzás fog segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #13973 üzenetére
A könyvjelzősávot nem használom. Gyorshívó és ez az indítósáv elegendő. A szöveghez gondolom ini-t kellene szerkeszteni, mert van két saját gombom ott, amihez van szöveg.
Most már csak a formátumot kellene valahonnan előkeríteni hogyan varázsoljam a szöveget a gombokhoz.A másikra tudom, hogy tök fölösleges, hogy ott legyen. Azt hiszem már elsőre is lejött, hogy az a kínom, ha az oldalsávot F4-el ki- vagy bekapcsolom, akkor automatikusan az összes nyitott fülön megjelenik (tehát, ha 30 fül van nyitva, akkor mind a 30 fülnél bekapcsolódik) és nem is hajlandó eltűnni automatikusan egyik fülről sem.
Asszem ettől szájbarágósabban már nem tudom leírni
-
VINIKOR
senior tag
Egy jól bevált youtube videó és hang letöltő beépülő kellene. Köszi!
-
VINIKOR
senior tag
válasz Sk8erPeter #13979 üzenetére
Ez lenne a videó letöltő kiterjesztés: [link]?
Hogy lehet megjeleníteni a kiterjesztéseket valahol a menüsávban? Ezek a kiterjesztések miért nem minialkalmazások? Miért nem a minialkalmazásoknál vannak megjelenítve?
Az opera miniben is lehet használni ezt a youtube letöltő alkalmazást?
Köszi!
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #13975 üzenetére
No ezzel a nézet sáv kikapcsolással talán megtaláltam a hiba forrását.
Mivel alapból ki volt kapcsolva, így bekapcsoltam és úgy zártam/nyitottam meg az oldalsávot.
Meglepetésemre kettő darab egymástól különböző nézet sáv jelent meg egymás felettNo utána nézek, hol is tárolja azt ami nem szükséges
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz VINIKOR #13980 üzenetére
Hát most én is felraktam, nálam így néz ki az extension: [link].
Mármint ha erről van szó: [link].Ha alapból nem jelenik meg a bővítmény a menüsávban telepítés után, akkor át kell szerkeszteni a kiegészítő fájljait ahhoz, hogy megjelenjen: [link].
"Ezek a kiterjesztések miért nem minialkalmazások? Miért nem a minialkalmazásoknál vannak megjelenítve?"
Itt van pontos definíció a minialkalmazásokra, vagy widgetekre: [link] - "Widgets - small standalone applications sitting on the desktop that use the browser's rendering engine. Widgets work under Opera which serves as a virtual run-time environment, much like the environment provided by JRE, JVM."
Tulajdonképpen tehát a minialkalmazások nem kötődnek olyan szorosan a böngészőhöz, de használják annak renderelő motorját, ettől függetlenül lényegében különálló alkalmazások.
A User JavaScript fájlok vagy bővítmények/kiegészítők egészen szorosan kötődnek az adott böngészőhöz, nem működnek különálló alkalmazásként. Többnyire arra használhatók, hogy adott oldal kinézetét vagy viselkedését, a rajta megjelenő elemek milyenségét módosítani lehessen vele, esetleg könnyebben elérhetővé tegyenek bizonyos funkciókat.Opera Minit nem szoktam használni, egyelőre nincs okostelefonom sem, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni. Próbáld ki, és megtudod!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
karldergroße
senior tag
válasz Sk8erPeter #13983 üzenetére
Kiváló kiegészítő, és a menüsávban sem foglalja a helyet, mint néhány másik.
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #13985 üzenetére
Opera minire nem tudsz még userjs-t sem rakni, meg semmit. Legalábbis régen így volt. A mini egy turboval ellátott kicsi opera, minden a norvégok szerverén keresztül zajlik és tömörítve kapod az oldalt.
Az Opera Mobilet passzolom.
-
jamike
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom van hogy ha illesztek be youtube linket mondjuk facebookra akkor csak a linket dobja be a videót nem.megnéztem másik böngészővel is ott jó volt tehát tuti vmi beállítási gond van!
légyszi seítsetek mert már átnéztem az összes beállítást és nem találok semmit!!!
KÖSZI!!!! -
troland26
őstag
sajna nem túl jó az angolom " (#13943) beers: opera:config#UserPrefs|ShowDropdownButtonInAddressfield " nekem is a címsorban lévő fülecske a hiányom
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz jamike #13988 üzenetére
Hogy próbálod beilleszteni? Van egy "Link" gomb is, ha azzal illeszted be, akkor meg kell jelennie. Ha csak simán a linket másolod be az üzenőfali kiírásnál, akkor sok esetben nem dob thumbnailt egyből a videóról. Most nem tudom, ez Opera-specifikus dolog-e, bár nem hiszem. Vagy nem vágom.
(#13987) hunfatal : ja, OK, hirtelen kevertem az Opera Minit az Opera Mobile-lal. Köszi, ezeket nem vágtam, sosem próbáltam, vagy néztem utána, mi az az Opera Mini.
Sk8erPeter
-
jamike
csendes tag
válasz Sk8erPeter #13992 üzenetére
Csak simán linkmásolással szeretném,de nem jeleníti meg a thumbnail-t.Szerintem csak operaspecifikus mert a többi böngészőnél(firefox,chrome,rockmelt)mindenhol megjeleníti egyből!!!nem értem mert az összes beállítást próbáltam de nem találok semmit...
Azért köszike!!! -
jamike
csendes tag
válasz Sk8erPeter #13994 üzenetére
Igen így tényleg jó de mondjuk ha privát üzenetbe küldöm akkor ez nincs ott!
Köszi a tippet!!!!!!! -
karldergroße
senior tag
Tisztelt Opera-tudorok!
Két kérdésem lenne:
1. Az egyik gépemen az Opera a böngésző ablak alján jeleníti meg az oldalbetöltés adatait, pl. a betöltött elemek számát, a sebességet, stb, így:A másik gépemen viszont csak a betöltött elemek jelennek meg, mégpedig abban az ablakban, ahova az internetcímeket kell írni (címsor). Szeretném, ha azon a gépen is alul jelennének meg az infók. Ez mitől függ, illetve hogy lehet állítani?
2. A kiterjesztések ikonjai a címsor ill. a keresőmező mellett láthatók, így:
Ezeket nem lehet külön az oldal más részére áttenni, pl. a panelekhez vagy a fősávba?
-
fatal`
titán
válasz karldergroße #13996 üzenetére
Jobb click a címsoron -> Testreszabás -> Megjelenés -> Eszköztárak fül -> Folyamatsáv -> Megjelenítés a lap alján
-
용 Bob
senior tag
válasz karldergroße #13996 üzenetére
Menu>>Megjelenés>>Eszköztárak>>Megjelenítés a lap alján
Chers!
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
fatal`
titán
válasz karldergroße #13999 üzenetére
A gyorshívók valószínű a témáidtól ilyen.
A második kérdésre: Sajnos a kiegészítőket nem lehet áttenni sehova. Én díjaznám, ha legalább a sorrendjüket lehetne cserélgetni, de egyelőre még azt sem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest