Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aszti75

senior tag

válasz mohabá 007 #106062 üzenetére

Köszönöm! :R :R
    Ezek szerint akkor az olaj teknőt nem kell le venni.(volt olyan,aki azt mondta,le kell szedni)Hozzá lehet férni különösebb bontás nélkül is.

Jobban megnézve a képet,látom,le kell venni hozzá valóban.

[ Szerkesztve ]

• aszti75

senior tag

Sziasztok!

Nem rég vettem egy 2002-es G Astra-t. 1.2-es Z12XE motor. Ha be melegedett a motorolaj,akkor alapjáraton vibrál az olajnyomás visszajelző lámpa.Amint kb 1000-es a fordulatszám ki is alszik a lámpa.Első körben megnézném az olajnyomás szabályozó szelepet.A kérdésem erre is vonatkozik.

Hol találom azt a szelepet?Ki venném és meg takarítanám.Véleményem szerint lehet valami kosz ott,ezért van ez az anomália.

Második kérdésem az,hogy a benne lévő olaj sűrűsége ezt a tünetet mennyire befolyásolja?Értem ez alatt,hogy eléggé hígnak tűnik nekem az olaj.Ugyanis az előző tulaj túl töltötte.Így le kellett szednem az olaj mennyiségből.Ez tegnap volt,de ma néztem az olajat,amit le szedtem tegnap,és közel van a víz sűrűségéhez.Fogalmam nincs,milyen olaj van benne(tudom olaj csere az első),de véleményem szerint hideg(kb 20 fokos)állapotban nem íjennek kéne lennie a sűrűségnek.

Talán ez a tényező is befolyásolja a fentebb említett gondomat.

Összegezve:Merre is találom az olajnyomás szabályozó szelepet?Nem találok róla semmi rajzot a neten.Google most nem barátom.

Ja igen.Néztem már az "Így csináld"könyvben is,de semmi.

Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák