- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2760 üzenetére
A rádiós kifejezés nem teljese helytálló. Wireless flash system-ről van szó, ami vezeték nélkülit jelent, nem rádiós jeleket. Valójában a fény infra tartományát használja vezérlésre, úgy, mint egy tv távirányítója. Ezért is kell egy bizonyos szöget bezárni a vakunak a géppel, hogy működni tudjon a kommunikáció. Kell a rálátás.
Azért kell kinyitni a gép vakuját, mert az adja le a fényjeleket. Ami sajnos nem mindig jó. Előfordul, hogy a témának még az a kevés fény sem tesz jót amit a beépített vaku kibocsát.
Mondjuk erre létezik egy jó kis megoldás. Elé kell eszkábálni egy picike infra szűrőt. Egyébként egy már elexponált filmkocka darabkája is megteszi. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2752 üzenetére
Annak max annyi, hogy nem kell állandóan feltölteni használat előtt. A lényeg abban van, hogy folyamatosan adja le a teljesítményt. Nem jársz úgy, mint egy "normál" akksival, hogy hirtelen lemerül azt annyi. Meg simán lősz vele kétszer annyi képet, mint akármilyen más, "hagyományos" akksival. Szóval rohadtul megéri az árát.
Rubbi: az újabb verzió ha jól tudom már 2000 mAH, de lehet téved. Igazából nem oszt, nem szoroz. Nekem bejött, az a biztos.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2747 üzenetére
Attól, hogy akksi, de úgy viselkedik, mint egy elem. Folyamatosan adja le a teljesítményt, nem úgy, mint az akksik, ami egy ideig tolja neki rendesen, aztán hirtelen vége, mindenféle különösebb átmenet nélkül. Eddig 2700 mAH-as Varta akksikat használtam. Na abból két szettet vígan leszív, míg az Eneloop-pal bőven csak az elsőt használom. A másik pedig az, hogy alacsony az önkisülése. Ezt vígan elteheted feltöltve, nem fog meglepetést okozni, hogy basszus ez lemerült. Ha jól emlékszem egy év után is 85% körüli a töltöttsége.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2744 üzenetére
Valami nagyon jofele akut vegyel bele mert kulonben 1 feltoltes 10-15mp, mar korabban olvastam ilyen gondolatokat hogy kivezetve es 4 akuval de nemtudom ugy gyorsul-e ,valjuk be amikor kidobtak az R verziot megcsinalhattak volna 4 akusra... dehat akkor mar tul jo lett volna
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2742 üzenetére
Es szerinted melyik jobb a sima vagy amin a szaturacio maxra van huzva?
Itt az exif info.40-150 el is lehet kb 5. oldalon talalsz vele keszultet is.
Na kivancsi vagyok a vakura, hol veszed?
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2731 üzenetére
Szerintem semmi Metz HSS-t az oly meg super FP minden gyarto kulon nevet ad neki de a lenyeg a gyors zarido.
(#2732) -Shadow-
Mind1 azert nemszakad meg a szivemaz 520 kepe tavolabb al tollem.
Lehet nekem is majd feljebb kene nezelodni E30 fele ,bar kivancsi leszek jon-e valami vaz az elkovetkezendo 1-2 honapban...
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2689 üzenetére
Ne tevesszen meg amit a kutyure irnak, a vazad 1/180 at tud hivatalossan ezt ha nemismeri fel hogy vaku van rajta gond nelkul kilehet tolni 1/320 ig utanna csikot huz , sajnos napos idoben ennel joval rovidebb a zarido, 1/2000 is lazan lehet.
De kerdeses hogy vegulis milyen vakut akasztasz ra mert Metz 48 alatt nincs HSS , nekem ez a vesszoparipam es remeltem hogy ebben az uj metz 36 AF5-ben vegre lesz de ugyfest nemsikerult nekik belerakni mondhatni nemcsinaltak semmit....
es meg mindig nemtalaltam kepet a hatuljarol hogy miket lehet bealitani rajta.
(#2690) Rubbi!
Azert szerintem mar teis szaladtal bele nyaron ilyen korlatba hogy nemvolt eleg gyors a vaku ,nemhiszem hogy csak nekem szokott nyaron akar 1/4000 zaridot mutatni es meg rekeszelni kell hogy ne egjen szet plane hogy nalad az ISO 100 nemis igen jatszik, inkabb csak a 200... de teny hogy telen mindig eleg sotet van hogy jolegyen a lassu vaku.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Játékos #2674 üzenetére
Azért had mondja valamit, ami az fl36r ellen szól. Ez csak 2 akkuval üzemel, ami miatt ha teljesen kisütöd, akkor baromi lassan tölt újra (8-10 sec). Ha eseményt fotózol, akkor ezen várakozási idő alatt bizony sok érdekes pillanatról maradhatsz le. Az oly 36-os vakuja annak jó, akinek kell az R mód (vázról távszabályozva használat), de ami fontos, hogy nem fotóz olyan témát ahol fontos a gyorsaság.
Szinte minden más vaku 4 akkuval megy, ami nagy előnyt jelent sebességben. Személyes tapasztalatban én az fl36 vs fl50-et tudom elmesélni, hát a kettő ég és föld. Az a fényerő, aminél a 36-os teljesen kisül és a következő képet 8 kínos másodperc után tudod lőni, ott az fl50-el 2 képes sorozatot lehet lőni, ami után van 1 másodperc szünet.A Metz és az fl36 ereje lévén azonos így ilyen drasztikus különbség nincs, de a várakozás beli különbség így is fele akkora egy 4 akkus vakuval.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2674 üzenetére
Ez kb ua mint a metz 36 csak olcsobb
-
szaby_gyerek
tag
válasz
Játékos #2629 üzenetére
Köszi. Akkor úgy tűnik, hogy nem véletlenül ilyen olcsó. Egyelőre csak néha jön elő a hiba. Pl. szombat óta nem tudtam előidézni, de szombaton kb. 10-20 expo után kezdett szarakodni, és ki/be kapcsolás után tudtam egyet villantani nagy nehezen.
Muszáj lesz FL-36R felé tekintgetni.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2626 üzenetére
Nem ezt a masik vakuval csinaltam az halisten nem ilyen kinai bovli meg a kulcszama is nagyobb es nemutolso sorban zoomol.
Az elso kepet KB 15meterrol a masodik kekruhast kb 20-22meterol, nemtudom lehet hogy valami jo exif nezozo progival meglehet nezni hany meteren volt a fokusz.
-
2ning
tag
válasz
Játékos #2615 üzenetére
Köszi az oktatást!
Jöhet még!
(Paypal lépésről lépésre?
Ha leírnád privibe az jó lenne ne itt off-oljak a tudatlanságommal.)
Most éppen Nesa-val egyezkedek vaku ügyben, de köszönöm a kedvességed hogy ilyen önzetlen vagy. Nem tom hogy van ez, de minden Oly-s ilyen rendes, nem csak itt hanem az indexes topikban is.Én is segítek ami tőlem telik, meg tanulok a "majsztróktól".
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2569 üzenetére
Es ez tok nyitva volt f:2, durva ez az obi nagyon...
Van meg kepem ha valakit erdekel valami, E5-nel iso 6400-ra is aztmondom lehet hasznalni
viszont eleg jo az 50 f:2 is.
Karvolt kiprobalni ezt a 150 f:2 obit mer az ember nagyon akarja ,erdekes hasznaltan enmeg ilyet nemis lattam
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2501 üzenetére
a gyári RM-1 az 5 m, a $2-os kínai linked szintén 10 m-t ír
aztán persze kérdés, ezek ténylegesen erősebbek-e, vagy csak a noname gyártó szeret nagyobbat mondani, hiszen úgysem kérheti rajta számon senki - de úgysem valószínű, h messzebbről lenne rá szükséged (föltéve, h nappal, kültérben is tudnak legalább pár métert, mert infra távok hatótávolsága napfényben érthető módon alaposan romlik)
ha viszont csak éjszakai képekhez kellene, akkor tökmindegy, azt úgysem messziről fogod ellőni
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2499 üzenetére
a 400 Ft-osod linkje is ugyanazt a 10m-t ígéri, mint a másik, RC-C1 fedőnevű...
de ha már nagyon a távolságra akarsz menni (amúgy gondolom aligha kell pár méternél több), akkor létezik olyan típus is, ami 20-25 m-t ígér
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2493 üzenetére
nem éri meg a többletet, mert ugyanazt a kínait kapod itthon is, 4-5x áron: ha netán tönkremenne, legföljebb rendelsz mégegyet (vagy eleve kettőt veszel?), még mindig sokkal jobban jársz...
otthoni bohockodásra jó a Harmony, de mindenképpen érdemes pár száz Ft-os céleszközt venni helyette, mert az mindig ott lehet a fotóstáskában
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2484 üzenetére
60mp alithato be max, ezutan BULB tehat vagy nyomvatartod a gombot vagy taviranyito/kioldo, ha rendelsz esetleg szolj nekem is kellene.
(#2481) Degeczi
Ez valoban sajnalatos mert valoban hasznos lehet a fokuszsorozat, most fejbol nemis tudom milyen sorozatok maradtak mert en csak az exposorozatot hasznalom, de vanmeg WB meg meg valami.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Játékos #2484 üzenetére
Csak egy tipp: pl Nikon gépeken az ennyire hosszú záridők valamilyen távkioldóval érhetők el, egy nyomásra nyit - másikra zár jelleggel, aksilemerülésig vagy korlátozásig. Nézz utána a kézikönyvben, valószínűleg Olynál is ez a szokásos eljárás.
Vagy leragasztod a kioldógombot -
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2441 üzenetére
teljesen másként dolgozik az AF olyankor:
fáziskülönbséget detektáló módban a váz többnyire rögtön megmondja az obinak, h hova álljon,
kontrasztmaximalizálásnál viszont el kell indulni valamelyik irányba, folyamatosan lépegetni, majd visszaugrani ha már romlás tapasztalható: egy ilyen módszerhez értelemszerűen nem jó egy olyan AF kommunikáció, ami a pozíciók abszolút közlésén alapul -
nesa
veterán
válasz
Játékos #2369 üzenetére
En nem rendszervakut rendeltem hanem univerzalis kozeppontost ,tehat nincs benne ugytudom nincsis mi vezerelje.
Amugy gondolom amelyikbe van ki-be kapcsolhato ,igazabol szerintem ritkan kell ezt azert neugy kepzeld el mint ahogy a kompaton volt eleg rendessen odateszi a fenyt ,nembiztos hogy mindenhol boldogok lesznek tolle.
(#2370) Messer22
Az FL14 nem igazi rendszervaku inkabb csak 1 parodia
Az E-1 vazba is volt segedfeny
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2331 üzenetére
Ne viccelj pecsen epp teszteltem hogy mit birok ill a stabi mit bir kezbol sikerult eleg eles kepet durrantani 1/30on
1/80 aztlehet moondani 99% ba megfogja kimerem jelenteni hogy a 3db obim kozul ezzel a leghatekonyabb a stabi
A parkolo tabla KB 150-200meterre volt, a mogotte leve fal + 40meter csak hogy erezd
Szoval ez 1/30 kep.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2322 üzenetére
Nemtudom mit ertesz kinyitas alatt, ha a rekeszre gondolsz akkor szinte ugyanugy skalazodik 70-es 150mm kozott mint a 40-150.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2299 üzenetére
Szerintem a fenyero is sokat szamit, nem mind1 hogy ISO-1600 vagy ISo-800 on tudod megloni az adott temat vagy esetleg az ujtipusuval lese birod fotozni, ezzel meg igen.
Meg megvan
Van itt pesti?
(#2302) Rubbi!
Majd ha megveszed a 70-300 at teis megtudod
Meg nincs kulon penzem vakura es nagy szukseg van ra ,a te vakudon vilagit az LCD?
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2231 üzenetére
AZ akkor erdekes ha chip nelkul akarsz IS alitani ,ne foglalkozz vele, nemkell rajta semmitse alitani, ill tok mind1 hova alitod nemtortenik semmi.
Messer22!
FL36R mar jo lenne
(#2227) -Shadow-
Most mit csinaljak vele baromi jo obi az de a 70-300 ravan ragadva a gepemre mostanaban nemis kell mas
Most azis eszembe jutott hogy a 14-42 is elkene adnom
-
Messer22
senior tag
válasz
Játékos #2221 üzenetére
HI
-5 C-on még bírja, de nem célszerű, az akksi látja kárát leginkább.
ha kabát alatt hordod akkor ott meg a párásodás lehet probléma...viszont ha van tartalék akksi és belső zsebből cseréled az javít az esélyeken.
mondjuk E410-el túráztam télen hóban-fagyban hegyen és bírta.Pana FZ10 bridge akksija -3 C-on adta meg magát..
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2183 üzenetére
Itt PL lathatod hogy a D90 be van csavarhuzo (fokuszmotor bajonett bal also reszen) a masikba nincs ez ilyen nikon szivatas olcso vazra nembirsz olcso obit rakni ill nem teljesertekuen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (1300 / 3800 / 42200 expoval)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest