Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

Nos, néhány dolog, ami zavar a telefonban:
    - nem megy az MTP mód normálisan, csak a ColorOS driverével, ami persze csak win-re és osx-re van, így linux alatt bedugom, és semmi nem történik :((
    - másodszor fordult elő, hogy "magától" bekapcsolt a zseblámpa funkció, nem tudom mitől, először mellettem volt az asztalon, felemeltem, és látom, hogy világít, másodszor pedig a zsebemben volt. nem tudom miért csinálja, remélem nem tartós jelenség.
    - Nova launcherrel nem működnek túl jól együtt a CM rendszertémái, az ikonokat nem veszi át rendesen. Néhány ikon megjelenik ugyan, de amik nincsenek benne az adott pakkban, azokat hagyja a Holo alapikonokon, míg Trebuchet alatt ezeket is az ikonpakk szabályai szerint hasonítja a témához. Erre az a megoldás, hogy a Nova alatt kell ikonokat beállítani, de az meg nem látja a rendszersémákat, csak amiket külön hozzá töltöttem le. A Trebuchet pedig kicsit fapados, nem lehet normálisan átméretezni widgeteket, a kezdőképernyő ikonrácsa is fix, így azt nem szívesen használom.
    - valamiért CM alatt elég sokszor kapok "Exchange service stopped unexpectidly" üzeneteket, ezt is remélem javítják
    - a download.cyanogenmod.org oldalról letölthető CM nightly nem akart felmenni, bár ezt még a fastboot/bootloader nyitás előtt próbáltam, lehet, hogy neki kellene újra ugrani, csak a francnak van kedve megint feltenni az összes appot újra.
    - annak ellenére, hogy HD kijelző van benne, igazából a rendszer nem hasznosítja annyira ezt a felbontást szerintem, az ikonok és egyéb UI elemeg elég nagyok, kicsit olyan érzésem van az N4 után, mintha egy az egyben széthúzták volna a GUI-t erre a méretre, csak nem lett tőle pixelesebb. Egy DPI állítás jól jönne szerintem (ez amúgy a N5-nél is ilyesmi érzés volt).

Ami tetszik a telefonban nagyon, az kb minden más. Kellemes a fogása, bár egyre inkább látom, hogy az egykezes használat az kicsit kompromisszumos, váltogatni kell a fogást rajta, illetve nem mindig áll minden kézre. Viszont ezért cserébe gyönyörű nagy kijelző kárpótol. Illetve imádom, hogy gyakorlatilag nem kellenek a gombok, mert duplaérintésre feléleszti a képernyőt, az állapotsávra tapintva kétszer pedig lezárja, így nem lesz olyan gond, hogy túl hamar elhasználódik a mikrokapcsoló a fizikai gombokban.

Aktív témák