- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
dulifiO
aktív tag
válasz
DigitXT #28303 üzenetére
Minden helyzetben más a megoldás (ha van).
Múlt nyáron 3 hónapig olyan melóm volt, ahol napi 120km-t kellett vezetni, néha többet és mégse lett még egy karist se a gépem, mert tudom, hogy hol, mi az elég.
Nem vagyok autóversenyző, nem tudnék vezetni F1-es autót (legalábbis bénábban mint, akik ezt régóta csinálják) és pont erre utaltam a szentendrei példával.LFS kör jöhetne ma du. Nem álszerény akartam lenni, bocs ha félrevezettelek. Amíg 1:35 közepe időket futottam, mindig lehagytak. Most 1'34"1-nél tartok, ami legtöbbször az első háromba azért elég, persze vannak állatok, akik verseny közben is tudnak 33-as köröket futni. Nekem ez csak versenyen kívül menne, ahol nem kell előzni és nem tartanak fel a lekörözöttek.
Nem ismerem azt a bizonyos Norbit, de utána fogok nézni. Kiskoromban autóversenyző akartam lenni, most csak egy szép, erős, nagy kocsit akarok, amivel kellemes az utazás.
Még nincs elrejtve, se megrendelve, egyelőre csak teória, később sort keríthetek/hetünk/ rá.
-
-
dulifiO
aktív tag
válasz
DigitXT #28259 üzenetére
Erre még gyorsan válaszolok: 90-nel (ezt csak pédaként hoztam, nem?), mint 1 hsz-szel előbb írtam, nem megyek át. 1. veszélyes, mert elcsaphat a vonat. 2. veszélyes, mert nem csak az autó esik szét, hanem lehet, hogy a mezőn kötök ki, mert nem elégséges az illesztés. 300k-s csekk sokkolna.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
DigitXT #28254 üzenetére
Nyugi, érzem hogy fejlődtem 2 év alatt, de továbbra is lankadatlan figyelem és senkiben sem bízok meg az úton. Ez azt jelenti, hogyha pl. autópályán látom, hogy oda fogok érni egy sor vagy autó mellé, már 2-300m-rel előtt elveszem a gázról a lábam és a fék fölé rakom, hogy gyorsabb legyen a reakcióidő. Ilyenkor azért 180-ról 150-re tuti leleassul a gép, bár nem a mérőórát szoktam figyelni, van fontosabb is. Nekem egyenesben is élvezet gyorsan menni, Fehérvártól Pestig pedig az M7-esen nincs olyan kanyar, amit ne lehetne 170-180-al biztonságosan bevenni. (Ez erősen kocsifüggő, egy F1-es kocsi valszeg 300-al is könnyedén be tudná őket venni) Ismeretlen utakon nem megyek gyorsan, hiszen ott bármi lehet.
Tudom, hogy mi a fő cél, tudom továbbá azt is, hogy az épségben maradás a leglényegesebb, de ha tehetem, akkor ezt minél gyorsabb csinálom. Szép hazánkban az erdei utak minősége oly csodálatos, hogy az autót sajnálom 70-80-nál jobban "hajtani". Legalábbis amerre járok/jártam, sajnos ez a helyzet.
A vonatos példát úgy értettem, hogyha fehéren villog (tehát szabad az út), de mégis jön a vonat. Személy szerint a 81-es számú főúton lévő vasúti átkelőn 60-al szoktam átmenni. Ez az a hely, ahol naponta megfordulok. Tuti, hogy nem jön vonat (honnan??), de szétesne az autó.
A hsz-ed többi részére is válaszolok, csak most mennem kell.
Üdv. -
dulifiO
aktív tag
válasz
DigitXT #28235 üzenetére
19 évesen egy-két hónap híján 2 éve van meg.
Nem a nevemen van, de végülis szinte mindig én vezetek, tehát majdnem olyan, illetve sokkal menőbb volt így a megfogalmazás "kocsim"/"enyém"
. A lényegen sokat nem változtat. Nálunk a család temperamentuma egészen más, itt senki se fél a sebességtől, nem az oktatómtól lestem a vezetési technikát. Valószínű, hogy ha édesapám nem tanítgat trükkökre és nem tanít meg odafigyelni, akkor nem tudnék így menni. Egyedül nagyon ritkán megyek, jóformán csak edzeni, de oda is az egyik barátommal. Barátnőmet pedig a buszmegállóba szoktam max kivinni. Megkomolyodni pedig azoknak kéne, akik ennyi idősen minden hétvégén sz@arrá isszák/drogozzák/szívják meg Isten tudja mit nem csinálnak. Bármilyen hihetetlen, de a környezetemben én igenis "jógyerek" vagyok. Még soha senkit nem veszélyeztettem egyébként, nem kellett miattam lemenni az útról. Nekem azonban már kellett mások miatt, nem is kevésszer. Pl. emlékszem az M7-esen mentem bátyámmal, nem is toltam neki (140-150), épp haladtam el egy autó mellett (ő kb 130-140, tehát alig voltam nála gyorsabb) és amikor pont mellette voltam átrántotta a kormányt az én sávomba
. Tesvérem észre se vette, én csak rátenyereltem a dudára, ráléptem a gázra, hogy minél hamarabb eltűnjek mellőle és valra húztam a kocsit ameddig a korlát engedte. Hihetetlen módonmegúsztuk egy karc nélkül, miután visszanéztem, láttam, hogy telefonált az idióta. A telefonálást nehezebb bűntetni, jóformán lehetetlen, mégis veszélyesebb volt a helyzet, mintha 200-al elment volna mellettem.
Van pár történetem még, pl. amikor 2 autó jött szembe a 2 sávos úton (ilyen többször is volt
), próbáltak oldalról belémjönni, eleddig hibátlanul vezetek (kopp-kopp). Benne van a pakliban, hogy egyszer majd nem tudom kivédeni, de nem is biztos, hogy a sebesség miatt. Egyszerűen csak rosszkor rossz helyen voltam és kész. Ha 40-el megyek át a vasúton, ahol rossz a jelzőlámpa és sorompó sincs, akkor elcsap a vonat, ha 90-el akkor meg elsuhanok előtte. Ilyen is lehet, de fordítva is. Attól nem félek, hogy miattam fog bárki megsérülni, mert kifejezettem óvatason vezetek. Attól viszont tartok, hogy valaki más hülyesége (kanyarban előzés, mobilozás miatti figyelmetlenség) miatt esetleg bármi történik.
Már belebonyolódtál.
Veled amúgyis szívesen vitatkozok vagy akárcsak beszélgetek, mert eddig a fórumon csak pozitív benyomást tettél nálam.
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Exkluzív órák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128GB Ultramarine -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3097, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest