- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabalaca67 #2086 üzenetére
Szerintem a 3. a legjobb
-
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #1964 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ez még nem a végleges nagy "durr", szerintem hamarosan jönni fog egy másik gép is
Bár fix obikat is vártam mégsem jött egy sem
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #1953 üzenetére
Azért a Nikon D7000 nagyon pofás kis cucc lett, nem tudom jobb-e nála az E5...sokszoros árért..
-
SpongyaBob
veterán
Egy másik fórumon linkelték: E5 ISO 6400.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #1938 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy túl sokat vártunk tőle. Nem lesz ez rossz, szerintem várjuk meg a teszteket, lehet hogy leeseik az állunk a képminőségtől
Viszont ami bosszantó (nagyon is), hogy az AF rendszerhez úgytűnik nem nyúltak. Hisz ez már lassan a fájdalmas kategóriába tartozik, mert engem mint átlagfelhasználót is "idegesít" pl. a CAF, mert annyira nem talál fókuszt.
-
SpongyaBob
veterán
Tessék:
1.) Nyisd ki a memóriakártya fedelét
2.) Kapcsold be a gépet
3.) A kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ábra
4.) Régebbi modelleken (E-1, E-300, E-500, stb) nyomd le a play + OK gombokat egyszerre
5.) Újabb modelleken (E-3, E-30, E-410, E-510, stb) nyomd le a menü + OK gombokat egyszerre
6.) Megjelenik a gép típusszáma
7.) nyomd le a négyirányú gombokat
a következő sorrendben: föl - le - balra - jobbra.
8.) majd nyomd le az exponáló gombot
9.) utána pedig a jobbra gombot
10.) a felső sorban olvasható az exposzám -
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #1905 üzenetére
áhh nekem tökéletesen elég az E-620
Csak a technikai újításokra vagyok kiváncsi
Alapjáraton nincs bajon a 620-as zajával, viszont sötétebb területeken, alacsony ISO értéken is zavaró a zaj.
-
SpongyaBob
veterán
Ez a topik mint általában a többi, nem azért van mert mindenki profi fotós, hanem azért hogy tanuljunk egymástól, megosszuk egymással a tapsztalatinkat. Nem tudhatunk mindent mint pl Te. Nem is azzal van a baj, hogy pórbáltad elmagyarázni a dolgokat, hanem ahogyan...ROBOTER kultúráltan megoldotta
Kapásból 3-4 embert oltottál le.
Elnézést kérek a többiektől az off-ért.
-
SpongyaBob
veterán
Ecsém, leírok egy fél mondatot és nem értek semmihez
-
SpongyaBob
veterán
Folyik itt a technózás ezerrel úgylátom
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Messer22 #1824 üzenetére
Simán megyek én is kukázni
Nekem egy dolog kellene az E-3-ból de nagyon, vagyis kettő: A kereső és a szigetelt váz..(erre akkor jöttem rá mikor néhány méterre mentünk a vízeséshez és tiszta vízcsepp, pára volt minden és értékelhető képeket buktam el emiatt) szóval a szigetelés jól jött volna.
-
SpongyaBob
veterán
Az a baj hogy nem szeretem a manual fókuszt, ha már van egy ilyen gépem, már bocsi a kifejezésért, de nem szeretnék tökölni. Sokszor az elkapott pillanatokból lesz a jó kép, amit ugye az 50/1.8-cal nem lehet. Épület és tájképre elhiszem hogy jó
Mondjuk még kimondottan manual obival nem próbáltam, így erről nem tudok véleményt mondani
-
SpongyaBob
veterán
Az Én tippem egy DSLR a felsőbb szegmensbe (magyarul E-5) és két de legalább egy fényerős fix 1.4 vagy 1.8-as
-
SpongyaBob
veterán
Olyan sokan paráznak, hogy vége a 4/3-nak, de nem tudom mire fel, Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem egy zsákutcás rendszerem van..
Viszont ha az bejön amit ROBOTER már korábban írt egy másik fórumon:"A jelenlegi bázistávolság és képméret mellett talán a 4/3 az egyetlen rendszer, ahol a tükör elhagyásával elférne az aknában a színbontó prizmarendszer és a 3 CMOS. Nem sok rá az esély, de ez lenne igazán nagy húzás, a 4/3 mélységélessége az APS-H képminőségével."
akkor ez hatalmas lenne.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabalaca67 #1797 üzenetére
Ezt Én is olvasgatom folyamatosan
Remélem nagy lesz a durr.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
aldebaran #1791 üzenetére
sRGB és Raw-ból is sRGB. Adobe RGB-t támogató monitor egy kicsit sokba kerül, pedig lényegesen több színárnyalatot tartalmaz mint az sRGB és ezáltal sokkal szebb. Sajna nekem nem ilyen van. Ettől persze lehet Adobe RGB-vel menteni a képet csak a végeredmény nem látszik
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabalaca67 #1784 üzenetére
Az Esti csendélet Pálkövén elég bejövős
Mutatnék én is egyet, asszem ide még nem tettem be: A lillafüredi vízesés
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szaby_gyerek #1769 üzenetére
Jó választás volt, szerintem nem fogod megbánni
Üdv a klubban
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szaby_gyerek #1761 üzenetére
Kitben sajna már nincs a régebbi fényerős 40-150, csak használtan. Egyetlen hátránya van csupán: lényegesen nagyobb, mint az új 40-150.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szaby_gyerek #1758 üzenetére
Minőségbeli különbség az van bizony. Nekem E-620 van és bizony nagyon jó az a képstabi is. 1/30-cal is simán lövök éles képet. Ez a két kitobi (14-42 - 40-150) nem hasonlítható a sigmához minőségben egyértelműen jobb üvegek. Ha egy picit is jobban érdekel a fotózás az átlagnál, én javasolnám a kitobi párost
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szten Márs #1729 üzenetére
Igen ez nekem is szemet szúrt elsőre
Gondolom az MFT-re vagy mondjuk a Sony Nex-re gondol
-
SpongyaBob
veterán
Ez a minél több megapixelt zsúfoljunk az érzékelőbe semmi más csak parasztvakítás. Pont itt az élő példa, (és ezzel egyáltalán nem megsérteni akarlak természetesen) hogy te mint átlagfelhasználó sem tudsz erről a dologról, hogy ez így nem jó...Pont ez a céljuk, így eltudják adni, pl. 14 Mpx (Most ez a csúcs felbontásban a kompaktokban asszem) és aki nem jártas a témában már veszi is és azt hiszik jó gépet vettek, mert "húúú ez 14 megapixeles"
-
SpongyaBob
veterán
Sajnos nesa-nak igaza van.. A kompakt kategória eléggé megsínylette ezt a megapixelháborút. Én bizos nem vennék már kompaktot, inkább cipelem, de mivel már volt mind a kettő (kompakt és tükrös) így utóbbin kívül nem nagyon vennék mást.
2ning-gel is egyetértek abban, hogy 10x15-ös papírképen egyszerű emlékképnek jó az -
SpongyaBob
veterán
Szerintem pont megegyező véleményen vagyunk. Lényegében 2ning is azt mondja, hogy egy tükröst nem szabad auton használni. Ha nem kimondottan érdekli a fotózás tesód, akkor tökéletes lesz neki a TZ8, hogy megörökítse a pillanatokat. Az E-420 jobb ez nem kétség, de ha mindenféle beállítás nélkül fényképezne, nem érezné, hogy egy tökörreflexes van a kezében...
-
SpongyaBob
veterán
Hi!
Barátnőm kuttya
-
SpongyaBob
veterán
Köszönöm a válaszokat!
-
SpongyaBob
veterán
Üdv!
Fekete-fehér képeket hogyan illetve mivel hoztok létre? Ha csak pl. simán Olympus Masterrel vagy Studioval áthúzom monokrómra akkor egy halovány maszlag az egész. Ha pedig kontrasztolok kiég vagy sötét lesz
Nem olyan hatású mint amilyennek szeretném, olyan igazi FF kép.
-
SpongyaBob
veterán
-
SpongyaBob
veterán
válasz
#68216320 #1557 üzenetére
Hogy mire jók ez egyéne válogatja. Valaki lenni sem tud nélkülük van akinek nincsen szüsége rá. Pl. egy portréfotózáshoz szinte elengedhetetlen. Általában a legnagyobb fényerővel és kis mélységélességgel (DOF) rendelkeznek. sajnos 4/3-on nem nagyon vagyunk ellátva fixekkel elérhető áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest