- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
-
nemurea
aktív tag
OK, köszi, akkor egyelőre hegesztem a 2.1-es OMV-n a HDMI-t. Közben rájöttem, hogy nekem nehezebb opció az OMV->Debian sorrend, mivel az OMV natúr telepítéskor legyalulja a teljes HDD-t, ami nem szerencsés, ha a boot HDD-n, ahova kerülne, még másik három rendszer van felrakva.
-
nemurea
aktív tag
@Dave: milyen módon tetted fel a GUI-t? Pluginből vagy SSH-n beléptél a gépre és úgy, parancssorból? Jó ötlet a core verzió... Nem laktam még be a 2.1-et, meg hagytam is szabad helyet a HDD-n egy újabb teszt-partíciónak... Illetve még egy kérdés: említetted korábban, hogy a 3.0.26-tal ne akarjak update-elni. Ez áll még?
@g0dl: az "egyszerre menjen ki" szerintem nemcsak Debian alatt szívás
-
nemurea
aktív tag
Egyébként ez így van, ahogyan Dave(tm) írja, még a netinst alaprendszer is felrak (jó) pár dolgot a desktop környezettel, amire nem biztos, hogy szükséged van, kalkulátor, CD író, mifene. Persze nem indítja el őket a boot során, tehát nem terheli a futó rendszert. Ha mégis efelé mennél (akár csak VBoxban): [link]
Egyébként én nem vagyok meggyőződve róla, hogy az OMV->Debian asztali sorrend esetén a nap végén kevesebb csomagod lesz a gépen. A nagy része magával a 'desktop environment'-tel települ, az meg ugyanúgy egy checkbox vagy parancs a telepítés során. Hacsak nem afelé mégy el, hogy külön X, meg login telepítése, de ebbe még én sem fognék bele, kezdő linuxosnál sem feltétlen evidens, mi merre van...
De ha már először tiszta OMV, akkor nézd meg az extra pluginek között a GUI telepítőset, az talán pont erre van kitalálva (?). És akkor megúsznál egy parancssoros desktop telepítést.
Még egy dolog: ha HTPC-ként is használva lesz, akkor azért nem mindegy, mennyire van készen a Debian, mikor elkezded használni. Nálam Debian->OMV a sorrend és így pl. kiválóan lejátssza a videókat, de még nem adja ki a hangot HDMI-n a tévé felé... és ilyenkor jön az nvidia+alsa+pulseaudio fórumturka. Szóval ez sem garancia a sikerre.
-
Phausto
tag
Próbaképpen telepítettem VirtualBox-ban egy 3.0.26-os beta verziót, amire sikerült ráhúzni egy gnome-ot, a linkelt oldalon leírtak szerint. Viszont mikor be akarok jelentkezni gui-ről, akkor nem engedi, rövid fekete képernyő után visszadob a login felületre. Sok találat volt a google-ben hasonló "login loop"-os problémára és mindenhol azt írják, hogy töröljem a .Xauthority fájlt és megoldódik a probléma. Viszont nekem ilyen fájlom nincs sehol. Próbáltam még néhány parancssoros trükköt amiket javasoltak, de eddig egyik sem jött be. Valaki találkozott már ilyennel? Valakinek valami ötlet?
Köszi!
-
lazydog
addikt
-
ht42
senior tag
Kicsit fogalmi dugóba keveredtél, bocsi
A vinyókon ext4 filerendszer van, az aufs egy virtuális filerendszer efölött, arra szolgál, hogy több vincsesztert egynek lásson, összesített kapacitással. Neked nem kell tudnod (de megtudhatod), hogy melyik file melyik vinyón van, egy csatolási pontot látsz, egyet fog látni a samba, az nfs.
Az aufs szépsége, hogy kb egyformán terhelődnek a vinyók, ha új file-t másolsz fel, arra a vinyóra kerül, amelyiken több a hely. Ez kicsit furcsa eredményre vezet, u.i. ha feltolsz a nasra egy sorozatot, akkor mondjuk a páratlan file-ok az egyik a páros file-ok a másik vinyóra kerülnek.
A másik szépsége az, hogy szemben pl. a raid5-tel, a winchestereket ki lehet venni a rendszerből és elolvashatók rajta a file-ok, valamint új vinyót is betolhatsz, és nem kell napokat szinkronizálni, mint pl. a raidnél. -
layerke
aktív tag
Tudom, hogy nincs jó helyen pendrive-on, de jelenleg éppen garanciális ügyintézés alatt van az SSD, amin normál esetben lenne a rendszer. Most kb 100adjára lett leírva, hogy nem jó a pendrive-on. Oké, megértettem. Ez meg hogy olvassak utána, hát nem csodálom, hogy haldoklik a topic, ha ennyi a segítőkészség. Utánaolvasok, de ha esetleg valami építő jellegűt találok, akkor nem osztom meg itt, csak a rend kedvéért, nehogy csorbát szenvedjen a topic.
-
fogtunder
nagyúr
az alapján, amit közben találtam, ezek megosztásokat fognak össze egybe és a háttérben másolgatják a tartalmat a kötetek között, az aufs nagyjából egyenlő mértékben szétosztva, a másik akkor lép tovább, ha az első HDD betelt, a filerendszer elvileg különálló, csak a kliensek felé látszik egynek.
a redundancia elvileg megoldható, ha egy share-en kívüli mappába mentem amit kell automatikusan naponta, viszont itt felléphet az a probléma, amit a Greyhole megold, miszerint mi van akkor, ha véletlenül egy lemezre kerül az eredeti és a backup is?igazából még mindig a Greyhole problémára lenne jó megoldást találni, csak nem igazán sikerül.
-
fogtunder
nagyúr
RAID 5-öt nem akarok, most is az van, bukok 2TB tárhelyet, ami kellene, a backupra szoruló adatmennyiség meg kb. 2-300 GB. az nem gond, ha külön kötetben vannak a HDD-k, de a kliensek felé egy megosztásnak kellene látszania, nem szeretnék azzal vacakolni, hogy mit mikor hova másoljak és hol keressem utána.
aufs/mhddfs jó lehet erre? mi történik, ha ezek mögül kiesik egy lemez?
-
lovi27
addikt
Igen, az kell hozzá, az extrák plugin szabályozza a megjelenést. De akkor mégis csak engedélyezve van nálad a teszt állapot is. Ha kiszeded a pipát az OMV-Extras.org/Secondary/ManagersTesting elől, akkor eltűnik a Deluge plugin is. Szerintem amúgy is tanácsos nekünk minden release candidates (kiadásra jelöltek) elől kiszedni, mivel ezek csak a hozzáértőknek ajánlottak. Mert az RC a béta állapotnál már stabilabb, de még bugokat, hibákat tartalmazható kiadást jelent.
-
nlq
aktív tag
-
lovi27
addikt
Mint root hozd létre az /etc/modprobe.d könyvtárban a blacklist.conf fájlt a következő tartalommal:
blacklist pcspkr
blacklist snd_pcsp
Majd indítsd újra az OMV-t.
Ha nem oldja meg a problémád, csak töröld le az új fájlt.Jut eszembe, ez az alaplap bekapcsolási beep-jét nem szünteti meg. Ehhez a BIOS-ban keress beállítást, vagy jumpert az alaplapon. Ha van jumper, akkor az összes előző felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest