- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
De, a garancia az szerződés. Mint ahogy maga a vásárlás is az.
A garancia kétoldalú jognyilatkozat, amelynek egyik részese te vagy. A te (hallgatólagos) nyilatkozatod annyi, hogy tudomásul veszed, a garancia csak rendeltetésszerű használat esetén érvényesíthető és (hallgatólagosan) nyilatkozol, hogy a termékhez mellékelt használati utasítást elolvasod és abban foglaltak szerint fogsz eljárni.
Van más is, de azt már törvény, kormány- vagy miniszteri rendelet szabályozza. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
tatararpad #1874 üzenetére
Értsd már meg.
Az eladó nem vasat, hanem egy hardver-szoftver kombót ad neked el. Ezen HW-SW együttes működési rendellenességeiért, hiáiért vállal szavatosságot. Ha te ezt az együttest megbontod, akkor a garancia, ami egy szerződés, ugrott, mert szerződést szegtél.
Ha a ROM nem a gyári, akkor ott már más bizonyitási kötelezettsége nincs az eladónak, nem kötelezhető arra, hogy kipróbálja, vajon stock rommal működne-e vagy sem. De hát, állj bele egy ilyen kalandba, aztán majd rájössz.Ezért is irja ki mindenki, hogy a szoftveres beavatkozás bár nem bűncselekmény, de jogsértés, ami a garancia elvesztéséhez vezet.
Ehhez a géphez stock rom NINCS. Aki azt hiszi, hogy van, az téved. Aki azt hiszi, hogy a linkelt csomaggal képes visszaállitani a gyári állapotot, az is téved.
Egy pillanat alatt kiderithető, hogy stock rom van-e a gépen vagy sem. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
tatararpad #1874 üzenetére
Nem akarod megérteni, látom.
A módosítás nem a hibát okozta, hanem azt, hogy ugrott a garancia. A módositás ténye erre bizonyíték. A nem rendeltetésszerű használatra. Ezután pedig felesleges is olyan kérdésekről vitázni, hogy mi okozta a hibát.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
tatararpad #1867 üzenetére
Te nem vagy tisztában azzal, hogy ha szoftvert módosítasz, akkor az ez után bekövetkező hardverhibákra a jótállás nem vonatkozik, mert a szerződésszegéssel a garancia érvényét vesztette. A gyártónak csak azt kell bizonyítania, hogy a szoftvert módosítottad és ha ezt megteszi, akkor onnan a hardveres hibák javitása már a te gondod lesz, nem pedig az övék.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
tatararpad #1859 üzenetére
Na, azt a törvényt olvasd el szépen.
Aztán gyere vissza. -
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
tatararpad #1843 üzenetére
Ez nem igy van.
Ha nem rendeltetésszerűen használtad a tabot, akkor szerződésszegő vagy, ebből következően a jack csatlakozót sem kell kicserélnie. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Drótszamár #1831 üzenetére
Attól, hogy jogi fórumról van, még úgy baromság ahogy van.
A tablet egy hardver és a rajta lévő szoftverrel együtt képez egységet. Ezt az egységet megbontani a garancia elvesztésével járhat. A jótállási felelősségét kizárhatja a forgalmazó, méghozzá joggal, ha ezt észleli.
Aki a tablet szofveres védelmét megkerüli, vagy a szoftvert módosítja, az szerződést szeg és ez a garancia elvesztését jelentheti. Az már a forgalmazó joga, hogy elháritja-e a jótállási igényt vagy eleget tesz annak.
Szerinted mennyire flott az, hogy full hülye pistike rootol a neten fellelhető script-csomaggal, majd belebarmol a system-be és fut a szervizbe, hogy rakják neki helyre mert nem indul a tablet és ugyanezt megcsinálja két év alatt havonta kétszer?
-
RoundRobin
aktív tag
Távol áll tőlem, hogy éppen a tesco-t kivánnám megvédeni, de:
1. Nem vágott át a tesco senkit. Téged meg aztán végképp nem. Te IS annak tudatában vetted meg, hogy fel volt tüntetve, a készüléken a szabad tárkapacitás 2 GB.
2. Nem kamuzták, hogy az android 6 GB-ot foglal, minden gyártó úgy particionál, ahogy az neki jólesik, legfeljebb a nyakán marad a terméke.
3. Az, hogy te egy visszavitt példányt vettél meg, nem a tesco-t minősiti, hanem a tesco egyik alkalmazottját. Na meg az is, hogy elsőre szó nélkül kicserélték a gépet.
4. A két év garancia első körben egy 30 és nem egy 15 ezer forintos gépre járt volna és hogy a tesco mégis bevállalta a 2 évet a félárra zuhantatott termékre is, hát, az az ő dolga. Örülj neki. Jelzem, én akkor is megvettem volna ezt a gépet, ha csak 3 hó garanciát adnak rá. Azt is bemondom, ha ez a gép elájul mondjuk 13 hónap múlva, nekem biztos nem lesz pofám visszavinni, hogy garanciába javitsák meg.
Ki-ki másként éli meg a dolgokat, de mégis azzal kell egyetértenem, aki a másik topikban megejtette, úgy tűnik ebben az országban nincs termék amely elég olcsó lehet ahhoz, hogy jó legyen.
5. A gép és a mellé köritett szolgáltatások az bizony kettő. TV-t sem úgy veszel, hogy hozzá adják a sport1-et meg a Discovery-t. De ha netán egyik vagy másik shit tartalmat közvetit, az nem a TV hibája. Mint a mellékelt ábra is bizonyítja, attól, hogy a voip és a többi lom nem jó, a gép még simán lehet prémium, mert ennyiért az is.
6. Ez a tab - ilyen áron - elfogyott volna átparticionálási lehetőség nélkül is, mivel a vevők legalább 60 %-a azt sem tudja mi az a partició.Miért sírtunk 2 év garért ha particionálunk? Anno még nem tudtuk, hogy majd lehet.
Hát nem lehet.
A gépbe ily módon való beavatkozás garanciavesztéssel jár, mint azt Soma írta is. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
VMatteo #1749 üzenetére
Ha most nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy az egész particionálás rész illegális, hiszen ezután senki nem fizette be a plusz Artisjus díjat. Márpedig így állambácsi sok sok ezer forinttól esett el,
Ez egy marhaság.
1. A vevő alapvetően jóhiszeműen jár el, amikor vásárol egy ilyen tabot, neki az állam felé semmiféle fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Az ÁFA-t, az egyéb fizetnivalót, esetleges nyereségadót az eladó kötelessége rendezni.
2. Maga az artisjus egy gané, mocskos szervezet, többek között azért, mert lehúzza a szerzőket, előadókat, és azért is mert kilobbizta magának, hogy a reprográfiai díjat olyan adathordozók után is meg kell fizetniük a vásárlóknak, amire adott esetben csak és kizárólag saját adatok kerülnek fel. Ez már önmagában jogellenes.
3. Egy adathordozót úgy particionálhat bármely vásárló, ahogy az neki jólesik. Az fizikailag az ő tulajdona, a particionálás pedig a rendeltetésszerű használat köre. Erre való hivatkozással a garanciajogot megvonni nem lehet csak abban az esetben, ha az eladó és a vevő között arra nézve megállapodás jön létre, hogy a vevő nem módosíthatja az adathordozó struktúráját, mert az garanciavesztéssel jár.
Ired amit ír, az az igazság.
Emellett én is úgy tennék Soma helyében, hogy visszaállitást lehetővé tevő csomagot nem töltenék fel. Ez a remek tab már így is ajándék 15 rugóért. Ha 1 év garival adták volna, akkor is az lenne, ennek tetejébe a bővitett tárhely még egy lényegi plusz.
Akinek ez nem elég ... -
RoundRobin
aktív tag
Semmilyet.
A system alapvetően érintetlen, olyan mintha ROM volna. De root joggal behelyezhetsz oda progit, vagy kicserélhetsz firmware file-t, vagy szstem applikációt.
Ha kell a hely és nagyon, akkor nézd meg mennyi a foglalás most (df parancs, második oszlop) és arra hagyj rá 25 MB-ot. -
RoundRobin
aktív tag
10 megára azért nem szabad leszükiteni a mozgásteret. A system mérete plusz legalább 100 MB-ot mindenképp érdemes hagyni, aki mégsem akar, az nyilván tudja, hogy mit csinál.
Van olyan program, amit ide érdemes rakni?
Akadhat olyan progi, de ami oda kerülhetne, annak a mérete - általában - éppen nem indokolja, hogy oda kerüljön.
-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Garry84 #1392 üzenetére
A partíciókisztások lehetnek a ludasok? A nem frissülő taboknak kissé más a kiosztása?
Ez kizárt. A probléma akkor is létezett, amikor még egy gép sem lett átparticionálva.
A nem frissülő taboknak ugyanaz a kiosztása mint azoknak, amelyeken lefutott az update, hiba nélkül. -
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
iván73.hu #1344 üzenetére
Per pillanat én sem gondolom, hogy égető lenne a frissítés, de szeretem, ha minden rendben működik,
Ezt mindannyian szeretjük.
Na de, mi az ami most nem működik megfelelően? Mivel flashelni akkor szoktunk csak.
A gond az, hogy a frissités egyrészt elavult. 2013-as file-ok vannak benne.
De ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy felülirja a boot-ot, a recovery-t és egyes gépeken más, már javitott változatot is. Aminek az az eredménye, hogy a gép update után nem indul el, mivel nem a teljes tartalom iródik felül, hanem a jó tartalmat patch-eli, tehát csak a sajátmagához képest meglévő különbséget irja felül. Ez viszont egy használhatatlan adatttömeget eredményez. -
RoundRobin
aktív tag
Én sem értem miért 4MB az a két partíció, mindenesetre valódi adat csak 2MB van mindkettőn, a többi nulla, szóval lehet vmi trükk van a dologban.
Lehet, hogy biztonsági okokból van dupla terület lefoglalva, mert gond esetén a firmware-t feljebb lehet irni és van hova. Mégis csak ez a gép hardvereinek BIOS-a.
A zárt bootloader amúgy nem feltétlenül azt jelenti, hogy r/o lenne bármi is, csak azt, hogy pl. a nem megfelelően jelölt kernelt nem hajlandó elindítani a bootloader.
Igen, ezt akartam irni Somának, csak lefelejtettem. Pedig fontos.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #1337 üzenetére
Hohó!
Ez nagyon lényeges infó, mert akkor valószinűsiteni lehet, hogy az xfstk érzékeny a flash-re csak, a fastboot már nem annyira.
A linket köszi, már tegnap lehúztam a forrást. Igaz, még nem néztem bele.
Azt viszont találtam az xfstk-ról, ráadásul intel forrásból, hogy a flash előtt lehetőleg húzzunk ki a gépből minden usb-s eszközt, kivált a webcam-okat, mert ezekre kifejezetten nagyon érzékeny a tool.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
iván73.hu #1334 üzenetére
Ahh. köszi.
Jobb későn mint soha.
Arra voltam kiváncsi, hogy R/W e a partició, de látom, az.
Meglátjuk, pontosabban megnézzük miért nem akar menni a frissités, de azt előre bocsájtom, hogy az én tapasztalataim szerint a frissités nem javit semmit az amúgy is elég jól muzsikáló gép állapotán. Hozzáteszem, elég alaposan kiteszteltem a gépet, minden oldaláról. -
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
RoundRobin #1320 üzenetére
Hátha igy érthetőbb lesz:
Változtatás előtt:
__part1__ part2__ part3_______ part4___________ unpartitioned space
[........ ........ ........... ....................................... ..............................................]És változtatás után:
__part1__ part2__ part3_________ part4__________________ unpartitioned space
[........ ........ ........... ....................................................... ...............................] -
RoundRobin
aktív tag
A particiók változtatása tulajdonképpen semmi egyéb, mint a lemez legelső szektorában elhelyezkedő particiós tábla módositása, ez pedig mindössze azt tartalmazza, hogy egy egy partició hol, melyik szektornál kezdődik és hol ér véget. A lemezen lévő adatok, a file-ok allokációs táblája nem változik, nem törlődik. Ebben biztos is voltam, de csak fat tipusú particiók esetén, mivel a linux biztonságosabb, mint a win, ezért is töröl egy-egy file törlésekor visszaállithatatlanul, de az mégis más, mivel ott a file-rendszer allokációs (foglaltsági) táblája módosul, nem pedig a particiós tábla.
És a lényeg:
Ha a particiós tábla úgy van módositva, hogy a szekvenciálisan előrébb elhelyezkedő particiók méretre mind változatlanul maradnak, akkor a mögöttes particiók gond nélkül módosithatók, az elsőbb particiók adatai nem vesznek el.
Igy értelemszerűen elég a 'hátsó' particiókat felülirni, mivel az elsők változatlanul maradnak. A particiós tábla ugyan módosul, de az 'első' particiók tekintetében ugyanazon adatok iródnak felül, tehát ott érdemi, működésre kiható változás nem történik.Változtatás előtt:
part_1 part_2 part_3 part_4 unpartitioned space
[----------- ------------ ------------ -----------------------------............................................]És változtatás után:
part_1 part_2 part_3 part_4 unpartitioned space
[----------- ------------ ------------ ------------------------------------------...............................] -
RoundRobin
aktív tag
Megcsináltam _Soma77_ "Partíciós tábla generátor v2" munkafüzetét Google dokumentumban, elérhető ITT.
Androidhoz illik legealább egy Google fiók, s akkor már van Google Drive (leánykori nevén Google Docs) is, azaz használhatók a Google dokumentumok.Köszönöm!
Aranyos vagy, hogy igy népművelsz engem, de a google attól még csak egy kémgép marad amit én aj övőben is kerülni fogok, az android és a google drive is azért elég jól elvan nálam úgy, hogy mit sem tudnak egymásról, a particiós kiosztást pedig meg tudom oldani magamnak. -
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
Ha már lefutna , akkor már ot is vagyunk .Ugyanis olyan launcher kellene , amibe már a futás végén a cwm megkapnánk , és nem kellene irkálni.Tehát felutna egy launcher script , és egyből a cwm et kapnánk onnan persze már egyértelmű a helyzet.
Nem ilyen egyszerű a helyzet. A launcher script, tulajdonképpen nem launch-öli a cwm-et. Semmi mást nem csinál, mint átmásoltat a fastboot-tal 3 file-t, valamint triggerelteti vele a driodboot-ot.
A folyamat ez:
- cwm package plusz trigger, plusz reco launcher átmásolódik.
- ramdiszk készül, particionálva lesz majd oda kerül a cwm package.
- cwm megkapja a vezérlést a launchertől, de ez nem azonos a launcher scripttel, csak a nevében.A launcher script, mint irtam, nem csinál semmit, csak paraméterezi a PC oldali fastboot-ot.
-
RoundRobin
aktív tag
Meg lehet, minden további nélkül, csak azt nem tudom, minek?
1 GB RAM-mal van szerelve a gép.
Ja, ha csinálod, akkor ne felejtsd el: SWAPONHa szerkeszted a TBL file-t akkor a swap partició tipusa nem DATA hanem SWAP kell, hogy legyen.
Még annyit, hogy linux alatt nincs ekkora swap, hogy 7-800 MB. 128 MB-os swap van és ebből lehet összesen 8 db. Bár ma már lehet, hogy nem igy van.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - iPad Air M1 / 5. generáció / 64GB / Wifi / Pink / Garancia!
- Galaxy Tab S10+ 5g és Gyári Smart Folio keyboard Samsung vásárlás
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest