Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Mikor lett 199 fos a parlament?
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #55291 üzenetére
-
bobsys
veterán
En csak ennyit tudok jelenleg hozzaszolni
God bless the man who invented the yoga pants -
bobsys
veterán
válasz
Integra #55234 üzenetére
Mult heten voltam az eves altalanos egeszsegi felmeresemen ami semmi extra csak vizelet es ver vizsgalat meg a szokasos vernyomas, suly ellenorzes. Reggel 8-ra volt idopontom, odaertem es mivel uj beteg voltam kezembe nyomtak egy tabletet amim ki kelett tolteni a szokasos dolgokat ugymint kortortenet, csaladban elfofordulo betegsegetk stb. Kitoltes utan 5 percel behivtak, 15 perc alatt vegesztunk es elkoszontunk egymastol. Holnap reggel 9-re pedig megyek az eredmenyekert.
Gyerekorvosnal viszont meg nemtudtunk 1 oranal hamarabb vegezni hiaba megyunk idopontra -
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #55096 üzenetére
Masrol beszelunk. A napidij az a fizetesen es az uazasi koltsegen felul van, hogy fedezze a napi kajadat. Az adohatosag szabja meg, hogy mennyi ami adhato adomentesen, itt varosonkent. Chicagoban $52. Ennyit kapok en is a managerek meg a C betusok is ha ide jonnek. A contractor az az alvallalkozo az o oradija magasabb mint az enyem, mert nem alkalmazott es semmilyen benefitet nem kap. Egy contractornak ha rendes egeszsegugyi biztositast akar akkor ki kell csengetnie havi $1200-$1500, 1-2-3 honapos szerzodesekkel dolgoznak amit folyamatosan ujitanak ha tovabb tart a project, de barmikor mondhatjak, hogy akkor holnap mar nem kell jonni. Ha pedig szabadsagon vagy akkor penzt se kapsz (nem veletlen, hogy itt a fizetett szabadsag az benefit)
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #55078 üzenetére
Olajipari contractoroknal kemeny szorzok vannak. 2K napidijjal itt eddig cegek araiban lattam, de abbol az ember maga termeszetesen - mint az mar szoba kerult nemreg itt - kevesebbett lat, de $800-$1000 az belefer Washington kornyeken tobbett is eltudok kepzelni, de az ottani arakkal nem vagyok tisztaban, az a rengeteg kormanyzati melo miatt picit mas vilag
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #55026 üzenetére
ujra, de valoszinu, hogy ki is nyirna a particiot es akkor formazas utan uresen titkositanam aztan masolni a szajret vissza
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #55023 üzenetére
semennyire, van backup
-
bobsys
veterán
Raeresztettem a truecryptet a 1.3 TB lemezemre, mar csak 24 ora van hatra a titkositasbol
FehérHolló:
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
ez a jovo, de en attol tartok, hogy aminek van netkapcsolata azt megtorik es nem tenne jot egy eppen az autopalyan suhano autonak amikor azt mondjak neki, hogy akkor most te igazabol hatrafele tolatva parkolsz
A szorakoztato elektronika meg a terkep internet kapcsolata mondjuk rendben van, ha egy a fo rendszerektol szeparalt buson fut. -
bobsys
veterán
Most olvasom. Elinditjak a ceget, de hat nem nagyon van elore lepes ezert kirakjak kickstarterre, megorulnek erte az emberek osszedobnak 2.5 millio dollart majd a ceg gyorsan eladja magat a sikeres kickstarter kampanyt lobogtatva 2 miliardert. A tamogatok meg majd kapnak egy polot. Ugyes.
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Kocsi akkumulatorom meghalt. Felhoztam toltore raktam, tolto kiirta, hogy rendben feltoltve. 2 napot meg allt aztan most levittem de nem inditja be a kocsit. Kozponti zarat nyitja, de a muszerfal halvanyan pislakol. Nemtudom mennyi folyadek van benne es egyaltalan segitene-e rajta ha utantoltenem ha alacsony a szint? Vagy kuka es mnejek el vegyek egy ujat?
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #54938 üzenetére
koszi, akkor mondanom kell holnap a dokinak, megyek TBC tesztre
-
bobsys
veterán
Kotelezo a TBC elleni oltas Magyarorszagon?
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #54929 üzenetére
szerk: asszem beneztem
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #54923 üzenetére
Felrertesek elkerulese vegett, egyaltalan nem panaszkodom, tisztaban vagyok vele, hogy sok mast is ebbol fizetnek.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #54920 üzenetére
Alap, hogy $200-$250/orat szamlaz ki a ceg az ugyfelnek minden ledolgozott oram utan aminek persze en csak a toredeket latom. Par evig elvagyok itt es utanna meglatom, vagy ceget valtok vagy elmegyek contractornak olyan oradijjal, hogy csak 10 honapot kelljen dolgoznom. Ehhez valoszinuleg koltoznunk kell, mert del Florida nem egy IT kozpont
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #54909 üzenetére
idegesitoen beszel a csavo
ugy latszik erre van piaci igeny, a felenel olcsobb legyen a repulojegy es akkor ezt kapod, de ertelmet nem latom, miert nem lehet a becsekkolast elintezni a terminalon es akkor csak ki kell setalni nem kell a fem bodean megint egy fel orat varakozni
Ausztraliaban is repultem ugy, hogy nem alltak be a jetwayre, mert nem is volt es ki kellett setalni, de nem volt feluton meg egy fel oras megallas. -
bobsys
veterán
Itt uvoltenel annyian nem indexelnek (koztuk neha a rendor sem), ellenben nem vegzalnak olyan indokkal, hogy mert, azert, csak. Akkor allit meg ha valami nincs rendben, lampas keresztezodesek bekamaerazva, iskolaidoben pedig a school zone elejere kiall a rendorauto felkapcsolt villogokkal, hogyha veletlen nem veszed eszre a sargan villogo school zone tablat akkor is eszedbe jusson es lassits le nem pedig a bokor moge bujva trafiznak. Ha jonnek mogottem nem randul gorcsbe a gyomrom, hogy barmikor kiszedhetnek csak azert, mert olyan kedvuk van.
Lejart papirok. Az eves "sulyado" lejarta elott jon a level, hogy 1 honap mulva lejar es leszek szives kuldeni egy csekket vagy online hitelkartyaval is kifizethetem
-
bobsys
veterán
A multkori Mustang fekcsere szopas utan a Crown Vicet elvittem egy masik helyi kis muhelybe. A tulaj egy algeriai hapsi aki neha angolul, neha arabul ha pedig kanadai ugyfel jott akkor franciaul tolta a dumat
Masfel ora alatt lecsereltek az olajat, elmentek hoztak ket uj elso gumit (Sumitomo, 225/60 R16 $110 darabja szerelessel) es meg a logo kipufogo csovet is megcsinaltak (2 gumi ize tartja, eleg erdekes megoldas). Kellemeset csalodtam es messzire kerulni kell a nagy cegek autoszerelo uzleteit, mert szarul dolgoznak, de legalabb dragan.
-
bobsys
veterán
Viszlat,
Columbusban rohogni fogsz az elso par napban olyan kiejetessel fognak beszelni az emberek. Ez most onnan jott, hogy felhivtam egy ceget akik a drog meg TB tesztet intezik es North carolina kis eldugott varosaban vannak ahol a jo kis redneck kiejtesu angolt nyomjak szinten. -
bobsys
veterán
válasz
bandus #54781 üzenetére
Hivd fel/kuldj e-mailt a budapesti British Councilnak, hogy kuldjenek egy listat azokrol a tanaraikrol akik tartanak kulon orat. IELTShez en igy keszultem fel, egy ausztral anyanyelvu tanarral (magyarul nem is beszelt). Akkoriban 5K/ora volt valahol belvarosban mar nem emlekszem, hogy hol. Ha kell meg megvan az elerhetosege (valahol, azt hiszem
)
Gondolom nemcsak nyelvvizsgara felkeszitest vallanak, de mondjuk azert az jo gyakorlas, megtanitanak konnyen beszelni teljesen atlagos temakrol, megtanulsz gyorsan regalni a kerdesekre, szokincsed bovul ilyesmik. -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #54742 üzenetére
teljesitmeny? Az integranal volt ilyen az usa verzio 140 loeros volt
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #54718 üzenetére
-
bobsys
veterán
Bezartak a topicot?
-
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #54179 üzenetére
Ne ess abba a hibaba, hogy forintban szamolsz kulfoldi fizetest ha az illeto ott is lakik, mert semmi ertelme, nulla informacio tartalma van.
(#54184) Viszlát: helpdesken az emberek 90%-a bolcsesz ket idegennyelvel
-
bobsys
veterán
Pont azt neztem meg a Nikon D3100 gepet. De ezt rabizom a felesegre, mondtam neki, hogy olvasson utanna par dolognak es utanna leulunk megnezzuk mi van a piacon, de elso ranezesre a hasznalt gepek nem annyival olcsobbak, hogy megerje megvenni a par eveset mikor kb. $100 tobbert a vadonat ujat is megtudom venni a boltban.
-
bobsys
veterán
Basszus, kerdezek egyet szakmai topicban es nagyjabol en vagyok a rongyrazos kis kocsog, hogy nem ertek a DSLRhez de szeretnek egy alap, hasznalt, olcsobb modellt a felesegnek.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #54117 üzenetére
Aligatorok nincsenek a varosban, se kigyok (az Ausztralia volt
)
Csutortokon mig Chicagoban voltam jott a figyelmeztetes a telefonomra, hogy otthon tornado warning este 7-ig. Feleseg pedig kuldott egy kepet es csak annyit irt, hogy jon.6 vagy 7 eve volt egy igazan nagy hurrikan itt, 2 napig nem volt aram de nem vitte el a fel allamot ismerosok szerint persze felelmetes volt mikor megerkezett de nem csinalt nagy pusztitast
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #54114 üzenetére
Folyamatban van a mindent beszkennelek...
Ez nalunk mar megvan amint jon uj irat mar szkennelem is es megy egyelore csak a felhobe, tavoli gep/merevlemez meg nincs, de maga a fizikai dokumentumot leviszem a 2 sarokra levo bankba ahol berlek egy safe boxot. Kulon beton szobaban vannak a dobozok, meglehetosen vastag ajtoval, de nemtudok rola semmit, hogy mennyire all ellen a hurikannak igy most olyan trezort nezek ahol van tanusitvanyuk, hogy mit bir ki (raadasul itt szamolni kell meg azzal is ha jon egy cunami szeru dolog)
-
bobsys
veterán
A honap mondata elhangzott a ma reggeli megbeszelesen az egyik emberketol miutan meg lett neki mondva, hogy ami miatt probal lebaszni mindenkit arrol jo sok email szuletett es o volt az egyik cimzett
"Egy csomo e-mailt kapok, nem olvasom el oket" -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #54033 üzenetére
Zoldkartya interju elott egyszer hivtam a Sydneyben levo kovetseget es hat, khm.. elegge erdekes hangon beszeltek velem (a minimum jelzo az, hogy unott). Miutan megvolt a zoldkartya megint felhivtam oket valami mast megkerdezni (fene sem emlekszik mar a reszletekre) es amint megemlitettem, hogy zoldkartyam van egybol valtozott a hangulat elkoszoneskor meg gratulalt is az illeto. Gondolom millio hivast kapnak aztan leszarjak azt aki nem allampolgar/GC tulajdonos.
A mostani melon a kollegam H1B visan van, ot konkretan halalra szivattak mindig a hataron/kovetsegen igy 2011 ota inkab nem utazik kulfoldre. -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #54012 üzenetére
Leadtuk az utlevel kerelmet a Jenonel (tudod, a Polga Jeno hivatalban
). Egy het mulva jott egy e-mail, hogy megkaptuk a kerelmet itten van az ugyszam itt meg a honlap ahol lathatod, hogy hol all az ugy. Az email utan egy hettel nezem es meg nincs semmi valtozas. aznap este lemegyek megnezni a postat es hopp jott egy level a Department of Statetol benne az utlevellel
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53967 üzenetére
Dear blabla HR/emberke,
I would like to apply for the blabla position.
kisero duma, hogy mittudomen mit cisnaltal eddig, hany ev tapasztalatod van
I am an independent, self-motivated, a team player, who performs well under pressure and is able to explain technical details to a non-technical person (szoval bullshitgenerator on)
As a akarki with a solid background of xyz years I believe I can help the comapnyname achieve its IT mission and goals given my expertise and experience.Thank you for your time and consideration.
I look forward to hearing from you.Sincerely,
bobsys -
bobsys
veterán
válasz
neduddki #53943 üzenetére
Pont tegnap voltam kint a parkban barbizni. Mond meg az amcsi haveroknak, hogy ne a langolo szenre rakja ra, hanem amikor mar csak parazslik. 6-7 perc/oldal es takarja le. Maris nem lesz megegve es szep mediumra lesz sulve
en speciel jobban preferalom a gazos bbqt, de nem tarthatok az erkelyen -
bobsys
veterán
válasz
neduddki #53940 üzenetére
Mert sok amerikainak a barbi az amit ir a cikk is, hogy szarra kenegetik az edes szosszal ami jol raeg a husra. Itt hihetetlen, hogy szinte mindent cukroznak, de legalabb dietas colat iszik melle
Vannak olyanok akik tenyleg finoman megtudjak csinalni, de a legjobban elkeszitetteket Ausztraliaban ettem csak ok meg zero fuszert hasznalnak es miutan keszen van a hus utanna fuszerezi az aki szeretne. -
bobsys
veterán
Erre annyitr tudok en tanacsolni, hogy
-Europan kivul akkor megfelelo atalakito az elektromos cuccoknak
-USAnal figyelni, hogy itt 110V van, laptop adaptere mukodni fog-e, villanyborotva stb...
-Ha tobb mint ket het akkor olyan hotel ahol van mosogep, leadni a recepcion tisztitasra 2 heti ruhat sokba fog kerulni
-Megbizonyosodni rola, hogy a ceg minden koltseget fizet a kajan kivul es kapsz elore meghatarozott napidijat amibol tudsz venni magadnak etelt/etterembe menni
-Hosszabb idore akkor alap gyogyszerek fejfajasra ilyesmikre -
bobsys
veterán
a kartyat a citi bank adta es ma a fiokban lattam a plakaton, hogy hasznaljam a kulfoldi citi fiokban, mert az nekem jo lesz es probaltam megkeresni, hogy milyen arfolyamon szamolnak ha mar ingyen adjak a keszpenzfelvetelt a kulfoldi fiokjukban, de szamomra ez az info megtalalhatatlan
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #53726 üzenetére
Pedig en segiteni szeretnek csak nem lehetett kihagyni.
A Citibank pedig nem csodalom, hogy majdnem becsodolt. Ma reggel 45 percbe telt megvaltoztatni a cimemet a safe boxomhoz es nem tudtak megmondani miert nem lett automatikusan levonva a dija mikozben mar kitoltottem a papirt rola masfel eve, toltsem ki ujra (@nyad) es az ezevi dijat tessek szives a penztarban befizetni, mert o nemtudja a levonni a szamlamrol.
Most pedig fel oraja keresem, hogy hogyan valtjak az USD/HUFot, de nem talalom az oldalukon (bezzeg a cseh citibank oldalan megtalaltam az USD/ZCK arfolyamot) -
bobsys
veterán
Oooo, ize.. ezt igy nemtudom feldolgozni, marmint, hogy ilyen van
A társasházi törvény 2013 végétől hatályos módosítása előírja, hogy a közös képviselőknek tájékoztatniuk kell a lakókat, hogy éves szinten és havi bontásban mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. Ha ezt elmulasztják, 15 000 és 500 000 forint közötti fogyasztóvédelmi bírsággal sújthatók...
...Ha nem tenné ki, akkor feljelentenénk itt jó néhányan, mint a pintyAz egesz olyan mintha a Brazil c. filmnbe olvasnek bele
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun #53638 üzenetére
Sajnalatos
-
bobsys
veterán
Van valami mobilinternetes topic? Egy ilyet akarok venni ami szerintem mukodne mindenhol meg Magyarorszagon is, de csak jo lenne a megerosites
-
bobsys
veterán
Tudom first world problem meg minden de 5 oras kesesben van a gepem. Ha nem csusztatjak tobbett akkor is hajnali 3 ra erek haza. A keses oka nincs szemelyzet, mert azok meg Minneapolisbol jonnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Macrodroid
- Filmvilág
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest