- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33506 üzenetére
Átvételkor kell fizetni.
Mondj egy olyan normális helyet, aminél
- ha beszarik a gép, lesétálok 500 métert, és beviszem hogy hibás, garanciában intézkedjenek.
(És az jelen pillanatban nem megoldás, hogy "költözz el lakott területre")
- Ugyanennyiért (vagy olcsóbban) adják
- garantáltan meghozzák előbb, mint az akkor épp aktuális Euro-s ígéretÖtletek, hogy elküldöm őket és nem kérem a cuccot nem megoldás csak akkor, ha mégsincs annyira szükségem erre a cuccra. Cégnél már mindenki ezt mondta, de nekik speciel éppen pont nincs szükségük rá, könnyű kibicelni. Persze mikor a kiszállított ebéd 2 percet késik, akkor már közfelháborodást okoz nekik. Én meg olyankor mondom hogy már rég visszaküldtem volna..
Egyelőre a legtöbb webáruház drágábban, vagy csak ugyanolyan határidővel vállalná a szállítást, mint jelen pillanatban ezek. És a garanciához utazgatnom kellene. Az áruházlánc többi üzletében csak polctermékek vannak, azt nem szívesen vinném el, ráadásul 3-4 ezerrel drágábban, mint a webes rendelés esetén.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #33483 üzenetére
[Válasz:]
"Euronics Műszaki Áruházlánc: Kedves [BlacKSouL]! Köszönjük szépen ügyfélszolgálatunkra küldött levelét. Először is, elnézését szeretnénk kérni a kellemetlenségek végett! Felvettük a kapcsolatot beszállító partnerünkkel, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 02.25-én, hétfőn kapja meg salgótarjáni boltunk az Ön által megrendelt terméket. Amint beérkezik a készülék, Kollégáink azonnal felveszik Önnel a kapcsolatot. Szíves türelmét szeretnénk kérni áruházunk megkereséséig, és további szép napot, kellemes hétvégét kívánunk!" -
BlacKSouL
addikt
A következők az EURONICS facebook oldalán, valamint a saját oldalamon a következő formában közzétéve:
"Tisztelt Olvasók!
Ahogy látom nem egyedüliként küzdök a problémámmal, de én is közreadom a történetemet. Ismerik már egyébként is elég sokan...:Euronics saga :
2013.01.28-án megrendelt termék ma, azaz 2013.02.14-én a következő fázisnál tart:
Az ügyfélszolgálaton 5. alkalommal történt érdeklődésemre a korábbi 4 alkalommal hallott információk, miszerint a központi raktárba nem érkezett meg a termék a beszállítótól, a következő információkkal bővült: Az eredeti beszállítónak kiadott megrendelés leszállítás során sérülten érkezett be a központi raktárba, ezért a terméket újra kellett rendelni a beszállítótól. (Értékelem, hogy nem sózzák rám a sérült terméket, és megértem a problémát, de azt is mondhatnám, hogy nem én a VÁSÁRLÓ törtem össze a szállítmányt...
Az ügyfélszolgálat 17 nappal a megrendeléstől számítva a következő, a várható szállítási határidőre vonatkozó információt közölte: A termék várható beérkezése a központi raktárba előreláthatóan a következő hét vége, azaz nem korábban, mint 2013.02.21. Az ezutáni legközelebbi szállítási időpont a központi raktárból az átvétel helyére az ezt követő hétfő, azaz 2013.02.25.
[folyt. köv. 2013.02.25-én][folytatás 2013.02.22]
Az ügyfélszolgálat 2013.02.14-i telefonos tájékoztatása alapján a megrendelt termék központi raktárba érkezése a mai napig, azaz 2013.02.22-ig várható. Mai, 2013.02.22-i telefonos tájékoztatás alapján a termék ESETLEGES várható beérkezése a központi raktárba a mai napon '13.02.22-én várható, de nem 100%. NEM VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ, hogy a termék a következő hétfői, azaz 2013.02.25-i üzletbe szállítással megérkezne, valamint az sem 100%-ig biztos, hogy a következő, szerdai, 27-i szállítással egyáltalán megérkezne.
Abban az esetben, ha ez nem történik meg, a következő szállítás az üzletbe 2013.03.04-én várható. Semmi, és senki nem garantálja, hogy 36 nappal a megrendelésem után egyáltalán esélyem lesz hozzájutni ahhoz amit rendeltem.
36 nap alatt Japánból is megérkezik egy egész konténer.És én naív ügyfél még mindig azt gondolom, hogy az EURONICS helyre tudná állítani az elmúlt 26 nap alatt(és a következő kitudja mennyi alatt) elvesztett hitelét és erősnek képzelt pozícióját azzal, ha felajánlanak egy csökkentett végső vételárat a mai világban erősen szokatlan extra hosszú szállítási idő miatt. Nem gondolom, hogy a cégnek ez óriási veszteséget jelentene, de a sztorit immár elég sokan ismerik és követik nyomon akkor is, ha kompenzálással pozitív, és akkor is, ha anélkül 'kissé' negatív szájízzel végződik az ügy.
(A számomra méltányosságból nyújtott kompenzáció költségét pedig nyugodtan verjék rá arra, aki a szállítmány sérülését okozta...)
" -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #32531 üzenetére
Itt még esik, egyáltalán nem olvad, a kamionok reggel 7 óta arra várnak, hogy valahogy bejussanak, és felvegyék/letegyék a szállítmányokat. Közben eltekertek maguk alatt több tonnányi havat, de haladni attól nem haladnak, csak a gázolaj, meg a kilométer fogy egyhelyben állva.
-
BlacKSouL
addikt
Nem mentünk el ma Esztergomba... A munkába alig tudtak néhányan bejönni, a késés általános volt, volt aki 1 órát késett. 20-25 centi hó, gyakorlatilag szűz, takarítatlan utak, intenzív havazás. Úgy hallottam rádióból az M3 áll, az M0 áll, tiszta kirándulóidő. Az egyetlen kamion ami bemerészkedett, keresztbe beragadt a rakodórámpánál, mert hiába túrták el a 15 centit, mire betolatott, már újabb 5-8 centi leesett, most az "életéért küzd", hogy egyáltalán az udvarra ki tudjon állni. Persze a rámpa 10 fokos lejtésű...
Én öltönyben nyakkendőben ástam ki a hóból a garázsajtót, aztán 800 méteren túrtam magam előtt a lökhárító aljával a szűz havat az utcában.Mondjuk ahogy hallom pl. Pesten már nyoma sincs a hónak...
Persze ha ott leesik 5 centi, akkor az egész ország pánikba esik..
Hiába, a vidék az csak vidék.Kollégák most mondták, a rádió szerint a 21-es főút is járhatatlan...
Na mindegy, hurrá, jajjdejó, deszép a tél...
-
BlacKSouL
addikt
"..azt hittem villámlás, de furcsálltam, hogy az idő teljesen rendben van..Annak ellenére nagyon jól látszódott, hogy az ablakomat teljesen hó borítja.."
Az idő teljesen rendben van, szakad a hó, az ablakomat TELJESEN hó borítja, nem látok ki, de ennek ellenére nagyon jól látszódik a jelenség itt a McMurdo állomáson..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #32502 üzenetére
Tehát magának dolgozik és én adom a fizetését. Meg Te.
Céges házon belüli közvéleménykutatás, ki és miért szereti a telet: 24-ből 23 válaszaiból a "ocsmány egy undorító szar ez" a legvállalhatóbb vélemény. a maradék 1-et meg nem érdekli, neki teljesen mindegy mi van. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a skandinávok meg az írek állandóan sakálrészegek..
-
BlacKSouL
addikt
Fel akartam tenni tecsőre egy videót a korábban általam létrehozott fiókba, és már onnan feltöltött videók mellé, de már mindenféle csatornákat kell létrehozni, meg neveket meg születési dátumot megadni, meg nemoké mer ilyen már van (DEHÁT HOGYNELENNE MIKOR ÉN HOZTAM LÉTRE BAROM!) és próbáld újra, és akkoris próbáld újra... kapja be a gúgel meg az összes hozzátartozó szar. De hogy a régi videóimhoz se férek hozzá, csak ha létrehozok egy csatornát!?
..szkivan
-
BlacKSouL
addikt
21 nap, azaz 3 hét közepesnek mondható diétája/étrend-/életmódváltása jelenleg a következő eredményeket hozta:
-6,5 kg (100 -> 93,5); 3 centivel nagyobb bicepszkerület; az ízeket 3x jobban érzem, függetlenül attól, hogy sós, édes, savanyú, vagy összetett; 3 centivel beljebb lehet húzni a derékszíjat; a kajafogyasztás úgy kb. a harmadára csökkent; több gyümölcsöt-zöldséget eszem; enyhe székrekedésem van..Minimalizáltam a fölösleges szénhidrátbevitelt: fehér kenyér, kifli, zsömle, tészták, sütemények, csokoládé, hozzáadott cukor, lehetőleg semennyi, keményítő(rizs, krumpli) kevés, teljes kiőrlésűek kevés, ...kb.
A fenti miatt a fehérje, illetve a rostok bevitelének aránya emelkedett, párolt zöldségek, nyers gyümölcsök mennyisége nőtt.
Az ételek adagját az "addig eszek míg nem érzem hogy elég"-ről megváltoztattam a korábbinak a felére, mínusz 1 kanál.Nem éhezek, finomakat eszem, javult az ízérzékelésem, összement a gyomrom(már a féladag is bőven elégnek érzem)
Egyetlen problémám az, hogy kefírt eszek körtével és savanyúuborkával, kávét iszok rá joghurttal és almával, savanyúkáposztát eszek olajos hallal, erős húslevest eszek meg joghurtot, és 3 naponta tudok valami outputot felmutatni, azt is csak úgy nagy küszködve. Ha sok folyadékot is iszom, akkor azt direktbe vesére kitermelem, mintha sört innék. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
zolynet #32434 üzenetére
Mongol már nem olyan mint régen, állítólag. Én '99-2000 környékén jártam oda, akkor kifejezetten kellemes volt, magyarul nem néztek ki, ha ALL you can ettél tényleg. Azóta úgy hallom, hogy már ha másodszor fordulsz a tányérral erősen úgy néznek rád, mintha a vérüket szívnád. De azóta nem voltam, hogy ezt mondják.
Azért hiányzik Dzsingisz-kán lova, meg a pácolt muflon marinált fokhagymával és fürjtojással lepattintva a vasra...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #32399 üzenetére
Továbbá hidegben sokkal nagyobb az akksik önkisülése is, ami miatt számolhatsz inkább 40-50 km igényt.
Hozzáveszed, hogy télen többet világítasz (130-150 W fogyasztói terhelés), hogy télen nehezebben indul a motor, tehát magasabb az áramfelvétele az önindítónak és hosszabb ideig, stb...Hiába hogy nekem is 1,41 kW-os a generátorom, és kb. 1 kW-os az indítómotorom, és jó esetben 1 s-nél hosszabban nem terheli, mégis, töltés nélkül folyamatosan csökken a reggel sarukon mérhető feszültség plusz töltés nélkül. És nekem még garázsban is van, sőt, 10-12 fokra fel is tudom fűteni.
mod: ja, bocs, az indítómotornak csak a kimenő teljesítménye 1kW
A felvett meg...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #32396 üzenetére
Minden egyes önindítózáshoz számolhatsz 25-30 km-t minimum futásigényként, ami biztonsággal fel tudja tölteni úgy, hogy azt meg is tartja. Ha ez nincs meg, akkor egyre lejjebb fog kerülni az energiaszintje. És a hidegben 3 nap állás is elég lesz neki.
Önindítózás előtt érdemes mindent kikapcsolni, vagyis nem hagyni bekapcsolni, tehát az legyen az első elektromos fogyasztó. -
BlacKSouL
addikt
nnna..7 és fél óra ónosesővel sikerült 1 centi vastag tömör egyenletes jégréteget létrehozni mindenhol ahol nem sóznak,. tehát kb. a város 90%-ában. Mennnyé dógozni barom..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #32241 üzenetére
Az jó. Nálunk az operátorok 100 bruttót kapnak, egyelőre 2 műszakban. És mivel bérkiegyenlítési akció van, ezért jelenleg az is ennyit kap, aki 10 éve itt dolgozik, és az is, aki 4 hónapja. Plusz 10k kajajegy volt, mostantól meg böske.
És jelentkeznek tömegével. Sosem kellett vadászni az operátort. Viszont csak nőkről beszélünk. -
BlacKSouL
addikt
Akkor rosszul fogalmaztam. Ahova felpattintod a kávészűrőt a tartókarral és a benne lévő kávét, na az a rész ami a kávé fölött van, ahonnan a víz a kávéra jut főzés közben, alulról megnézve lyukacsos. A lyuggatás lyukainak a méretét, illetve annak hatását akartam megtudni. Illetve van amelyik egy nagy rézcsavarral van felcsavarva középen, van amelyik máshogy rögzített.
-
BlacKSouL
addikt
Számít, hogy az egyszerűbb de nem a legeslegolcsóbb kategóriájú espresszó gépek felső, beépített vízszűrője, vagyis a kerek lyuggatott fémlap, amit látunk amikor a levett kávétartónál alánézünk milyen? Na szóval hogy az mekkora lukakkal rendelkezik? Ha igen, hogyan? A Szarvasinak nagy lukai vannak, a 10-20 ezer közötti árkategóriában olyan közepes, de ahogy néztem a magasabb árfekvésűek elég aprócska lyukakkal vannak gyártva.
Mondjuk a szarvasi átmérője is a triplája a többiének. -
BlacKSouL
addikt
43, Minamiomachi,Ashikaga-shi,Tochigi,Japan
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #32208 üzenetére
Az úgy vót, hogy 2008-ban az akkori gépemre jutott valami '97. Később kaptam egy új gépet, meg új ofiszt, az már 2003 volt. Mind magyar. Otthon is magyar. Ezt használtam tavalyig, amikor is nyáron megkaptuk először a 2010-es frissítést, jól meg kellett szokni az új menürendszert, majd 2 hónapra rá a laptopot. Azon meg angol win7 volt, angol nyelvű Office 2010-el. Annyira megszoktam már a magyar offiszt, hogy az új menürendszer rejtelmei mellé még angolul is gondolkodni az egyes menüpontokon...azt mondták nincs magyar. Aztán egyszer véletlenül kotorásztam, és lett. win7 is, meg ofisz is. Már csak a menürendszerrel bíbelődök néha. De már alakul.
Igen, ezt a fordításkori 'Mellékelt' elgépelést akartam, de valóban, a Belefoglalás is elég érdekesen hangzik.
De hogy mé' az ebédidőmet rablom ezzel azt nem nagyon tudom. pedig csak 25 perc. Abba kell a mikrónak és a sétának is beférnie.
-
BlacKSouL
addikt
Na hol a hiba a MS Office Outlook 2010 Professional Plus magyar verziójában?
-
BlacKSouL
addikt
Tegye már fel a kezét, aki nem találkozott még a kályhabaszós képes viccel, és/vagy a tüdőgyulladás kórokozóit magába vonzó szeletelt hagymával, és/vagy az egytével éretségizett és külön nyelv vizsgázott hajléktalannal, mert engem már a hidegrázás kerülget attól, hogy mennyi és mennyire egyszerű emberek vannak...De én vagyok a hülye hogy kétségbeesetten próbálok némileg kiemelkedni ezekből, ahelyett, hogy kellemes megosztásmámorban fürdetném és pállasztanám az agyamat a többi pállottagyú között
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #32143 üzenetére
Igen. Inkább legyen -5 kötőjel -10 fok, szárazon, napsütéssel, mint 1 kötőjel -1 fok, folyamatos esővel, havasesővel, ónosesővel, havazással, ónos szitálással, köddel, hószállingózással, sárral, latyakkal, hókásával, jéggel, hóval. Ahogy az utóbbiak az elmúlt egy hetet jellemzik.
-
BlacKSouL
addikt
Ezen az útvonalon (FŐÚT!) tegnap este 1 óra alatt előfordult eső, havaseső, havazás, majd havaseső, eső. Az út első 6 km-én vizes út volt. A Zsidó hegyen túl vizes-latyakos, majd Kishartyántól hókásás, Ságújfalutól Szécsényig takarítatlan, letaposott, 5-10 cm vastag nedves hó, és porhó. Szécsény mellékutcáiban 15-20 centi szűz, vagy keréknyomos hó. Visszafelé ugyanez fordított sorrendben. Átlagsebesség: 30-50 km/h.
Tehát aki szerint minden rendben az utakon, és milyen jujjdenagyonjó és milyen jujjdeszép, az tehet egy szívességet... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #32009 üzenetére
Én két napja a következőket eszem/iszom:
húsleves, párolt káposzta, tejeskávé, reszelt alma, 2 liter ásványvíz, virsli, paradicsom, tejes tea, joghurt, reszelt alma, cékla, tejeskávé, tejes tea.
Kb. ebben a sorrendben szombat reggeltől vasárnap estig.
Egyetlen egyszer voltam retyón, dülledtszemmel egy félmaréknyi eredményért.Szerintem ki kéne próbálnod a fentieket, bár mindenki szörnyülködve hallgatja..
mod: Amúgy fiatalabb koromban nekem a lábasnyi pirított gríz volt ami megfogta(pici cukorral), de úgy, hogy előtte a széntabletta vizes szénporként távozott
-
BlacKSouL
addikt
Örvendezzetek csak..
Nyáron olyan döghőséget küldök rátok idén is, hogy még a szemetek is izzadni fog -
BlacKSouL
addikt
Lesz-e ugyan 320 az ajró? Mer' 300 az biztos hogy lesz, de akkor 320-nál lehet hogy adok el belőle kicsit.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #31889 üzenetére
A felsorolt problémáidra szerintem teljesen tökéletes megoldás az említett. Az 50-es szerintem elegendő az egész lakáshoz, bár nem tudom mekkora, nekünk 56 m2.
A mosógép hiába zárt, mégis jön belőle pára, amikor kinyitod meg eleve túltelített levegő jön ki belőle, és a ruhák azonnal elkezdenek párologni. Átmenetileg még a szárítóval is megugrik teregetéskor, de sokkal gyorsabban eltűnik, mint anélkül. Kb. 3-4 óra után már szinte szárazak a ruhák is.
A főzés szintén remek páraforrás, még lehet hogy jobban mint a fürdés. Mi erre is a paneltégla átütésével kivezetett páraelszívóval találtuk meg a megoldást, hozzáteszem télen muszáj a konyhaablakot megnyitni, mert valahonnan kell beengedni levegőt a kifújt helyére. Így viszont majdnem olyan, mintha nyitott ablak mellett főznénk. Szerencsére a konyha külön van(nem amerikai), és van ajtaja. Ellenben az így keletkező párát is ugye megfogja a szárító. (A főzésszag már egy más kérdés, amiatt jobb az elszívó) -
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #31886 üzenetére
Nekünk eleve beletették (mert kértük) az ablakba integrált szellőztetőt a lakás két ellentétes végében. Ez nagyon jó dolog, pláne így, hogy az egész lakás hosszába keresztbe tudnak szellőztetni. De az a rés-szélesség kevés az átszellőztetéshez, és jelentősen nem csökkenti a páratartalmat, részben mert elég magas páránál nyit. Ráadásul télen kintről hideg jön be a résen. Az előző két tulajdonság állítgatással szabályozható, de vagy magas páránál nyit, vagy elég sokat szellőzik téli hidegben is.
Ennek a résszabályzónak a fő erőssége nem annyira a pára, mint inkább a szigetelő nyílászárókkal leszigeteltté tett lakás szellőztetése. Mindamellett manuálisan is lezárható.A Trotec 50 nekünk napközben megy, amikor senki nincs otthon, vagy nem zavaró a működése, illetve a fürdés/mosás esetén. Éjszakára kikapcsoljuk. Így napközt 54-58% helyett 45-48%, és így reggelre sem emelkedik 50-51 fölé. Idén már reggelre is 48 körül marad pl. nálam. Ha napközben erősebbre veszi valaki, akkor az értékek éjszakára is alacsonyabban tarthatók. Továbbá egy intenzív szárítást követő időszak után valóban a falak, és minden bútor is kiszárad, így eleve nem kúszik olyan magasra, ami látszik szépen az első napokban napi 2-3 liter, később már csupán napi 2-3 deci víz megjelenéséből a tartályban. Ráadásul magas páratartalom esetén hatékonyabb a működése.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #31876 üzenetére
Az ilyen reklámozott Ceresit kapszulás meg golyós, meg egyéb vackok jók ugyan, nem mondom hogy nem, de csak maximum 1 kis helységet képesek párátlanítani. Én azokba nem ruháznék már be a Trotec után.
Ez a Trotec gépezet tulajdonképp egy miniatűr légkondícionáló, kicsit specializálva. Az elején beszívja a levegőt, átengedi a hűtőkör lamelláin, majd a fűtőkörén is, és hátulról felfelé kifújja szárazon. 10 perc használat után 4-5 fokkal melegebb levegőt fúj ki, ezzel számolni kell, de jól jön a fürdésnél a fürdőszobában. Van benne egy időkapcsoló, ami egyensúly esetén időkapcsoló, az egyensúly eléréséig a bekapcsolás után viszont egy páraszint érzékelő szabályoz. Ezt egyetlen tekerőkapcsolóval oldották meg. Azaz: Ha bekapcsolom 60%-os pára mellett normál állásba, akkor 20-30 percig folyamatosan megy, majd mikor a páraérzékelő a beszívott levegő páratartalmát 47-48% alattinak érzi, akkor lekapcsol, és onnantól kb. 4-5 percenként kapcsolgat be 1-3 percre. Ha időközben változik a páratartalom, akkor az aktuális ciklus során beszívott levegő elemzése alapján az időkapcsolót felülvezérli.
A tekerőkapcsolóval fokozatmentesen lehet állítani a 0 és az állandó üzem között. JAvasolt beszerezni egy megbízható és pontos páratartalom mérő készüléket, és azt a készüléktől távolabb mérni, az értékek alapján tapasztalni és szabályozni.Alul van egy 4-5 literes víztartálya, amit 2-3 naponta elég cserélni, de magas páratartalom esetén elég gyorsan telik. Automata úszós telekapcsolója is van. A beszívott levegőt porszűri.
Rengeteg előnye van, egyetlen hátránya a relatív magas fogyasztás: 150-230 W.JA, a beszívott levegő páratartalma a hűtőkör és egy köztes kör lamelláin lecsapódik dérként illetve harmatként, és ezt egy bizonyos módszerrel az alsó tartályba csepegteti le. 1 fürdéssel kb. 5dl vizet, egy mosással 1,5-2 liter vizet lehet kiszedni az adott idő (30 perc illetve 3-4 óra) alatt a levegőből.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #31876 üzenetére
Van. Mingyá' írom tovább..
Mi 2 éve ezt a gépet vettük meg. Az én szobámban ütött ki a penész a frissen cserélt műanyag ablak fölötti sarokban. A páratartalom mérő szerint átlagban 55-60% volt, fürdés meg effélék után 65-68-ra is felkúszott a lakásban, mivel a központi szellőzőt lezártuk(visszafelé jöttek a szagok rendszeresen).
Munkába állítva a gépet a lakás átlaga 42-50 közé szorítható, de kitaláltuk a megoldást a fürdésre is: A zárt fürdőszobába állítva a gépet, fürdés közben is, illetve utána még minimum 30 percig használva(ezalatt megszáradnak a törülközők is), a fürdéssel járó extrém páraterhelés szinte teljesen megszűnik. Utána kinyitjuk a fürdő ajtaját, és onnantól az egész lakást szárítja tovább.
Másik eset a mosás. Mosásnál hajlamos 70% fölé ugrani 45-ről. Mosás esetén 3-4 óra használattal 50-52-re le lehet szorítani, és teregetéskor sem ugrik 58-60 fölé. -
BlacKSouL
addikt
a tegnapi nap után következhet a mai napi nagy szundítás
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #31840 üzenetére
Bárcsak holnap itt is kisütne a nap, és 25 fok lenne...
Itt meg megint ott tartunk, hogy egy 1,4 mm átmérőjű műanyag lukon keresztül akarunk 4096 x 2304 pixelt képkockánként mozgóképként rögzíteni. Már állókép-képzéshez is ép ésszel ellentétes ez az ellentét, dehát ki venné meg a legújabb, legdrágább szarokat, ha nem lenne benne még sokkal több milliárdabb gigapixelebb terabájtabb gigahercebb újdonság.
-
BlacKSouL
addikt
Globális felmelegedés. Elsivatagosodás... [link]
-
BlacKSouL
addikt
OK. Kíváncsi leszek ott mikor jut vissza hozzám
Olyan se nagyon fordult még elő, hogy műszaki kémia zh előtt céges laptopról ingyen netezek a teremből, na már most ezen is túl vagyok.
Persze, hogy ma esett a nagy hó, mikor utaznom kell. Persze, hogy mára jöttek üzleti partnerek, olyan témában, amiről én tudnám a legtöbbet, de én nem vagyok ott. Persze, hogy amikor reggel segítenék a kollégáknak, a hálózati kommunikációm feladja a küzdelmet. Persze, hogy a partnerek közül rosszul lesz az egyik, és mire odaérnek hozzánk, már a mentők is jöhetnek hozzánk. Persze, hogy az a kollégám megy be bekísérni a kórházba, aki a második legtöbbet tudja a témáról. Persze hogy két japán marad ott tárgyalni.
Ez egy ilyen nap. Ebből még a kémia zh a legmegnyugtatóbb, minimum az esélytelenek, de remélhetőleg az esélyesek nyugalmával. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Az én nyombélfekélyem nem hallotta ezt, ezért képes volt 18 éves koromban(az előrehaladtnak számít?) kialakulni, távol a nyelőcsőtől. Ezt belgyógyász szakorvos mondta meg sokféle vizsgálat utáni gyomor és béltükrözés után. Oknak a túlzott gyomorsav-termelést, és annak bélfalra káros hatását mondta, mely eredőjét sokféle dologra vezette vissza, kezdve a túl fűszeres ételektől a kávé-tea, szénsavas italok fogyasztásán át a stresszes időszak érintésével a családi vonásig.
Ugyanakkor évente egyszer-kétszer refluxra emlékeztető tüneteket produkálok, ami alapvetően nem a túlzott savtermeléssel, hanem inkább az általad említett zárógyűrű-gyengeséggel függ össze.
A fentiek miatt sajnos a kettőt meg is tudom különböztetni egymástól. -
BlacKSouL
addikt
Remélem senkinek nincs gyomor- vagy nyombélfekélye, mint ahogy nekem utóbbi igen.
Így elsőkézből tapasztalatból tudom elmondani azt amit tudok.
A citrom(lé) felszívódás után a szervezet egészét lehet hogy lúgosítja, azonban azonnali hatása a benne lévő citromsavnak van. Márpedig egy égő gyomor nem mondható aktuálisan egészségesnek. A felbomlott gyomor nyálkahártya-egyensúlyra bármilyen sav destruktívan hat, ezt mint mondtam tapasztaltam. A gyomorban lévő savas kémhatás mondjuk a sósavnak köszönhetően legyen 2-3 körüli, eközben a citromlével bevitt folyadék kémhatása a citromsav miatt legyen 3-4 körüli. Nyilvánvaló, hogy a kevésbé erős sav és az erősebb sav keveredése egy az eredetinél kevésbé savas környezetet hoz létre, de a gyomor savtartalma attól még a beteg nyálkahártyára vonatkozóan erősen maró marad.Tehát a már felszívódott citrom(lé) hosszútávú lúgosítása eredményes ugyan, de kifejezetten kiemelik, hogy csak az alkalmazza, akinek egészséges, és általában bírja a gyomra. És mint mondtam, a gyomorégéskor vehetjük nyugodtan úgy, hogy az akkor nem egészséges.
A heveny gyomorégésre azonnali savsemlegesítő anyag kell. Aztán ha a nyálkahártya rendbejött, utána lehet lúgosítani nyugodtan savas anyagokkal.
-
BlacKSouL
addikt
GyomorSAVtól égő gyomorra szénSAVas, és/vagy citromSAVas ital??
Gyomorsav által érzékennyé vált gyomornyálkahártyára alkohol?xy-acid gyógyszerek hatóanyaga éppenhogy semlegesíti a gyomorsavat tudtommal.
ja, kólában még foszforSAV is van
maradjunk annyiban, hogy a tömény gyomorsavat(sósav) majdnem bármely emberi fogyasztásra alkalmas folyadék hígítja, ergo enyhíti a maró hatást, de javaslom a savlekötő gyógyszerek mellett/helyett a lúgos kémhatású vagy semleges italokat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #31563 üzenetére
Felgyülemlett 145 db email elolvasása, szortírozása, elemzése, értekezlet az ügyvezetővel, éves 600k € megtakarítási cél 650k-ra emelése, apróságok nemotthon.
-
BlacKSouL
addikt
alattomos és olcsó poén lenne, hogy pina, de sajnos ez attól fosabb év volt, hogy ne éljek olcsóbbnál szarabb dolgokkal 31 23:59:59-ig.
Lassan másfél éve annyira szeretnék unatkozni. (Közben meg még jó pénzt is keresni) -
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #31296 üzenetére
Én is erre gondoltam, csak az AtiTool-al. Az fent is van. Régen küzdöttem vele. Lehetett is húzni vagy 20-25%-nyit, de sose hagytam úgy, mindig alapon ment.
Délután kipróbáltam, hogy Artifact Scan-t indítottam, de amint kitette a szőrkockát, rögtön elszállt a kép, és lett két függőleges, halványodó szürke csík a monitoron kép helyett. Amint számításigény jelentkezik, azonnal elszáll. már a sok összetevős 2D is okoz neki gondot, de amint 3D-t kéne, bumm.Mindenesetre tervbe kell vennem a cserét.
-
BlacKSouL
addikt
No. Látszólag nem is igényel a rendszer drivert, pedig de.
Viszont úgy tűnik a bezárt boltok zárása megfelelő időzítés egy vga halálhoz. Ugyanis hirtelen nem jutott jobb eszembe, elindítottam egy Google Earth-t hogy megnézzem elvérzik-e a dolog, abban azért vannak 3D igények, ha nem is sok, de amint elindult volna szoftveres gyorsítással, javasolta a directx-es verziót, amire igent mondtam, és mikor a Földet elkezdte betölteni, apró ideges kockák kezdtek el ugrálni az éppen változó részeken, mint mikor egy film szarul van tömörítve.
Majd egyszercsak sötétség, és a monitor kikapcsolt.
Nyomtam egy resetet, most elindult megint, de nemtom meddig megy. Megpróbálom felrakni a C 10.2-t, aztán lehet hogy kártyacsere lesz ebből.
Még azért holnap kifújom kicsit a gép belsejét, kicsit már kezd beporolódni. Aztán kiveszem-beteszem a kártyát is.YouTube-on HD videó teljes képernyőn nézve szintén dobálja a képhibákat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #31280 üzenetére
A jelenleg fent lévő 8.8-as Catalyst.
Az elérhető legújabb meg 10.2-es, de már az is 2010-es verzió. Újabb ehhez a kártyacsaládhoz már nincs. (Radeon X600)
Na mindenesetre megpróbálom az update-et. Bízzunk benne hogy megoldód.
Köszipohár: 7 éven át nem hibázott, húzva nincs. És vannak a chipeken kis kék hűtőbordák (utólagos tuning by én) ilyesmik, gyárilag meg semmi.
-
BlacKSouL
addikt
Ezek a rejtélyes pixelek vajon mitől keletkeznek? Nem látok semmivel sem összefüggést, néhány perc, óra használat után egyszercsak felbukkannak. Van olyan, hogy egy ablak fejlécében vannak, és az ablak mozgatásakor sem tűnnek el, mindig a fejléc ugyanazon pontján vannak. felbontás megváltoztatásakor eltűnnek. De egy idő után újra keletkeznek. Nem mindig ugyanott, nem mindig ugyanúgy. Ráadásnak néha az egérmutató két oldalán is azzal együtt mozgó szimmetrikus 6-8 pixel feltűnik. De csak adott mutató esetén. Nyílnál van, szövegbevitelnél nincs, asszem linkmutatónál sincs.
Ötletek?Összefüggés lehet azzal, hogy nagyon ritkán, de kékhalálra ugrik miszerint az 'ati2dvag' hibát okoz, és a megoldás elvileg lehet driver frissítés is, de lehet kontakthibás foglalat is a vga-nál?
Melegszik, öregszik a kártya? -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Akkor ez most ilyen privát topic lett mára?
-
BlacKSouL
addikt
Mennyi finomság egy tenyérnyi készítményben. Mondjuk ittott elvesztem a zárójelek nyitása és zárása kapcsán, de azt hiszem sikerült a beágyazott függvényeket is megvizsgálni.
Az egyik titkos kedvencem a Ha-prot húspótló por.
mod: amit még maga Gugol sem ismer: "A keresett kifejezés (húspótló por "Ha-prot") egyetlen dokumentumban sem található meg." -
BlacKSouL
addikt
"A "Note II-őt" valami olyasmi, mint az "mp3-rom" és a "CD-dét"?
"
Ettől majdnem teleköptem kávéval a klavit.
-
BlacKSouL
addikt
Gondoltam villámgyorsan nekilátok a melónak... 11perc alatt 9 db levelet tudott kiköhögni a szerver. És csak tölt, csak tölt...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #31177 üzenetére
nem ...-nak néz ki, hanem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Háztartási gépek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Apple MacBook
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 4
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Hori Racing Wheel Overdrive
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest